• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. zzehirbazz
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 3
    • Konu 0
    • İleti 44
    • En İyi 15
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

zzehirbazz

@zzehirbazz

41
    İtibar
    289
    Profil Görüntülemeleri
    44
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

zzehirbazz Takip etme Takip Et

zzehirbazz tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler

Paylaşayım:

Öncelikle ister greencardlı olun ister vatandaş. İsterseniz de H1B li olun. Eğer mesleğiniz az bulunan özel bir meslek değilse ve talep düşükse mutlaka bir ABD Üniversitesinden diploma edinmelisiniz. Çoğu şirket ve iş veren sizin Türkiye diplomanızı tanımayacak, başvurunuzu gözden geçirirken de bunu görüp en alt sıralara atacaktır. ABD'nin en farklı yanı bu konularda diğer ülke Üniversitelerine saygı ve güven duymamalarıdır.

Lise'yi ABD'de okuyup üstün başarı ile bir Üniversiteden teklif almadıysanız zaten devlet üniversitesi diye bir şey olmadığını, ve Üniversitenin aşırı maliyetli bir şey olduğunu zaten biliyorsunuzdur.

Buna istinaden;
      Ortalama esnek çalışma saatli bir işe girip Üniversite bitirmenizi tavsiye ederim, iş bulma şansınızı %50 üzerinde etkileyecektir.

Eğer maddi imkanlarınız düşük, diplomanız tanınmıyor ve hatta hiç yoksa, ilk olarak ustalık ve iş gücü gerektiren mesleklere yönelmelisiniz. 1-2 yıllık bir sertifika eğitimiyle ustalığınızı alabilirsiniz. Aynı şekilde kamyon, tır,v.s. gibi ağır araçların ehliyetlerini de almanızı öneririm. Türkiye'deki kültürün aksine ABD'de bazı insan gücü ve işçilik gerektiren işler saygın meslekler olup karşılıkları da fazlasıyla ödenir.

Tır şöförlüğü evli ve çocuklu değilseniz veya uzun ayrılıklar sorun olmayacaksa ayda 50.000 dolar gibi paralara yapılabilecek mesleklerdendir. Gerekli sertifika ve ehliyeti alıp 2-3 firmaya başvurursanız tam zamanlı olmasa bile kontratlı olarak çalışabilirsiniz. Bildiğiniz gibi ABD'de tırlar yatak odası, mutfak gibi konforlu özelliklere sahiptir.

İnşaat ustalığı da aynı şekilde hor görülmesi gereken değil itibarlı ve yüksek maaşlı işlerdendir. İlk olarak inşaatçılar çoğunlukla sendikalıdır yani işsiz ve parasız kalma olasılıkları çok düşüktür. Ve ABD'de işçi sendikaları piyasayı tekelinde tutar yani 10 20 tane imza toplayarak isterlerse greve gidip maaşlarını veya kaybettikleri işlerini kolayca geri alırlar. Gelir olarak da kalfalıktan ustalığa ortalama aylık 10.000 - 50.000 dolar alabilirsiniz veya inşaat ve marangozluk sertifikası alıp kafanıza göre bireysel müşterilerinizin evlerine tadilata gidebilirsiniz. ABD'de çok güvenli, yüksek kaliteli ve çok çeşitli inşaat malzemesi vardır ve çoğu Amerikalının elinden bu işler gelmediğinden bu işler çok kıymetlidir.

Ama illa resume yazıp (ABD'de CV denmez Resume diyin) iş arayacaksanız öncelikle resume'nizi ABD standartlarına getirin. Mesel yaptığınız işleri dümdüz yazmak yerine bir işi yaparak çalıştığınız yere ne kazandırdınız şeklinde resume yazmalısınız. Örnek: "Finansal analiz tabloları oluşturdum" yerine "Finansal analiz tablolarını başarılı bir şekilde oluşturarak şirketin bilmemne primini arttırdım" gibi. Amerikalılar bunlar açok önem verir. Bir diğer husus da biografi sayfanızı bol bol mesleki nitelik ve hırslarla doldurmalısınız. Örnek: " 15 yıldır bilmemne yapıyorum. 5 yıl şurada okudum" yerine "15 yıllık çalışma deneyimimin bana kazandırmış olduğu muhakeme ve hataları saptama yeteneği sayesinde kendimi 5 yıllık eğitimimle birlikte şu şu yönde geliştirmiş oldum" şeklinde her adımınızın size bir experience getirdiğiyle süslemelisiniz. Benzer mesleklerin keywordlerini bir yere not alıp resume'nizde bol bol kullanın ve resume'niz mutlaka okunabilir pdf olarak kaydedin imaj dosyası değil. Çünkü resumeleri çeken algoritmalar bu keywordleri arayarak çalışır.

Doktora yapmış bile olsanız mesleğinizle ilgili 1 2 ABD sertifikası alın, bunlar maliyeti düşük olacaktır.

Resume ile ABD'de iş bulmak sadece mesleki değil aynı zamanda bir algoritma ve pazarlama yarışı.

Ve asla bir görüşmeye boynu bükük kendine güvensiz gitmeyin. Sanki siz onları işe alıyormuşunuz gibi konuşun. Bu tip güç gösterileri Türkiye'de negatif algılansa da ABD'de güven vericidir.

İş Alanları ve Meslekler içinde yayımlandı
      zzehirbazz
      zzehirbazz
    • RE: New York

Pozitif yönleri yazılmış, videolar çekilmiş ben de 10 yıl yaşamış biri olarak pozitif ve negatifleri yazayım 🙂

POZİTİF:

• New York'da neredeyse aradığınız herşeyi, her tip insanı, her mesleği, her türk gıdayı, her tür mahalleyi bulabilirsiniz. Bu konuda dünyada eşi benzeri yoktur.
      • Görsel olarak en güzel şehirlerden birisidir ve kalabalık nüfusuyla 24 saat hareket vardır, yapacak şey bitmez.
      • NYC'de çok fazla community vardır ve bu konuda dünyada nam salmıştır. Mesela Türk mahalleleri olduğu gibi Rus, Yunan, Ermeni, Çinli,v.s mahalleleri de vardır. Hatta buralarda tabelalar bile anadilindedir.
      • Spider Man'in yaşadığı ve filmlerde de görünen mahalle Sunnyside buradadır ve Türk mahallesidir 🙂
      • Ulaşım çok kolaydır, 3 5 cadde arası mutlaka metro istasyonu vardır, sürekli taksi ve uber tutabilirsiniz.
      • Amerikalılar bile çeşitli eyaletlerden New York'u görmeye turist olarak gelirler, ABD'nin en önemli şehridir ve aynı İstanbul gibi iş yükünün çoğunu da New York çeker.
      • Sizin gibi milyonlarca göçmen ve yabancı vardır. Market, posta, banka çalışanı hintli, türk, çinli, alman,v.s. çıkabilir hatta genelde herkes göçmen diyebilirim.
      • Asla monotonlaşmaz, yıllar sonra bile yapacak yeni bir şey bulabilirsiniz.
      • Her an ünlü biriyle kendinizi aynı kafede çay içerken bulabilirsiniz.
      • Finans ve bankacılık işi yapıyorsanız burada iyi bir maaşla çalışabilir ve kariyer yapabilirsiniz.
      • Tiyatro, resim veya müzik nitelikleri olan insanlar için çok geniş imkanlar vardır.

NEGATİF

• İş ve ev bulmak zordur, evler küçüktür ve pahalıdır. Çok fazla kalifiye eleman olduğu için tüm iş dallarında iş bulmak bir yarıştır. Genelde başvurduğunuz bir beyaz yaka işe sizinle birlikte 1000 kişi daha başvurmuş olur ve aylarca iş bulamayabilirsiniz. Evler de boyut ve konfor olarak Türkiye standartlarının çok altındadır.
      • Şehir genel olarak pistir. Çöpler, fareler, sokakta evsizler, hamam böcekleri, insan pisliği adım başı karşınıza çıkar. Çok titiz bir insansanız burada işiniz çok zor olacaktır.
      • İnsanlar güvenilmez, kaba, çıkarcı ve yüzeyseldir. Kimseye güvenmemeli, borç istememeli ve samimi olmamalısınız. Nüfus ortalama 40 milyondur ve her sene binlerce insan gider yerine yenisi gelir bu yüzden kimse kimseye güvenmez. Trafikte kavga, korna sesleri, samimiyetsiz ilişkiler, maddi çıkar dostlukları hayatın bir parçasıdır. Birine muhtaç olduğunuzda ve yardım istediğinizde kapıların yüzünüze kapanacağı gerçeğini kabul etmelisiniz.
      • Çok fazla deli ve ruh hastası vardır, bunun başlıca sebepleri stres ve yalnızlık oluyor. Etrafta bağıran, kendi kendine konuşan, normal görünse bile tuhaf huyları olan çok insanla karşılaşırsınız.
      • Kapitalizmin doruk noktası olduğu için New York'da orta kesim yok gibi bir şeydir. Dizilerde gördüğünüz Central Park çevresinde yaşanan hayatlar sülaleden zengin, 2 3 firma veya servet sahibi olan insanların hayatıdır ve onlar sizi zaten görmez ve tanımazlar. Normal bir insan standart hayat yaşayabilmek için 2 farklı işte çalışır ve Manhattan yerine Brooklyn, Queens ve Staten Island gibi boroughlarda yaşar. Çalışarak o hayata ulaşılamayacağından çoğu insan New York'da parasını biriktirip bir an önce şehri terk edip ABD'nin iç kesimlerinde ev alır veya iş kurar.
      • İş hayatınız diken üzerinde olabilir, çok rotasyon olduğu için şirketler çok insan çıkarır veya batabilirler. Memur hayatı yaşayacaksanız burayı tercih etmemelisiniz.
      New York içinde yayımlandı
      zzehirbazz
      zzehirbazz
    • RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

2017 yılında başıma geleni anlatıyorum siz bundan çıkarım yaparsınız. Greencardli olarak ABD de yasiyordum, ilk 4 yıl hiç Türkiyeye gitmedim. Vatandaşlık başvurusu yapınca düğün icin gittik (zaten evliydik dügün aileler icin) ve tam 5 ay kaldım tr de. Vatandaşlık mülakatı da gelmişti ABD ye döndüm.
      Kapıdaki soru: niye bu kadar uzun kaldın?
      Cevap: dügün isleri vardı bayagi uzun suruyor bizim oralarda.
      Soru: calisiyomusun iş ne oldu?
      Cevap: calismiyorum kimse 5 ay izin vermez zaten, bulcaz bi iş tekrar. Zaten vatandaşlık randevum var 1 ay icinde.

Bundan sonra eleman beni arka odaya aldırdı ( 5 yıldır greencardlıyım ve ülkeyi ilk kez 5 ay terk etmişim bakın)
      Koridorlar git allah git bitmiyor, dedim havaalanında nereler varmış. En son zindan gibi bir yerde (JFK new york bu arada burası) bi odaya girdik iceride boynunda FBI rozetli bi siyahi arkadaş. Buyrun oturun diyip bilgisayara daldı.
      Soru: neden bu kdr uzun kaldınız?
      Cevap: dugun dernek. Zaten ben cok turkiyeye gitmem mecburen gittik.
      Soru: şu adres kime ait? ( resmen tr de kaldigim adresi gosterdi adam beyan etmememe ragmen)
      Cevap: dayimin evi misafir kaldım
      Ajan: mr cartcurt, dikkat etmeniz lazım cok uzun ayriliklar sikinti yaratir, sizi bu seferlik salıyoruz ama bir dahakine residency elden gidebilir.
      Cevap: zaten 1 ay icinde vatandaşlik randevum var buyuk ihtimal bir daha bu noktalara gelmeyiz 🙂

Kıssadan hisse: asla 6 ay kuralına güvenmeyin. Öyle bir kanun yok o bir guideline. Yani, isterse CBP memurları sizi 2,3,4 ay bile ayrı kalsanız paket edebilir ve greencard a gule gule diyebilirsiniz. Yerinizde olsam uzun suren seyahatlerde mutlaka sağlam bir alibi (turkcesini bilmiyorum) ve destekleyecek evrakiniz olsun. O arka odada fbi ajanlariyla oturmak hic hoş degildi.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      zzehirbazz
      zzehirbazz
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

@Emre-Kurtulmuş aslında var. Kayıtsız girdiğiniz için non immigrant ve immigrant vizelerden permanent ban yersiniz, AOS yolu tamamen size kapanır ve olur da deport işlemleriniz de başlarsa almanız gereken waiver için ölüm kalım meselesi gibi bir gerekçe göstermeniz gerekir.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      zzehirbazz
      zzehirbazz
    • RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@crazycells hocam cevap yazmak istedigim konu buydu. Ben de ABD vatandasiyim Turkiyede esimle birlikte yasiyoruz ama 8 yil beraber NY da yasadik oncesinde. Basvurulari Turkiyeden yaptiktan sonra Turkiyede yasadiginiz icin joint sponsor bulmaniza gerek yok. Maasiniz yok diye ABD den biri sponsor olmak durumunda degil. Eger aclik sinirinin 3 kati ASSET yani mal varligi gosterirseniz ve ABD ye esiniz greencard aldiginda temelli donus yapacaginizi gosteren evraklari toparlayip ibraz ederseniz joint sponsor bulmak durumunda kalmazsiniz bu USCIS, NVC ve Ankara konsoloslugu sayfasinda da i-864 doldururken gerekli kosullarda en sonlarda belirtilmis.

Eger i-864 u doldururken dilekcede intent to reestablish domicile in US in good faith vurgusunu yaparsaniz ve oraya yerlesmek icin yaptiklarinizi belgelerseniz Income olarak hicbirsey gostermeyebilir, sifir dolar olan gelirinizi akiskan malvarliginizla destekleyebildiginiz ve aclik sinirinin 3 katini dolar olarak gosterdiginiz takdirde joint sponsorsuz basvuru yapabiliyorsunuz. Bunun icin gerekli seyler su sekilde:

• ABD de dolar hesabi acma
      • Oy veren kaydinizi yapip gosterme
      • Tasinirken uluslarasi esya tasima firmalarindan aldiginiz fiyat teklifleri
      • Is teklifi
      • Suresi gecmemis Amerikan kimliginiz
      • En onemlisi: Turkiyede yasiyor olmaniza ragmen surekli erisebildiginiz bir mail adresi veya ev tutmaya yonelik yaptiginiz kontrat, e-mailler veya kalacaginiz adresteki kisilerden imzali dilekce.

Bunlari gosterebildiginiz takdirde Amerikaya esinizle birlikte yerlesme surecinde oldugunuzu kanitlayabilir, I-864 doldurmaya da HUKMEN hak elde edebilirsiniz.
      Sizin dediginiz yurtdisindan (Turkiye yurtdisi oluyor) basvurularda konsoloslugun ozellikle joint sponsor isteme sebebi gosterdiginiz finansal evraklarin yetersiz olmasi bir sekilde. Teknik olarak ve kanunen yeterli mal varliginiz 1 yil icerisinde ABD topraklarinda kullaniminiza acik halde olacagi kanitlandigi takdirde sizin Tax returnleriniz disinda gosterdiginiz geliriniz yerine sayilir. Tek dezavataji bu malvarliginizin dolar bazinda cok yuksek bir meblag olacagi.

Amerikan forumlarinda arastirirsaniz bir cok kimsenin sadece mal varligi gostererek esine sponsor olabildigini gorebilir, Amerikada yasamayan ABD vatandaslarinin da az olan gelirlerini mal varliklariyla destekleyerek sponsor olabildiklerini gorebilirsiniz.

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      zzehirbazz
      zzehirbazz
    • RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Hem konsolosluk hem USICS ile yıllarca uğraştım. Sırasıyla J-1, Dv Lottery, AOS, Naturalization deneyimlerime dayanarak genelde konsolosluk mülakatlarını ve bekleme süreçlerini stres yapan kişiler için yazıyorum,

Öncelikle ne USCIS, ne NVC ne de Konsolosluk görevlileri gözünüzü korkutmamalı. Başvurunuz ne amaçla olursa olsun her zaman bu insanların önce işini yapmaya çalışan devlet memurları olduğunu, amaçlarının size vize vermeme veya sizi ABD'ye sokmama gibi bir şey olmadığını, aksine evrakları ve niyeti düzgün çıksın da bir an önce işlemler bitsin diye düşündüklerini bilmeniz gerekiyor.

İkinci olarak bir terslik olduğunda veya olumsuz bir soru aldığınızda buna karşı elinizde varsa delil veya argüman ile kendinizi savunabileceğinizi, ve bunun kararlarına negatif değil aksine pozitif etki edeceğini de deneyimledim, bu standart prosedürdür. Bu insanlar sizi tanımıyor ve 3 5 evrağınıza bakıp sizinle konuşuyor, yanlış yorumladıkları veya yanlış bildiklerini düşündüğünüz bir şey görürseniz mutlaka düzeltin. Bunun bir sorgu değil sohbet olduğunu hatırlayın.

Üçüncü ve son olarak, konsolosluklar USCIS'e kıyasla çok daha kısa, öz ve basit mülakatlar yaparlar, çünkü zaten NVC sürecinde dosyanıza bakan memurlar nihai kararı vermiş oluyor, sizin mülakatınız aslında bir sizi görelim iki evrak ve varsa sorularımızı teyit edelim diye yapılıyor.

Korkmayın, evraklarınızda beyan ettiğiniz konulara hakim olun ve mülakata kendinizden emin ve güler yüzlü girin.

zzehirbazz
      zzehirbazz

Ayrıca Trump'ın başkan seçilmesi olasılığı çok yüksek ve bu sınırdan girenlerin büyük çoğunluğunu çok büyük bir bela bekliyor, seçimler bu kadar yakınken bu yolu denemeyin.

zzehirbazz
      zzehirbazz
    • RE: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@Burak-Elmacı Randevu belli olmadan doktor raporu alamıyorsunuz diye biliyorum. Ayrıca doktordan aldığınız rapor görüşmeyi yapacağınız ofis/konsolosluğun belirlediği civil surgeon'lardan alınabiliyor sadece. Bir diğer sorun da AOS yapacaksanız mülakat tarihinize kadar alacağınız rapor (alabilseniz dahi) geçerliliğini yitirebilir.

zzehirbazz
      zzehirbazz
    • RE: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

Bakalım ilerleyen yıllarda göreceğiz. Teknik olarak I-130'u yurtdışından göndermenize izin veriyorlar ise ve yurtdışında dolar üzerinden para kazanamayıp U.S. e döndüğünüz takdirde gelir akışının kesileceğini biliyorlar ise ve I-864'ü Amerikaya geri dönme tahüdü karşılığında doldurmanıza izin veriyorlar ise, buna izin vermeleri gerekiyor.
      Bu konu hakkında pek birşey yazmıyor türk forumlarında, zamanı gelince deneyimlerimi aktaracağım.

zzehirbazz
      zzehirbazz

Selamlar, "son çare" olarak bahsettiğiniz şey ömür boyu ABD vatandaşı ile evlenseniz bile sizin greencard almanızı engeller, bunu bilmenizi istedim.

zzehirbazz
      zzehirbazz

zzehirbazz tarafından gönderilen son iletiler

@Asude-Ugur USCIS yeminli beyan ile tercüme kabul ediyor, NVC' de Türkçeleri kabul ediyor zaten. Hangi aşamada millet tercümana ne için para veriyor ben anlamadım.

zzehirbazz
      zzehirbazz
    • RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

2017 yılında başıma geleni anlatıyorum siz bundan çıkarım yaparsınız. Greencardli olarak ABD de yasiyordum, ilk 4 yıl hiç Türkiyeye gitmedim. Vatandaşlık başvurusu yapınca düğün icin gittik (zaten evliydik dügün aileler icin) ve tam 5 ay kaldım tr de. Vatandaşlık mülakatı da gelmişti ABD ye döndüm.
      Kapıdaki soru: niye bu kadar uzun kaldın?
      Cevap: dügün isleri vardı bayagi uzun suruyor bizim oralarda.
      Soru: calisiyomusun iş ne oldu?
      Cevap: calismiyorum kimse 5 ay izin vermez zaten, bulcaz bi iş tekrar. Zaten vatandaşlık randevum var 1 ay icinde.

Bundan sonra eleman beni arka odaya aldırdı ( 5 yıldır greencardlıyım ve ülkeyi ilk kez 5 ay terk etmişim bakın)
      Koridorlar git allah git bitmiyor, dedim havaalanında nereler varmış. En son zindan gibi bir yerde (JFK new york bu arada burası) bi odaya girdik iceride boynunda FBI rozetli bi siyahi arkadaş. Buyrun oturun diyip bilgisayara daldı.
      Soru: neden bu kdr uzun kaldınız?
      Cevap: dugun dernek. Zaten ben cok turkiyeye gitmem mecburen gittik.
      Soru: şu adres kime ait? ( resmen tr de kaldigim adresi gosterdi adam beyan etmememe ragmen)
      Cevap: dayimin evi misafir kaldım
      Ajan: mr cartcurt, dikkat etmeniz lazım cok uzun ayriliklar sikinti yaratir, sizi bu seferlik salıyoruz ama bir dahakine residency elden gidebilir.
      Cevap: zaten 1 ay icinde vatandaşlik randevum var buyuk ihtimal bir daha bu noktalara gelmeyiz 🙂

Kıssadan hisse: asla 6 ay kuralına güvenmeyin. Öyle bir kanun yok o bir guideline. Yani, isterse CBP memurları sizi 2,3,4 ay bile ayrı kalsanız paket edebilir ve greencard a gule gule diyebilirsiniz. Yerinizde olsam uzun suren seyahatlerde mutlaka sağlam bir alibi (turkcesini bilmiyorum) ve destekleyecek evrakiniz olsun. O arka odada fbi ajanlariyla oturmak hic hoş degildi.

zzehirbazz
      zzehirbazz

@erenotti Evet kendi AOS noticelerime baktım (deli gibi herşeyi saklamışım :)) ilk receipt Mayıs'a ait benim temmuz'da current olmuşum. Hatta vizem bitmeden 10 gün önce receipt almışım yoksa deny yiyoduk :S
      DV ile AOS çok stresli ve riskli iş.

zzehirbazz
      zzehirbazz

@chicallonis1 evet buna bir aciklik getirmek lazım.
      USCIS= ABD. yani abd standardindaki evrakların ingilizceleri, mesela tr nufus kayit bilmemnesi falan bunlar ABD de tanınmaz o yuzden istenmiyor.
      NVC= konsolosluk, yani turkce ve turkiyede gecerli evrakları verebilirsiniz.

USCIS e tercümesiz türk evrakı veremezsiniz ama NVC ye verebilirsiniz, yanlış varsa düzeltin?

zzehirbazz
      zzehirbazz

@Burak-Elmacı Randevu belli olmadan doktor raporu alamıyorsunuz diye biliyorum. Ayrıca doktordan aldığınız rapor görüşmeyi yapacağınız ofis/konsolosluğun belirlediği civil surgeon'lardan alınabiliyor sadece. Bir diğer sorun da AOS yapacaksanız mülakat tarihinize kadar alacağınız rapor (alabilseniz dahi) geçerliliğini yitirebilir.

zzehirbazz
      zzehirbazz

@Emre-Kurtulmuş aslında var. Kayıtsız girdiğiniz için non immigrant ve immigrant vizelerden permanent ban yersiniz, AOS yolu tamamen size kapanır ve olur da deport işlemleriniz de başlarsa almanız gereken waiver için ölüm kalım meselesi gibi bir gerekçe göstermeniz gerekir.

zzehirbazz
      zzehirbazz

@Emre-Kurtulmuş out of status olduğunuzda durum farklı. IR-1 veya CR-1 olduğunuz için kaçak kalma ve çalışmalarınız affediliyor çoğunlukla.

zzehirbazz
      zzehirbazz

@Emre-Kurtulmuş sınırdan atlama olayı ülkeye girişte kontrolsüz girdiğinizi gösterir yani port of entry olmaz pasaportunuzda. Bu yüzden evlilikle bile greencard alırken waiver almanız gerekir çünkü ülkeye girişiniz resmi olarak yok. Yasadışı girenler AOS yapamıyor "bildiğim kadarıyla", eşleri I-130 doldurup işlemleri başlatıyor fakat NVC dosyayı yaşadığı ülkenin konsolosluğuna gönderiyor yani yine Türkiye'ye dönüp consular processing yapmanız gerekiyor.

Dolduracağınız formlarda ve beyanlarda özellikle vatandaşlık alırken ülkeye kaçak giriş yapmış olmanız iyi niyetinizi sorgulatabilir. Yüzde yüz sorun çıkar demiyorum ama çıkma olasılığı vardır.

zzehirbazz
      zzehirbazz

@datanist ben AOS yapmıştım. interview sonrası 2-3 haftada gelmişti. Herkesin kendi tecrübesi işte.

zzehirbazz
      zzehirbazz

@gucarslan evet yanlış okumuşum pasaportta vize varsa zaten işlemler bitmiş demektir. Kusura bakmayın.

zzehirbazz
      zzehirbazz