Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Evlilik ile Green Card süreci hakkında

• @msaglam Evlilik ile Green Card süreci hakkında içinde söyledi:

Bir de joint sponsor kimler olabilir? ABD vatandaşı olan herhangi bir arkadaşım bu konuda yardımcı olabiliyor mu bana?

Kısacası özür dileyerek sizden bizim durumumuzda nasıl bir yol izlememiz gerektiğini öğrenmeye çalışıyorum. Tekrar tekrar aynı şeyleri sormam da bu yüzden.

Türkiye'de yaşayan iki insan olarak biz bunu nasıl gerçekleştirebiliriz?

ABD vatandasi veya GC sahibi, ABD'de yasayan ve maddi bakimdan yeterli seviyede (en az poverty line'in %125'i) kazanip size sponsor olabilecek birini bulmaniz lazim.

• @crazycells Evlilik ile Green Card süreci hakkında içinde söyledi:

@msaglam Evlilik ile Green Card süreci hakkında içinde söyledi:

Bu konuyu okudum fakat sorduğum soruya yanıt alamıyorum ben de. Sürecin farkındayım bahsettiğiniz konuyu da gerçekten birkaç kez okudum zaten. Fakat sormak istediğim şey eşim Türkiye'de yaşarken bu işleri nasıl yapabileceğimiz.

ABD'de yaşaması gerekiyor diyorsunuz bu şekilde olacaksa önce kendisinin gidip bir süre orada yaşamaya başlaması mı gerekecek? Kısacası Türkiye'de yaşayan biri ABD vatandaşı diğeri Türk iki insan evlenirse, süreç nasıl start alacak bunu öğrenmek istiyorum.

İzlememiz gereken yol nedir, hangi adımlarla başlamamız gerekiyor?

I-130 belgesini Turkiye'deyken de doldurup gonderebilirsiniz. Vize almak, sponsor olmak ya da I-130 belgesini doldurmak farkli asamalar.

Yani benim anladığım I-310 formunu sorunsuz şekilde doldurup Greencard işlemlerini başlatabiliyoruz. Bu süreçte vize alabilmem için sponsor bulmam gerekli ama Greencard süreci sonuçlanana kadar ABD'ye giriş yapmak istemezsem böyle bir ihtiyacım dao lmayacak anladığım kadarıyla.

En nihayetinde Türkiye içerisinden süreci başlatıp, tamamlayabiliyoruz ve Greencard mülakatının ardından eğer alablirsem ABD'ye giriş yapabiliyorum sponsor ihtiyacı vb olmadan.

• @msaglam Evlilik ile Green Card süreci hakkında içinde söyledi:

@crazycells Evlilik ile Green Card süreci hakkında içinde söyledi:

@msaglam Evlilik ile Green Card süreci hakkında içinde söyledi:

Bu konuyu okudum fakat sorduğum soruya yanıt alamıyorum ben de. Sürecin farkındayım bahsettiğiniz konuyu da gerçekten birkaç kez okudum zaten. Fakat sormak istediğim şey eşim Türkiye'de yaşarken bu işleri nasıl yapabileceğimiz.

ABD'de yaşaması gerekiyor diyorsunuz bu şekilde olacaksa önce kendisinin gidip bir süre orada yaşamaya başlaması mı gerekecek? Kısacası Türkiye'de yaşayan biri ABD vatandaşı diğeri Türk iki insan evlenirse, süreç nasıl start alacak bunu öğrenmek istiyorum.

İzlememiz gereken yol nedir, hangi adımlarla başlamamız gerekiyor?

I-130 belgesini Turkiye'deyken de doldurup gonderebilirsiniz. Vize almak, sponsor olmak ya da I-130 belgesini doldurmak farkli asamalar.

Yani benim anladığım I-310 formunu sorunsuz şekilde doldurup Greencard işlemlerini başlatabiliyoruz. Bu süreçte vize alabilmem için sponsor bulmam gerekli ama Greencard süreci sonuçlanana kadar ABD'ye giriş yapmak istemezsem böyle bir ihtiyacım dao lmayacak anladığım kadarıyla.

