@summer-vacation bir tane erkeksen kadin kadin isen erkek escinsel isen partner artik ne diyorsaniz bul evlen yada common partnership ol.Yoksa nanay,isin ozeti bu gerci artik her ulkede en rahat vatandaslik orali biriyle evlilkten geciyor
-
-
@summer-vacation bir tane erkeksen kadin kadin isen erkek escinsel isen partner artik ne diyorsaniz bul evlen yada common partnership ol.Yoksa nanay,isin ozeti bu gerci artik her ulkede en rahat vatandaslik orali biriyle evlilkten geciyor
-
Ts olayini çıkaranları bizzat taniyorum para kazanmak icin yaptilar milletide Manuple ettiler sanki ondan sorna vatandaslik olur gibi bizim toplumda bu konularda ozellikle kanada ile cahil olunca aile basi 4500 dolardan iyi servet yaptilar.Kim suclu cahil olup arastirmadan gelenler.Adamada dil yok parasi az kultur yok tek atimlik kursununuda bireyselci pastanin kucuk oldugu yere atarsan surunursun.2022 de cok kisiye dedik elinde bilezik para ingilizce yoksa gelme diye bize dediler yokcsiz bizi istemiyorsunuz yok ekmegimizi boldurmeyiz diye ne oldu dinlemeyip ukellalik yapanlara ya dondu ya intihar etti yada psikolojisi bitik kaldi.Kanada da daha toplumumuz bile yok gucumuz hic yok bir yunan italyan portekiz ermeni degiliz.kervana gec katildik ama kervanci basi bizi istemez.Yuzde 67 capital gains tax olan yerde de para mara kazanamazsiniz nokta
-
@charon evet kanada çok fena kısıtlamalar ve yeni kurallar getirdi göçmenler için. Ana hedef kanada içine daha az sayıda insan girişi ve hali hazırda kanada içinde geçiçi statu ile ( work permit, study permit) kalanların sayısında ciddi azaltma yapma. Bu nedenle PR kalıcı oturum almayı çok zorlaştırdılar hatta bazıları için imkansız oldu. Uzun suredir kanadada yaşayan ve kalıcı oturum almak isteyenler için çok kötü durum. Şimdiye kadarki mücadeleleri ve beklentileri suya düştü.
-
@charon Kanada tamamen reklam pazarlama ürünü balon bir yer. Toz pembe yaşam minvalinde ve altın tepside insanlara servis ediliyor. Bu pazarı rant gelire cevirmiş bir kitle var ve kişilere kanadayı algı yönetimi ile servis ediyorlar. Insanlarda maalesef gösterilenlere ve anlatılanlara uzaktan aldanıyor inanıyor. Gerçekleri kanadaya gelince gorunce anlıyor ama iş işten geçmiş oluyor. Maalesef kanadada refah yaşam konforu ve kolay geçim artık yok. Çalışarak birikim yapma ev alma mümkün değil. Tek başına ev kiralama imkansız. Aylık kazanç yetmez. İş bulma sorun ve en kötüsüde PR kalıcı oturum almak artık çok zorlaştırıldı ve çoğunluk için imkansız oldu.
-
@Jonathan-0 Merhaba ; yapmanız gereken işlemin adı " visitor record" ama çocuğunuz hala yasal statünün içerisinde mi yani çocuğunuz Kanadaya girdikten sonra 6 ay geçti mi . " visitor record" işlemi hala yasal statü içerisindeyken alınıyor diye biliyorum. eğer bu süreyi geçtiyseniz biraz araştırma yapın nasıl ilerlemeniz gerektiği ile ilgili. araştırmalarınızı eğer ingilizce olarak yaparsanız daha detaylı sonuçlar karşınıza çıkacaktır.
-
-
@tgbvn Merhaba, maalesef benimki garip bir sekilde ret oldu. OWP zamanindaki yogunluga bagliyorum. Ama cevremde F1, J1 ve H2B vizeleri olupta alan cok kisi var. Muhakkak basvurmanizi oneririm. ABD deyken surec TR ye gore daha kisa surede sonuclaniyor. Sayet kanada' da oturumu olan bir kisiden davet ekleyebilirseniz basvurunuzu cok guclendirecektir.
simdiden bol sans. -
@bdrhn83 Herşeyden önce sanıyorum kanadaya seyahat etmesi için trv- visitor vize alması gerekir.
-
-
@ayvalik10 o özelliği biliyorum🫣 da heyecan yaptım siz misiniz bu gibilerinden bir soruydu🙏🏻
-
Bu haftasonunu Toronto’da geçirdim. Giderken green card ile yanınızda pasaportunuzun da olması lazım. Kanada’ya indikten sonra gümrük polisi evrakları incelerken absürt sorular soruyor yine de. Gergin bi halleri var hep, belki de bana öylesi geldi. Eğer green card olmasa beni hayatta almazdı ülkeye 😅
Dönerken de gümrük kontrolünü Toronto havaalanında yaptılar. Gayet güler yüzlü, muhabbetli bir polis denk geldi. Memleketimin insanı bi başka ya…
Kanada’da innnnanilmaz Asyalı ve Hintli var. Ama öyle bi fazlalar ki. 2 günde inanılmaz bunaldım. Her şeye duyarlı davraniyorlar, her yer SJW, her yer duyar, her yer insan hakları. Bu kadarı fazla geldi herhalde bana 😅
Downtown’u ise hiç beğenmedim. Hem küçük, hem bakımsız. CN Tower var bir tek.
Olumlu anlamda Tim Hortons kahvelerini begendim. Kanadanin en popüler kahve zinciri. Özellikle Türk restaurantlarda fiyatlar daha ucuz ve porsiyonlar daha büyük. Bir diğer artı da kur farkı. 70$ gibi bir hesap ödeyince, $50 Ödemiş oluyorsunuz. Bu durum keyifli baya 😄
Bu soruyu zamanında sormuş ve bu başlığı açmışım ancak 2 günde zor kaçtım Kanada’dan. Hiç bana göre değilmiş.
-
@ahmetty kanada artık eskisi gibi tercih edilmiyor gidenlerin çoğuda bir süre sonra zaten geri dönüyor. Kiralar çok pahalı , iş bulma sorun en kötüsüde artık kalıcı oturum almak çok zorlaştı.
Yeterli bütçen varsa ve finans sorunun yoksa elbette keyfe keder yaşanır ama çalışarak geçinmek zorunda isen çok zor deniliyor. hatta turist olarak gidip ts2023 ile çalışma izni alan tanıdıklarımın hepsi tek tek geri döndüler. Çoğu ingilizce biliyor ve iş geçmişleri olmasına rağmen beklentilerini bulamadılar. Calgary, british colombia, alberta, ontario filan farketmiyor. -
@sword Express entry profili oluşturdugunuzda sistem size otomatik olarak hangi programlar için eligible ( uygunluk ) oldugunuzu gösterdi. ( FSW, PNP v.b. ) ?
Ve tam olarak puanınız kaçtı ? -
@Ahmet-Gulistan CUET programı ile gidenlere ne kadar kanada doları yardım var ? Çiftlerin herbirine tek tekmi sağlanıyor finans yardımı geri ödemesiz mi ?
-
-
@P-EDUCATİONTEACHER şuan bir bilgim yok dotum elçiliğe bir mail atsan hemen cevap verirler inan ....
usa vizesi olanlara veriyorlardır
selamlar.
-
@mr-brad Gene aynı standart şekilde schengen vize başvurusu olur sadece referans olarak work permit belgenide evraklara eklersin yararlı olur elbette. Kanada içindende schengen vize başvurusu yapılıyor
TS2023 OWP aldiktan sonra aile ve kariyer icin yapilmasi gerekenler nelerdir?
-
Merhaba; TS2023 kapsaminda OWP aldim sonra aileme turist vizesi aldim simdi Kanada`ya gidebiliriz. Ama,
- Cocuklarimi okula yazdirmak icin hangi adimlari izlemem lazim
- Esim icin OWP
ye mi basvurmam lazim benim OWP bitis suresine kadar Kanada
da ikamet edebilmesi icin - Tum bunlar ne kadar surer ona gore Kanada`ya gitmek lazim
- Dogru NOC kodunda is bulmak icin link nedir ve devlet yardimci oluyor mu?
- OWP bitisinde devlet sureyi uzatmaya destek olacak mi?
Bu sorulardan herhangi birinin cevabini biliyorsaniz yazabilirseniz sevinirim
Tesekkurler
-
@Barış-1 detaylı olarak kaynaklara bakmak lazım
-
Merhabalar. Barış bey in sorusuna yanıt gelmemiş. Ben de TS2023 programına kabul edildim fakat eşim in turist vizesi olmadığı için o da gelip başvuramadı , pek tabiiki başvuruda evli olduğumu belirtmiştim. IRCC de bilgi bulamadım acaba eşimi nasıl getirebilirim? İyi günler.
-
@bdrhn83 Herşeyden önce sanıyorum kanadaya seyahat etmesi için trv- visitor vize alması gerekir.
Benzer Başlıklar
102
49.0k
Users
4.7k
Topics
468.5k