Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @EasternStar hemem hemen aynı şartlardan geçmişiz. Biz de memuriyetimizi bırakıp geldik. Bu süreçte şunu düşünüyorum çocuğum ilerde getçekten bu yaptığımız hamleden mutlu olacak mı? Mesela evlenmeden önce annem almanyaya gitmiş sonrasında geri dönmüş ve her seferinde keşke orada kalsaydın deyip dururdum anneme😊 şimdi ben aynı şeyi yaşatmak istemiyorum oğluma. Ülkedeki eğitimin farkındayım, öğretmenim. Bu fırsatı değerlendirmeye çalışacağız. Hayattan çok lüks beklentiler içinde değiliz. Sağlıklı ve huzurlu bir hayat için burada da çabalayacağız.


  • @kartalveat Aslında kişinin başka bir postta bana yazdığı bir yoruma gerildim ve burada biraz yükselmiş olabilirim. Haklısınız kendi halinde NY dan kaç demiş kendincede haklı.
    Bu süreçte bizi en çok zorlayan şey 'adress of proof' yani okadar çok duyduk ki inanın biz direk gidip banka hesabı açanlardan olamadık. Airbnb de kalıyoruz ve ev sahibimiz adresi kullanmamızı istemedi. Arkadaşımızda Long Island da oturuyor ve onunda ev arkadaşı olduğu için onunla kalamadık çocuğumuzla rahat olmayız diye. Aracımız olmadığı için trenle 3-4 saatimizi aldı.
    Yani üzerimize burada yaşadığımızı kanıtlayan bir fatura bir adres yoktu. Bunun için post marklı bir mektup gönderdi arkadaşımız onu da şansa postacı post mark işaretlemeden göndermiş yani sadece bir mühür. Dün bu olmadığı için ehliyet konusunda da başarısız olduk.
    Farkındayız Ny zor ama ulaşım açısından en iyi burası yürüme mesafesinde gidip marketten yiyecek alabiliyoruz mesela bu şuan bizim için önemli. Başka bir yere kalkıp gidecek duırumumuz yok şuanlık böyle haletmeye çalışacağız.


  • @semavi Noktası virgülüne kadar çok haklısınız. Bunlar normal şeyler ben anın sıcaklığıyla içimdekileri yazmak isterken yanlış mı anlaşıldım 😊ben sadece okuyan taraftım pek yazmakla ilgilenmiyordum. Şimdi sıcağı sıcağına yaşadıklarımızı paylaşmak istedim. Mesaj dili insanlar tarafından farklı algılanabiliyor neyse biz bu işi başarmak için girdik bu yola, çokta güzel yorumlar okudum. En son bir bankaya girdiğimde de kadın sabırlı olun her şey zamanla yoluna girecek dedi🙏🏻 şuan bir basement tan yazıyorum zamanla yükseleceğiz😊


  • @semavi Size katılıyorum Semavi Bey. Bir kamu kurumunda orta kademe yöneticiydim,kendime ait odam, kapıda beni ayağa kalkarak karşılayan güvenlik görevlileri, genellikle fazla çalışmakla sonuçlanan esnek mesai saatleri, kamu kurumlarının sosyal tesislerinde piyasaya göre daha hesaplı şekilde halledilen arkadaş buluşmaları, piknikleri vs gibi imkanlara sahiptim. Bunların hepsi geçmişte kaldı, burada öyle bir statüm veya imkanlarım hiç olmayacak ve bunları kabullenerek geldim. Sanırım bu kabullenme işleri kolaylaştıracak.


  • Uzulerek soylemeliyim ki, en mutsuz gordugum gocmen aileleri genellikle memuriyet birakip gelenler oluyor. Turkiyede kpss vs derken memuriyet oyle buyuk bir hedef haline geliyor ki, insanlar kaybedilmeyecek bir hak ve rahatlik gibi algilayabiliyor. Kesinlikle hak veriyorum onlara...

    Soyle dusunun.. Ben daha neler yaparim ama onumde engeller var diyenlerin, engelleri asabilecegi bir yer burasi. Ustelik Turkiye gibi illaki bir seyci olmaniz gerekmiyor... Lakin burasi tami bir 'salla basi almaasi' mantiginda olanlarin cehennemi... Yok oyle calismayana para... Biraz gayret... Sonrasi satinalma gucunun verdigi rahatlikla gelen refah ve huzur...

