Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • TS2023 başvurusundan elde edilen 3 yıllık open work permit ile kanada'da kalıcı oturum almak için en kısa ve kolay yöntem nedir ?
    Bu konuyu deneyimleyen ve bu konuda bilgisi olanların paylaşımları çok yararlı olacaktır.


  • @summer-vacation Ne yazik ki kisa ve kolay bir yontem yok.Hepsi ayri bir surec.Ama PR almak icin Skill Worker kategorideki islerde en az 1 yillik(1560 saat) deneyim ile IELTS'den de minumum 5 alarak PR'a ulsabilirsiniz.
    Skill worker (boyacilik-marangozluk-tesisatcilik-tir soforlugu-elektrik-firincilik-IT bildiklerim bunlar baska arkadaslarda eklemeler yapabilir.


  • @ikizbabasi evet bahsettiginiz gibi skill worker iş dallarında bir yıllık çalışma gerekiyor deniliyor. Zaten bu iş gruplarınıda TEER kategori ve NOC kodu olarak belirtmişler resmi kaynakta. TEER olarak beş kategori var ve bu her kategori ayrı bir meslek grubunu kapsıyor. En kolay olanları üç, dört ve beş kategoride gibi görünüyor sanki. TEER 3 Bunlarda çok fazla bir nitelik gerekmiyor gibi görünüyor. Mesela TEER 3 , NOC : 63202 kodu ile baker ( fırıncı ) yani fırıncılık veya pastane sektöründe çalışmak yeterli gibi. Bunun gibi çok meslekler var.
    Teer 0,1,2 ve 3 kategorideki işlere odaklanılabilinir. Amaç bir sene full çalışıp kalıcı oturuma basvuru ise.

    noc kodları

    Yani bu kategorilerde ve noc kodlarında olmayan işler skill worker olarak değerlendirilmiyormuş. Mesela uber , yemek dağıtım gibi işler skill worker kapsamında sayılmaya bilinir.

    Diğer şartlardan bir taneside dil seviye test skoru. Dil seviyesinide gösteren bir test neticesi almak gerekiyor dediginiz gibi.


  • @ikizbabasi Bu arada şöyle bir durum olmuş; Ukrayna vatandaşlarına önce bu şekilde çalışma izni verilmişti. CUAET olarak adlandırılmıştı. Şimdide kanada içinde olan ukraynalılara direkt pr-kalıcı oturum izni başvuru hakkı verilmiş. Ama kanada vatandaşı veya kalıcı oturum izni olan bir aile üyesi olma şartı varmış.


  • TS2023 ile alınan work permit kanada tecrübesi sayılıyor mu ?

    TS2023 ile aldığımız open work permit ile çalışılan işler daha sonra pr-kalıcı oturum başvurusunda tecrübe olarak sayılıyor mu ?
    Kanada tecrübesi kabul ediliyor mu ? PR- kalıcı oturum başvurusu için NOC kodlu işler olmasından bahsediliyor. Bilgisi olan var mı ?


  • @myangel Payroll ile calistiginiz her is tecrube olarak sayiliyor.Kalici oturum icin Express Entry havuzuna girmeniz gerekiyor.Hemen hemen her meslegin zaten bir NOC kodu mevcut. Amac Express Entry de yuksek puan almak.Bunun bir cok kriteri var.Egitim durumunuz,yasiniz,is tecrubeleriniz,dil yeterliliginiz.Kanada'da ilk amaci nitelikli gocmenleri ulkede birakmak.Bunun icin Express Entry sistemini kullaniyor.Daha cok ihtiyaci olan meslek gruplarinin hem Express Entry hem de Eyalet aday programlari ile kalici oturum izinlerini kolaylatirmaya calisiyor.


  • @ikizbabasi

    Normal şartlarda ielts dil test skorun , lisans diploman ve belli bir iş deneyimin varsa express entry havuzuna zaten girilir gerekli puan alınır. yani mutlaka ts2023 ile çalışma izni alıp çalışamana gerek yok. Belki worker statu ile kanada içinde bulunarak express entry profili oluşturma avantaj olur. Bilemiyorum.

    ts2023 ile hiç ugrasmadan bile niteliklerin varsa express entry havuzunda bir profil oluşturulur ondan sonra pr -kalıcı oturum çıkarsa direkt kanadaya bu statu ile gidilir. .

    bu ts2023 çalışma izni üç yıllık ve bu üç yılın sonudan gene express entry gibi profil oluşturup basvuru yapman gerekecek.

    TEER O, 1 , 2 ,3 kategori işler galiba sayılıyor. Her payroll ile çalışana puan var mı ? Payroll'da yazıyor mu noc kodu ?


  • @ikizbabasi pr alma için express entry uygulaması bulunuyor. Burada kendinize bir profil oluşturuyorsunuz ve sizin nitelik ve özelliklerinize göre sistem belli bir puanlama yapıyor. Sonra belli zaman aralıklarında pr vermek için taban puan açıklanıyor eğer sizin puanınız bu taban puan ve üzerine denk gelirse pr almanız davet gönderiliyor. Tüm kurgu bunun üzerine.
    express entry ile oluşturdugunuz profil ve neticesinde elde ettiğiniz puan tüm göçmenlik yollarında ortak. eyalet ( pnp ), federal skilled worker, federal skilled trades gibi.


  • @ikizbabasi Express entry programında taban puanlar yüksek görünüyor ve çok kolay değil bu puanlara ulaşmak. Dil seviyeniz, eğitiminiz, yaş kriteri gibi önemli etkenler var.

    orta ve üst segment nitelikli kişiler bile 400 bandı puanlara zar zor ulaşıyor.
    Kaldıki dil seviyesi iyi olmayan eğitimi nitelikli olmayan bir kişi için çok zor bu puanları almak. Marangoz, kasap, fırıncılık gibi işlerde ancak taban puanların düşük açıklandıgı zamanlarda şansı olabilir ama bu durumlarda istisnai durumlar. Her zaman olmuyor belki beş yılda bir kere olur.

    CRS taban puanları ve açıklandığı tüm zamanlar :


Benzer Başlıklar

  • 8
  • 87
  • 4
  • 93
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum