• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Jiyan Zoroğlan
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    J
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 102
    • En İyi 29
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

Jiyan Zoroğlan

@Jiyan Zoroğlan

41
    İtibar
    105
    Profil Görüntülemeleri
    102
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Jiyan Zoroğlan Takip etme Takip Et

Jiyan Zoroğlan tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

21temmuz günü sabah 9 15 te olan mülakat görümem için sabah erkenden uyandım konakladığım yerden 15 dk kızılay metro yürüme mesafesiydi metro ile Söğütözü durağından tekrardan bir 15 dk yürüdükten sonra konsolosluk kapısına geldim. öncesinde grupta yazmış olan tuğberk kardeşim sağolsun yanımda getirdiğim telefon ve eşyaları onun arabasına koyduk ve konsolosluk önünde beklemeye başladık. konsolosluk önğ baya kalabalıktı mülakat saatine göre grup grup içeri alıyorlardı.dışarda yeşilkart forumdan yaklaşık 6 7 kişi bekliyorduk. sabah saati olmasına rağmen hava sıcaktı. saat 9.00 9.15 grubu olarak sıraya girdik. benimle aynı saate mülakatı olan İsmail kardeşimle beklemeye başladık. sıra size gelince yüksek güvenlikli bir girişte kapalı cam ardında sizden geçerli pasaportunuzu bir çekmece gibi hazneye koydurup grii kapısında bekletiyorlar pasaportunuzun arkasına bir kağıt yapıştırıp güvenlikler sizi sıraykar içeri alıyor x-ray cihazlarından geçtikten sonra ana konsolosluk yerine doğru yürüyorsunuz. Gittiğimiz cuma günü özellikle diğer vize türlerinde yoğun bir kalabalık vardı. içerde sıra size gelince tekrardan pasaportunuzu verip asıl sıranızı alıyorsunuz benim V87'di :).
      daha sonra bir vezneye para ödemek için sıraya giriyorsunuz 330dolar ben tl girmiştim.9240 tl verdim. daha sonra tekrardan sıranızın ekranda yanmasını bekliyorsunuz evrak teslimi için. evrakları verirken evrak teslim alan hanımefendi yoğunluktan olacak bazı belgeleri istemedi ben sordum tamam onlarıda ver dedi
      askerlik belgesi
      nüfus kayıt
      hesap dökümü
      adli sicil
      6 aylık döküm
      kimliğin gideceği adres
      sağlık raporu
      2 adet fotoğraf
      belge teslimi ederken gruptaki diğer arkadaşlarımızda mülakat bekliyorlardı.
      mülakatların herkese açık arkada sırada bekleyenleri izleyip dinlemesi hiç beklemediğim bişeydi. o gün çalışan sarışın gözlüklü beyefendi ve başka bir beyefendi en azından ben izlerken herkese onay veriyordu Ap ye kalan bile yoktu.
      sıra yaklaştıkça az biraz stres oluyor insan.Sıranın ilerlemeside karışık gidiyordu baya büyük ihtimalle arkada belgeleri baya bir inceleyip sizin onay alıp almamanız orada belirleniyor.
      takım elbiseli özellikle dikkat ettiğim yeşil kravatlı abi yüksek bir para (40bindolar) ve iyi eğitim 3 üniversite demesine rağmen ap ye kalması yanımızdakilerle beraber hepimizi şaşırttı. sıra bana geldiğinden ap ye bırakan konsolosta numaram yandı biraz endileşeli ama çoğunluk öz güvenimi toplayarak önce yemin sonra parmak izinden sonra sorular sormaya başladı.öncesinde tişörttümden dolayı bu bana bir mesaj galiba dedi tişörtümde California desenli yazılı bişeyler vardı 🙂
      nereye gideceksin
      orada tanıdığın var mı
      ne iş yapacaksın

daha sonra tamam vizeniz onaylandı dedi. bende o şaşkınlıkla konsolosa teşekkür ederim dedim arkadakiler güldü baya :).
      mülakat çıktıktan sonra yeşikart gruptan arkadaşlar oraya yakın Starbucksta oturmuştuk hepimiz onay almıştık:).
      26 temmuz günü pasaportum ptt şubesine geldi.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      J
      Jiyan Zoroğlan

öncelikli herkese merhaba 7 temmuz saat 11. 55 te olan unganlar sağlık randevum için bir önceki gün memleketimden yola çıkmaktayım normal şartlarda 1 saat erkenden orada olmam gerekirken sağolsun ismini de vereceğim olan metro şirketine ait otobüs zaten olması gereken saatte gelmeyip rötar yapması münasebetiyle tam zamanında yetişecektim fakat yolda yaptığı arıza sayesinde belki de (şuanda bu bölümü halş hazırda otobüste yazıyorum) randevumu kaçırmış olacağım.
      sağolsun metro şirketi sayesinde saat 10-11 ankarada olacağıma saat 15:30 oldum unganlara 15 dk içinde taksi ile unganlara yetiştim (trafik vardı) 80-90 tl gibi bişey tuttu. saat 1 den sonra kan testi alamayacaklarını o saaten sonra muayene edemeyeceklerini söylediler yeni randevu almadan diğer gün 9 - 9:30 gibi açıyorlarmış sabahtan.
      muayene olmaya gidecem sağlık belgesini onlara bırakabiliyoruz ben orada bırakmayı düşünüyorum mülakatan önceki gün tüm belgelerle ankaraya gidip onu da alıp sonraki gün mülakata gidecem ayrıca buradan eğer gidecekleri günleri belliyse konaklamayı daha bulması zor ama ucuz ve kaliteli olan çeşitli kamu misafirhaneleri var önceden rezerve edilirse bence değer fiyat performans olarak çok iyiler.

sabah saat 8:40 unganlar geldim 4. katta olan ana odaları katında bekleme salonu var orada muhtemelen farklı vize türleri için bekleyen 3 grupla beklemeye başladık.hatta şuanda 5 grup oldu , bu sabah kalabalık oldu.
      işlemleriniz başladıktan sonra 3. kata düzen labaratuarında kan ve röntgen için1236.81 tl verdim ziraat banka. kartından çekim oldu. saat 9:47de bitti ve saat 11 çeyrek gibi gelip doktor muayenesine girmemizi söylediler.saat o civarda çok mekan var isteyen kuğulu parkta da oturup bekleyebilir serin güzel bir park.
      saat 11 gibi beklemeye başladık tek tek çağırıp muayene ediliyor .

muayene sıram geldikten sonra bir odaya aldılar boy kilo ölçümünden sonra kıyafetlerinizi çıkarıp iç çamaşırı üzerine size verilen bir bez kıyafeti giyiniyorsunuz gelen doktor sizin sağlık geçmişinizi sorgularken fiziki muayene ve aşıları yapıyor. doktor muayenesi sonrası 310 dolar 8100 tl istediler karttan çekim yaptım red verdi haftasonu olması itibari ile 5000 günlük çekim üzerine para çekemiyorsunuz randevuda denk geldiğim çift vardı erkan ve özge hanımdı galiba yolda denk geldim sağolsunlar onların hesabına para gönderip çektim parayı saat 12 21 itibari ile hallettim yoksa öğle arasına kalıcaktım. pazartesi veya ara süreçte eğer sizi aramazsak testlerinizde bir sorun yoktur denildi . sağlık raporunu mülakattan önceki gün onlardan teslim alacağım.

J
      Jiyan Zoroğlan

@bozyuruk daha faydalı olması amacıyla o şekilde yazmaya çalıştım umarım birilerine faydası dokunur 🙂

J
      Jiyan Zoroğlan
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@mamudo en garantisi normal 10 yıllık pasaportu çıkarmak ve öyle devam etmek

J
      Jiyan Zoroğlan

@Srmpd diploma orjinali ve fotokopisini garanti olsun diye yanınıza alın zaten belgeleriniz mülakat sonrası size geri veriliyor (diplomanız yani )

J
      Jiyan Zoroğlan
    • RE: DV2023 Sohbet Odası

@sumeyyenur hahahah çok güzel bir yaklaşım olmuş bizim duruma 🙂

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      J
      Jiyan Zoroğlan
    • RE: [Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri

Tebrik ederim 😄 kendim yaşamışım gibi hissedip sevindim gelecek hayatınızda başarılar👋🏻😄 bu şekilde ayrıntılı bir hakde deneyimlerşnizi aktarmanız ne kadar çok teşekkür ederim ayrıca

J
      Jiyan Zoroğlan
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

@Umut-Şele her yeri değerlendimek gerekiyor nereden ne çıkacak hiç belli değil 🙂

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      J
      Jiyan Zoroğlan

@evrimooloji tebrikler 🙂

J
      Jiyan Zoroğlan

@keremsan tebrikler darısı diğer kazananlara

J
      Jiyan Zoroğlan

Jiyan Zoroğlan tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Amerika'da ikinci el araba almak

Bizde yakında new Jersey geleceğiz eğer varsa bizde o civardan bakabiliriz

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      J
      Jiyan Zoroğlan
    • RE: DV2024 Mülakat Deneyimleri

@Eren-Özpar tebrikler yeni hayatınızda başarılar.

J
      Jiyan Zoroğlan

@aristocrat kesinlikle @semavi hocamın tavsiyesini bende merak ediyorum başlangıç için çok para vermeden az masraflı araç herkes gibi istiyorum fakat çok bilgim olmadığı için bişey diyemedim.
      Öğreneğin daha yeni ve az kilometreli kia ve hundailar ucuz priuslara göre acaba piyasadan dolayı mı yoksa arıza durumunda mı öyle bilemedim? (İnternetten baktığım ilanları baz alarak söyledim bir yanlış varsa affola)

J
      Jiyan Zoroğlan

Amerikaya yeni gelenler için japon arabası hatta özellikle Toyota Prius öneriliyor piyasası var diye belli bir fiyatın üzerinde acaba muadil olarak başka önerileri veya bu konuda bilgisi olan aydınlatabilir mi ?

J
      Jiyan Zoroğlan

@semavi oldum olası pek arabalara merakım yok ama amerika macerasında en önemli arkadaşın gibi öğrenmemiz lazım o yüzden her deneyim altın değerinde benim gibiler için :).

J
      Jiyan Zoroğlan

@semavi çok yararlı bir yazı olmuş sağolun.

J
      Jiyan Zoroğlan
    • RE: ABD'de Araba Sigortası

@Erbatur bu yazdıklarınız hâlâ güncel olarak geçerli mi ?

J
      Jiyan Zoroğlan

@Srmpd eğer Ankarada mülakata girecekseniz çeviriye gerek yok.

J
      Jiyan Zoroğlan

@Srmpd diploma orjinali ve fotokopisini garanti olsun diye yanınıza alın zaten belgeleriniz mülakat sonrası size geri veriliyor (diplomanız yani )

J
      Jiyan Zoroğlan

@eray26 mülakattan 1 hafta önce sağlıklı olduğu söyleniyor yani yakın zaman konsolosluk için daha tutarlı gelir elbette.

J
      Jiyan Zoroğlan