En nihayetinde Türkiye içerisinden süreci başlatıp, tamamlayabiliyoruz ve Greencard mülakatının ardından eğer alablirsem ABD'ye giriş yapabiliyorum sponsor ihtiyacı vb olmadan.

evet, I-130'u Turkiye'den doldurup sureci baslatabilirsiniz.

hayir, sponsor bulmaniz sart. Ama ABD'de yasayip calisan biri olmali, eger esiniz Turkiye'de olacaksa size sponsor olamaz. Joint bir sponsor bulmaniz beklenir. Maalesef bir sponsor olmadan vize basvurunuzu onaylamazlar.

• Benim greencardım var. Eşime de alma sürecindeyiz. İ864 doldurup ve belgeleri hazırlayıp sisteme yüklememiz lazım. Ama şunu soracağım size, sponsor olmadan ben kendi hesabımda fazla para göstersem olur mu ?

• @Ömer-Günay, içinde söyledi: Evlilik ile Green Card süreci hakkında

Benim greencardım var. Eşime de alma sürecindeyiz. İ864 doldurup ve belgeleri hazırlayıp sisteme yüklememiz lazım. Ama şunu soracağım size, sponsor olmadan ben kendi hesabımda fazla para göstersem olur mu ?

Hayir, maalesef aile sponsorlu vizelerde sponsor olmasi sart.

• Merhabalar,
    Öncelikle ben turist vizem ile Amerika'da bulunmaktayım. Ailemin bir kısmı burada ve ben arada gelip kız arkadaşımı ziyaret ediyorum. Kız arkadaşım aynı zamanda burada öğretmen ve Amerika vatandaşı. Ve biz burada evlenmeye karar verdik. Biz bu kararı vermeden 1 ay önce kız arkadaşıma başka bir ülkeden 2 senelik çok iyi bir teklif geldi. Ve biz bu teklifi kabul ettik. Ağustos ayında taşınacak. Ancak biz burada evlendiğimizde ve bana GC için başvuru yaptığında bu süreç arka planda ilerler mi onu merak ediyoruz? Böylelikle 2 sene sonra döndüğünde burada beraber yaşayabiliriz ve bana kalıcı GC verirler diye düşündük. Ancak sanırım iş teklifinin evlilik tarihinden sonra olması gerekiyor gibi geldi. Böylelikle Amerika şunu demesinden çekiniyoruz ''Ee kardeşim siz iş teklifi alıp kabul etmişsiniz ve eşinizin gideceğini bile bile evleniyor musunuz?''. Yoksa bu duruma karışmaz ve onları ilgilendirmeyen bir durum mu? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

https://www.youtube.com/watch?v=1EOT1_-D5qw
    şu anda en son giren bir çift

• İlginiz için teşekkürler. Ancak bu video ve ilk başvuru sürecini anlattıkları video'yu da izledim. Malesef benim yukarıda anlattığım durum alışılagelmiş ya da benzeri bir durum olmadığı için özellikle sormak istedim. Yani bu video'da normal evlenen bir çift ve Amerika'da yaşayıp süreci takip ediyorlar. Benim yukarıda anlattığım durum biraz istisna. Yine de teşekkürler.

• @Vlad35 normal bir green kart sahibi iken dışarıda 2 sene kalma şansın var fakat belli bir amacın varsa ayrıca turist vizen süresi kaç yıllık siz başvuruyu yapın asıl sorun şu ha deyince çağırdıklarında gelebilcen mi amerikaya izin alabilcek mi kız arkadaşın

• @ayvalik10 Kız arkadaşım Amerika doğumlu Amerika vatandaşı ve burada yaşıyor zaten. Yukarıda bahsettiğim gibi ben de Amerika'dayım zaten:) Yani şuan Amerika'da beraberiz. Turist vizem 10 senelik ve 5 sene daha süresi var. Amerika'ya interview için çağırdıklarında gelebilecek mi diye soruyorsunuz sanırım? Evet, gelebilir. Ancak benim süreci burada yani Amerika'da takip etmem sorun yaratmaz mı sizce? Yani örneğin Türkiye'de evlenip süreci ordan başlatsak ve akabinde işi dolayısıyla başka ülkeye giriş yapsa 2 senelik de olsa süreci bu şekilde takip edebilir miyiz? Bu durumda interview olayı da ortadan kalkıyor kanaatimce. Ama çok hakim değilim malesef.

• Şunu da merak ettim. Normal bir green karttan kastınız nedir tam olarak? Yani 2 sene koşullu veriyorlar, sonrasında 10 senelik veriyorlar. 10 senelik olandan mı bahsediyorsunuz? Çünkü koşullu 2 senelik verdiklerinde 2 sene dışarıda kalma hakkı verceklerini tahmin etmiyorum. O konuda da aydınlatabilirseniz çok sevinirim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

• Anladım teşekkürler ancak bana bunları atmanıza gerek yok. Çünkü bu yazıların hepsini okudum ve izledim. Tekrar söylüyorum istisna bir durum olduğu için yazdım. Siz de bilmiyor olabilirsiniz ancak zorlamanın anlamı yok. Bu başlıkta ileti sayısı az olduğu için ve cevabımı alamadığım için genel olan bir foruma yazdım durumumu. Yanlış anlamayın lütfen. Attıklarınızı inceledim ancak cevabı orada da yok malesef.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Vlad35, içinde söyledi: Evlilik ile Green Card süreci hakkında

Merhabalar,
    Öncelikle ben turist vizem ile Amerika'da bulunmaktayım. Ailemin bir kısmı burada ve ben arada gelip kız arkadaşımı ziyaret ediyorum. Kız arkadaşım aynı zamanda burada öğretmen ve Amerika vatandaşı. Ve biz burada evlenmeye karar verdik. Biz bu kararı vermeden 1 ay önce kız arkadaşıma başka bir ülkeden 2 senelik çok iyi bir teklif geldi. Ve biz bu teklifi kabul ettik. Ağustos ayında taşınacak. Ancak biz burada evlendiğimizde ve bana GC için başvuru yaptığında bu süreç arka planda ilerler mi onu merak ediyoruz? Böylelikle 2 sene sonra döndüğünde burada beraber yaşayabiliriz ve bana kalıcı GC verirler diye düşündük. Ancak sanırım iş teklifinin evlilik tarihinden sonra olması gerekiyor gibi geldi. Böylelikle Amerika şunu demesinden çekiniyoruz ''Ee kardeşim siz iş teklifi alıp kabul etmişsiniz ve eşinizin gideceğini bile bile evleniyor musunuz?''. Yoksa bu duruma karışmaz ve onları ilgilendirmeyen bir durum mu? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Surada sorunuza cevap verdim:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak/385

Tek bir baslikta konuya devam etmek daha uygundur.

• @crazycells burada bir hata var. Vatandaş ABD de yaşamadan da sponsor olabilir ama şartları zor. Hemen açıklıyorum, domicile olamıyorsa green card kabul edildikten sonra aynı anda veya daha önce sponsor olunan eşten önce gideceğini taahüt ederse ve domicile olmak için gerekli tedbirleri almaya başladığını kanıtlarsa sponsorluğu kabul ediliyor. Bu kitapçıkta "intent to reestablish domicile in U.S." olarak geçer. İstenen kanıtlar şu şekilde fakat bununla sınırlı değil: ABD de ikamet göstermek, banka hesabı açmak, oylama için register olmak, sürücü belgesi, cikarmak, iş aramak.
    Bunların çoğu 1 haftalık seyahat icerisinde halledilebilecek işler. NVC ye i 864 ü yollarken gelir beyan ederken yazacagini, dilekçeye beneficiary mulakatina kadar bu stepleri yapacaginizi ve mulakat tarihinde kanitlari mulakat yapan gorevliye teslim edeceginizi soyleyebilirsiniz. Böylece eşinizden önce veya aynı anda gideceğinizi taahüt ettiginiz için sponsorluğuniz geçerli olur.

• @crazycells burada da bir detay var. Eğer siz domicile değilseniz zaten joint sponsor da bulamiyorsunuz. Yani once petitioner domicile requirement i saglamali, joint sponsor sadece geliri yetmezse eklenebilir.

• @zzehirbazz Merhaba, ABD vatandaşı oğlum bizimle birlikte TÜrkiye'de yaşıyor ve okuyor. Bizim için başvuru yaptığında NVC bu konuda açıklama talep etti. Oğlum burada okuduğunu bu yıl okulunun biteceğini ve ABD'ye yerleşeceğini belirten bir dilekçe yazarak öğrenci belgelerini ekledi ve yolladık. Kabul edildi. Hatta bu konu mülakatta da soruldu. Mali sponsorumuz faklı olduğundan ve oğlumun ABD'de banka hesabı ehliyeti bulunduğundan sanırım çok sorun edilmedi. Ayrı dosyalar ama belki işinize yarayabilir.

• Selamlar, oğlunuz ehliyet ve banka hesabı olduğu için ABD'de domicile sayılır. Domicile sanıldığının aksine Amerika'da yaşamak değil Amerika'da kalıcı bağları olmasını gerektirir. Aktif banka hesabı ve güncel ehliyet onun oraya geri döneceğinin ve orada yaşama niyetinin göstergesidir.

Malesef bizde bu durum yok.

Benzer Başlıklar

• 2 Oy
    129 İleti
    4k Bakış
    HamucheraH
    @say2bol Öncelikle geçmiş olsun bizde depremi malatyada yaşadık. Malesef dv çekilişi için deprem bölgesine özel bir kontenjan yok başlıkta bahsedilen konu evlilik veya nişanlılık yoluyla göçmenlik sürecini yürütenlerle ilgili daha çok
  • 1 Oy
    24 İleti
    3k Bakış
    Michael ScofieldM
    Merhabalar Dün sifiliz(frengi)taşıyıcısı olduğumu öğrendim. Daha önce 2 kez kan verdim 3. Verdiğimde 2. Verdiğim kanda teşhis koyfular bu bulaşıcı hastalık greencard sürecini nasıl etkiler. Bilgisi olan yazsın lütfen
  • -2 Oy
    2 İleti
    314 Bakış
    crazycellsC
    Su konuyu inceleyip, sorularinizi yine orada sormalisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik
  • Green Card Süreci Videolu Anlatım

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    1
    1 Oy
    1 İleti
    2k Bakış
    Malkoç ÖmerM
    Merhaba Arkadaşlar, Green card süreci hakkında burada çok güzel paylaşımlar yapılıyor, ancak süreç hakkında videolardan bilgi almak isteyen arkadaşlar olursa bu videolardan istifade edebilirler. Ben Green card sürecini anlattığım kendi videolarımın linklerini ekliyorum, sizde süreç hakkında güzel bilgilendirme yaptığını düşündüğünüz bir video varsa aşağıya ekleyebilirsiniz. Green Card Alma Yolları https://youtu.be/4KnqO3-Z06I Green Card Dolandırıcıları https://youtu.be/bRodP-kWvwc Green Card Çekilişini Kazanıp Greencardı Alamama Durumu https://youtu.be/_chGY1CrmRw Lise Diplomanız Yoksa Nasıl Greencard Alırsınız? https://youtu.be/yvz3HSayWsI Green Card Çekilişini Kazandıktan Sonra Ne Yapacağız https://youtu.be/m1uYMa_oYEc Green Card Mülakatında Götürülecek Evraklar https://youtu.be/wbsH7WBbm-w Green Card Mülakatı İçin Sağlık Kontrolü Nasıl Yapılır https://youtu.be/x-rk3gH8XtU Green Card Mülakatı Nasıl Yapılır https://youtu.be/_gGu4LaIy0A
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

46

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k