Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bu ileti silindi!

  • Ds2109 formunda son çalışma tarihim 9 Eylül, I539 formunda ki “When does otur current nonimmigrant status expire” sorusuna bu tarihi mi yazmalıyım yoksa 30 günlük travel süremi de ekleyip o tarihi mi yazmalıyım?


  • Bu ileti silindi!

  • @Seda-Uysal-Avcı Seda hanım bilgilendirme için teşekkürler, yanlış anlamadıysam turist vizesiyle giriş yaptınız, COS yapıp 4 yıl orada kaldınız, sonra Trye dönüp 2 yıl sonra tekrar aynı turist vizesi ile Amerika’ya girdiniz değil mi? Normalde statü değiştirdikten sonra tekrar turist vizesi ile girişler çok zor deniliyordu, siz zor da olsa girmişsiniz sevindim buna. Biz de turist vizesi ile girip E2 statüsüne geçiş yapmayı düşünüyoruz ama acil durum olur da Tr ye gelmek zorunda kalırsak tekrar turist vizesi ile ABD ye girebilir miyiz diye araştırıyorduk. Gerçi siz geri gelip 2 yıl kadar kalmışsınız, çocuklarınız okula gitmiş. Bizim durumda hala riskli görünüyor.


  • @dytmelek aynen araya 2 yıl girdi eşim opt sini almıştı master sonrası covid başlayınca her yer kapandı biz de stay out yapmamak için opt miz eylül 1 de bitiyordu temmuz 1 de çıkış yaptık usa den. Bunun bir risk olduğunu biliyordum ve her şeye hazırlıklı gelmiştim. Şimdi eşim için çözüm düşünüyoruz buraya en kısa legal olan yolları araştırıyoruz.


  • @crazycells ve yesilkartform üyelerine tekrardan merhaba. @crazycells Size sorduğum soru ve cevabınız üzere ,yaptığım tüm yurt içi ve yurt dışı yazılı kaynak araştırmalar ve danışmanların farklı cevapları üzerine tüm riskleri göz önüne alarak 15 eylül de usa boston logan dan giriş yaptım. 2016-2020 Tarihleri arası COS yapmıştım.Oğlum ve ben turist vizelerimizle giriş yapıp F2 statüsü ile 4,5 yıl eşimin master eğitimi için Boston daydık. Pasaport kontrolde uzun bir sorguya alındım. Okula gidip gitmediğimi sordu, neden uzun kaldığımı, oğlumun okula gidip gitmediğini ve ısrarla okul başvurumu sordu. 2021 eylül ayında Türkiye ye döndüğümde öğrenci vizesi başvurusunda bulunmuştum. Sevis yatırmıştım. Ama randevu alamadığımdan öyle kalmıştı sistemde. Sonrasında da risk almak istemedim. Turist vizemin cancel olabileceğini söyleyen çok fazla danışman vardı. Belki sistemden onu gördü onun için mi bu konuya takıldı hiçbir fikrim yok. Sonra kenarda beklemem gerektiğini söyledi iki çocuğumla. Polis kontrolünde CBS de tekrar sorgu odasına götürüldüm. Orada iki türk gencin deport edildiğini öğrendim. Gençlerden biri danimarkadan gelmiş. Bu gelişinden önce Turist vizesi ile 4 ay kalmış ve galiba çalışmış. Bundan dolayı sorgulanmış ve telefonuna el konulmuş. Uçak için bekletiyorlardı. Diğer gençle konuşma fırsatım olmadan beni çağırıp sorular tekrar soruldu. Eşimin master konusuna kadar sorgulandım. Nerede kalacağım, kaç gün kalacağım , niçin geldiğim sorgulandı. Eşimin nerede olduğu ve işi soruldu. Çocukların türkiyedeki okullarına kadar görevli soru sordu. F2 ile 4,5 yıl kalmıştım. F2 belgemi görmek istedi . Yanımda olmadığını ama telefonumda kayıtlı olduğunu söyledim. Görmek istedi daha sonra kayıtlardan kendisi bilgisayardan bulduğunu söyledi. Sonrasında geçebileceğimi belirtti. Toplamda pasaport kontrol ile 1 saati buldu. Şükür girebildik. Hiçbir mühür basılmadı pasaportlarımıza. I 94 formlarımızda 6 ay kalış süresi vermişler. turist vizesi ile gelip COS yapacak olanlar için bizim deneyimimiz bu şekilde. İlerleyen süreçlerde durumumuzu tekrar güncelleyeceğim.


