Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Şunu da merak ettim. Normal bir green karttan kastınız nedir tam olarak? Yani 2 sene koşullu veriyorlar, sonrasında 10 senelik veriyorlar. 10 senelik olandan mı bahsediyorsunuz? Çünkü koşullu 2 senelik verdiklerinde 2 sene dışarıda kalma hakkı verceklerini tahmin etmiyorum. O konuda da aydınlatabilirseniz çok sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • Anladım teşekkürler ancak bana bunları atmanıza gerek yok. Çünkü bu yazıların hepsini okudum ve izledim. Tekrar söylüyorum istisna bir durum olduğu için yazdım. Siz de bilmiyor olabilirsiniz ancak zorlamanın anlamı yok. Bu başlıkta ileti sayısı az olduğu için ve cevabımı alamadığım için genel olan bir foruma yazdım durumumu. Yanlış anlamayın lütfen. Attıklarınızı inceledim ancak cevabı orada da yok malesef.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Vlad35, içinde söyledi: Evlilik ile Green Card süreci hakkında

    Merhabalar,
    Öncelikle ben turist vizem ile Amerika'da bulunmaktayım. Ailemin bir kısmı burada ve ben arada gelip kız arkadaşımı ziyaret ediyorum. Kız arkadaşım aynı zamanda burada öğretmen ve Amerika vatandaşı. Ve biz burada evlenmeye karar verdik. Biz bu kararı vermeden 1 ay önce kız arkadaşıma başka bir ülkeden 2 senelik çok iyi bir teklif geldi. Ve biz bu teklifi kabul ettik. Ağustos ayında taşınacak. Ancak biz burada evlendiğimizde ve bana GC için başvuru yaptığında bu süreç arka planda ilerler mi onu merak ediyoruz? Böylelikle 2 sene sonra döndüğünde burada beraber yaşayabiliriz ve bana kalıcı GC verirler diye düşündük. Ancak sanırım iş teklifinin evlilik tarihinden sonra olması gerekiyor gibi geldi. Böylelikle Amerika şunu demesinden çekiniyoruz ''Ee kardeşim siz iş teklifi alıp kabul etmişsiniz ve eşinizin gideceğini bile bile evleniyor musunuz?''. Yoksa bu duruma karışmaz ve onları ilgilendirmeyen bir durum mu? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

    Surada sorunuza cevap verdim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak/385

    Tek bir baslikta konuya devam etmek daha uygundur.


  • @crazycells burada bir hata var. Vatandaş ABD de yaşamadan da sponsor olabilir ama şartları zor. Hemen açıklıyorum, domicile olamıyorsa green card kabul edildikten sonra aynı anda veya daha önce sponsor olunan eşten önce gideceğini taahüt ederse ve domicile olmak için gerekli tedbirleri almaya başladığını kanıtlarsa sponsorluğu kabul ediliyor. Bu kitapçıkta "intent to reestablish domicile in U.S." olarak geçer. İstenen kanıtlar şu şekilde fakat bununla sınırlı değil: ABD de ikamet göstermek, banka hesabı açmak, oylama için register olmak, sürücü belgesi, cikarmak, iş aramak.
    Bunların çoğu 1 haftalık seyahat icerisinde halledilebilecek işler. NVC ye i 864 ü yollarken gelir beyan ederken yazacagini, dilekçeye beneficiary mulakatina kadar bu stepleri yapacaginizi ve mulakat tarihinde kanitlari mulakat yapan gorevliye teslim edeceginizi soyleyebilirsiniz. Böylece eşinizden önce veya aynı anda gideceğinizi taahüt ettiginiz için sponsorluğuniz geçerli olur.


  • @crazycells burada da bir detay var. Eğer siz domicile değilseniz zaten joint sponsor da bulamiyorsunuz. Yani once petitioner domicile requirement i saglamali, joint sponsor sadece geliri yetmezse eklenebilir.


  • @zzehirbazz Merhaba, ABD vatandaşı oğlum bizimle birlikte TÜrkiye'de yaşıyor ve okuyor. Bizim için başvuru yaptığında NVC bu konuda açıklama talep etti. Oğlum burada okuduğunu bu yıl okulunun biteceğini ve ABD'ye yerleşeceğini belirten bir dilekçe yazarak öğrenci belgelerini ekledi ve yolladık. Kabul edildi. Hatta bu konu mülakatta da soruldu. Mali sponsorumuz faklı olduğundan ve oğlumun ABD'de banka hesabı ehliyeti bulunduğundan sanırım çok sorun edilmedi. Ayrı dosyalar ama belki işinize yarayabilir.


  • Selamlar, oğlunuz ehliyet ve banka hesabı olduğu için ABD'de domicile sayılır. Domicile sanıldığının aksine Amerika'da yaşamak değil Amerika'da kalıcı bağları olmasını gerektirir. Aktif banka hesabı ve güncel ehliyet onun oraya geri döneceğinin ve orada yaşama niyetinin göstergesidir.

    Malesef bizde bu durum yok.


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 3
  • 4
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum