merhaba arkadaşlar;
Türkiye'de durumun giderek kötüye gittiği bir gerçek... herkes bir yerlere göç etmenin peşinde... benim bir ricam var, özellikle amerikaya gidip yerleşmiş ve hayatlarını toparlamış olan arkadaşlardan... her gün minik hikayeler paylaşsanız, orada yaşadıklarınızdan, işten güçten vs... hem biz zevkle okur motive oluruz... burada durum kötü ve ben amerikaya gidip yerleşmiş ve mutlu olmuş bir çok kişi adına seviniyorum onların hikayelerini okudukça mutlu oluyorum bu başlık altında aklınıza gelen şeyleri bir kaç satırda olsa, günlüğe yazar gibi bizlerle paylaşabilir misiniz acaba? marketlerdeki indirimler, hastalandığınızda ilaç bulma , doktor , hastane durumları, ev kirası faturalar, terfi, tatil, sigorta aklınıza gelen herşey olabilir... şimdiden teşekkürler :9
Best posts made by debbieLA77
-
motivasyon hikayeleri
-
RE: DV2024 Sohbet Odası
Miami
Miami, ABD'nin Florida eyaletinin ikinci büyük kentidir. Atlas Okyanusu kıyısında bir kıyı kentidir. En gelişmiş sektör turizm sektörüdür.
Halkın %66,75'i İspanyolca konuşur. Bunun en büyük sebebi ise burada yaşayan halkın çoğunun çevre ada ülkelerinden gelmiş olmasıdır. Ancak 2008 verilerine göre İspanyolca konuşanlar arttıkça anadili İngilizce olanlar işlerinin yürütülmesinde büyük zorluklar çektiklerini dile getirmişlerdir. Miami'de yaklaşık 5.000 Türk yaşamaktadır.
Venedik Geçidi (solda) ve MacArthur Geçidi (sağda), Miami Beach'teki Downtown ve South Beach'i birbirine bağlar.
Miami Limanı, dünyanın en büyük yolcu limanıdır. Şehirde turizm sektörü gelişmiştir.
Miami'de en çok izlenen televizyon kanalı Telemundo'dur. Hispanik dizi sektörü Amerika Birleşik Devletleri'nde büyük desteğe sahiptir. Dünyaca ünlü Latin dizilerinin bir bölümü Amerikan kökenli Telemundo tarafından yapılır ve bu şehir çekilir.

Miami'de tropikal bir iklim hakimdir. Yazları sıcak ve nemli, kışları ise ılık geçmektedir. Miami genelde sıcak olan tropikal iklimin etkisi nedeniyle özellikle Haziran ve Eylül ayları arasında bol bol yağmur yağmaktadır. Kış aylarında sıcaklık 15 - 24 derece, yaz aylarında ise 24 - 35 derece arasında seyretmektedir.
Florida eyaletinde Türklerin en yoğun olarak yaşamak istediği yer, doğası, gece hayatı ve plajlarıyla ünlü Miami kenti. Eyaletin Tampa, Orlando gibi diğer büyük şehirleri ve sahil kasabalarında durum farksız. En ıssız bir kasabada bile karşınıza bir Türk çıkıyor. Halkın %66,75'i İspanyolca konuşur.
Florida’nın en gцzde ve en зılgın şehirlerinden Miami! Caddelerin kenarlarını süsleyen palmiyelerin simgesi olduğu bu şehir kumsalda başlayan eğlenceleri, sabaha kadar devam eden hareketli gece hayatıyla ABD’nin gьney kıyılarının eğlence merkezi durumunda…
- Meşhur Miami Beach

Miami denilince akla ilk gelen yerlerin başında olan Miami Beach. Elinizde iзkiniz, bembeyaz kumsala uzanmış masmavi denizin kıyıya зarpışını dinlerken tepenizden geзen helikopterlerden gece hayatına dair neler olup biteceğini цğrenebilirsiniz. Ьnlьlerin de akın ettiği bu kumsal, Miami’de gezilecek en popüler yerlerin başında geliyor. - Miami'de gece hayatının kalbi, Ocean Drive

Scarface, Dexter ve GTA’dan tanıdığımız ьnlь sokak: Ocean Drive. Art Deco tarzı butik otellerin altındaki kafe, bar ve restoranlarıyla yemekten dansa eğlenceye doyacaksınız. Miami’de gezilecek yerler arasında ilk sıralarda gelen bu ьnlь sokakta lьksьn sınırlarını zorlayan arabalar da gцreceksiniz. Sabaha kadar eğlencenin bitmediği bu caddede yьrьrken tropikal bir hava yaşayacaksınız. Ancak bu sokaktaki eğlencenin biraz pahalı olduğunu sцylemeden geзmemek lazım. Bir ьst sokakta birayı 8$’a iзebilirken, bu gцzde caddede bir biranın fiyatı 25$’a kadar зıkabiliyor. - Lincoln Road

Miami‘nin Bağdat Caddesi olan Lincoln Road hem yemek yiyip hem de alışveriş keyfi yapabileceğiniz bir cadde. Bu caddede mьziğiyle sizi mest eden sokak mьzisyenlerinden tutun, danslarıyla gцzьnьze hitap edecek sokak dansзılarına kadar birзok sokak sanatзısı gцrebilirsiniz. Birзok Tьrk’ьn de mesken tuttuğu bu caddede Tьrk işletmecilerin sahibi olduğu mekanlar bulabilirsiniz. - Latin Rьzgarlarının Estiği : Espanola Way

Miami’nin zengin halkının buluşma noktası olarak 1920’lerde inşa edilmiş bu cadde, gьnьmьzde Latin rьzgarlarının estiği birзok cafe ve restorana ev sahipliği yapıyor. 14. ve 15. caddelerin arasında bulunan bu sokakta Fransa, İspanya, İtalya, Meksika gibi birзok dьnya mutfağından tatlar bulmak mьmkьn. Miami’nin cıvıl cıvıl sokaklarından biri olan Espanola Way‘i gцrmeden dцnmemenizi tavsiye ederim. Ay yay yay! - Wynwood Walls

Tony Goldman tarafından 2009 yılında insanların kendi sanatını konuşturması amacıyla bu renkli duvarlar ortaya зıkmış. Goldman, Wynwood’daki penceresiz yapıları sokak sanatını yansıtabileceği kocaman bir tuval gibi dьşьnmьş ve bu fikri ortaya atmış. Dьnyanın dцrt bir yanından graffiti ve sokak sanatзılarını bir araya getiren bu bцlge Miami’nin aзık hava sanat mьzesi konumunda. Sanata dьşkьnseniz mutlaka gцrmeniz gereken bir yer! - Bayside Marketplace

Eskiden marina olarak kullanılan tesisin yerine kurulmuş olan Bayside, Miami’nin aзık hava alışveriş merkezi olarak turistlerin gцzde mekanlarından. Birзok kafe, restoran, barın yanı sıra, aynı zamanda Forest Gump’dan esinlenilerek aзılan Bubba Gup Schrimp de burada. Akşam ьzeri limanın hemen yanındaki merdivenlerde bir kadeh şarabınızı alıp saksafonuyla size mьzik ziyafeti yaşatan Anthony’i dinlemeden dцnmemenizi tavsiye ederim. - American Airlines Arena

Miami’nin basket takımı Miami Heats‘in evi olan bu stat, NBA maзlarının yanı sıra birзok konser ve etkinliğe de ev sahipliği yapıyor. Eğer sezonuna denk gelirseniz mutlaka kendinize fiyatları gayet uygun olan bir bilet alın ve bir maз izleyin. Belki fan cam’a зıkıp 5 saniyelik meşhur bile olabilirsiniz.:) - Downtown Miami

Okyanus kenarında, masmavi suların kıyı kısmından зevrelediği eğlence dolu Miami’nin şehir hayatını gцrmeden dцnmemek lazım. Gцkdelenleri, takım elbiseli insanları, birзok dьnya lezzetini tadabileceğiniz bar, cafe, restoranları ile Downtown Miami hayatın dolu dolu yaşandığı bir şehir merkezi. Bu bцlgede birзok aktivite imkanı bulacaksınız. Hatta aynı zamanda, kıyı kesimi ve şehir merkezi arasındaki farkı gцreceksiniz. - Art Deco District

Miami Beach Architectural District ya da Old Miami Beach Historic District olarak da adlandırılan bu bцlge; Albert Anis, Murray Dixon, Charles Greco gibi цnemli mimarların tasarladığı 960 yapıya ev sahipliği yapıyor. Tarihi yapılara ilgi duyuyorsanız, Miami’de gцrmek isteyeceğiniz muazzam bir seзenek olacak. - Key West

Kuzey Amerika’nın en güney noktası Key West. Miami’den 3 saat sьren bir araba yolcuğu ile Florida Key’e indikten sonra eşsiz manzaraların sizi karşıladığı yolun sonu Key West’e зıkacak. Zaman zaman köprüler ile bağlanmış deniz üzerinde yolculuk ederken Bob Marley dinlemek isteyeceksiniz. Yol boyunca farklı adalarda şnorkel, dalış gibi deniz aktiviteleri yapabilir, birзok barda canlı müzik eşliğinde soğuk biranızı yudumlayabilirisiniz.
Miami denizin, güneşin ve uçsuz bucaksız plajların keyfini çıkarmak için dünyanın en iyi yerlerinden biri. Aynı zamanda kentin popüler noktaları arasında bulunan South Beach ise denize girmek, eğlenmek ve sonrasında bir şeyler yemek için mükemmel.
Miami ortalama fiyatlar,Türkiye daha yüksektir. Alışverişinizi Miami Türkiye 'dan 2.80 kat daha fazla ödemeniz gerekir.( Kime göre neye göre orası meçhul )
Miami ortalama konaklama ücreti: 777 TRY (41 USD) hostelde 2,000 TRY (105 USD) in 3 yıldızlı otel. Miami 'da lüks bir otelde gecelik fiyat yaklaşık 5,700 TRY (302 USD).
Toplu taşıma araçlarını kullanmanın Miami tek yönlü bilet için 48 TRY (2.50 USD). Miami bir araba kiralamak için fiyat (örneğin Volkswagen Golf veya Toyota Corolla) 461,000 TRY (24,000 USD). Eğer taksi tercih ederseniz, Miami bir taksi fiyatı çeşitli faktörlere bağlıdır unutmayın. Taksi başlangıç fiyatı hakkında: 67 TRY (3.50 USD). 1 km yolculuk için Miami hakkında ödemek zorunda: 30 TRY (1.60 USD).Şehrin yöresel kıyafetleri ve geleneksel giysileri de Miami'den alınabilecek hediyelik eşyalar arasında yer almaktadır.
- Egzotik Yerel Meyve Reçelleri ve Bal. ...
- Miami Baharat Karışımları ...
- Edward Beiner Gözlükleri. ...
- Miami'nin Eşsiz Yiyecekleri. ...
- Miami Dolphins Jersey Forması



 - Meşhur Miami Beach
-
RE: DV2024 Sohbet Odası
Sırada Tampa şehri var:)
Tampa, Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinde bir şehir. Şehir, Florida'nın batısında Meksika Körfezi kıyısında bulunur ve bulunduğu bölgeye Tampa Bay bölgesi de denilir. 2007 nüfus tahminlerine göre şehrin nüfusu 382.060 olarak kaydedilmiştir. Şehir, Yahoo'nun yaptığı bir araştırmaya göre ABD'nin en temiz sekizinci şehri olarak seçilmiştir. Bununla birlikte Tampa, Florida'nın en büyük şehirlerinden biri olma özelliğini de taşır.
Yılın her ayı deniz, kum ve güneş keyfini yaşamanız mümkün olan bir yerdir. Körfezin kumları beyazdır ve suları ılık, temiz ve şeffaftır.
Tampa Bay Buccaneers ABD'nin Tampa, Florida şehrinde bulunan Amerikan futbolu takımıdır.
Peki Tampa'yı bu kadar çekici kılan ve insanların dikkatini çekmesine neden olan diğer unsurlar nelerdir:
- Tampa Hava Durumu
Tampa'da yaşamanın en güzel yanlarından biri iklimidir. Yılın hemen hemen her ayı oldukça sıcaktır. Ocak ve Şubat ayları en soğuk aylar olmasına rağmen Tampa'daki ortalama gündüz sıcaklık değerleri 21 derecedir. Hava çoğunlukla kuru ve güneşlidir. Bu aylarda bile üşümeden güneşlenmeniz yada yazlık kıyafetlerle rahatlıkla dolaşmanız mümkündür.
- Golf Severler İçin
Golf tutkunları için vazgeçilmez seyahat noktalarından birisidir. Bunun da sebebi dünyanın en iyi golf sahalarına ve tesislerine sahip oluşundan kaynaklanmaktadır. Dünyanın bir çok yerinden golf severler Tampa'ya geldikten sonra çoğunlukla kalıcı olarak burada yaşamaya karar vermektedir.
Bunun dışında Tampa'da bulunan gold kulüpleri, resortlar ve tatil köyleri uraya cazip kılan bir diğer nedendir. Şehirde sıklıkla yerel ve uluslar arası turnuvalar düzenlenmektedir.
- Doğal ve Yeşil Alanları
Tampa, Florida'nın nüfus yoğunluğu en fazla olan şehirlerinden birisi olmasına rağmen kent içerisinde ve yerleşim alanları etrafında bulunan doğal ve yeşil alanları oldukça iyi bir şekilde korunmuştur. Şehirde yaban hayatına saygı gösterilmekte ve insanların kullanmakta olduğu parklar, alanlar bu ölçüde meydana getirilmiştir.
- Plajları
Tampa'yı bu kadar çekici kılan sebeplerin başında kesinlikle sahip olduğu plajları gelmektedir. Yılın her ayı deniz, kum ve güneş keyfini yaşamanız mümkün olan bir yerdir. Körfezin kumları beyazdır ve suları ılık, temiz ve şeffaftır.
- Suşi Severler İçin
Evet yanlış duymadınız suşi severler tarafından en çok ziyaret edilen restoranlar Tampa Körfezi'nde yer alan Bradenton şehrinde yer almaktadır. Yemeklerin hazırlanışından, servisine ve kullanılan malzemelere kadar Asya kültürü baz alınmaktadır ve bu kültürü sadık kalınmaktadır. Bu kültür ve lezzet mirası uzun yılların birikimi sonucunda meydana gelmiştir ve sonuç hayal edebileceğinizin ötesinde bir suşi lezzeti.
- Gece Hayatı ve Eğlence İmkanları
Tampa Körfezi her zevke ve bütçeye uygun farklı olanaklarla doludur. Turizm ve eğlence endüstri oldukça gelişmiştir. Restoranları, barları, kafeleri, marinaları ve gece kulüpleri ile hayal edebileceğiniz ve isteyebileceğiniz her türlü seçenek elinizin altındadır. Fiyat anlamında başta Miami olmak üzere ABD'nin birçok şehrine göre daha uygundur. Harcamayı planladığınız bütçenin çok daha üzerinde bir standartta imkanlar bulmanız mümkündür. Bunlara ek olarak sahip olduğu iklim koşulları sayesinde çok fazla konsere ve festivale ev sahipliği yapmaktadır.
- Spor İmkanları ve Aktif Yaşam Tarzı
Bu konuda ABD'nin en aktif 3 şehrinden birisidir. Yürüş alanları, açık hava spor tesisleri ve fiziksel aktivite alanları spor yapmayı hayatının bir parçası haline getirmiş insanlar için birebirdir. Bu şehirde yaşayan insanlar için hareket ve sağlıklı beslenme ilk sıralarda gelmektedir. Yerel spor salonlarının üyelik ve giriş ücretlerinin düşük olması da insanları spor yapmaya teşvik etmektedir.
- Emekliler İçin
Şimdiye kadar bahsettiğim şeyler her ne kadar genç veya orta yaştaki insanlar için cazip bir yermiş izlenimi versede iklimi ve uygun fiyatlı yaşam maliyeti emekliler içinde cazip bir yer haline getirmektedir. Tampa da benzeri birçok şehre göre gayrimenkul, yeme-içme ve sosyal imkanlar çok daha uygundur. Doğa ile iç içe bir yaşam yine hayallerinizdeki gibi bir emekliliği yaşama imkanı tanıyacaktır.
- Karşılıklı Hoşgörü ve Misafirperverlik
Şehirde kesinlikle din, dil, ırk, cinsiyet ve cinsel tercih ayrımı yapılmamaktadır. Sokaklarında yürürken veya plajlarında gezerken bu kültürel çeşitliliği ve uyumu gözlemlemeniz mümkündür. Aynı zamanda şehir hayatındaki insanların gösterdiği paylaşımcı ve misafirperver özellikleri de burayı yaşanabilir kılmaktadır.
- Refah Seviyesi
Dünyada birçok şehir refah, gelişme ve ekonomik anlamlarda çeşitli sorunlar yaşarken Tampa kesinlikle bunlardan birisi değildir. Tampa başlı başına ABD'nin en hızlı büyüyen ve gelişen 100 şehrinden biridir.
herkese iyi akşamlar:)
-
RE: DV2024 Sohbet Odası
iyi akşamlar herkese iftardan sonra çöken ağırlık hepinizden kalktıysa şöyle gece çayları içiliyorsa yanında atıştırmalıklarla bende size florida eyaletinden seçtiklerimle bir sunum hazırladım... kahve kokan bir şehir Jacksonville ile karşınızdayım... maxwell kahvelerinin fabrikası burada olduğu için böyle en kalabalık şehri buarada florida'nın
gelsin dosya bakalım...
Florida, ABD'nin güneydoğu eyâletlerinden biridir. 140.098 km²'lik bir alan kaplamaktadır. Florida'nın güney kısmı genelde düzlüklerle kaplıdır, orta ve kuzey kısımları tepeliktir. Florida sahilinin Atlas Okyanusu kıyısındaki bölümü 933 km'lik bir alanda uzanırken, Meksika Körfezi'ne kıyı olan bölümü 1.239 km'dir.
Başkenti: Tallahassee
Vali: Ron DeSantis (Cumhuriyetçi Parti)
Nüfus: 21,78 milyon (2021)
Yüksekokulları ve Üniversiteleri: Florida Üniversitesi
Senatörler: Rick Scott (Cumhuriyetçi Parti), Marco Rubio (Cumhuriyetçi Parti)
FLORİDA ‘DA NUFÜS DAĞILIMI
Jacksonville 820,459
Miami 424,662
Tampa 336,823
St. Petersburg 246,407
Orlando 227,907
Hialeah 212,217
Fort Lauderdale 183,606
Tallahassee 170,452
Cape Coral 156,891
Port St. Lucie 151,391
Pembroke Pines 146,828
Hollywood 142,473
Coral Springs 126,875
Gainesville 114,375
Miami Gardens 108,862
Miramar 108,240
Clearwater 106,642Jacksonville, Florida, ABD'nin güneydoğusundaki Florida eyaletinin nüfus bakımından en büyük şehri ve tüm ABD'nin 13. kalabalık şehridir. Florida Eyâleti'nin en kuzeydoğu toprakları olan "Birinci Sahil" bu şehirle başlar. Şehir "St John Nehri" kenarında konumlanmıştır. Karayolu ile Georgia-Florida eyalet sınırından 40 km güneyde ve Miami şehrinin 550 km kuzeyindedir. Bu konsolide şehre dahil olan Atlas Okyanusu kıyısında bulunan "Jacksonville Beaches" adlı yaz tatili sahil kasabaları (Atlantic Beach, Neptune Beach ve Jacksonville Beach) için alt belediyeler ihdas edilmiştir.
Jacksonville'in bulunduğu mevki yüzyıllarca yerli Amerikalar olan "Timucua" halkı tarafından yerleşilmişti. Bu mevkide 1564'te kıtasal ABD'de ilk Avrupalı yerleşme odağı olarak "Fort Caroline" kuruldu. İngilizler Florida'yı zapt ettiklerinde bu mevkide daralan ve sığır sürülerinin geçirilmesine elverişli olan (yerli Amerikalı Seminole'lar tarafından"Wacca Pilatka" adı verilen) "St John Nehri"'nin sığ geçiş mevkiinde bir yerleşke kuruldu ve buna İngilizler "Cowford" adı verdiler. 1821'de ABD Florida'yı İspanya'da kazandıktan sonra 1822'de ABD Florida Arazileri askeri valisi olan (sonra 7. ABD devletbaşkanı seçilen) Andrew Jackson adına ithaf edilen bir şehir (Jacksonville adı ile) kuruldu.
19. yüzyıl sonlarında Jacksonville'de yapılan ve genişletilen liman tesisleri Jacksonville'nin ABD için gayet önemli bir askeri ve sivil derin deniz limanı olmasına neden olup şehrin hızla gelişmesini sağladı. 1900'lu yılların başında Amerika'nın en büyük ticaret merkezlerinden biri olmuştu. Yine aynı dönemlerde şehirde çok büyük tahribata yol açan bir yangın çıkmıştır. Şehrin denize yakın nehir kenarında olması dolayısıyla bu şehirde ve yakınlarında günümüzde iki önemli ABD Deniz Gücü askeri üssü ve Florida'nın üçüncü büyük ticari sivil limanı olan "Port of Jacksonville" bulunmaktadır.[4]
Jacksonville bölgesi yerel ekonomisinde günümüzdeki önemli sektörler başında "bankacılık", "sigortacılık", "lojistik-taşıma-depolama", "sağlık hizmetleri" bulunmaktadır. Florida eyaletinin diğer önemli şehirlerinde olduğu gibi Jacksonville'de de "turizm" sektörü (özellikle golf sporu için) önemli olup şehir ve etrafında birçok "golf sahası" kurulmuş bulunmaktadır.[5]
Şehirde bulunan devlet üniversitenin adı UNF "Kuzey Florida Universitesi"'dır ve kampüsü şehrin güney doğusundadır. Ayrıca "Florida Community College of Jacksonville" (FCCJ) de burada bulunur.
Amerikan Futbol Ligi (NFL) takımlarından Jacksonville Jaguars'a ev sahipliği yapar. 6 Şubat 2005 tarihinde Superbowl 32 Philadelphia Eagles ile New England Patriots takımları arasında, bu şehirde oynanmıştır ve maçı New England kazanmıştır.
ABD Doğu kıyısının en büyük Federal otoyolu olan I-95 bu şehrin içinden geçer. Güney bölgesinin en uzun Federal otoyolu olan I-10 ise buradan başlar ve Los Angeles, CA kadar gider.
Şehir merkezi ile Sport Complex arasında yer alan Maxwell Kahve Fabrikası, rüzgârın yönüne göre, şehrin her yerine kahve kokuları salmaktadır. Şehrin her yerinde, her an kahve kokusu alınabilir.
-
RE: DV2024 Sohbet Odası
günaydın; nasıl bir duygu biliyor musunuz? kendimi ne iyi ne kötü hissediyorum... ama eğer olmazsa içimde nasıl bir büyük boşluk olacağını biliyorum.... tüm sene burada umutlara sarıldık... marketteki fiyatlara kızdık; ''nasılsa gideceğiz'' dedik, çünkü daha sonuçlar açıklanmamıştı herkes için umut eşitti... kiralara kızdık; ''nasılsa gideceğiz'' dedik, ayakkabı ihtiyacımız vardı fiyatlara bakıp küfür ettik; ''nasılsa gideceğiz, nasılsa oradan alırız'' dedik.. yani bu umut bizi hep sakinleştiren, zaman zaman şartlarımız yüzünden ruh halimizi bozan durumlara karşı sihirli bir değnek görevi gören ve bir yandan gizli gizli mutlu eden bir umuttu... arkadaşlar demem o ki bu akşam hiç birinizin umudu kaybolmasın inşallah aynı umutla bu sever bir de heyecanla yola devam edelim hepimiz inşallah bu sene öyle bir sene olsun veeee tabiki MIAMI
-
RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
selam herkese; bende mülakat deneyimimi paylaşmak istiyorum sizlerle 5 şubat saat 7:45 de mülakatım vardı... yeni aldığım pasaportum, fotoğrafım, eski b1/b2 vizemin olduğu pasaportum ve c1 vizemin olduğu pasaportlarımıda yanıma aldım... belgelerimin arasında aile şirketinini belgeleri benim çalıştığım alan ile ilgili yazılar vs imza sirküleri bankadaki 3 -5 kuruşum ve dolar hesabımdaki birikim vs hepsini aldım gittim... sabah anadolu yakasından yola çıkacağım için saat 05.30 da uyandım, istanbul trafiğini şansa bırakamazdım ben erken gideyimde konsolosluğun karşısında yer alan emanetçi kafelerde oturur tost yerim çay içerim diye düşündüm ve düşündüğümü de yaptım saat 6:30 gibi konsolosluğun sokağındaydım araba park etmek için baya dolandım taaa yukarılara çıktım... havada inanılmaz soğuktu sabah daha da soğuk oluyor arabayı park ettikten sonra aşağı doğru yürürken buz tuttum resmen dedim kesin yarın hasta olucam...( olmadım ama)
kafede oturdum kafeye gelen herkesin elinde dosyalar vardı hepsinde confirmation sayfasının çıktısı en önde duruyordu... herkes heyecanlı ve gergindi:)
randevu saatine göre dışarıda sıra oluşturulmuş önce 7:30 sonra 7:45 randevuları sıradan tek tek içeri alındı içeride de güvenlik sırasına girildi ilk başta dışarıda pasaport ve randevu saatlerini kontrol eden birisi vardı ondan sonra güvenlik kontrolü vardı bir beyefendi gelip herkesi tek tek inceleyip kemerlerini tokalarını takılarını ve küpererini çıkartıp beyaz tepsilere koymasını söylüyordu...benim önümdeki hanım efendi o kadar takıp takıştırmıştı ki kolyelerini çıkartmak için benden yardım istedi bende ona yardım ettim ancak parmağındaki yüzüğü bir türlü çıkartmadı güvenlik gelip bana artık içeri geçmem gerektiğini söyledi hanım efendiyede yüzüğü çıkmıyorsa elini havaya kaldırarak içeri girmesi gerektiğini ve içeride polis memurlarına elimde yüzük var diye söylemesi gerektiğini söyledi... neyse güç bela güvenlik kontrolünden geçtikten sonra asansörle yukarı çıktık ve mülakatların yapılacağı salonun önüne geldik en sonra bir beyefendi talimatları yapmamız gerekenleri söyledi herkesi 5 er 5 er içeri alacağını söyledi... en son 2017 de geldiğim için bu odayı hayal meyal hatırlıyordum...
içeride tam 13 adet gişe vardı önünde de sıraya girmeleri için kordonla ayrılan yürüme yolları vardı...
ilk 3 gişe pasaport kontrolü içinde bu bölümü geçen diğer gişeye geçiyordu 4. gişe ye bu gişede parmak izi alan çok tatlı bir amerikalı vardı... türkçesi çok tatlıydı sürekli sağ parmak sol parmak baş parmak falan diyordu her gelene neyse parmak izi bölümünü de geçtikten sonra 5.6.7. ver 8. gişeler mülakat içindi ve parmak izini vereneler bu gişelerin önünde tekrar sıraya girerek mülakat için bekliyordu... ilk sırada bir asyalı kız, diğerinde suratsız bir amerikalı vardı, kız gençti, çok da güzeldi ama hiç gülmüyordu... 3. sıradaki gişede orta yaşlı bir kadın son mülakat gişesinde ise orta yaşın üzerinde bir amerikalı bey efendi vardı... ben asyalı kıza denk geldim çok tatlıydı... mülakatı ingilizce yaptık ama sormadı bana, ben direk ''hi'' diye girince ben konuşmaya o da ingilizce devam etti. ilk sorusu soyadınız mı değişti oldu... ben önce yooo dedim ama sonra soyadımı söyleyince ''aaa evet ben boşandım ama yıllar önce olduğu için ve sizde yeniymiş gibi sordunuz bende şaşırdım dedim, güldü... sonra amerikaya neden gitmek istiyorsunuz dedi... dinlenmeye ihtiyacım var amerikaya gitmeyeli baya oldu çok özledim hem dinlenicem hemde bir kaç workshop a katılmak istiyorum dedim... daha önce flying cheflik yapmışsın dedi... evet türk hava yollarında 3 yıl boyunca uçtum sonra bıraktım dedim şimdi bir aile şirketimiz var bir bakery açtık dedim... eski pasaportlarımdaki 10 yıllık amerika vize mi ve 5 yıllık çalışma vizemi gösterdim aldı inceledi...
bana aslında sen buraya gelmeyebilirsin bize mail atsaydın mülakatsız bir şekilde vizeni alırdın dedi...
bende bunun için konsolosluğu aradım bana bir link gönderdiler dedim o link beni ya belge göndermeye yada mülakata yönlendirecekti beni mülakata yönlendirdi bende bir önceki vizemin c1 olmasından dolayı şimdi de b1/b2 ye başvurmuş olmamdan dolayı olduğunu düşündüm dedim ... baktı... 4 yılı yeni doldurmuş hangi vize olursa olsun mail atıp o şekilde başvurabilirdiniz dedi ve hemen ardından your vısa has been approved! dedi bugün de mesaj geldi konsolosluk pasaportumu postaneye teslim etmiş... darısı isteyenlerin başına diyorum belgeleriniz hazırlayın ama benden eski pasaportlarımdaki amerika vizelerim dışında hiç bir şey sormadı... buarada son 7 yıldır hiç yurt dışına çıkmadım... 2019 da amsterdama gitmek için vize almıştık o vizede shut downlardan ötürü elimizde patladı gidemedik:) işte böyleee herkese sevgiler -
RE: DV2024 Sohbet Odası
@celica verilecek en güzel cevap budur; herkesin zamanı kendine arkadaş 40 ında gömülmek istiyor olabilir sen ona bakma :))))
Kimi 22 yaşında mezun olur ama sağlam bir iş bulabilmek için 5 sene bekler.
Kimi 25 yaşında CEO olup 50 yaşında ölürken kimi 50 yaşında CEO olur 90’ı görür.
Kimi evlenir kimi bekar kalır.
Obama 55 yaşında olup emekli oldu, Trump 70 yaşında görevine başladı.
Bu dünyadaki herkes “kendi zamanına “göre yaşar.
Etrafındaki bazı insanlar senden bir adım ileride görünebilirler,bazıları ise senin gerinde.
Ancak herkes kendi yarışında, kendi zamanında.
Onlara kıskançlık da besleme taklit de etme.
Onlar kendi zamanında sen kendi zamanında yaşayacaksın.
Hayat harekete geçmek için doğru zamanı beklemektir.
Yani sakin ol,
Geç kalmadın.
Erken de değil. -
RE: DV2024 Sohbet Odası
@Sencerium cnm arkadaşımçok güzel şeyler yazmışsın... ama bunları kimseye kabul ettirmek zorunda değilsin, anlatma boşver... ben gidiyorum de... hatta onu bile deme biranda yok ol... ben amerikadayım dersin... kendini yıpratma hiç bizim ne güzel hayallerimiz var... hep beraber burada aynı dualara amin diyoruz... olmaz mı burada da var zırtapozlar başlalarının mutsuzluklarıyla tedirginlikleriyle beslenenler onları da mümkün olduğunda duymamazlıktan gelmek sürekli olumsuz konuşan ve sdile getirenden uzak durmak lazım bu dünyada onlardan bize hayır yok... senin yolun güzel bir yol kardeşim... bak bizim mangal partimize şunun surasında ne kaldı... bırak patronunu da sana oralarda ne yapıcan diyenleri de... sana ne lan napıcaksam yapıcam de geç... ne çocuğunun geleceğini anlatarak ne de başka bişey yorma kendini... 3-5 kişi kaldık şurada biribirini anlayan...geçinip gidelim birbirimize -destek olalım...
başkalarından beklememeniz gereken 10 şey;
1- herkesin senin gibi düşünmesini bekleme.
2-herkesin seni anlamasını bekleme
3- herkesin değişmesini bekleme.
4- herkesin iyi olmasını bekleme.,
5- herkesin seninle aynı fikirde olmasını bekleme
6- herkesin beklentilerini karşılamasını bekleme
7- herkesin seni onaylamasını bekleme.
8-herkesin seni sevmesini bekleme.
9-herkesin seni desteklemesini bekleme
10 herkesin sana saygı duymasını bekleme...
sonuç olarak ittir et şu herkesi mutlu yaşa... :)))sevgiyle kal kardeşim...
2- -
RE: DV2025 Sohbet Odası
@Sabri-FT valla hepinize katılıyorum @GizemYılmazz @selamibasaran @Atlantis00 ister yalnız gidin ister ailenizle gidin ilk zamanların zorluğundan sonra büyük gelişmeler olacaktır... eminim... ama türkiyeye baktığınızda zorluk çekiceksiniz ama sonu gelmeyecek hele marttan sonrasını düşünmeyin bile....amerika da ev tutamayanlar depozitosuz yada 6 ay peşin ödemeden hatta bir sene... olabilir çok normal... ama türkiyede şimdi kontratı bitenler 2500- 3000 tl kiradan çıkıp 10.000 - 15.000 e ev bulurlarsa iyi yine...20 binler -25 binler vercekler... şimdi evlerinde oturanların hepsi davalık olmayı göze alarak ne olursa olsun çıkmayanlar , çıkmalar daha başlamadı görün siz curcunayı... amerikada evsiz kalmaktan korkanlar kendi ülkesinde evsiz kalacaklar yani demek istediğim... orada en azından çekilen sıkıntılara dayanabilinirse sonu süper herkes bunu düşünüp mutlu olsun... burada herkes İngilizce biliyorum diyor da İngilizce biliyorum diyenlerin %80'i sınıfta kalıyor oraya gidince... çünkü aslında konuşamıyor olmak anlamak İngilizce bilmek demek değil yada çat pat derdini anlatmak... burada bizim fırına iş başvurusu yapanlarda geliyorlar ekmek yapmayı biliyorum diye 5 gün dememe yapalım diyorum ücretli olarak.. ilk gün geliyor yok ben sadece hamuru yaptım ekmeyi çizmeyi bilmiyorum ben hiç fırınlamadım sadece porsiyonladım... eee diyorum ekmek yapmayı biliyor mu oluyorsun öyle olunca? biliyorum dedin... işte ucundan tutmuş zamanında bir ekmeği kendi kendine başından sonuna mayalandırıp hamurunu katlayıp porsiyonlatıp sepetleyip ertesi gün çıkartıp çizip fırına atıp piştikten sonra ne yaptım ben ne güzel oldu diyip onun keyfini hiç sürmemiş ki ama ekmek yapmayı biliyor... o yüzden herşey için çabalamak güzel hele oraya gidince çabalamak daha güzel istersen ingilizceni kısa sürede geliştirisin akıcı konuşursun, isteyince insan yaşı kaç olursa olsun kaç çocuğu olursa olsun başarır... türkiye ye gelelim suanda 30 yaşında olan biri herşey yavaş yavaş pandemiden önceki haline gelene kadar 45 lerini geçmiş 50 lerine yaklaşmış olacak... yani demem o ki türkiye suanda sadece dilini bildiğiniz ve zorlandığınızda ananınız babanızın manevi olarak size psikolojik destek verebildiği bir ülke... burada da iş bulmak istediğiniz paralara artık o kadar kolay olmayacak ev kiralamak keza öyle arkadaşımdan 6 aylık peşin istediler... depozito 3 kira... eee amerikadan bir farkı yok... tek farkı burada kazanamıyorsunda... bir de ekonomik denge yok herşey zamlanıyor ve gelir sabit... :))) o yüzden ha gayret diyin içinizden hep gidenlere yeni hayatlarımda tüm içtenliğimle başarılar diliyorum... biz bu ülkede yaşayıp bu yaşa geldiysek 3 sene zorluk çekmek bize koymaz:) hepinizi seviyorum herşey herkesin gönlünce olsun... sakın gitmeden umutlarınız kırmayın toz pembe hayallerde kurmayın ama başarıcam diyin... ben öyle yapıcam olursa
Latest posts made by debbieLA77
-
RE: DV2026 Sohbet Odası
günaydın herkese bu sene count down yok mu? ben mi göremiyorum arkadaşlar
-
RE: DV2026 Sohbet Odası
@newbie97 senin de kandilin mübarek olsun:)
-
RE: DV2026 Sohbet Odası
@Atlantis00 iki gün sonra biz ailecek amerikadayız yerleştik diyeceksin gibi geldi bir an inşallah demezsin çünkü ben böyle diyenlerden korkuyorum... tabi doğru ama dediklerinin her kelimesi insan değişiyor evriliyor bişeyler oluyor... değişik bir şey bu yaş almak yaşamak vs allah herkesin gönlüne göre hayırlı olanı versin bak hayırlı olan diye altını çiziyorum çünkü hayırlı ile hayırsızı biz bilmiyoruz...
-
RE: DV2026 Sohbet Odası
@hashirama o sıcak ortamları sevmiyorlar buralarda uçak biletlerini falan satın alıp hepimiz uçakta yer alırken bize hayal kuruyorlar burada ciddi işler konuşuluyor geyik yapılıyor gerçeklere dönün falan diyenler olmuştu... milletinde zaten sıtkı sıyrıldı yok o sıcaklık artık evet.
-
RE: DV2026 Sohbet Odası
@Riethian bende, derdini kediye anlat dediler onların spiritüel güçleri çok yüksek olduğu için gerçek olur dilekler dedi biri ama mama vercekmişim o yerken anlatacakmışım işte “ en kısa sürede amerikaya yerleşmek istiyorum şöyle harika sahilde bir evim olsun bahçeli havuzlu oğlum yanımda olsun güzelde bir işim iyi kazancım sağlık sıhhat ne ister ki daha insan… tabi ben bunları böyle bankta kediye anlatırken yanımdan geçenleri süz düşünün
-
RE: DV2026 Sohbet Odası
@newbie97 at hırsızı gibi çıkmaz mıyım? Işık mışık yok
-
RE: DV2026 Sohbet Odası
arkadaşlar ben şu foto mevzunu hersene uzun uzadıya konuşuyoruz ama tek bir soru sorucam ben fotoğrafçıya gidip amerika vizesi için çekilen fotonun aynısından çektirmek istiyorum desem olur mu? green kart diye belirtmem gerekiyor mu? onun ayrı kriterleri olduğunu düşünmüyorum aynı değil mi? yoksa 35 cm yok 5 cm falan onlara girmek istemiyorum çünkü hata yapacağımı düşünüp tikleniyorum
-
RE: DV2026 Sohbet Odası
@Riethian her yolu denedim totem konusunda bakalım bu sene ne yapıcam totem diye yaptıklarımı anlatsam ölürsünüz gülmekten gerçi bunların hepsi vakit geçsin diye her akşam alış veriş videoları seyretmek orada evlerini kuranların eve aldıklarını seyretmekten gına geldi:)
-
RE: DV2026 Sohbet Odası
@Chromium deme öyle belki de bu seneyi bekledi kartcık:)