  • @Seda-Uysal-Avcı 2019 yilinda tekrar giris yaptim. hic sorun yasamadim.


  • Merhaba arkadaşlar. Greencard kazanan bir arkadaşım var ve kendisi j1 vizesi ile şu an Amerika’da. CN7K. Büyük ihtimalle diğer ay ya da bir sonraki ay current olur.
    Kendisi Türkiye’ye gelmek istemiyor ve AOS yapmak istiyor ama j1 vizesi bitmek üzere. F1 geçiş de bir 10 ay sürüyor diye duyduk.
    F1’a geçerken ve f1 gelmesini beklerken bu 10 ay süre içerisinde kendisi AOS’a da başvurabilir mi numarası açıklandıktan sonra?

  • ⭐⭐⭐

    @snowwhite Bildiğim kadarıyla bu süre zarfında orada kalabilmesini sağlayacak bir vizenin olması gerekli. Şu başlığı incelediniz mi ?
    Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Programmer Programmer 
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @snowwhite burada önemli olan I-539 ile başvuru yapmış olması, F1 sonucunu beklemesine gerek yok.
    ilgili başvuru sonrası pending status durumundayken AOS yapabilir, statüsünün netleşmesi gerekmez.
    önemli olan J1'dayken COS başvurusunu yapmış olması kısaca..

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

  • herkese merhaba.
    bu konunun ilk paylaşımında turist vizesinin nasıl uzatılacağıyla ilgili çok detaylı bir içerik hali hazırda mevcut. ancak başvuru formunu kendinizle birlikte eşiniz ve/veya çocuklarınız için de dolduracaksanız uscis maalesef başvuruyu dijital olarak yapmanıza izin vermiyor. bu yüzden ingilizcesi iyi olmayanlar için turist vizesinin formdan çıkış alarak nasıl uzatılacağını paylaşmak istiyorum. kendi uzatma başvurumuzu henüz teslim ettiğimiz için sıcağı sıcağına aktarmak isterim.

    öncelikle bilmeniz gereken ilk bilgi şu: kendi başvurunuz için doldurmanız gereken formun adı, i539. bu 7 sayfalık çok basit sorulardan oluşan kolayca doldurabileceğiniz bir form. eşiniz ve varsa çocuklarınız için uzatma formlarını ayrıca doldurmanız gerekiyor ve dolduracağınız formun adı, i-539a. kendiniz dışında dolduracağınız her ek kişi için i-539a formunun ayrı ayrı doldurulması gerekiyor. bu da 4 sayfadan oluşan yine çok basit bir form. örnek üzerinden açıklayacak olursak 3 kişilik bir ailenin turist vizesiyle Amerika'ya gelip statüsünü uzatma isteği durumunda 3 tane form doldurulması gerekiyor. ilk ana form olan i-539, sonra iki adet i539a formları ayrı ayrı dolduruluyor.

    uzatma sürecimde buradaki birkaç avukattan kişi başı 600 - 1000 dolar aralığında fiyat teklifleri aldım. ama inanın çok basit ve dikkatli bir sürecin sonunda siz de kendi uzatma talebinizi uscis'e iletebilir, en azından bu harcama kaleminden tasarruf edebilirsiniz. ilk kez uzatma yapacaksanız ''bir avukatla ilerlemek daha iyi olur'' içgörüsünün de içinin oldukça boş olduğunu söylemem gerek. çünkü hiçbir avukat, danışmanlık hizmeti sonucunda uzatma talebiniz kesin kabul edilir sözü veremez. bu genel bilgilerden sonra neler yapmanız, nasıl bir yol izlemeniz gerekir detaylı bir şekilde devam edelim.

    ilk olarak formu online doldurmak elbette çok daha kolay, pratik ve güvenilir. uscis'in ana sayfasından formları dijital olarak doldurduğunuzda ve istenen belgeleri eklediğinizde formum uscis'e ulaştı mı, yolda başına bir şey geldi mi endişesi duymuyorsunuz. ancak başta da belirttiğim gibi yalnız başvurmuyorsanız maalesef bu sizin için bir seçenek değil. başvurunuzu tekrar tekrar ifade ettiğim gibi kağıdı doldurup dosyanızı bir kuryeyle (Fedex, UPS, DHL) Teksas'a ulaştırmanız gerek.

    peki anladık, nasıl yapıyoruz?

    şuradan formları ve uscis'in hazırladığı form rehberlerini indirin.

    1. formu mutlaka siyah bir tükenmez kalemle doldurun.

    formları indirdiniz, doldurmaya başlamadan önce ücretlendirmeyle ilgili bilgiyi de paylaşayım. kendiniz için dolduracağınız i-539 formunun başvuru ücreti 370 usd.
    i539a formlarının (hatırlayın, eşiniz ve/veya çocuğunuz için dolduracağınız formlar) ücretsiz. ancak bir de biometrics servis hizmetleri adı altında kişi başı 85 usd daha ödeme yapmanız gerekiyor. biz çocuksuz bir aile olduğumuz için toplamda 170 usd biometrics için ödedik. yani bizim başvurumuzun toplamında 540 usd'lik bir ödeme yapmış olduk. ancak burada dikkat edilmesi gereken konu şu: uscis 540 usd'lik toplam bir ödemeyi kabul etmiyor, bunu yaparsanız başvurunuz iptal edilecektir şeklinde resmi sitede bir uyarı var. burada doğru hareket, ücretlendirme kısmına geldiğinizde başvuru formu ücreti ve biometrics service hizmeti adı altında 370 usd - 170 usd rakamlarında iki ayrı çek doldurmanız ve bunları dosyanıza eklemeniz.

    formları doldurmaya başlamadan önce sizden istenenleri kısaca şöyle özetleyebiliriz.

    1. başvuru formlarınız,
    2. ödemenin yapıldığını gösteren çekleriniz,
    3. statünüzü neden uzatmak istediğinizi anlatan yeteri kadar açıklayıcı bir durum mektubu,
    4. geri döneceğinizi gösteren kanıt niteliğindeki dokumanlar
      dönüş uçak biletleriniz, varsa yaşadığınız şehirdeki evinize ait ikametgah ya da geri döndüğünüzde sizi bekleyen işinizle ilgili belge, burada kaldığınız, kalacağınız süre boyunca sizi idare edecek parayı gösterir banka hesap hareketleriniz.
    5. pasaportlarınızın ilk sayfasının ve abd vizelerinizin olduğu sayfalarının çıktıları
    6. I-94 formlarınızın çıktıları (eskiden pasaporta yapıştırılan artık dijital olarak işlenen giriş kaydınız)

    Amerika'ya geldiniz, zaten biyolojinizin yeni kıtaya, ülkeye uyum sağlaması, havaya alışmanız vs derken ilk bir, iki ay çok hızlı geçecek. daha fazla kalmaya karar verdiğinizde 6 aylık sürenizin bitimine en az 45 gün kala uzatma başvurunuzu ulaştırmış olmanız gerekiyor. en azından resmi sitede ifade edilen zamanlama bu yönde. hangi hal ve durumlarda daha kısa bir zamanlamanın kabul edilebileceğiyle ilgili sitede açıklama da ayrıca bulunuyor.

    evet nihayet hazırsak başlıyoruz.
    formları indirince bilgisayarınızı kullanarak direkt formun içine yazarak ilerleyin, böylece yazım hatalarına ya da olası diğer hatalara karşı sürekli çıkış almak zorunda kalmazsınız. inanır mısınız bilmiyorum ama en azından benim yaşadığım New York şehrinde çıkış almak 2022 son çeyreği itibarıyla oldukça zordu. herkesin evinde bir yazıcı olduğu için herhalde, sayfa başı ücretle çıkış alabileceğiniz print dükkanlarının yerinde yeller esiyordu.

    PART -1
    Bu kısmı gördüğünüz yerden itibaren doldurmaya başlıyoruz.
    1.a: soyadınız
    1.b: adınız
    1.c: varsa Tayyip falan gibi bir 2. adınız onu yazıyorsunuz, yoksa boş bırakmıyorsunuz N/A yazıp devam ediyorsunuz.
    2: none yazıyorsunuz.
    3: none yazıyorsunuz.
    4a: kalmakta olduğunuz ev bir başkasının eviyse ev sahibinin ad soyadını yazıyorsunuz. yazmasak olur mu, olur. ama boş bırakmıyoruz N/A yazıyoruz.
    4b: kaldığınız evin posta adresini dolduruyorsunuz. birkaç ay sonra uscisten size posta gelirse ve sizin ev değiştirmek gibi bir durumunuz olursa bunu düşünerek doldurun. bu kısma sokak ismi geliyor.
    4c: apartman, site vs bilgisini ekliyorsunuz.
    4d: şehir ismini yazıyorsunuz. mesela brooklynde kalıyorsanız şehir kısmına Brooklyn yazıyorsunuz, ny değil.
    4e: buraya yaşadığınız eyaletin kodunu yazıyorsunuz. ny'taysanız ny diyeceğiniz kısım burası.
    4f: posta kodunuzu yazıyorsunuz.
    5a: bu kez yaşadığınız evin fiziksel adresini dolduracağız. yukarıdaki posta adresiyle aynı şekilde ilerleyeceğiz. yine sokak ismiyle başlıyoruz.
    5b: apartmansa apartmanı işaretleyin, siteyse site. 19 numaralı dairede otuyorsanız apt deyip sondaki boşluğa 19 yazın.
    5c: şehrinizi yazıyorsunuz.
    5d: eyaletinizi yazıyorsunuz.
    5e: posta kodunuz
    6: doğdunuz şehir (doyduğunuz değil)
    7: ülkeniz
    8: doğum tarihiniz (doğum tarihinizi yazarken gün ay yıl şeklinde değil ay gün yıl şeklinde yazın) 15 Ocak 1990 doğumluysanız 01/15/1990 gibi.
    9: Allah size sosyal security number sahibi olmayı yaşatsın, o zamana kadar bu soruya cevabınız none olacak.
    10. amerikaya giriş tarihinizi yine ay gün yıl olacak şekilde yazıyorsunuz.
    11. I-94 formunuzdaki kayıt numaranızı yazıyorsunuz. https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/recent-search şu sayfadaki istenen bilgileri sağlayınca i-94 formunuza ulaşıyorsunuz. onu görüntüleyince Pdf olarak bilgisayarınıza kaydedin, lazım olacak.
    12. pasaport numaranızı giriyorsunuz.
    13. pasaport numaranızı bir daha giriyorsunuz.
    14a. pasaportu veren ülkeyi yazıyorsunuz.
    14b. pasaportun geçerlilik süresini ay gün yıl şeklinde yazıyorsunuz.
    15a. statünüzü yazıyorsunuz. b2 temporary visitor for pleasure olan.
    15b. vizenizin bitiş tarihini yazıyorsunuz. burada pasaportun bitiş tarihini yazmayın. amerikan vizenizin bitiş tarihi.
    16. burayı boş bırakıyorsunuz çünkü turist vizesiyle giriş yaptığınızda size bir d/s süresi verilmiyor.

    İlk kısım bitti bile.

    PART-2
    2'yi seçiyorsunuz.
    3b ve 3c'ye N/A yazıyorsunuz.
    4'ü işaretliyorsunuz. bu başvuruyu dolduran tek kişi sizsiniz, sakın eşiniz ve ailenizdeki diğer ferdleri düşünerek benden başka başvuranlar da var, onlar ne olacak yanılgısına düşmeyin. unuttunuz mu onlar için dolduracağınız form i-539 değil, i-539a. bunları anlattık.
    5.a: burayı boş bırakıyoruz.
    5.b: N/A yazıyoruz.

    PART-3

    1. Kalış sürenizi uzatmayı istediğiniz tarihi ay gün yıl şeklinde yazıyorsunuz. bunu belirlemek için dönüş uçak biletinizi kesinleştirmiş olmanız gerek.
      2a: no diyorsunuz.
      2b: boş bırakıyorsunuz.
      3a: no diyorsunuz.
      3b: boş bırakıyorsunuz.
      4: N/A diyorsunuz.
      5: N/A diyorsunuz.

    PART-4
    1a: pasaport numaranız
    1b: pasaportu veren ülke
    1c: pasaport geçerlilik süreniz (aygünyıl)
    2a: türkiyedeki ikamet adresinizi yazıyorsunuz. sokak adı buraya gelecek.
    2b: apartmansa apartman numaranızı giriyorsunuz.
    2c: şehir
    2d: N/A yazıyorsunuz.
    2e: posta kodunuz
    2f: ülkenizin adı
    3 ile 15. sorular arasındaki bütün sorulara no demeniz gerekiyor. burada sizi ahlak ve karakter olarak değerlendirdikleri sorular var. birini öldürdünüz mü, hiç silah kullandınız mı, birinin yaralanmasına neden oldunuz mu vs gibi sorular. hiç bir örgüte bağlı mısınız, hiç silahlı eğitim aldınız mı gibi sorular. son soruya evet cevabı verip e-devletten askerlik belgesi alıp ekleyen kişiler de var. ancak eklediğiniz her türkçe belgenin yeminli tercüman tarafından ingilizceye çevrilmiş bir örneğini de başvuru dosyanıza eklemeniz gerektiğini unutmayın.

    PART-5
    1.a'yı işaretliyorsunuz.
    1.b ve 2'yi boş bırakıyorsunuz.
    3 Sabit bir telefon hattınız varsa onu yazıyorsunuz yoksa N/A yazıyorsunuz.
    4 cep telefonunuzu yazıyorsunuz yoksa N/A yazıyorsunuz.
    5 mail adresinizi yazıyorsunuz yoksa insanlarla nasıl iletişim kuruyorsunuz? mesela uscis size dumanla mı ulaşacak?
    6a: buraya imzanızı atıyorsunuz. mutlaka doldurun. yoksa başvurunuzun red cevabı alacağından emin olabilirsiniz.
    6b: başvuruyu imzaladığınız günün tarihini aygünyıl şeklinde yazıyorsunuz.

    PART-6
    yeminli tercüman kullandıysanız tercümanın soyadını adını ve varsa şirketinin adını yazıyorsunuz, kullanmadıysanız 1a - 1b ve 2'ye NA yazıyorsunuz.
    3a'dan 3h'ye kadar yeminli tercümanın posta adresini dolduruyorsunuz.
    4-5 ve 6. sorularda tercümanınızın sabit telefonunu, cep telefonunu ve varsa mail adresini yazıyorsunuz.
    7a ya tercümanınızın imzasını ekliyorsunuz.
    7b ye imzanın atıldığı tarihi ekliyorsunuz. bunlar yoksa 7a ve 7b'ye N/A yazabilirsiniz.

    PART-7
    başvurunuzu sizin dışınızda başka biri yaptıysa onun bilgilerini gireceğiniz kısım burası. ama siz benim adımı yazmak istemiyorsanız ki bence istemezsiniz, bu kısmı tamamen N/A şeklinde doldurarak ilerleyin.

    PART-8
    Sunacağınız ek bilgiler varsa bu bölüm bunun için var. benim durumumda sunacağım herhangi bir ek bilgi olmadığı için bu kısmı boş bıraktım.

    Böylece 7 sayfalık i-539 formunu tamamen doldurmuş olduk.

    Gelelim her bir aile ferdi için ayrı ayrı doldurulacak olan 4 sayfalık i-539a formuna:

    PART-1
    1a: i-539 formunu dolduran kişinin soyadı (formu siz doldurduğunuz için kendi soyadınızı yazıyorsunuz)
    1b: i-539 formunu dolduran kişinin adı (formu siz doldurduğunuz için kendi adınızı yazıyorsunuz)
    1c: varsa Tayyip gibi bir ikinci isminiz onu yazıyorsunuz yoksa N/A yazıyorsunuz.

    PART-2
    1a: i-539a formunu doldurduğunuz kişinin soyadını yazıyorsunuz. eşiniz için ya da çocuğunuz için dolduruyorsunuz bu formu unutmayın.
    1b: i-539a formunu doldurduğunuz kişinin adını yazıyorsunuz. (mesela eşinizin)
    1c: i-539a formunu doldurduğunuz kişinin Tayyip gibi bir ikinci ismi varsa onu yazıyorsunuz. yoksa N/A yazıyorsunuz. (eşinizin)
    2: form sahibinin doğum tarihini Aygünyıl şeklinde yazıyorsunuz. (eşinizin)
    3: doğduğu ülkeyi yazıyorsunuz. (eşinizin)
    4: form sahibi hangi ülkenin vatandaşıysa o ülkeyi yazıyorsunuz.
    5 ve 6'ya none yazıyorsunuz. (eşinizin)
    7: form sahibinin ülkeye giriş tarihini yazıyorsunuz. aygünyıl (eşinizin)
    8: Part 1, 11. şıktaki web sitesinden form sahibinin i-94 formunu görüntülüyorsunuz. oradan kayıt numarasını 8.alana giriyorsunuz. ayrıca i-94 formunu pdf olarak bilgisayarınıza kaydedin. sizinkiyle birlikte bu da lazım olacak.
    9. başvuru sahibinin pasaport numarası. (eşinizin)
    10. başvuru sahibinin pasaport numarası bir daha. (eşinizin)
    11a: başvuru sahibinin pasaportu aldığı ülke (eşinizin)
    11b: pasaportun bitiş tarihi (eşinizin)
    12a: başvuru sahibinin statü kodu. B2 - TEMPORARY VISITOR FOR PLEASURE (eşinizin)
    12b: başvuru sahibinin abd vizesinin biteceği tarih (eşinizin)
    13a: pasaport numarası
    13b: pasaportu veren ülke
    13c: pasaportun geçerli olduğu tarih
    14: none

    PART-3
    1a:'yı seçiyorsunuz.
    3 başvuru sahibinin sabit hattı varsa yazın, yoksa N/A yazıyorsunuz.
    4 başvuru sahibinin cep telefonunu yazın. (eşinizin)
    5 başvuru sahibinin e-mail adresini yazın. (eşinizin)
    6a'ya eşiniz imzasını atıyor. çocuğunuz için dolduruyorsanız çocuğunuz imzasını atıyor.
    6b: imzanın atıldığı tarihi aygünyıl şeklinde yazıyoruz.

    PART-4
    1, 2 ve 3'ü N/A yazarak geçin. 3h ve 6'ya kadar her yere N/A yazın. 7A ve 7B'de N/A yazılacak.

    PART-5
    Yine her yere N/A yazılacak.

    PART-6
    İ-539a formu için ek bilgi varsa vereceğiniz bu kısım tam yeri. bizde olmadığı için bu kısmı boş bıraktık.

    Artık eşinizin başvurusu da tamam. siz kendi başvurunuzu imzaladınız (i-539), o kendi başvurusunu. (i-539a)
    varsa bir çocuğunuz onun için de ayrıca bir i-539a dolduracaksınız, 2 çocukla turist olarak uzatmak istiyorsanız iki i-539a daha doldurulacak.
    üç çocukla geldiyseniz tamam anladınız.

    Formlar dolduruldu, uçak biletinizden çıkışlar aldınız, Thy'nin sitesinden biletlerinizi İngilizce bastırdınız. e-devletten varsa ikametgah aldınız. tapu varsa ondan dar çıkış alın. çünkü döneceksiniz siz, unutmayın. i-94 formlarınızı yukarıdaki ilgili yerlerde anlatmıştım, aldınız indirdiniz pdf'lerini, çıkış aldınız. kaldığınız süre boyunca bankanızdan hesap hareketlerinin olduğu sayfaları istediniz, size dökümü attılar, imza sirküsüyle birlikte. onlardan çıkış aldınız. girdiniz internet bankacılığına dili ingilizceye çevirdiniz, hesap hareketlerinin dökümünü bir de İngilizce aldınız, döktünüz. pasaportunuzla ilgili en tepede yazdığım sayfaların da çıktılarını aldığınıza göre geriye tek bir mektup kaldı.

    şimdi bu mektup önemli. uscis diyor ki 'başlangıçta bana söylediğiniz planların değişebileceğini anlaşılır buluyoruz, ancak neden daha fazla kalmak istediğinizi ve bu kadar uzun süreli bir tatilin işinize, geride bıraktığınız hayata olan etkisini lütfen bana bir anlatın. Google'a bu mektup örneklerini aratırsanız çok fazla örneğini bulabilirsiniz ama fikir vermesi açısından belirteyim. biz kendi örneğimizde dedik ki: kardeşim neredeyse 2 yıldır pandemi yüzünden hiç seyahat edemedik. biz karı koca seyahat etmeyi çok seviyoruz. 2013'te ny'a, 2017'de sf ve la'ye gelmiştik pandemi bitince bir kez daha ny'a gelmek ve bu kez uzun kalmak istedik. bu süre içinde şuraları şuraları gezdik, eğer izin verirseniz bir de şuraları şuraları görmek niyetindeyiz. merak etmeyin, döneceğiz ve bakın bunlar da döneceğimizin garantileri ama tabii ki takdir sizin.

    mektubu bitirince adınız soyadınızla saygılarımla diye bitirip imzalıyorsunuz. bütün belgelerle birlikte Ekran Resmi 2022-10-20 23.38.48.png

    yukarıdaki adrese dosyanızı gönderiyorsunuz. eğer Amerika'nın posta servisini kullanıyorsanız ilk adrese gönderim yapmalısınız. ancak bir kurye şirketiyle gönderim yapacaksanız, ki ben Fedex'i tercih ettim, 2.adresi yazmanız gerekiyor.
    bir gün sonrasına gönderim seçeneği 25 dolardı, ben 3-4 günlük gönderim seçeneğiyle 14 dolara dosyamı teslim ettim.

    dosyanıza eklemeniz gereken çekleri nasıl dolduracağınızı yazının başında anlatmıştım. başvuru ücretleriyle biometrics ücretlerini ayrı ayrı çekle doldurup göndermeniz gerekiyor tekrar hatırlatayım. çekin görsel olarak neye benzediğini nereye ne geleceğini google'da basitçe aratarak bulabilirsiniz, inanın çok kolay.

    evet sanırım bu uzunca girdinin sonuna gelmiş bulunuyorum. umarım yardımcı olur. 1000 dolarınız cebinizde kalır ama daha önemlisi uzatmanız kabul olur ve gönlünüzce gezer, vizyonunuza vizyon katarsınız.

    sevgiler.


  • @Seda-Uysal-Avcı change of status dun onaylandi bilginiz olsun.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Merhabalar B1/B2`den F1 vizesine gecis yaptim ama ingilizce kursu ocak ayinda baslayacak. Kursa baslamadan is icin sponsor basvurusunda bulunabilir miyim ?Bi firma bana sponsor olmak istiyorda.

  • ⭐⭐⭐

    @mistikky Merhaba, iş sponsorluğu ile ilgili sorularınız ilgili başlıkta sorabilirsiniz. F1 statünüz şuan mevcutsa EB-3 statusune başvurabilirsiniz.
    Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)


  • Tamamdir. Tesekkur ederim.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • @crazycells zamanınızı almadan size kısa bir sorum olacaktı. Benim ds formum temmuzun 20 sinde bitiyor ama ağustosun 20 sine kadar kalıp gezme hakkım devam ediyor. Change of statü için hangi tarih son. Ne zamana kadar yapılması gerekiyor


  • @ibuypower kimi okul travel zamani da kayit aliyor
    Lakin garanti olmasi icin dosyalarin 20 temmuzdan once uscise ulasmis olmasini saglayin
    Su an bile basvuru yapsaniz mevcut durumunuz etkilenmeyecektir

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ibuypower, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

    @crazycells zamanınızı almadan size kısa bir sorum olacaktı. Benim ds formum temmuzun 20 sinde bitiyor ama ağustosun 20 sine kadar kalıp gezme hakkım devam ediyor. Change of statü için hangi tarih son. Ne zamana kadar yapılması gerekiyor

    "grace period" sirasinda hala statunuzu kaybetmis olmuyorsunuz, I-539 formuna son tarihi yazarken bu 30 gunu ekleyerek yazin.

    Onemli olan basvuruyu yaptiginiz tarih degil, basvurunuzun isleme konuldugu tarih, o nedenle statunuzu kaybetmeden I-797 belgesini almis olmalisiniz. Bu belge formu gonderdikten 2-3 hafta size ulasiyor, o nedenle Temmuz 20'den once basvurunuzu tamamlamis olmanizi tavsiye ederim. Basvurunuzu eksiksiz yaptiginiza emin olmalisiniz.


  • Merhaba arkadaslar. Ben gecen sene Us ye b2 ile giris yaptiktan sonra change of status ile f1 e basvurmustum. Parmak izine de gittim. Fakat i-94 umun bitmesine 2-3 gun kala ailevi nedenlerden dolayi turkiyeye dondum. Donerken de uscis e withdraw letter yazdim. Uscis decision letter da 4 ay once elime ulasti, icinde basvuru sahibi uscis bir karar verene kadar basvurusunu istedigi zaman geri cekebilir gibi seyler yaziyordu. Ben onumuzdeki ay, yani Us den ciktiktan 9 ay sonra tekrar b2 ile Us ye giris yapmak istiyorum. Giriste herhangi bir sorun yasarmiyim? Bununla ilgili bir bilgisi veya deneyimi olan bir arkadas var mi aranizda? @crazycells @Programmer

  • ⭐⭐⭐

    @sonermahmut girişte size statü değişikliğini %90 ihtimalle soracaklardır diye düşünüyorum. Bu sefer geri dönüş yapacağınıza net somut bilgilerle belgelerle ABD’ye giriş yapmayı deneyin. Her zaman geri çevirme ihtimalleri var maalesef..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

69
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum