Kanada Turist Vizesi Başvurusu
-
@XFatihX PR kalıcı oturum, turist vizeleri, yeni gelen öğrencilere kadar iğneden ipliğe kadar herşeye kısıtlamalar ve zorlaştırmalar getirildi. Özellikle kalıcı oturum almak bundan sonra çok çok çok zor. Ana hedef kanada içine daha fazla kişiyi almayı azaltmak ve hali hazırda kanada içinde geçiçi statu ( work permit, study permit ) ile kalanları elemek. PR verme sayısında ciddi azaltma yapmak. Muhtemelen kanadada uzun süre yaşayan ve kalıcı oturum almak isteyenler için çok kötü bir durum.
-
@charon evet kanada çok fena kısıtlamalar ve yeni kurallar getirdi göçmenler için. Ana hedef kanada içine daha az sayıda insan girişi ve hali hazırda kanada içinde geçiçi statu ile ( work permit, study permit) kalanların sayısında ciddi azaltma yapma. Bu nedenle PR kalıcı oturum almayı çok zorlaştırdılar hatta bazıları için imkansız oldu. Uzun suredir kanadada yaşayan ve kalıcı oturum almak isteyenler için çok kötü durum. Şimdiye kadarki mücadeleleri ve beklentileri suya düştü.
-
Merhabalar, ben Almanya'da yaşıyorum Kanada Turist vizesine başvuracaktım. Yalnız vize başvurusu Türkiye içinde Almanya'ya kıyasla çok daha kısa sürüyormuş (288 gün vs 40 gün). Ben de buraya 2 ay önce geldim. IRCC yeni portaldan hesap açıp girdim ama hangi ülkeden başvuracağımızı nereden seçiyoruz? Adres üzerinden mi? Öyleyse Almanya adresim yerine primary olarak Türkiye adresimi mi vermeliyim?
-
@Nezzst pasaportunu teslim etme için seni belirttiğin yerdeki ofise davet ederler diye biliyorum.
-
@texas_city Pasaport teslimi önemli değil burada da VFS var zaten. Benim sorun hangi ülkeden değerlendirilir. Bir de bu 40 gün 281 gün olayı gerçek mi, çünkü 3 ay önce 50 günden 281 güne çıkmış Almanya, buna kıyasla yine 2 3 ay önce Türkiye 200-300 günden 40 güne düşmüş.
-
@Nezzst almanya dersen almanyaya göre olabilir
-
tek girişli kısa süreli visitor vize veriliyor mu ? yoksa tüm vizeler pasaport süresi bitimine kadar geçerlimi oluyor ?
-
@göksel Bildiğim kadarıyla vize tek çeşit ve pasaport süresi kadar veriliyor farklı bir örneğini görmedim.
-
@emirhan1 yeni uygulama duyurulmuştu. Tek girişli kısa süre geçerli vizede verilecek diye.
-
@emirhan1 Son duzenlemeyle birlikte son bir kac aydir turist vizelerinde eskisi gibi pasaport suresi kadar (maks. 10 yillik) verilme durumu artik vize memurunun kararina birakildi. Kisa sureli de verebilir, uzun sureli de. Gecen ay Kanada icinden basvuran bir arkadasima calisma izni suresi kadar turist vizesi verildi. Yaklasik 2 yillik gecerli turist vizesi basildi.
-
@loremipsum eskisi gibi herkese standart pasaport bitim süresine kadar geçerli vize verilmiyor. Tek girişli kısa süreli vize verilenlerde var. Bununla ilgili geçenlerde duyuru yapılmıştı artık kısa süreli tek girişli vizelerde verileceği yönünde
-
Son zamanlarda Kanada ya giriş yapan arkadaşlar varsa girişte ek evrak talebi oluyor mu vize başvurusunda bulunduğumuz evrakların hepsini yanımızda taşımamıza gerek var mı sadece dönüş biletine mi bakıyorlar?
-
merhaba 7 martta parmak izi verdim ama halen Your action is required yazıyor 28 mart bugun. bu durumu yaşayan varmı. daha öncene zaman submitted olacak. 23 subattan beri transit vize için bekliyorum.
-
-
kanada turist vize ne kadar süreli veriliyor ?
-
@ahmetcevdet 10 yil basiyorlar genelde.
-
@Nezzst Bu arada update vereyim sorun olmadi bunu yazdiktan bir ay sonra cikti pasaportu burada verdim direkt elden de aldim, soru bile sormadilar bununla alakali.
-
@Nezzst tek girişli kısa süreli vize verilenler olmuş. Bu nasıl oluyor ? Herkese uzun süreli verilmiyor mu ?
-
@ahmetcevdet keyiflerine gore. Ozel bir durum yoksa 10 yil multiple giris basarlar.
-
@Nezzst teşekkür ederim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum