Her türlü zorluğa göğüs germiş, her alanda en zor tecrübeleri yaşamış kısaca Türkiye simülasyonunu başarılı bir şekilde tamamlamış ve yıkılmamış her Türk bence Amerika'da ayakta bir şekilde kalabilir:)
AE123 tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin TecrübeleriAmerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
-
RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
Arkadaslar sonunda bize de mart basina geldi randevu , bekleyen herkese sabirlar dilerim
-
RE: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
Ulke insaninda malesef ekonomik zorluklarla birlikte bir curume, ahlak erezyonu mevcut. Denetim, kural, kanun vs. olmadigi icin herkes kendine gore hareket edip kendinde hak gorup karsisindaki insani kaziklamaya calisiyor.
Turkiyede yaptigimiz yaz tatilimizde malesef ozellikle ticaretle ugrasan kucuk esnaftan oturu canimiz cok yandi. Neyin ederinin ne oldugunu cokta anlayamadik. Bazi durumlar oldu ki kanimiza dokunsa da mecbur kaldigimizdan sesimizi cikartmadik. Tatil icin Antalyaya gittigimizde kaldigimiz otele otobus - minibus olmadigindan havalanindan taksiye binmek istedik, havalani taksi duraginda ellerinde telsizlerle bekleyen grup Turk vatandasi olmamiza ragmen taksimetre ilk etapta acmak istemedi ve 50 euroya otele goturebilecegini soyledi. Sonrasinda usteleyince neyse bir tanesi bizi aldi otelimize goturdu, 1100 TL odedik. Sonrasinda geri otelden havalanina gelmek istedigimizde bin bir minnet, trip esliginde farkli bir uzun yoldan goturulerek 1500 TL odedik. Goturuldugumuz esnada da sanki butun ekonomik durumun suclusu kendi ulkesine turist olarak gelen biz ve yabanci turistlermis gibi kasko fiyatinin yuksekliginden, benzinin ne kadar oldugundan habersiz oldugumuz icin bir ayri trip yedik. Bu ve buna benzer en az 3 4 olay basimiza geldi tatil esnasinda,. Madem sikayetcisin yapma bu isi dendiginde ya tartisma cikti ya da fiziksel kavgaya ramak kaldi.
Isin ozun kimsenin kimseye vicdani, saygisi, hosgorusu kalmamis. Herkes birbirinden bir takim olaylarin intikamini alip ceza kesip kaziklama pesinde. Nadirde olsa iyi niyetli insanlar hala ulkede var ama o kadar azinliklar ki malesef onlarda malesef bu kotu duzende ne kadar ayakta kalirlar muallak..
-
RE: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti ÖrnekleriAmerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
Bence bu konuda dusulen yanilgi covid oncesi ve covid sonrasinda fiyatlarin birbirinden cok farkli olmasi. Covid oncesi $2000 $3000'a gercekten binilebilir araba aliniyordu veya ornegin $1500 aylik odeme ile mortgage odeniyordu ama simdi bu fiyatlar malesef hayal. O yuzden bircok kisi Amerika'ya fiziken tasindiktan sonra gercek fiyatlarla yuzlesiyor. Birikim yapmak, belirli standartta rahat yasamak icin ortalama bir eyalette bence tek kisinin $4000 - $5000 kazanmasi gerekir, esin ve cocuk durumuna gore bu rakam degisiklik gosterir.
-
RE: World Cup 2026 - FIFA Dünya kupasıGündem içinde yayımlandı
Dunya kupasina olan ilgiyi anliyorum ama olay biraz sinifsal olmaya basladi bence bu dunya kupasinda. Normal kale arkasi en uc noktadaki bir koltuk bile 350 400 $, insanlarin farkli bir eyaletten gelmesi - konaklamasi - yemesi icmesi derken ciddi buyuk bir butce ayirmasi gerek ki bunu Amerikada yasayan ve $ gelir elde eden bir kisi olarak ben bile dile getirirken ulke disindan gelecek normal standart insanlar icin bu masraflar cok daha yuksek olacaktir. Zannedersem yine kapitalist duzende parayi verenin dudugu caldigi, milletin ani yasamak yerine elinde telefonla video cekip sosyal medyada bende burdayim beni de gorun dedigi bir organizasyon olacak gibi.
-
RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
DQ olan bütün arkadaşları tebrik ederim, darısı tüm bekleyenlere inşallah.
-
RE: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların TecrübeleriAmerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
Amerika bence bir iki seneye tekrardan ritmini bulur, fiyatlar düşüp normale döner. Covid süreci gayet iyi bence yönetildi, verilen yardım çeklerinin elbet bir etkisi olacaktı ama bence bu suni bir artış 2008 global krizinde de benzinin galonu $4.5 4.6 seviyesine çıkıp sonrasında tekrardan normale dönmüştü.
-
Güzel haberler gelsin artık şu başlığa DQ ve randevular konusunda..
-
RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki DeneyimleriAmerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
Tracy tebrik eder yeni hayatinizda mutluluk ve basarilar dilerim. Amerikadaki restoran isleyisi ve garsonlar sanki tek bir fabrikadan cikmis gibi malesef. California'yada gitseniz ayni Teksasda da yemek yense ayni. Garsonlar masaya ekstra bir yemek , icecek soylemediginizde cat diye hesabi getirip birakiyor bir nevi benim senle isim bitti ode hesabini masayi isgal etme muamelesi.. Bu durumda ilk masaya oturdugunuz andaki yapilan sirinlikler , espriler biraz yapay ve samimiyetsizce oluyor cunku siparis verilip yemek yenene kadar su doldurmalar, yemegin nasil diye bos beles gebes muhabbetler ama sonra yemek bitince hadi benimde senle isim bitti yallah
Bizde esimle cok yadirgiyoruz ama malesef burdaki kultur bu ve hic bir zaman icin degismeyecek, adamlarda zaten yemekten keyif almak diye bir durumda yok. Yemek yemeyi sadece karinlari doyurmak icin goruyorlar, sohbet etmek sosyallesmek dusuncesi ile yemek yenmiyor. Isyerimde insanlar oglen aralarinda yan yana gelip olurda sohbet ederiz diye otoparkta park halinde arabalarina gidip klimayi dibine kdr kokleyip yemeklerini 2 buklum arabalarinda yiyorlar
Ilginc bir kultur bizim alisik olmadigimiz ve muhtemelen de kolay kolay anlayip adapte olamayacagimiz.. -
Randevuların neden verilmediği tam bir körler sağırlar durumu, en azından bir açıklama yayınlansa gecikmenin farkındayız ilerki tarihte verilecek vs. diye insanlar bir nebze rahatlar ama tam sarı çizmeli Mehmet Ağa misali tamamen fikir yürüterek herkes bana Şubat - Mart'ta randevu verilir mi diye umut ediyor, cidden çok can sıkıcı ve yıpratıcı bir durum.
AE123 tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri içinde yayımlandı
@Edelweiss merhaba, hayirli olsun tebrik ederim. Yeni sistemde sorular nasildi , esimde kismet olursa yaz sonrasinda basvuracak sorulara vs nasil hazirlandiniz var mi pratik izlediginiz bir yol ?
-
RE: ABD-Türkiye Arası Para TransferleriBankacılık içinde yayımlandı
@cttl , o kadar sacma ve gulunc bir durum ki , tam tersi yurtdisindan Tr'ye para yollasaniz ne miktari ne kaynagini sorgularlar ama Tr'den kendi parani yurtdisina gondermek istediginde eziyet ettirip pisman ederler denecek cok sey var da bogazina insanin dugumleniyor iste kelimeler.
-
RE: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleriİletişim ve Teknoloji içinde yayımlandı
@emkey merhaba, bizde Tello kullaniyoruz Turkiye'de ek ucret odemeden kullandigin kadar nasil kullaniyoruz ?
-
RE: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti ÖrnekleriAmerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
@ayvalik10, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@AE123 yeni bir iş kolu Türkler terapi seansları versin. Uçan fiyatlara nasıl alışırsın diye.
Akil edip yapan parayi bulur

-
Benzin fiyatlari uctu gitti her eyalette Turkiyeden gerci bizim Turkler olarak bunyemiz alisik gunluk gelen zamlara ama Amerikalilar sudan cikmis baliga donduler bence

-
RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki DeneyimleriAmerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
Yanitiniz icin tesekkur ederim, restoran sektorunde calismasamda Amerikadaki sisteme az cok yatkinim ve calisanlarin aslinda para kazanma kaygisiyla ne kadar stresli olduklarinin bilincindeyim. Bu durumu da gayet insani buluyorum benzer durum aslinda Turkiyedeki taksicilik sektorunde de yasaniyor, soforlerin genelde cogu sinirli, gergin ve stresli cunku aracin gunluk kazancini oncelikli olarak cikartip mal sahibine vermeleri gerekiyor kalan zamanda da kazandiklari kendilerine kaliyor. Burda aslinda asil elestirilmesi gereken konu restoran sahipleri cunku bana gore sistem en bastan yanlis insaa edilmis ve ceketin dugmeleri yanlis iliklenmis. Amerika da bilmiyorum baska sektorlerde benzer bir isleyis var mi ama Amerikan halkina siz garsonlara tip vermezseniz bizim maliyetlerimiz artar neticesinde de sizin yiyeceginiz yemeklerin fiyati artar algisi cok guzel yerlestirilmis. Amma velakin dunyanin baska hic bir noktasinda bu sistemde restorancilik yapilmiyor. Avrupada ornegin garsona 3 4 euro bahsis verseniz bile adamin oyle bir beklentisi ilk etapta cok olmadiginda gayet mutlu oluyor ama Amerikada mesela garsona yuzde 10 bahsis verseniz bile insanlar mutlu olmuyor hatta bu durumu kotu servis mi verdim diye sorguluyorlar.
Neyse konuyu cok dagitmak istemeden kendi dusuncelerimi yazmak istedim. Soyledigim konular tabiki degismeyecek bu ulkede ama Amerikada bir cok konu malesef dunyanin tersine islediginden ya sev ya terket durumu aslinda biraz mevcut.
-
RE: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri içinde yayımlandı
@patron3535, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
@AE123 bizim house rep de yasa tasarısı vermiş çoğunluğu Müslüman olan ülkelerden göçmenlik durdurulsun diye şim bu adama benim işi hallet desem nasıl olur acaba

Isler hizlanicagina daha da yavaslayabilir

-
Tracy tebrik eder yeni hayatinizda mutluluk ve basarilar dilerim. Amerikadaki restoran isleyisi ve garsonlar sanki tek bir fabrikadan cikmis gibi malesef. California'yada gitseniz ayni Teksasda da yemek yense ayni. Garsonlar masaya ekstra bir yemek , icecek soylemediginizde cat diye hesabi getirip birakiyor bir nevi benim senle isim bitti ode hesabini masayi isgal etme muamelesi.. Bu durumda ilk masaya oturdugunuz andaki yapilan sirinlikler , espriler biraz yapay ve samimiyetsizce oluyor cunku siparis verilip yemek yenene kadar su doldurmalar, yemegin nasil diye bos beles gebes muhabbetler ama sonra yemek bitince hadi benimde senle isim bitti yallah
Bizde esimle cok yadirgiyoruz ama malesef burdaki kultur bu ve hic bir zaman icin degismeyecek, adamlarda zaten yemekten keyif almak diye bir durumda yok. Yemek yemeyi sadece karinlari doyurmak icin goruyorlar, sohbet etmek sosyallesmek dusuncesi ile yemek yenmiyor. Isyerimde insanlar oglen aralarinda yan yana gelip olurda sohbet ederiz diye otoparkta park halinde arabalarina gidip klimayi dibine kdr kokleyip yemeklerini 2 buklum arabalarinda yiyorlar
Ilginc bir kultur bizim alisik olmadigimiz ve muhtemelen de kolay kolay anlayip adapte olamayacagimiz.. -
Burasi da aslinda bir nevi Turkiye gibi adamin oldugunda bir tusla islerin bir anda hizlaniyor
Kendin basvurun icin arasan kapi duvar muhatap bulamiyorsun bilgi alip dogru duzgun konuscak ama house rep direk tikanmis konularda devreye girdiginde direk tikanmis su borusuna dokulen sivi misali tum tikanmis noktalar bir anda acilmis oluyor 
-
RE: World Cup 2026 - FIFA Dünya kupasıGündem içinde yayımlandı
Dunya kupasina olan ilgiyi anliyorum ama olay biraz sinifsal olmaya basladi bence bu dunya kupasinda. Normal kale arkasi en uc noktadaki bir koltuk bile 350 400 $, insanlarin farkli bir eyaletten gelmesi - konaklamasi - yemesi icmesi derken ciddi buyuk bir butce ayirmasi gerek ki bunu Amerikada yasayan ve $ gelir elde eden bir kisi olarak ben bile dile getirirken ulke disindan gelecek normal standart insanlar icin bu masraflar cok daha yuksek olacaktir. Zannedersem yine kapitalist duzende parayi verenin dudugu caldigi, milletin ani yasamak yerine elinde telefonla video cekip sosyal medyada bende burdayim beni de gorun dedigi bir organizasyon olacak gibi.