@Programmer Cok tesekkurler
-
@evrentnrkl Son zamanlarda turkler Katy bolgesini tercih etmeye basladi ozellikle. Onun disinda Sugarland, Richmond, Cypress, Tomball, Spring, daha kuzeyde Woodlands. Yine downtown'a yakin bazi guvenli bolgeler tercih edilebilir. Kendi sartlariniza gore tercih etmekte yarar var kesinlikle.
-
Herkese merhabalar arkadaşlar 😊Umarım herkes çok iyidir.Daha önce anlattığım yeni işim de ikinci haftamı bitirdim bugün.Happy Friday 😊Biraz anlatmak isterim.İlk gün oldukça tedirgindim bildiğiniz üzere burda okullara elinizi kolunuzu sallayarak giremezsiniz.Zılı çalar kim olduğunuzu niye geldiğinizi söylersiniz.İlk gün bunun bile gerginliği vardi üzerimde.Bir de evden çıktıktan hemen sonra 5 dk kırmızı yanan trafik ışıklarında yol çalışması vardı.Tek taraftan akıyordu.Gec kaldım kalıyorum derken bir de navigasyon tam okulun önüne götürünce park yeri bulamadım.Gerı çıkıp diğer park yerini buldum falan 8:45 te başlayan işime 44 te giriş yapabildim 😂Kapıdan geçip ofise gittim.Schedulem hazırdı verdi elime baktım hiç bişey anlamadım ilk gördüğüm odayı bulmakla baslayım dedim 😂Neyse odayı buldum öğretmenle tanıştım ve burası besıncı sınıftı ılk gün zaten yonlendırmeler vs ile geçti gerildiğim gibi olmadı.Programım şöyle devam ediyor sabah 8:30 varış çünkü bana verdıklerı kağıtta öyle yazıyor.Arabadan ınmeden konumumu gören şirketin uygulamasından sign in yapıyorum.Sonra 5. Sınıfa gidiyorum 40 geçe korıdor gorevım başlıyor başka bi öğretmenle bırlıkte korıdorda ogrencılerı karşılıyoruz yere oturup beklıyorlar öğretmen 9 a 10 kala sınıfa geliyor tam 9 da da tekrar çıkıp çocukları sırayla içeri alıyor Ben 9 da 3. Sınıflara gidiyorum.Bugun öğretmen cevap anahtarıyla bırlıkte 2 ayrı test verdi onları kontrol ettim tiklerim.Sonra sıraların arasında gezıp yardıma ıhtıyacı olanlara yardım ediyorum ya da şıkları dağılanların tepesınde dıkılıp dıkkatını ver dıyorum😂Sonra öğretmen tahtaya oku kelime yazıp bu kelimeler hakkında yazmalarını istedi beni de iki çocuğun yanına oturtup sen bunlarla ilgilen ve fıkır ver dedı 😂Ben de hı hı dedim 😂10:15 de oradaki görevim bitti.Geri 5. Sınıfa dondum 10 dk sonra ofis sınıftakı tlf nu arayıp beni çağırdı.Gittiğimde bana başka bi schedule verip otizm class a yolladı.Okulda sanırım 3 tane otizm class var.Icerı gördüm bana bı çocukla ılgılenmemı onun kolay olduğunu söylediler.sınıfta 6 çocuk ve 5 öğretmen vardı.Bana söylenen çocukla ilgili bi kaç dosya verdiler renkler sekıller harfler vardı dosyalarda cırcırtlı materyallerı soktum çocuk tekrar yapıştırdı.Bır de tablet vardı elime bi zamanlayıcı verdiler her oku dakıka da bı tabletı bırakıp dosyalardakı bı etkınlıgı yapıyordu.Zamanlayıcı ötünce kendılıgınden bırakıyordu zaten.Dosyalardakılerı de kolayca yaptı sonra onları gym e götürdük.Yemekhanedekı koca masalar katlanıp ayağa kalkabılıyor araya bi paravan koyup gym salonuna dönüştürüyorlar.Bunu ilk kez gördüm.Orda herkes ilgilendiği çocuğa bıseyler yaptırdı.Sonra içeri döndük ve sonra tekrar onlara ait küçük bahçeye oyun oynamak için çıkardık ordada aynı sekılde sadece takıp ettık.Sonra içeri girdik ellerini yıkadılar lunch saatım geldiği için luncha gittim 45 dakikam oluyor sonra geri döndüm yerine gittiğim kişi dönmüştü.Ben geldim normal schedule na donebışırsın dedi.Ben de hero 5 kere gittim orda yaptığım bişey yok sadece çocukları gozlemleyıp sıraların aralarında dolaşıyorum.Ogretmene bişey yapmamı istermişim diyorum kontrol edilecek test falan varsa verıyor yoksa yok diyor bende sadece sınıfın dıkkatını dağıtmasınlar diye dağılan ogrencılerın yanında yoresınde dıkılıyorum.Bazen de oturuyorum ama çok değil 😂3:25 te anons geliyor buslar geliyor diye ve tekrar korıdora çıkıyorum.Ben korıdordayken anons geldi bugün orada adım ms T.