    Bol sans


  • @EasternStar, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak

    @semavi Size katılıyorum Semavi Bey. Bir kamu kurumunda orta kademe yöneticiydim,kendime ait odam, kapıda beni ayağa kalkarak karşılayan güvenlik görevlileri, genellikle fazla çalışmakla sonuçlanan esnek mesai saatleri, kamu kurumlarının sosyal tesislerinde piyasaya göre daha hesaplı şekilde halledilen arkadaş buluşmaları, piknikleri vs gibi imkanlara sahiptim. Bunların hepsi geçmişte kaldı, burada öyle bir statüm veya imkanlarım hiç olmayacak ve bunları kabullenerek geldim. Sanırım bu kabullenme işleri kolaylaştıracak.

    Kabul et rahat et 😃


  • @ayvalik10 @ayvalik10 Forumun yaklaşık 5 yıllık üyesiyim ve gelene kadar ilgili tüm postları ve tecrübeleri defaatle okudum ve hem maddi hem de manevi olarak hazırlıklı geldim. Aslında çokta bir sıkıntım var diyemem ilk gelenlerin yaşadığı ev tutma ehliyet banka hesabı araba vs. bu sorunların hiçbirini yaşamadım diyebilirim buradaki arkadaşlarım sayesinde. Ama hayal edilenle gerçekleşenler her zaman aynı olmayabiliyor. Tabi ben bunları şuanlık yazıyorum. İleride daha iyi şartlar oluşur düşünceler değişebilir. Şunu da görüyorum buraya daha önceden gelmiş ve bizim geçtiğimiz yollardan geçenlerin ulaştığı refah seviyesi umutta vermiyor değil. Bekleyip göreceğiz.


  • @semavi önceki iletinize yanıt verirken farkına varamamış ve size rumuzunuz ile hitap etmişim Kadir Bey, mazur görün. Ben neden ve niye memur oldum bilmiyorum, hayatımda sadece son 1-2 senede düzgün mesaili işlerde çalıştım, normal çalışma düzenim haftada 6 gün sabah 8 gece 10, bazen pazarları 12 - 4 arası, eğer nöbetli sistemde çalışacaksam da 24 saat mesai 24 saat dinlenme şeklindeydi. Yani sizin bahsettiğiniz memuriyetin o rahatlığını görüp kendime ait bir ofiste çalışmaya başladığım anda zaten tiksindim 🙂 Bu arada vücudumu çok tahrip etmişim, ABD'ye geldim geleli kesintisiz 6-7 saat uyumaya başladım. Bakalım, şu E-2 işini halledebilirsem yine uykusuz geceler diyerek çalışmaya başlayacağım. Biraz sabır, biraz kabullenme gerekiyor. Dediğiniz gibi kabul edip rahat edeceğim 🙂


  • @Hamuchera Nickname'inizin anlamini merak ettim?


  • Ben de zamaninda 2 yillik ogretmenlikden ayrilip gelmistim. Hicbir gun pisman olmadim!

    Esimle birlikte buradaki ilk yilimiz cesitli zorluklarla gecti. Bircok is degistirdik. Ilk banka hesabimizi 3. ayin sonlarinda acmistik. Ihtiyac duymamistik acikcasi 🙂 O zamana kadar calistigimiz yerler cash odeme yapmislardi. Tabii ki 21 yil oncesinden bahsediyorum. Ilk arabamizi almadan once bisikletle ise gidip geldik. Ulasim icin sehirici otobus kullandik. Tampa Florida'daydik.

    Sonradan yani 6 aydan sonra bir sekilde hersey yoluna girmeye basladi. Biraz cevremizde network olusturduk, daha iyi islere girdik, para biriktirmeye basladik, hatta ilk 1 yilin sonunda tatil bile yaptik 🙂 Bu konularda daha onceden forumda degisik konular altinda detayli yazmistim..

    Hersey aslinda sabretmeye ve cok calismaya bagli. Bir de tabii ki bence sans faktoru de var. Herseye iyi tarafindan bakmaya calismak da onemli. Bir diger onemli faktor de kendinizi hem dil hemde is tecrubeleri/egitim acisindan gelistirmek. Olumsuzluklar her zaman olacaktir ama dunyanin sonu degildir. Bir sekilde hersey yoluna girecektir. Yeter ki pes etmeyin!


  • @MySea yabani çilek aslında yazılışı hamuçera, ingilizce değil esprisine biz öyle yazmıştık😊


  • @Hamuchera Hic duymamistim. Yeni birsey ogrenmis oldum sayenizde 🙂


  • Herkes öyle bir yazıyorki sanki güllük gülistanlık ,Abd de hiçmi yoksul insan yok ? Herkesin mi çocukları orda eğitim alıyor diye iyi güzel işlere sahip ? Orda da iyi üniversite var kötü üniversite var. Orda çöpçü temizlikçi otobüs şöförü vb. yokmu ? Alım gücü yüksek diye herkes çok iyi arabalara binip çok iyi evlerdemi yaşıyor ? Kötü evlerde yaşayanlar kötü arabaya binenler yokmu ? Çok çalışarak herşey kolay elde ediliyorsa ABD de insanlar keriz mi onlar niye çok çalışıp herşeyi elde edememiş ? Yani kısaca her ülkede olduğu gibi ABD de zenginde var orta gelirde yoksul da var.Hiçbir ülke hiçkimseye altın tepside birşey sunmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Abd geldiğimde 1200 dolar param vardı . Çok büyük harcamanız yoksa bu para 3 hafta sizi idare edebilirdi. Aynı şekilde açık dönüş biletim cebimde ve bunun rahatlığıyla 50 yaşından sonra içimdeki bütün çekincelerle Abd macerası denemek için hayata atıldım. Şu an kazandığımı öğrendiğimi andan itibaren 6 yıl geçmiş olacak. Haftaya vatandaşlık için yemin etmiş olacağım. Arabam yok Scooter ve toplu ulaşımla ulaşımımı sağladım. Çok büyük paralar kazanmadım. Ama huzurlu ve mutluyum. Daha doğrusu içimde bir dinginlik var. Abd olma aydiyeti geçen senelerin ardından daha da belirgin. Haftaya yemin ve andımı gönül rahatlığıyla ve içten olarak okuyacağım. Tek gelmeme rağmen kaldığım her yerde samimi ve güvendiğim dostlarımdan oluşan bir çevrem var. Yalnızlığı çok hissetmedim. Çok çalıştım. Belli yaşın üstünde emekli modunda olan birine göre yaşımın üstünde performans gösterdim. Bununla keyiflendim ve kendimle gurur duydum. Küçük hayaller kurdum. Büyüklerinin olmadığı gerçeğini bilerek hareket ettim. Amacımın öncelikli vatandaşlık ve pasaport işlemlerinin olduğunu düşünerek sonuç odaklı hareket ettim. Eşim 5 yıl boyunca Türkiye’de idi . İkimizde kendi mekanlarımızda ciddi bir bir savaş verdik . Evlilik,saygı, güven ve bağlılık bu savaşta galip geldi. Motivasyon her zaman üst düzeyde tuttuk. Buraya gelecek maceraperest arkadaşlara tek tavsiyem büyük umutlarla olmadan , her şeyi satarak gelmeden , doğru , akılcı , anlaşabileceğiniz düzeyde İngilizceyle , oryante olmaya istekli ve beceri kabiliyetiniz yüksek bir şekilde Abd ye gelmeniz. Biraz da paranızın olması şart. Borç harç içinde gelmeyin. 6 sene içinde değişen tek şey iş bulmak zorlaştı. Kaçak göçmenlerdeki artış ve hükümetin yanlış politikaları nedeniyle iş bulmak biraz zorlaştırdı. Bu gerçeğe hazırlıklı olun. Mevcut işinizle ilgili sevdanızdan bir süre vazgeçin.


  • @redsat2000 Abi deneyimlerini aktarman çok güzel, paylaşımların için teşekkür ederim.

    Cesaretin ve harekete geçmen umarım güzel sonuçlar verir. Herşey gönlünce olur inşallah.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Darko Mesajın ve temennilerin için çok teşekkür ederim.Umarım hayallerine kavuşursun


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum