Dostum aracı vırmayla yapmadım sanırım - uzun zaman oldu - ama aracı fırma için

bunlar yapıyor sanırım ..
ama ben kendim gittim yaptım .
@ytrbilgisayar, içinde söyledi: Kanadadan ABD Göçmenliğine Başvurma Süreçleri
Arkadaşlar Bilenler yazabilir mi?
Kanada 1,5 Milyon Göçmen Alacağını açıklamış
Bu süreci tamamlayanlar ABD ye göçmen olarak GreenKArt süreçlerine girebilir mi
Teşekkürler
Evet, girebilirsiniz. Kanada ve ABD iki ayri ulke. Iki ulkenin ortak bir gocmenlik programi yok...
Kanada'ya tasinsaniz, orada gecici veya kalici gocmen olsaniz da, ABD'de hala gocmen olabilirsiniz, Green Card alabilirsiniz...
Hangi kategoriden Green Card basvurusu yapmayi planliyorsunuz?
Webform direkt linki var mı acaba yada kriz masası email`i bir tekrar kontrol edip email atmak istiyorum da
Re: Kanada Turist Vizesi Başvurusu
Kanada Hukumetinin yigilmis vize basvurularini sonuclandirmak ve bundan sonraki basvuru sureclerini hizlandirmak icin aldigi tedbirler..
Türkiyede ki metropol kirli salas paldir kuldur gurultu martı sesi insan teri kanınıza işlemişse Kanada da yapamazsiniz. Fakat Kanada da birinci dunya ambalajlı soğuk ve asiribpahali mikro ucuncu dunya habitatlarına kesin maruz kalacaksiniz ilk başta..beslenmeyi bilmiyor üşeniyorsanız hersey den saglıgınızda bozulacaktır hergun tim hortons ve günessizlikten. Sevgi pitirciği gibi duruyo ama Kanada da para hersey ve gulumseyen suratlı kapitalistler. Şayet Türkiyeninde en ucra eskiden solcu olan yerleri öyle oldu ya.
@dytmelek teşekkürler. O kadar çok vize aldık ki kaçırmış olmanız normal 😂😉
Kanadanın Ankaraya en çok benzeyen yeri güneydogu albertayla saskatchewan arası medicine hat Drumheller falan. Ki sogukluk daha fazla. Toronto montreal ottava hem çok nemli hem ankaraya göre çok soguktur. Ankaraya en cok benzeyen yer Amerikada var Eisenhower Passın Güneydogu yamaçları. Güney Colorado Pueblo felan..Kanada hiç uzaktan görüldügü gibi degil.Çinlilerin yanında arapları ürdünlü hintlileri da ekliyorum.Furnished diye ilan veriyolar gidip bakıyorsunyatak masa bile yok. Yerdeki parkeyi furnished diyor. Sözleşmelerde dolap dümen çevirmeye cok meraklılar. Aslında çakal çukallıkta türkiyeye cok benziyor bazı konularda kanada. Hatta çogu açıdan benziyor. Dışarıdan çok güzel gözüküyor ama. Çevrenizi kimle atıp tuttugunuzu kimle yaşadıgınıza dikkat etmelisiniz, Sapıgı uyusturucu bagımlısı falan çok var Shady tip deniliyo,Giriş seviyesinden bir hayata başlayacagınız için bu adamlarla muhatap olmak durumunda kalabiliyorsunuz, Kendi içinize dönüp içsel kuvvetinizi toparlayıp mucadele etmeniz gerekiyor bazen üşüyerek otobus beklerken içinizde bir şarkı fısıldayıp onun enerjisiyle ısınmanız avunmanız gerekebiliyor...Bazı konularda Avrupadaki garanticilik saglamlık güven hissi emin adımlı olma asla asla yok
Dostum aracı vırmayla yapmadım sanırım - uzun zaman oldu - ama aracı fırma için
bunlar yapıyor sanırım ..
ama ben kendim gittim yaptım .
@sir-altan teşekkürler. Verdiğin bilgiler ışığında Kanada resmi sitesinden ilgili sayfayı buldum. İlgilenen arkadaşlar için burada baya detaylı bilgi mevcutmuş.
@Ping-PONG Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için 🙂
Ne Vancouver ne Toronto. Onceliginiz kesinlikle PR basvurusunda PNP den ek 600 puan veren eyaletler olmali. Ayrica Vancouver gereksiz pahali ve her yer Çinli. Yaklaşık 6 yildir Victoria da yaşıyorum inanilmaz keyifli ve guvenli bir yer. Ozellikle çocukluk aileler icin kesinlikle oneririm.
@sir-altan 1.2 milyon olarak 3 yıllık planmış bu ancak korona sebebiyle süreçlerde aksamalar olduğu için planlanan programın gerisinde kalmışlar. O yüzden şu anda puanları da biraz düşürüp mevcutta Kanada'da olan geçici oturma izinli kişilere de kalıcı oturma izni alabilmeleri için başvurular açılmış.
@alektemovik türkiyede aldığınız bir çok sertifika eğitimi yurtdışında geçerli değil önce onu araştırın isterseniz. kanada da ilgili birimle iletişime geçin detaylı öğrendikten sonra nasıl olduğunu size anlatırlar.
@letsdothis şöyle yapınca görünür oldu herhalde.
.....2012 yilinda toronto da 6 gun kaldim,gayem niagara selalesine gitmekti onun icin torontyoyu secmistim,gumruk kapisinda havaalani girisinde diyelim guzel karsilandik sohbet ederek giris yapildi,sehir merkezine yakin bir otelde kaldik ahim sahim bir otel degildi ama kaldigimiz oda sanki tek odali bir daire gibiydi,fiatida cok ucuzdu,bir daha gitsem yine ayni otelde kalmayi tercih ederim
....gercek olarak toronto yu vancouverden daha cok sevdim,insanlari cok saygili ve yardim severdiler,sehir tertemiz,gol icinde bir ada var henuz sezon gelmedigi icin henuz acilmamisti,ama tekneler gidip geliyordu,hazirlik icin bahceleri cicekleri duzenliyorlardi,bu adada uzun bir yuruyus yaptik,tekneyle adaya donerken sehirin tum buyuk binalari gorunuyor,o yuksek kuleyede ciktik bir kismi acik havaydi tabi tel koruma var ama ruzgardan fazla durulmuyor,kuleden cekebildigim kadar resim cektim,bir kisminda restaurant oldugu icin resim cekmek sansim olmadi,yeni yapilmis buyuk bir alis veris merkezi var bir iki sefer gittik cok temiz bir merkez,mayis ayinin basinda gitmisdim ic bolge oldugu icinmi hic usumedik,aksine vancouverde donmustuk,toronto civarinda cok goller olmali ucakla yukselirken cok gol gordum,,,tur ile niagara selalesine gittik, gercekten bir doga harikasi.dakikada tonlarca su dereye dokuluyor,asagiya inip selale deresinde tekne gezisi yaptik at nali seklinde olan selaleye cok yaklastik,uzerimize ince yagmurluk vermislerdi,adeta su gibi olduk,kucuk bir kameram vardi resim ceksin diye birine verdim bizim resmimizi cekerken makineye suda girmis ondan sonra resimleri bas asagi gostermeye baslamisti yani kafayi yemis.ilk digital kameramdi.
....kanada guzel bir ulke temiz ulke insanlari gocmen gelenlere alismis kaynasmis bir ulke,ama benim icin cok soguk bir ulke.
@Ceyhun-Şahin, içinde söyledi: İş için Türkiye’den gitmek
Misal örnek veriyorum ben Türkiye’de iki senedir makine oparatörlüğü yapıyorum mermer ocağında iş için Kanada’ya gidebilir miyim kanada’da nasıl bir iş bulabilirim dil olarak İngilizce az biliyorum ne yapabilirim kanada’da çalışmak için
Maalesef dediginiz sekilde olmuyor.
Calisma vizelerini almak icin once bir is bulmaniz gerekiyor. Daha sonra ise sizi ise alacak kurum size vize sponsoru olup sizin adiniza basuruyu baslatiyor. Islemler tamamlaninca da siz Kanada Konsoloslugu'nda vize basvurusu yapiyorsunuz.
Vancouver, Kanada'nın batısında bulunan Britanya Kolumbiyası eyâletinde bir liman şehirdir. Batı Kanada'nın en büyük, ülkenin de üçüncü büyük metropolüdür.
Farklı etnik grupların bir arada yaşadığı kozmopolit bir kenttir. Şehir merkezinin nüfusu 2016 sayımlarına göre 631.486, metropolitan alan nüfusu ise 2.463.431'dir. Bu nüfus Vancouver'ı Kanada'nın 3. büyük metropolü yapmaktadır. Vancouver, kilometrekare başına 5.400'den fazla kişi ile Kanada'daki en yüksek nüfus yoğunluğuna sahiptir.
Vancouver, Büyük Vancouver Bölgesi'nin (Greater Vancouver Regional District) şehirlerinden biridir. Belediye başkanı Kennedy Stewart'dır. Vancouver Limanı dünya ölçülerinde önemli büyüklüktedir. Ayrıca Vancouver, Hollywood ve New York'tan sonra Kuzey Amerika'daki üçüncü film üretim merkezidir.
Vancouver, 2010 Kış Olimpiyatları, 2006 Birleşmiş Milletler Dünya Şehircilik Forumu ve 2007 FIFA Dünya 20 Yaş Altı Şampiyonası'na ev sahipliği yapmıştır.
1870'lerde Granville adlı bir bıçkıcılık merkezi olarak kuruldu. 1886'da kent statüsü kazandı ve İngiliz Kraliyet Deniz Kuvvetleri kaptanlarından George Vancouver'ın adını aldı. 1915'te Panama Kanalı'nın açılmasından sonra kentten Amerika kıtasının doğu kıyılarına ve Avrupa'ya tahıl ve kereste ihraç edilmeye başladı. 1930'lara gelindiğinde, Kanada'nın üçüncü büyük kenti ve Büyük Okyanus kıyısındaki en önemli liman olmuştu. Şehri, NHL'de Vancouver Canucks temsil eder.
2010 Kış Olimpiyatları ve 2010 Paralimpik Kış Oyunları'na ev sahipliği yapmıştır.
Vancouver, Kanada'daki en etnik ve dilsel çeşitliliğe sahip şehirlerden biridir: sakinlerinin % 52'sinin anadili İngilizce değildir,% 48.9'unun ana dili İngilizce ne de Fransızcadır ve % 50,6'sı görünür şekilde azınlık gruplarına aittir.
Vancouver sürekli olarak yaşanabilirlik ve yaşam kalitesi açısından dünyadaki ilk beş şehirden biri olarak adlandırılıyor ve Ekonomist İstihbarat Birimi Vancouver'ı dünyanın en iyi ilk on şehri arasında yer alan ilk şehir olarak kabul etti. Şehir 2011 yılında, 2020 yılına kadar dünyanın en yeşil şehri olmayı planladı. Vancouverizm, kentin kentsel planlama tasarım felsefesidir.
Her sene, bu sene Green Card çıkmazsa şöyle yapacağım, böyle planlayacağım, hele mayısın 6 sı gelsin, bakarız ederiz derken neredeyse 20 seneyi devirdik. Türkiyedeki hayatımızda birşey yapmadan oturmadık tabii. Ama gitmek konusunda hep bir şeyleri erteledik. 2018 de turist vizesiyle New Yorktan başlayalım bişeylere dedik, onu da vermediler. Bir kaç kez ibreyi Kanadaya da çevirdim. Madem Amerika olmuyor daha kuzey, olsun bari diye Kanada ile ilgili önce yarım yamalak bilgiler ile özel kolej planladım. Devlet kolejinden daha ucuz ve dil yeterliliği konusunda daha esnekler diye. Fakat özel kolej bitirerek elde edilecek kısa süreli çalışmanın ardından geri dönmekten başka fazla seçenek yoktu. Çünkü örneğin 6 ay okul + 6 aylık çalışma gibi bir program seçilirse, elde edilecek gelir orada yaşam maliyetlerini karşılamaya yetmekten uzak olmakla birlikte, tekrar devlet okuluna kayıt olmaya yetecek bir para biriktirmek de pek mümkün değil. Kuvvetli bir para ile gidilirse belki bu mümkün, ama o kadar para ile gittikten sonra hem bu 6+6 aylık süreci yani bir yılı kaybetmenin yanı sıra bunun maliyetine de katlanmaya gerek yok. Bir diğer sebep, bu 6+6 ayı bitirdikten sonra devlet kolejine kayıt olabilmek ya da vizeni uzatabilmek garanti değil. Olmama ihtimali de var. Özel kolejin bize uygun olmamasının bir diğer sebebi eşimin çalışma izni alamaması ve kızımın okula ücretsiz gidemeyecek olması. Devlet kolejine kayıt olarak vize alındığında hem eşim daha Türkiyedeyken vizesini çalışma vizesi olarak alıyor, hem kızım Lise eğitiminin sonuna kadar ücretsiz devlet okuluna gidebiliyor, hem bana okulum süresince haftada 20 saat part time, okuldan sonraki 3 yıllık sürede de full time çalışma izni çıkıyor. Devlet kolejinin iki dezavantajı var. Birincisi ücretleri özel kolejlerin iki katı kadar. 2.si Devlet okulunun dil şartını şu an karşılayamıyorum. Liseden bir arkadaşımın dil okulu ile başlayıp 5 yılı aşkın süredir hala devam eden Kanada macerasında aracı kurum olarak kullandığı acenteyi kendime referans aldım. Niyetimin ne olduğunu ajansa açık şekilde ifade ettim. Becerikli ve beni doğrularla yönlendiren hanımefendinin tavsiyeleriyle hareket edeceğim. Zaten hayalperest düşüncelerin önünü gerçekleşecek acı sonuçlarla kesiyor kendisi. Dil yeterliliği ile ilgili bir test yapmıştık daha önce kendileriyle. Şimdi tekrar deneyip şu anki seviyemi tespit edeceğiz. Ardından o seviyeden devlet kolejinin isteyeceği seviyeye çıkabilecek şekilde ILACKiss ile uzaktan eğitim alacağım. Ocak ayı içinde 2 aylığına İstanbulda olmayı planlıyorum. Annemin bakımı için gideceğim ve iş güç olmayacağı için oldukça bol vaktim olacak. Online derslerin haricinde de seviyeme uygun bir kaç kaynak kitap ve test kitabı alıp baya baya ders çalışacağım. 12 haftalık bir program planlıyoruz. Eğer seviyem devlet kolejine kayıt olacak kadar yükseldiyse (yanılmıyorsam ielts 6,5 ve ya üzeri) devlet kolejinden mesleki geleceğime uygun bir bölüm seçip 2 yıllık programa kayıt olacağım.
Vancouver şimdiye kadarki favorim. İklimi yumuşak, doğa ile içiçe, denize kıyı, kara sınırından kolayca Amerikaya gidiş geliş mümkün. Turizme yönelik iş olanakları da var. Biz ileride yine kendi işimizi yapmayı planlıyoruz ve Turkish Community ile de yakın olmamız gerekebilir. Fakat ev kiraları ciddi pahalı. Bodrumlar 1500 Cad$. Bu aralar Toronto ile de ilgili araştırma yapmaya çalışıyorum. Evler nispeten daha ucuz gibi. İş olanakları da fazla, Türk nüfus da fazla. Gece hayatı ya da sosyal hayat fazla. Şehirleşme ve şehrin yayılma şekli daha İstanbul vari. Genel olarak Torontoyu İstanbula Vancouveri İzmire benzetiyorlar kıyaslama yapanlar. Torontonun iklimi de biraz sert, soğuk, karlı.. Belki Bodrumda yaşarken o kar ortamlarını da özlediğimden olsa gerek biraz biraz çekiliyorum Torontoya doğru. Kaldı ki hangisini seçersem seçeyim, orada diğer şehiri araştırıp ziyaret edip istersem değiştirme imkanım var. Hatta belki de çok başka, bu ikisinin dışında bir yer seçebilirim.
Araştıran, bilen, hayal eden arkadaşlara sorayım o zaman. Böyle bir hayata başlamak için, uyum sürecinde kolaylık, iş konusunda daha rahat olabileceğim, ev okul ve sosyal hayat açısından diğerine göre hangisi daha avantajlı, siz hangisini tercih edersiniz ve neden.
Vancouver mi Toronto mu?
Kanada'da şu bir gerçek ki sosyal hayat ABD'ye göre neredeyse çok çok daha düşük. Ev insanı olmak önemli Kanada'da
Şahsen Toronto'yu tercih ederdim. İş imkanları açısından belki sosyal hayat, eğitim gibi konularda daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. Eğer biraz dişinizi sıkarsanız 2 yıllık eğitimin ardından 3 yıllık çalışma vizesinden sonra zaten oturum izni alabiliyorsunuz diye tahmin ediyorum.
Kanada gerçekten çok güzel bir ülke. Nüfus az, refah fazla ve geçmişten beridir bir göçmen ülkesi olduğu için daha rahat bir yaşam sunuyor.
@ibrahimasar Vancouver mi Toronto mu? Cevap:
Gönül: Vancouver
Çalışma: Toronto
PR için mantıklı olan: İkisi de değil.
@ibrahimasar bana göre en mantıklısı gözde bölgelerin dışındaki eyaletlere bakmak.
Çünkü BC ve ON için çok fazla talep var. Bu bence risk hele yaş +40 ise.
Örneğin, alberta, nova scotia, Manitoba olabilir.
Bu eyaletler göçe daha fazla ihtiyaç duyuyor çünkü Kanada diyen herkesin aklına Vancouver yada Toronto geliyor.
@mehmet-JS Mantıklı bir tavsiye. Okul için de o bölgelerdeki bir devlet okuluna mı başvurmamı tavsiye edersin? Nova Scotia güzel görünüyor. Halifax mesela..
@ibrahimasar tam emin olmamakla birlikte Nova Scotia eyaletinin iş bulma açısından biraz zorlu olduğunu duydum.BC ve Ontario dışında Alberta ve Manitoba eyaletleri iş bulma konusunda bir nebze daha avantajlı olabilir.
@ibrahimasar nova scotia güzel görünmekte birlikte liman ticareti dışında iş konusunda sıkıntılı. Araştırmalarım sonucunda en mantıklı bölgenin Alberta olduğuna karar verdim. İkinci tercihim Manitoba olurdu. Aslında amaç olarak ilk hedef PR almak olmalı. Ondan sonra nerede olursa olsun yaşarsın.
Daha önce de söylediğim gibi gönlüm çılgınca Vancouver istiyor ama gönül yaşımı geçtim. Hedef odaklı düşünüyorum. Beş yıl Alberta sonra neden olmasın.
Manitobaya giden permanenti alır arkadaslar 3 Sene sogugu yemege katlanacak ama
@Calibraturbo PR alma konusu eyaletten eyalete değişen bir şey mi? Aydınlatabilirseniz sevinirim.
@ahmetty, içinde söyledi: Vancouver
@Calibraturbo PR alma konusu eyaletten eyalete değişen bir şey mi? Aydınlatabilirseniz sevinirim.
Evet, her eyaletin/bölgenin ayrı programları var. Popüler olmayan eyaletler daha kolay PR veriyor.
@ibrahimasar, içinde söyledi: Vancouver
Ardından o seviyeden devlet kolejinin isteyeceği seviyeye çıkabilecek şekilde ILACKiss ile uzaktan eğitim alacağım. Ocak ayı içinde 2 aylığına İstanbulda olmayı planlıyorum. Annemin bakımı için gideceğim ve iş güç olmayacağı için oldukça bol vaktim olacak. Online derslerin haricinde de seviyeme uygun bir kaç kaynak kitap ve test kitabı alıp baya baya ders çalışacağım. 12 haftalık bir program planlıyoruz. Eğer seviyem devlet kolejine kayıt olacak kadar yükseldiyse (yanılmıyorsam ielts 6,5 ve ya üzeri) devlet kolejinden mesleki geleceğime uygun bir bölüm seçip 2 yıllık programa kayıt olacağım.
Şimdi dikkatimi çekti ve bir şeyler yazmak istedim. Ben ILACKiss de Pathway programındayım. Kendi tecrübeme göre naçizane önerilerde bulunak istiyorum.
Eğer planınız ILAC ya da benzeri bir dil okuluna devam edip sonra onların anlaşmalı olduğu bir college ye geçmek ise:
Not: Yazmaya devam edeceğim:)
@Calibraturbo, içinde söyledi: Vancouver
Manitobaya giden permanenti alır arkadaslar 3 Sene sogugu yemege katlanacak ama
Manitoba bile yaşı +40 olanlar için kolay PR veren eyalet değil ama ben 3 yıl soğuk yemeye razıyım Planlarım arasında Alberta 1. sırada Manitoba 2. sırada.
2 yıllık cc'i bitirdikten sonra kaç yıl içinde PR'a başvurulabilir? 2 yıllık CC sonrası bazı okullar çalışma izni sunuyor bu süreçte PR almak için ne kadar süre boyunca eyalette ikamet etmek gerekiyor?
Buyuk ihtimalle uydurma bir yazi ama bu konuya iyi gider simdi:
Herkese Günaydın.
sabah sabah ingilizce öğrenmek ile ilgili bir video paylaşmak istedim. Belki de bu arkadaşları tanıyorsunuz.
Eğer amacınız Amerikada ya da Kanadadaa okul okumak ise, bu video bir takım ipuçu vermekte dil öğrenimi ile.
Daha önceki paylaşımımda dil öğrenmenin en büyük sorunu zaman demiştim. Bu arkadaşlar bunu deneyerek görmüşler tıpkı benim gibi.
Aklınızdan "ya ne olacak 5 ayda öğrenirim" diye geçiriyorsanız belki de harekete geçmek için tam zamanıdır. Ertelemeyin
@ahmetty Aslında çok detaylı bir soru. Çünkü Kanada'nın PR yolu çok çeşitli. Siz hangisini düşünüyorsunuz? Cevap ona göre değişir.
@mehmet-JS, içinde söyledi: Vancouver
@Calibraturbo, içinde söyledi: Vancouver
Manitobaya giden permanenti alır arkadaslar 3 Sene sogugu yemege katlanacak ama
Manitoba bile yaşı +40 olanlar için kolay PR veren eyalet değil ama ben 3 yıl soğuk yemeye razıyım
Planlarım arasında Alberta 1. sırada Manitoba 2. sırada.
Albertayı biraz daha açarmısın? Tercih sebeplerin kısaca neler, nelerine dikkat etmeliyiz? Calgary ya da Edmonton dışında başka yerlere de bakmalımıyız?
@ibrahimasar aslında PR için gözde eyaletlere göre talep daha az olduğu için Manitoba ve Alberta yı düşünüyorum. Çünkü Kanada'ya göçmeyi düşünenlerin çoğunluğu BC ve ON eyaletlerini istiyor. Devam ettiğim ILAC programından örnek vereyim. Şu ana kadar 6 farklı sınıfta ders aldım. Bu kişilerin hepsi bu iki eyaletleri istiyorlar. Bir kişi bile farklı bölge düşünmüyordu.
Aslında başlangıçta ben de ON düşünüyordum fakat YouTube da izlediğim express entry üzerine çekilen videolarda (özellikle hintlilerin) sürekli PR için mantıklı olan eyaletlerin göçe aç eyaletler olduğunu vurguluyorlardı. Belirli bir yaş sonrası riske girmek istemediğim için bana mantıklı geldi. Kurstaki temsilciye sorduğumda o da doğru karar dedi. Özellikle aranılan meslek gruplarından olduğunuzda şans da artıyor.
Hala araştırıyorum. Kanadaya göç hakkında faydalı kanallardan iki tanesinin linkini ekliyorum.
Bu yerli olanı
Bu da yabancı olanı