😂adımı soyledıler ofıse gıttım.Bi liste verdi.Yuruyerek çıkan çocukların anonsu gelince onların çıktığı kapıda isimlerini tikle dedi bi liste verdi.Sonra gidip o çocukların ısımlerını alıp teker teker yolladım.45 te de çıkış saatım geldi.Herkes gidince ofise listeyı bıraktım.Uygulamadan sign out yapıp çıktım.Yorucu bi iş değil ama dil bariyeri insanı strese sokuyor.Hep bişey söylerlerse de anlamazsam gerginliği var.Ama bugün biraz daha rahattım benim şansım uzun dönem bi iş almak oldu Kasım 27 ye kadar aynı işte çalışacağım.İşte böyle arkadaşlar.Okullarda her yerde kocaman yazılarla burada nefrete yer yok yazıyor.Ogretmenler herkese eşit davranıyor.Bır de bugün otizm classta çalışırken şunu fark ettim.Dısarda büyük bahçede oynayan çocuklar gelip onların bahçesine girip onlarla vakıt gecırebılıyor eğer isterlerse.Sanırım bu onlara okul hayatlarında artı puan veriyor.Bır de dün okula dönüş gecesıydı herkes noter mektup hazırladı aılesıne bıraktı ve bugün donduklerınde aılelerı den noter mektup bulacaklardı.Baktım bazı masalarda 5. Sınıf ogretmenın notu var altında adı yazıyor.Sonra anladım aileleri gelmeyen çocuklar için birer mektup yazıp masalarına bırakmış çok tatlı biri🥹Konuyla ilgilenen ve sorusu olan arkadaşlara elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.Majları gördüğüm sürece 🤦🏻♀️Kendinize dikkat edin arkadaşlar hoşçakalın 🤚
-
@Ozzyy Allah yolunuzu acik etsin.Basarilar diliyorum
-
@EmreATA, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
Kızım tr de kreşe başladığında hiçbir gün ağlamadı, ingilizcesi olmadığı ve anlaşamadığı için burada 4 ay boyunca onu kreşe bıraktıktan sonra o sınıfında ben araba da ağladım ve geldiğim güne hergün lanet ettim. Bize kimse bu psikolojiyi anlatmadı. Varın durumu siz hayal edin. Şu anda ondan mutlusu yok, ama o 4 ayı gelin bize sorun..
surasi herseyi özetliyor, özellikle Aile olarak göc edeceklerin para, ev derken hic aklina gelmeyecek bu durumlarda nasil duracagini, güclü olmasi gerektigini bilmesi lazim.
Ben sizi tebrik ederim, kelimenin tam anlamiyla Baba olmak baska bir duygu, cocuklarini, her anlarini düsünmek, onlarin gelecegi icin herseye gögüs germek, dönüp dolasip ayni konuya geliyoruz, gercekten hersey onlar icin..
-
@EzgiLera Kesinlikle sokakta hayvan olmamasi güzel. Mesela sokakta daki hayvan ile evde beslediğimiz hayvanın bile pskolojisi farklı.
Bugün sokakta ki hayvanlar malesef sürekli tetikte ler dışarıdan gelecek saldirilara karşı... Fakat evimizdeki hayvanlar sürekli sevgi ile beslediğimiz için kafalarini rahatlıkla yataga koyup uyuyabiliyorlar.
Her ne kadar kötü olaylarda olsa Türkiye de de aslında hayvanlri seven çok insan var. Benim gördüklerim zaten çogu sokaktan sahiplenmiş. Tabi cins denilen kedileri alanlarda bir o kadar çok. Ama sonuçta kedi kedidir tatlı şeyler.
Bizim gibi sokakta hayvan olan ülkelerde 1 yavruya yuva sahibi olmak bence yapılacak en güzel iyiliklerden.
Evin içinde gezmeleri bile insanı mutlu ediyor. Aslında kedi ler gerçekten mutluluk kaynaklari^ -
Bende tarihe not düşmüş olayım. 5 yıl sonra Abd vatandaşlığı için son hazırlıkları yapıyorum. Hem Abd de hem Tr de evimiz ve aracımız var. 5 kişilik aile olmuşuz, mutlu ve sağlıklı bir şekilde ülkemize tatile gelmişiz yıl 2029. Bu mesajı 5 yaşındaki oğlumla beraber okuyup gülümsüyoruz 😊 Gelecekten bir gün filmi gibi oldu biraz 😊
-
Merhaba, ben Türkiye'deyken de kitapyurdu'dan alıyordum. Puan biriktirmenin avantajları oluyordu. Buraya da gönderiyor sitesinden gördüğüm ancak kitap sayı ve kilosuna göre kargo ücreti değişiyor sanırım. Birkaç kişi bir araya gelerek alınabilir diye düşünüyorum.
En son kitap almaktan (gerek fiyat gerek koyacak yer) yıldığım için, filmlerden görüp hayal ettiğim bir kütüphane ödünç sistemi var aklımda. Vardı daha doğrusu, Houston'da Fort Bend yöresi 🙂 kütüphanelerini gezip duruma göre ilerleyeceğim. Cinco Ranch henüz memnun etmedi bu açıdan.
Houston kütüphanelerinde, kaynak çokluğu konusunda önerisi olan varsa beklerim. -
@Seyfi-Tonguc $10,000 altindaki miktarlarda sorun olmaz. Ustundeki miktarlarda ise bankalar kanunen kaynagini sorgulayabilirler ve hatta IRS'e bildirimde bulunabilirler.
-
@Darko Mesajın ve temennilerin için çok teşekkür ederim.Umarım hayallerine kavuşursun
-
-
@valour rendering ,cad ,auto desk vs iyiyseniz is cok hele birde burda okursaniz 5 sene icinde iyi bir planlama ile guzel yerlere gelirsiniz.Dedigim gibi land of opportunity. AMA sunuda unutmamak lazim amerikada sozlesmeler at will yani isverende sizde istediniz zaman çıkabilirsiniz. Adam durduk yere atabilir .Bunuda goz onunde bulundurun.Ben sizin yeriniz olsam mock bir resume hazirlayip hatta linkedn bile indeed uzerinden islere basvurup mulakatalara girerdim.Bir hafta sirf ny bolgesi oteki hafta Texas boyle boyle kafamda bir plan yapardim.Su anda buyuk kriz var ama amerika en az etkilenen bir ulke.
-
@Mine-İpek Çalıştığım şirket tarafından işlemler yürütüldü, herhangi bir aracı/sponsor kurum ile çalışmadım.
-
Turkiye'den Turkce kitap almak isteyenler icin asagidaki websitesini tavsiye ederim. Ben kullandim ve memnun kaldim. ABD'e shipping yapiyorlar.
Kitapyurdu, Kitapla buluşmanın en kolay yolu -
2 hafta önce san francisco'ya geldim. 3 gün san diego, 2 gün los angeles gezdim. san francisco'da çinli ve hintli nüfus dışında kimseyi görmüyorum. burada bir düzen oturtmaya çalışmak istiyorum ama emin olamıyorum.
amerikan kültürünü sevdiğim için amerikaya geldim.
san francisco'da business mindseti olan (non-tech) insanlarla nerede tanışabilirim?
-
USA Learns Homepage Bu siteden ücretsiz şekilde dil için eğitim alabiliyorsunuz. Ayrıca duolingo vs uygulamalarda var. Bunlardan başlamak ve birkaç temel öğrenmek, hiç başlamamaktan sıfır şekilde amerikaya gitmekten daha iyidir.
-
USA Learns Homepage Bu siteden ücretsiz şekilde dil için eğitim alabiliyorsunuz. Ayrıca duolingo vs uygulamalarda var. Bunlardan başlamak ve birkaç temel öğrenmek, hiç başlamamaktan sıfır şekilde amerikaya gitmekten daha iyidir.
-
-
@seray Asagidaki link de aciklamalar ve bilgiler mevcut:
Facts About SNAP | Food and Nutrition Service -
@Laçin-Boz slm NJ de dusunebilirsiniz ancak NY ve NJ eyaletlerinde ev kiralari cok pahali. Bunlara MA ve CT da dahil edilebilir. Nereyi sececeginiz tamamiyla maddi durumunuza bagli. Mesleginiz gecerli bir meslek. Ingilizceniz iyi ise ve networking ya da software de tecrubeniz varsa, ABD nin her yerinde is bulmaniz olasi.
-
@Jiyan-Zoroğlan Ben de merak ettim doğrusu 🙂 nextdoor.com bildiğim tek uygulamaydı.
ABD'de 5 Sene Sonrasi Hedef
-
Merhaba Arkadaslar,
Forum ortak niyeti olarak ABD'de bir hayat kurma plani elbette herkeste mevcut.
Peki ayak basmaniz ardindan tam 5 sene sonra kendinizi sosyal ve ekonomik acidan nerede goruyorsunuz ?Hedefler, planlar nedir bahsedelim ki belki 5 sene sonra donupte bu konuya baktiginizda bir oz degerlendirme yapilabilir. Hedefiniz ne olursa olsun detayi ile yazin.
-
Ilk adimi ben atayim.
2017 yilindan itibaren NC eyaletinde aile olarak yasamaktayiz. Is araciligi ile GC islemlerimiz yavasta olsa suruyor. Suan kendi meslegim (Tedarik Zinciri - Otomotiv) ile alakali calisiyorum.-
5 sene sonra, San Diego veya yakinlarinda yine kendi meslegim ile ilgili calisiyor olmayi ve ayrica belki lokasyon olarak son noktaya karar kilip ev sahibi olma adimini atmis olmayi umut ediyor / hedefliyorum.
Herzaman kendi dusuncem olarak sunu demisimdir; eger ABD'de yasanmali ise, o yasanacak yerin CA eyaleti olmasi gerekir (Ekonomik yonden) emin olarak California eyaletine adim atmadan onceki her lokasyon benim icin gecici - fikrim degisene kadar. -
Ayrica, 5.ci seneye kadar en az 2 ulke daha turistik olarak ziyaret etmis olmak dilegim var (Muhtemelen Kanada ve henuz ziyaret etmedigim bir Avrupa ulkesi).
-
Son olarak kariyer acisindan muhtemelen bir ust kademeye, yoneticilige 5 sene icinde gecme hedefim var.
-
-
@freeworld ABD ye gittikten 5 sene sonra kendimi ordu içinde iyi bir rütbede görüyorum ve çokta mutluyum ve her tatili mi de Bangkok'ta yapıyorum.
-
Görüyorum ve arttırıyorum 5 yılda ABD de işi gücü rayına oturtup , bu 5 yılın sonunda Hawaii de keyif çatıyor olacağım
-
ABD ye gelebilirsem eğer diye cümleye başlayarak Ençok istediğim bilişim sektöründe bir kariyer sahibi olmak ilk hedefimde var. İlk yaşam alanı olarak Austin'e daha sıcak baksam da Houston olacak sanırım . Sonrasında California eyaletinde devam etmek ve mümkünse orada kazandığım parayla Türkiye'de bir şeyler değişirse ("zor gözüküyor ama :(") ülkemde emekli olup son zamanlarımı geçirmek ...
-
a haa işte güzel bir soru Bu güzel soru için sevgili forumdaşımız @FreeWoRLD a teşekkürlerimi sunarım... Beş yıl sonra ölmez sag olursam -ve bu sene greencard çıkmış olursa- Ogullarım lisede okuyor olacaklar Kızım kendi işini kurmuş olacak ; ben ise RN olmuş ve güzel bir hastanede doyurucu bir branşta(muhtemelen kadın dogum veya pediatri) çalışıyor olacagım. Maddi durumumun olumlu grafik izlemesi halinde ailemle tatil için Datça'da bir yazlık alacagım. Abd de de kendi evimde oturuyor olacagım. Muhtemelen bu ev bir çiftlik olacak... Atlarım koyunlarım keçilerim ineklerim tavşanlarım tavuk ve horozlarım kedi ve köpeklerim olacak ailemle huzur içinde yaşarken her yıl ülkemin bir köyüne saglık ocagı okul kız yurdu aş evi cami vb hayır hasenat için bir miktar ayıracagım. Yazları gittigimde de bizzat ilgilenecegim. Bu hayır hasenat işleri bulundugum lokasyonda da (Amarillo /Houston civarları) devam edecek. Kısacası eskisinden daha faal olmayı planlıyorum bu konularda. Bir şeylerin güzele gitmesine katkım olabilecekse ABD vatandaşı olabilirim.(oy olarak) Ama bir fark olmayacaksa vatandaş olmayadabilirim. ON BEŞ yıl sonra ülkeme dönmek istiyorum. Eger bir aksilik olmazsa(savaş falan çıkmazsa) Savaş çıkarsa derhal dönerim ama umarım çıkmaz...Ve dönünce de Datça ya yerleşecegim...
-
Hedeflerin hepsi değişti eskinin görünmesini istemediğim için editliyorum.
-
@Oradaki bende 3ds max kullanıyorum. Bende oyun sektöründe ilerlemeyi düşünüyorum. Green Card çıkar ise ingilizcemi geliştirip NY'de bu bölümle ilgili 2 yıllık bir yere gitmeyi düşünüyorum.
-
Beş yıl sonrasında eşimle bu satırlarımı okuyor olacağım. Anadilim gibi ingilizce biliyor olacağım. Vatandaşlığımı almış kendi house tarzı evimde en az 3 çocuklu evden çalışan bir anne olacağım. Hatta kendi ailemi yanıma almak için başvurulara hazırlanmaya başlamış olacağım ...
-
Beş yıl sonrasında eşimle bu satırlarımı okuyor olacağım. Anadilim gibi ingilizce biliyor olacağım. Vatandaşlığımı almış kendi house tarzı evimde en az 3 çocuklu evden çalışan bir anne olacağım. Hatta kendi ailemi yanıma almak için başvurulara hazırlanmaya başlamış olacağım ...
-
5 yıl sonra kendi sports recovery merkezi mi kurmus ve aile şirketi olarak devam etmeyi, hobi olarakta oğlumun oynayacağı hockey takımında coach luk yapmak istiyorum. Hariki bir jeep ve country tarzı bir ev istiyorum
-
5 sene sonra kendi evimi almış olmak ve Microsoft’ta project manager olarak çalışmak istiyorum
-
Kart cıkarsa gider gitmez ic mimar-Peyzaj - residential cevre tasarımı üzerine bir olusumda calısmayı deneyecegim veya tırcılık yapacagım. sonrasında kesin Otomobil muhendsiligi bölümünü amerikada bitirip vatandaslık ta alıp ismimi de degiştirip..5 yıl sonra Avrupada yasamak otomobil sektöründe calısmak istiyorum.
-
4 yili biraz gecti geleli. 1 yila pek olmayacak gibi ama 3-4 yila artik emekli hayati surmek hayalim
-
@toronaga Başarılı bir geliştirici olmanı temenni ediyorum kim bilir belki ileride beraber çalışıyor oluruz
Bu sektörde eğitimin sana katkısı mutlaka olur ama önemli olan kendini geliştirmen. Sektör önü alınamayacak şekilde hızlı değişimlere uğruyor ve bunun önünün kesilmesi çok zor Dolayısıyla gelişim sürecimiz hiç bitmeyecek. Kendimizi geliştirmediğimiz takdirde geride kalıp yeniliğe ayak uydurmadığımız sürece yok olmamız kaçınılmaz. -
Bu forumda nickim voom ancak genelde dürümadam derler fotodan anlaşılacağı gibi o yüzden yüksek ihtimalle 5 sene boyunca çalışıp biriktirdigim parayı çiğköfteci dükkanı açabilirim normalde her dürümü temsil eder adım ancak çiğköftenin yeri ayrıdır
-
bayilikte veriyorlarmış izleyin -
@birumut izliyorum şimdi
-
@oradaki aynen katılıyorum. Sana da başarılar.
-
bu 5 yıl kriteri nendir ? Neden hep 5 yıl ? Vallahi merakımdan soruyorum. Bilimsel bir açıklaması kesin vardır. Lakin ilk iş görüşmemde bana sorulan soruydu "5 yıl sonra kendini nerede görüyorsun? "sorusu. Aradan yaklaşık 4 yıl geçtikten sonra bu soruyu soran ik cı yada müdürleri terslemeye başlamıştım. Sözüm meclisten dışarı bu arada, bu spesifik bir durum....5 yıl sonrası için bir şeyler yazmak istedim ama sildim doğrusu, elim varmadı. Umarım herkesin umutları, beklentileri gönüllerinden geçtiği şekilde olur.
Benzer Başlıklar
51
46.2k
Users
4.6k
Topics
455.1k