Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Değerli arkadaşlar hep merak ettiğim birşey var, Amerika'da tuhaf veya ilginç şeylerle karşılaştınız mı ve karşılaştığınız en tuhaf veya ilginç şeyler nelerdir? Yazarsanız çok sevinirim.
    (Yönetici arkadaşlar başka konu başlığı varsa konuyu o başlığa taşıyabilirsiniz)

  • ⭐⭐

    Ben gelecekten gelen bi amerigali olarak diyorum ki medeniyet. tuhaf ve ilginc 🙂

  • ⭐⭐

    @birisi tuhaf derken ne çeşit tuhaflıklar zombi filan beklersen gören olduğunu düşünmüyorum ama google haritalardan sende bakabilirsin sokakta kedi köpek yok ne kadar tuhaf. Yerlerde ne bie su şişesi var ne de çöp tarzı ambalaj kağıdı var ne kadar tuhaf. Balkonlarda asılmış çamaşır yok, çay ocağı yok, benzin istasyonunda pompacı yok, trafikte koşa koşa karşıdan karşıya geçen yayaya küfür eden yok hepsi de tuhaf. Bunlar yok olan tuhaflıklar bir de var diye yaşanılan tuhaflıklar var. 😧 😲 🧑🏻

  • ⭐⭐

    @birisi ben washingtona gittim. Dün markette güvenlik yerine polisin durması ilginç geldi bana belkide beyaz saraya yakın bölgelerde hep böyle


    • Ben Doordash yaparken kapıyı açan kadın beni eve ot içmeye davet etti. (Ben girmedim böbreğimi alır diye)
    • Ilk geldiğimde kahve alayım dedim bir kulübeden, Coffe yazıyordu. Bir yanaştımki arabayla birde ne göreyim.... Üstü komple çıplak olan genç bir bayan servis ediyormuş kahveleri konsept gereği "How can I help you, honey" dedi bana töbe töbeeee yav dedim biz nereye geldik. Utana sıkıla aldım coffe latte... Sonrasında öğrendimki buralarda bikini coffee bar diye geçiyormuş.

  • Ben isim geregi askerlerle beraber ayni binalarda ve ofislerde calisan birisiyim. Bazen oglen molalarinda beraber yemege cikiyoruz. Kac defa bizler restaurantta yemek yerken hic tanimadigimiz kisiler gelip hem hizmetlerimiz icin tesekkur ettiler hemde tum hepimizin hesaplarini odediler.


  • 2017 yilinda sifir Nissan araba satin aldim. Galeriye esimle gitmistik ve tesadufen bir salesman secip islemleri halletmistik. Iyi bir pazarlik yapmistik ve manageri ile konusarak bize oldukca iyi indirimler falan ayarlamisti. Ismi Bob idi.

    Neyse 2-3 hafta sonra Bob beni aradi ve size email ile bir survey gelecek. Orada herseye 10/10 tam not verirsen, bonus alacam dedi. Karsiliginda sana bir yemek ismarlarim veya deponu full doldurum dedi. Bende ok hallederim dedim.

    Survey geldi ve hepsine 10/10 verdim doldurdum. Beni 1 hafta sonra yine aradi ve tesekkur etti, ne zaman istersen ugra sozumu tutayim dedi.

    3-4 ay sonra yag degisimi icin ugradim. Beni gordu yanima geldi konustuk biraz ve haydi yemege gotureyim dedi. Gerek yok dostum, sen benim yerime aileni gotur yemege dedim. Cok memnun kaldi bu soyledigime. 🙂

    Veee o zamandan beri Bob beni her dogum gunumde, her yilbasinda arayip kutlar. Bir istegin varsa, yerimi biliyorsun der. Ayrica diger zamanlarda da her 4-5 ayda bir beni arar, hatirimi sorar 😃 Bende her servise gidisimde kendisi oradaysa selamlasir, konusurum. Hatta telefon numarasini kaydettim, kanka gibi olduk yani 😛


  • @MySea abi depoya fulletseydin bari


  • identity theft.
    çok yaygınmış. Banka hesabı açarken(turist vizesiyle), 25bin tane evrak istemişlerdi. bunların arasında kimliği kanıtlayacak 2 belge(tek pasaport yetmiyor).

    Ehliyet alırken cbp'nin sitesinden i94 istemişlerdi. Adamların birbirlerinden haberi yok.

    Göçmenlik işlemlerinin hala eski tip kağıtla olması ayrı bir dumurdur benim için.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Tüm bakliyatlı yemekler örneğin mercimek nohut gibi yemekler Soup -çorba kategorisinde kabul ediliyor. Süzülmüş Mercimek çorbası ile normal mercimek yemeği aynı kategoride . Birçok ezme ve mezeler Humus olarak kabul ediliyor . Cacık , babaganuş hariç . Ayran İngilizceye girmesine rağmen Drinkable Yogurt olarak satiliyor. Kefir de bazı markalar ayranla özdeş tutuyor. Normal Salça bulmak imkansız. Tomato paste sulandırılmış domates sosu gibi. Biber salçasını marketlerde hiç görmedim. Bulgur en pahalı ürünlerden biri . Yaprak sarması Dolmas tabiri kullanılıyor. Biber dolması Greek dolmas diye geçiyor. Sarma yapmak isteseniz Salamura Üzüm yaprağı bulmanız zor.


  • @redsat2000 Hocam, Arap ve Turk urunleri satan marketlerde hepsi var. Bazi farmers marketlerde Mediterranean isles oluyor. Oralarda da bildigimiz Turk urunlerinin cogu bulunuyor.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea bizim burada Arap marketler yok. Ancak Whole Foods da bazı ürünleri bulabiliyorum. Teşekkürler



  • Verdiğim Türk ürünleri satan linkte açık bulgur 2.75 dolar/kg , Reis marka pilavlık bulgur ise 5.19 dolar/kg. gözüküyor .Doların Lira karşısında çok değerlenmesi nedeniyle Liraya çevirince pahalı gibi algılanabilir ama aslında ithal mallar için güzel birim fiyatlar.

    Burada bulgurun kilosu 15 liradan başlıyor Reis marka kilosu 25 lira.


  • Bu zeytini (aynı ambalaj 800gr.) devamlı alırım, en son ucuz diye 🙂 🙂 31 liradan 2 adet almıştım enflasyona karşı koruyoruz ya bütçeyi 🙂 bitince çevredeki marketlerden en ucuz 39 liraya bulabildim, çoğu yerde 40 liranın üzerinde fiyatı. Her şeye her hafta hatta hafta değil günlük zam geliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐

    BofA dan hesap açtık eşimle birkaç gün sonra da kredi kartı başvurusunu yaptık. Görevli 2 sonra için bize randevu verdi. Kredi kartınız yarın gelir sonraki gün saat 10.30 gelin kartınızı aktive edelim dedi. Biz de tamam deyip gittik. Kartlar geldi 1 gün sonra sonraki gün randevumuz vardı zaten bankaya tekrar gittik. Kartları istedi verdik bankamatiğe gittik kartları soktu şifreyi girmemizi istedi aktive etti ve kartı verdi bize. Biz eşimle birbirimize baktık bunun için mi geldik diye. Çünkü zaten ben kartları bofa uygulamasından bir gece önce aktive etmiştim. 😂


  • @redsat2000 kestane şekeri bile bulmuştum ben amazonda. illa türk/arap marketine gitmenize gerek yok.
    hatta new yorktaki türk marketleri mal yolluyorlar sıkıntısız.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @charon @DonTurcos çok teşekkürler deneyeceğim . Amazon’dan alışveriş Güzel fikir

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @redsat2000 senin bir şeye ihtiyacın olacak ben boş boş duracağım nerede görülmüş. Bu adresler Türk ürünlerini satıyor.

    www.tulumba.com

    www.istanbulfoodbazaar.com

    www.parthenonfoods.com



Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

122
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum