Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Erdem-Yıldız kanada kendi resmi sitesinden online başvuru oluyor. Başvuru yaptıktan sonra biometrik veriler için ofise gidiyorsun. Neticelenme süreleri ve diğer tüm detayları iyice okursa öğrenir kavrarsın. Bi teşekkürünü alırım 🙂

• @charon evet doğru diyorsun online baktım neticelenme cok uzun zaman turist vizesi için.
    İnsanların kanadaya gelme talepleri düştü artık tercih etmiyorlar. Yeni gelen PR kalıcı oturum kısıtlamaları, ve kontenjan azaltılması ,çok zorlaştırılması. Öğrencilere çalışma izninin kaldırılması ve daha bir sürü negatif etkenlerden dolayı insanlar kanadaya gelmiyor.

• 2 ay önce 122 gün olan process time nesen 251 güne çıktı. Kanadadaki Türk arkadaşlar göçmen Bakanlığı'nın bir politikası olduğunu soyledi

• @üçgen teşekkür ederim peki abd vizeleri etkili oluyormuş ama benim abd vizelerimin süresi bitti 3 ay önce

• ⭐⭐

@üçgen benim ilk elden duyduğum processing time'lar şu şekilde;
    -arkadaşım abdden c1d-b1 aldı ve akabinde kanadaya başvurdu(2023 nisan). Kanada vizesi kendisine kasımda çıktı, aralık başı gibi pasaportunu geri alabildi. Sonra depremzede vizesine başvurdu, dükkanını falan açtı.
    -Disney cruise line'da çalışan otel müdürü türk vatandaşına şirket kanada vizesi başvurusunda bulundu(transit olarak başka gemiye gidecekti). 6 ay boyunca çıkmadı, disney ABD department of state'i aradi, onlar kanadayi aradi, adamlar nuh dedi peygamber demedi, 8 ayda çıktı adamın vizesi(gemiye başkasını yolladılar).
    -Garip bir şekilde abd içinden başvurunca 1 ayda falan çıkıyor websitesine bakarsak.
    -Eskisi gibi vizeler uzun süreli verilmeyecek artık.

Ya tc vatandaşıyla dalga geçiliyor yada adamlar hakikaten yavaş çalışıyorlar. ABD içi çıkma süresinin çok kısa olduğunu göz önüne alırsak bence özel muamele var bize.

+abd kanadaya ciddi baskı yapıyor göçmenlikle alakalı. Son zamanlardaki göçmenlik kısıtlamalarının ana sebebi bu. Göçmenler kanadayi abdye göçmek için arka kapı olarak kullanıyor. 3 senede pasaportu alip e2dir, tndir vs. abdye göçmeye çalışan hintli sayisi inanılmaz fazla.

• @XFatihX Temporary residence kisilerin evraklari ile ilgili su an Kanada icinde bile islem sureleri 2 katina cikmis durumda. Yilin ilk yarisinda 90 gunde work permit guncellemesi yapmistim, su an ayni evrak icin 160-180 gun islem suresi gorunuyor. Muhtemelen arkadaslarinizin da dedigi gibi bakanligin bilincli uyguladigi bir durum gibi duruyor. Secimlere kadar bu sekilde gidecegini dusunuyorum.

• @XFatihX PR kalıcı oturum, turist vizeleri, yeni gelen öğrencilere kadar iğneden ipliğe kadar herşeye kısıtlamalar ve zorlaştırmalar getirildi. Özellikle kalıcı oturum almak bundan sonra çok çok çok zor. Ana hedef kanada içine daha fazla kişiyi almayı azaltmak ve hali hazırda kanada içinde geçiçi statu ( work permit, study permit ) ile kalanları elemek. PR verme sayısında ciddi azaltma yapmak. Muhtemelen kanadada uzun süre yaşayan ve kalıcı oturum almak isteyenler için çok kötü bir durum.

• @charon evet kanada çok fena kısıtlamalar ve yeni kurallar getirdi göçmenler için. Ana hedef kanada içine daha az sayıda insan girişi ve hali hazırda kanada içinde geçiçi statu ile ( work permit, study permit) kalanların sayısında ciddi azaltma yapma. Bu nedenle PR kalıcı oturum almayı çok zorlaştırdılar hatta bazıları için imkansız oldu. Uzun suredir kanadada yaşayan ve kalıcı oturum almak isteyenler için çok kötü durum. Şimdiye kadarki mücadeleleri ve beklentileri suya düştü.

• Merhabalar, ben Almanya'da yaşıyorum Kanada Turist vizesine başvuracaktım. Yalnız vize başvurusu Türkiye içinde Almanya'ya kıyasla çok daha kısa sürüyormuş (288 gün vs 40 gün). Ben de buraya 2 ay önce geldim. IRCC yeni portaldan hesap açıp girdim ama hangi ülkeden başvuracağımızı nereden seçiyoruz? Adres üzerinden mi? Öyleyse Almanya adresim yerine primary olarak Türkiye adresimi mi vermeliyim?

• @Nezzst pasaportunu teslim etme için seni belirttiğin yerdeki ofise davet ederler diye biliyorum.

• @texas_city Pasaport teslimi önemli değil burada da VFS var zaten. Benim sorun hangi ülkeden değerlendirilir. Bir de bu 40 gün 281 gün olayı gerçek mi, çünkü 3 ay önce 50 günden 281 güne çıkmış Almanya, buna kıyasla yine 2 3 ay önce Türkiye 200-300 günden 40 güne düşmüş.

• @Nezzst almanya dersen almanyaya göre olabilir

• tek girişli kısa süreli visitor vize veriliyor mu ? yoksa tüm vizeler pasaport süresi bitimine kadar geçerlimi oluyor ?

• @göksel Bildiğim kadarıyla vize tek çeşit ve pasaport süresi kadar veriliyor farklı bir örneğini görmedim.

• @emirhan1 yeni uygulama duyurulmuştu. Tek girişli kısa süre geçerli vizede verilecek diye.

• @emirhan1 Son duzenlemeyle birlikte son bir kac aydir turist vizelerinde eskisi gibi pasaport suresi kadar (maks. 10 yillik) verilme durumu artik vize memurunun kararina birakildi. Kisa sureli de verebilir, uzun sureli de. Gecen ay Kanada icinden basvuran bir arkadasima calisma izni suresi kadar turist vizesi verildi. Yaklasik 2 yillik gecerli turist vizesi basildi.

• @loremipsum eskisi gibi herkese standart pasaport bitim süresine kadar geçerli vize verilmiyor. Tek girişli kısa süreli vize verilenlerde var. Bununla ilgili geçenlerde duyuru yapılmıştı artık kısa süreli tek girişli vizelerde verileceği yönünde

• Yasaklı

Son zamanlarda Kanada ya giriş yapan arkadaşlar varsa girişte ek evrak talebi oluyor mu vize başvurusunda bulunduğumuz evrakların hepsini yanımızda taşımamıza gerek var mı sadece dönüş biletine mi bakıyorlar?

• merhaba 7 martta parmak izi verdim ama halen Your action is required yazıyor 28 mart bugun. bu durumu yaşayan varmı. daha öncene zaman submitted olacak. 23 subattan beri transit vize için bekliyorum.

Benzer Başlıklar

• 8
  • 3
  • 24
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

131

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |