• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. emirhan1
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    E
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 21
    • Konu 0
    • İleti 86
    • En İyi 47
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

emirhan1

@emirhan1

117
    İtibar
    569
    Profil Görüntülemeleri
    86
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

emirhan1 Takip etme Takip Et

emirhan1 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2024 Mülakat Deneyimleri

Arkadaşlar merhaba 12 temmuzda Green Card mülakatına Montrealde girdik ve onaylandı. Şu anda pasaportlara vize basılıp geri gönderilmesini bekliyoruz. Bir yılı aşkın süreçtir sadece bu forumu kaynak olarak aldım. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Sürecin sağlıklı ilerlemesinde forumdaki herkesin emeği vardır.

Öncelikle süreci en başından anlatmak istiyorum. Current olmadan önce mail atmadığım konsolosluk kalmamıştı çoğu dönüş yapmadı dönüş yapanlarda olumsuz cevap verdi. 28 kasımda Kanada vizesine başvurduk eşimle beraber, 3 ocağa kadar vizem çıkarsa hemen Kanada'ya gidip TS2023 ten faydalanıp 3 yıllık oturum izni alıp oturum izniyle beraber dosyamı kanadaya taşıyacaktım turist vizesine başvurma amacım buydu. Tabi kanada vizesi 3 ocağa kadar gelmedi ve o şansta ortadan kalkmış oldu. Sonraki adımım abd turist vizesine başvurup çıkarsa aos yapmak olacaktı ama Türkiyede ki konsoloslukların hali ortada 1 sene sonrasına sıra veriyorlar. Dedim en iyisi turist vizesine de başka ülkede gireyim baktım Hollanda 30 gün içerisinde randevu veriyor. Hollanda için schengen vizesi aldık ve nisan ayında Hollanda'ya gittik. Hollanda'ya gitmemize 10 gün kala Kanada turist vizesi sonuçlandı ve olumluydu. Hollanda da girdiğimiz ABD turist vizesi reddedildi ve o gün bizim için her şey bitmişti. Konakladığımız yere geldik ve moralimiz çok bozulmuştu elimizde c planı bile yoktu. Henüz current olmamıştık. O ana kadar hep turist vizesiyle dosya taşınmaz illaki oturum olması gerekiyor diye biliyordum. Kanada turist vizelerini pasaportun süresi kadar veriyor ve benim 3 eşimin 5 yıllık vizesi vardı ve KCC ye mail atarak şansımı denemek istedim. ABD turist vizesi reddinden bir iki saat sonra KCC ye mail attım. Mailin içeriğinde önümüzdeki aylarda Kanada'da bulunacağımı ve mülakat yerimin Montreal olarak değiştirilmesini talep ettiğimi yazdım. Mailin ekine de sadece pasaportların biyometrik sayfalarının fotoğrafı ve kanada turist vizelerimizin fotoğrafını koyduk. 1 saat sonra cevap geldi ve mülakat yerimiz değiştirilmişti. Teyit etmek için tekrar yazdık ve artık mülakat yeri Montreal di. Kader orada döndü. Artık current olduktan sonra mülakat verilmesini beklemek kaldı.

14 mayısta mülakat tarihimiz belli oldu ve hemen sağlık kontrolü için randevu maili attık. Sağlık kontrolüne gireceğimiz yerin adı Dr. Lyndon Mascarenhas Torontoda Şehir merkezine yarım saat yürüme mesafesinde. Bu doktoru Kanada'da mülakata girecek herkese tavsiye ederim çünkü hiç sorunsuz çok rahat bir şekilde halloldu işler. Aşılar için bir form var Türkiyedeki aile hekimine doldurtuyorsunuz tarihleri ve beyan edilenleri olduğu gibi kabul ediyor. Antikor vs hiçbirşeye bakmıyor. Sağlık kontrolünde de 10 dakika muhabbet tansiyon ölçümü röntgen ve kan testi toplamda 2 buçuk saat sürdü ve artık bizimle bir işin kalmadı biz bir hafta içerisinde konsolosluğa kendimiz göndercez dedi. 28 haziranda Torontoya gidip 2 temmuzda sağlık kontrolüne girip 8 temmuzda Montreale gittik.

Gelelim mülakat gününe;

Bizden evrak kontrolü sırasında istedikleri evraklar;
      Asıl Talihli için (Eşim)

Birth Certificate (Formül A, fotokopisi ve çevirisi) (Vukuatlı nufus kayıt örneği fotokopisi ve çevirisi)
      Marriage Sertificate (Evlilik cüzdanı, fotokopisi, çevirisi) (formül b fotokopisi ve çevirisi)
      Police Sertificate (adli sicil kağıdı(zaten ingilizceydi çevirttirmedik) ve fotokopisi)
      Üniverstie diploması (Çeviri ve fotokopisi)
      Banka dökümü (hesaptaki toplam parayı gösteren kağıt, hesap hareketleri, çevirileri ve imza sirküsü)

Benden istenen evraklar;

Birth Certificate (Formül A, fotokopisi ve çevirisi) (Vukuatlı nufus kayıt örneği fotokopisi ve çevirisi)
      Marriage Sertificate (Evlilik cüzdanı, fotokopisi, çevirisi) (formül b, fotokopisi ve çevirisi)
      Police Sertificate (adli sicil kağıdı(zaten ingilizceydi çevirttirmedik) ve fotokopisi)
      Üniverstie diploması (Çeviri ve fotokopisi) (istemedi ama zorla verdim)
      Banka dökümü (hesaptaki toplam parayı gösteren kağıt, hesap hareketleri, çevirileri ve imza sirküsü) (istemedi, vermek istedim bu sefer almadı)
      Askerlik belgesi (E devletten askerlik belgesi, çevirisi ve fotokopisi)

Belgeleri teslim ettikten sonra tekrar numaramızın yanmasını yaklaşık 1 saat bekledik. Sonra numaramız yandı ve gişeye geçtik. Bugün green card mülakatı için burdayız doğruları söyleyeceğinize yemin edermisiniz dedi ve evet dedik mülakat başladı.

Asıl talihliye sorulan sorular (Eşime)

Ne zaman kanadaya geldiniz? (28 haziranda)
      Mezun olduğun en son okul? (Üniversite)
      Daha önce hiç Amerikaya gittiniz mi? (Hayır)
      Amerikada nerede yaşamayı planlıyorsun? (New York)
      Amerikada bir tanıdığınız var mı? (eşim benim kız kardeşimin amerikada yaşadığını söyledi)

Sonra bana sorular sormaya başladı
      Kardeşin orda hangi şehirde yaşıyor? (New York)
      Oraya nasıl gitti? (İlk başta çalışmak için gitti ama şuanda legally residance permit)
      İlk başta onun yanına mı gideceksiniz? (Evet)

O sırada bilgisayara sürekli not aldı. bir iki dakikalık heyecanlı bir bekleyiş başladı. Sonra önündeki evrakları toparlamaya başladı diploma orjinali evlilik cüzdanı ve diğer orjinal evrakları toparlarken benimde pasaportumu bize vereceği evrakların arasıdna gördüm ve orda bütün hayallerim yıkıldı yaşadığım en zor anlardan birisiydi ve evraklarla beraber pasaportumu geri verdi ve ben vizemizin sonucunu öğrenebilirmiyim dedim. Birkaç dakika beklemen lazım dedi ve pasaportumu bana geri verdiniz çok korkuttunuz beni dedim ve gülmeye başladı geri istedi pasaportu. Yanlışlıkla karışmış arasına pasaport. Sorun yok sizi tebrik ediyorum vizenizi onaylıyorum dedi. Tekrar sordum bir sorun yok demi kutlamalara başlayabilirmiyiz dedim evet haftasonu bol bol kutlama yaparsınız dedi. Sonra ceac e girip baktığımda issued yazıyordu. Umarım bu saatten sornasında da bir problem çıkmaz ve haftaya pasaportları geri alırız.

Mülakat deneyimimiz bu şekilde. Aklınıza takılan her şeyi sorabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacapım. Benim size tavsiyem umudunuzu asla kaybetmeyin. Yasal olan her yolu deneyin. Önceki senelerin deneyimlerinin aksine Kanadaya turist vizesiyle taşıyabildim belki vizenin uzun tarihli olmasının etkisi vardır bilemiyorum, ne yapıyorsanız yapın ama current olmadan yapın derim. Current olduktan sonra biraz geç olabiliyor. Bu forumda emeği geçen bilgilerini bizlerden esirgemeyen herkese çok çok teşekkür ediyorum. Herkesin yolu açık olsun dostlar.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      E
      emirhan1
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhaba dün mülakat maili aldım, 12 temmuzda montrealde olacak mülakat, daha öncede belirttiğim gibi current olmadan önce kcc ye mail atarak kanada turist vizesiyle montreale taşımıştık. Kanada turist vizesi olup current olamayanlar bu şekilde dosyalarını taşıyabilirler. Herkese bol şans diliyorum.

E
      emirhan1

Yazdığım mailde; hiçbir gerekçe sunmadım, önümüzdeki 6 ay kanada da olacağız, pasaportlarımız ve kanada vizelerimiz ektedir. Mülakat yerimizi kanadaya taşımanızı istiyoruz tarzında bir maili kcc ye yazdım. Mevcutta kanada turist vizesi olup Ankaradan sıra gelmesi zor gözüken arkadaşlara faydası olur diye düşünüyorum.

E
      emirhan1
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp ben current olmadan önce kanada turist vizesi ile dosyamı taşıdım herhangi bir oturumun yok, Türkiyede yaşıyorum hatta hiç Kanadaya gitmedim sadece turist vizem var. Case numaram 24 binlerde ve birkaç gün önce mülakat mailimi aldım. Current olduktan sonra oturumu olsa dahi kanada ya dosyasını taşıyamayan birisi olmuştu. Konsolosluğun keyfine kalıyor current olduktan sonra. Benim tavsiyem ne yapacaksanız current olmadan yapın. Her yolu deneyin bende oturum olmadan taşımazlar ama bi şansımı deniyeyim diye mail atmıştım ve 1 saat içinde mülakat yerim montreal olarak değişti. Başka bir arkadaş yine current olmadan önce, uzun süreli fransa turist vizesi ile kcc ye mail atarak dosyasını taşımıştı. Olmaz olmaz demeyin şansınızı deneyin. Ankaraya güvenmeyin durum ortada. Herkese bol şans diliyorum.

E
      emirhan1

@ATS16, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Easychamp

DV2024 kapsamında @emirhan1 turistik vize ile KCC aracılığıyla taşıdığı dosyası ile 12/07/2024 tarihinde Montreal'de mülakata girecek. Size de tecrübe olması adına isterseniz kendisinin mülakat sonucu ve yaşadığı deneyimi okuduktan sonra deneyin. Kendisini takip ederek süreç konusunda fikir sahibi olabilirsiniz. Bol şans

Merhabalar, mülakat deneyimi ilgili kategorinin altına yazdım. Konuyla ilgili soru sormak isteyen herkese elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.

E
      emirhan1

Dosyasını taşıyan arkadaşları tebrik ediyorum, yakın zamanda mülakat alabilme ihtimalinize karşı hazırlıklarınızı ve planlamalarınızı yapın derim. En basitinden çevirmenle anlaşın işinizin acele olduğunu söyleyin, kendinize hemen bir evrak hazırlama checklisti oluşturun, tarihin önemsiz olduğu evrakları hazırlayın vs vs yapılcak çok iş var, umarım güzel haberlerinizi alırız.

E
      emirhan1

@antonio gerçekten bu konuda benden çok daha tecrübeli arkadaşlar var Ankaranın durumu hakkında yorum yapacak o yüzden yönlendirme yapmak istememekle beraber ben sizin yerinizde olsaydım buradan Ankaranın son 10 yılda en yüksek numara kaça kadar mülakat verdiğine bakar eğer bir yılda bile 5000 lere sıra gelmediğini gördüğüm takdirde dosya taşımaya yoğunlaşırdım. Eğer son 10 yıldır 5000 lere sıra geldiyse Ankarayı beklerdirm. Dosya taşıma süreci gerçekten çok yorucu stresli ve maliyetli bir süreç. Bu sadece benim fikrim siz iyice araştırıp daha tecrübeli arkadaşların fikrini alarak hareket edin derim. Sürecinizde bol şans ve başarılar diliyorum.

E
      emirhan1

@Revolter İşin ilginç tarafı biz kcc ye mülakata gireceğimiz yerin Montreal olarak değiştirilmesini talep ettiğimizde bize gelen cevap;

Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Cairo to Montreal.

Biz dosyamızı Ankarada sanarken Kahire'den Montreal'e taşımış olduk. Sanırım önceki aylarda bütün konsolosluklara mail attığım için haberim olmadan Ankaradan Kahireye taşımışlar, bende Kahireden Montreale taşımış oldum.

2025 talihlilerine umudunuzu kaybetmeyin, yalan beyan vermeden her yolu deneyin derim. Süreçte herkese bol şans ve başarılar diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun.

E
      emirhan1

@rezanclz Ben taşırkende bunlar olmadan taşımamışlardı. Sürece ufakta olsa katkısı olması açısından eğer vizeniz varsa eklemenizde fayda var diye düşünüyorum. Vizesiz taşınamaz demiyorum ama eklerseniz faydası olur diye düşünüyorum. Herkese süreçte başarılar diliyorum. Umarım artık kimse Ankara'nın engeline takılmaz ve gönlüne göre taşır dosyalarını.

E
      emirhan1

@ugurbocegi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Bir de 2024'te Avrupa'da oturumsuz dosya kabul eden ülke olmadı diye hatırlıyorum doğru mu? Viyana 2023'te kabul etmişti sanırım en son. Öyleyse Schengen kasmak ne kadar mantıklı, onu düşünüyorum...

2024 te onlarca kişi Viyana'dan oturumsuz randevu aldı, bir arkadaşım turist vizesiyle current olmadan kcc ile Parise taşıdı, ben de aynı şekilde current olmadan turist vizesiyle Kanada'ya taşıdım. Fakat hiçbir şeyin garantisi yok, bir kişide avustralyada oturum aldı ama oturumu olduğu halde dosyasını taşımadı konsolosluk. Forumda çok fazla örnek var çok fazla deneyim var 2025 talihlilerinin forumu baştan sona okumasını tavsiye ederim sürecinizde size çok fazla katkısı olacak.

E
      emirhan1

emirhan1 tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Kanada Turist Vizesi Başvurusu

@göksel Bildiğim kadarıyla vize tek çeşit ve pasaport süresi kadar veriliyor farklı bir örneğini görmedim.

Kanada içinde yayımlandı
      E
      emirhan1
    • RE: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

Arkadaşlar merhaba,

7 ekimde New York'a uçacağız bir aksilik çıkmazsa, Amerika adresi değiştiği için bugün uscis den hem eşim hem ben ayrı ayrı hesap oluşturup ikimizde yeni adresimizi güncelledik. Gitmeden halledelim dedik. Şimdi Green Card ücretlerini ödeyeceğiz fakat aklıma bir soru takıldı, biz uscis den eşim ve ben adres değiştirmek için ayrı ayrı hesaplar açmıştık. Ücret öderken de ikimizde ayrı ayrı kendi hesaplarımızdan mı ödemeliyiz? Yoksa asıl talihlinin hesabından direk ikimiz için mi yapmalıyız ödemeyi? Desteklerinizi bekliyorum. @crazycells @lumos @gucarslan

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      E
      emirhan1

@ugurbocegi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Bir de 2024'te Avrupa'da oturumsuz dosya kabul eden ülke olmadı diye hatırlıyorum doğru mu? Viyana 2023'te kabul etmişti sanırım en son. Öyleyse Schengen kasmak ne kadar mantıklı, onu düşünüyorum...

2024 te onlarca kişi Viyana'dan oturumsuz randevu aldı, bir arkadaşım turist vizesiyle current olmadan kcc ile Parise taşıdı, ben de aynı şekilde current olmadan turist vizesiyle Kanada'ya taşıdım. Fakat hiçbir şeyin garantisi yok, bir kişide avustralyada oturum aldı ama oturumu olduğu halde dosyasını taşımadı konsolosluk. Forumda çok fazla örnek var çok fazla deneyim var 2025 talihlilerinin forumu baştan sona okumasını tavsiye ederim sürecinizde size çok fazla katkısı olacak.

E
      emirhan1

@yck06, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Foruma yeni gelen arkadaşlar veya kafası karışık olanlar. KCC ile dosya taşımayı düşünen fakat acaba oturum veya vatandaşlık sorarlar mı diye düşünen arkadaşlar için DV2024 talihlisi @emirhan1 arkadaşımız Elçilik üzerinden değil current olmadan önce KCC ile dosyasını Kanada ya taşımış oturum izni veya vatandaşlığı olmadan bu ay mülakatına girip Green Card a kavuşmuş. Öncelikle kendisini tebrik ederim. Bu işin tabi ki garantisi yok ama KCC üzerinden olasılığı arttırmak çok mantıklı. Bu arada Emirhan beyin mülakat deneyimini okumanızı tavsiye ederim.

Kesinlikle arkadaşlar hiçbir şeyin garantisi yok ama bu son şanstı bizim için olmayadabilirdi, Montreal de dv mülakatına giren 10 kişiden 5 i AP ye bırakılmış performansı çok kötüydü korkutmadı da değil aslında. Kendi şansınızı kendiniz yaratcaksınız lütfen umutsuzluğa kapılmayın ve yasal olan her yolu deneyin. Ben kcc ye mail attığımda kanadaya taşıma ihtimalleri sıfır olarak görüyordum çünkü hep söylenen oydu o zamanlar oturum izni veya vatandaşlığın olmadan taşınmaz. Ama bir şekilde taşıdılar, aklınıza gelen her yolu denemenizi tavsiye ediyorum.

E
      emirhan1

@Mamiş-Özata ne sorduğunuzu gerçekten anlayamadım. Birde sürecinizi lütfen imzanıza taşıyınız.

E
      emirhan1

@rezanclz Ben taşırkende bunlar olmadan taşımamışlardı. Sürece ufakta olsa katkısı olması açısından eğer vizeniz varsa eklemenizde fayda var diye düşünüyorum. Vizesiz taşınamaz demiyorum ama eklerseniz faydası olur diye düşünüyorum. Herkese süreçte başarılar diliyorum. Umarım artık kimse Ankara'nın engeline takılmaz ve gönlüne göre taşır dosyalarını.

E
      emirhan1

@evrentnrkl Önünüzde daha çok zaman var iyi değerlendirip current olmadan mutlaka taşırsınız bir yere. Bol şans sürecinizde.

E
      emirhan1

@evrentnrkl bu mailleri atarken pasaportunuzun biyometrik sayfanısın fotoğrafını ve ilgili ülkeye olan vizenisi eklemenizi tavsiye ederim. Dönüşlerin olumlu olmasında çok faydası oluyor özellikle vize fotoğrafı.

E
      emirhan1

@gouryella konsolosluğun sitesinde getirilcek evraklar arasında vardı. Evrak teslimi sırasında istemedi, sanırım unuttu, sonra ben kendim verdim evrağı ve dosyama ekledi. Bence olması gereken bir evrak çevirisiyle beraber. Ben hem terhis belgesini hemde e devletten askerlik durum belgesini çevirtmiştim, ama sadece birini aldı. Temkinli olmakta ve ikisinide bulundurmakta fayda var diye düşünüyorum.

E
      emirhan1

Dosyasını taşıyan arkadaşları tebrik ediyorum, yakın zamanda mülakat alabilme ihtimalinize karşı hazırlıklarınızı ve planlamalarınızı yapın derim. En basitinden çevirmenle anlaşın işinizin acele olduğunu söyleyin, kendinize hemen bir evrak hazırlama checklisti oluşturun, tarihin önemsiz olduğu evrakları hazırlayın vs vs yapılcak çok iş var, umarım güzel haberlerinizi alırız.

E
      emirhan1