• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. hknsnk
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 4
    • Takipçiler 2
    • Konu 0
    • İleti 30
    • En İyi 17
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

hknsnk

@hknsnk

43
    İtibar
    186
    Profil Görüntülemeleri
    30
    Takipçiler
    4
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum İstanbul

hknsnk Takip etme Takip Et

hknsnk tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

Selam arkadaşlar,

Florida batı tarafindayiz biz. Cape Coral. Burası için giderleri paylayalım belki bir arkadaşımızın işine yarar veya fikir verir. 4 kişilik bir aileyiz, single familiy house 3+2 çok büyük değil iyi bir okul bölgesinde evimiz;
      2200 kira
      180 elektrik(evde cafe yapılan ürünler için fırın sürekli aktif)
      85 internet (oğlumuz malum 800MB internet)
      185 cepler 3 hat sınırsız 1 iPhone 15 pro max, 14 pro
      212 araç sigorta 2 sürücü
      80 su, bu bize ait çoğunda kiraya dahil sanırım
      250 benzin, iş alışverişlerinde vb de kullanıyoruz aracı
      1000 -1200 arası mutfak, çocuk oyuncak vb az dışarda gezme
      Aylık yaklaşık bu civarlarda giderlerimiz. Tabi Türkiyede devam esen bazı ödemelerimiz var onları listeye koymadık haliyle

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      hknsnk
      hknsnk
    • RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

Sevgili @EasternStar oyle bir hal aldi ki senden 1 hafta once gelen hooop danisman burada. Benim Florida'da bir cafem var ve hergelene bulasan ve burayi avlanma mekanina ceviren bir arkadasim mevcut, nezaketle basa cikmiyorum sanirim daha sert ve ciddi uyrmam gerekecek ki hic ama hic itemedigim halde. Ben aslinda kendimekanimda Turk toplulugun bir araya gelip tanismasindan cok memnundun ama benim cevremi sadece paraya cevirmee calisan hareketlerden gina geldi, bu da boyle cok da oenmli olmayan bir sorun olarak burada dursun 😁

Kimsenin ekmegine emegine mudahale etmek gibi bir amacim yok arkadaslar ama danisman olayi bir zamanlar Turkiyedeki su bayiligine bagladi burada son donemlerde, Inanin bu kadar daha 1 -2 ay once gelmis insanlara teslim olmaniza gerek yok hatta dil beceriniz yeterli olmasa bile. Istisnalar hric burada genel olarak bilmeyene yardu=mci olmaya calisiliyr ozellikle resmi islerde, yanlis yaparsanz duzeltme imkani oluyor, yardim itedginizde genellikle Turk topluluktan destek alabiliyorsunuz, Ben gelirkenailemle sadece 1 kisi taniyordum burada, Korkmayin; daha fazla arastirin daha cok bilgi toplayin ve illa danisman bulacaksaniz ie yarayan birilerini bulun, 21.yy'da ABD'de ehliet, ev kirasi vb isleri biraz da dliniz varsa inanin halledersiniz

hknsnk
      hknsnk
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Arkadaşlar merhaba,
      Her bilginin birinin işine yarayabileceğini düşünerek ve sonsuz bilgi aldığımız bu foruma katkı yapma şansı olarak gördüğümden 3 Şubattaki mülakat ile ilgili aklımda kalanları aktarmak istiyorum.

Sabah 8,30 randevumuzdu ve aile olarak 4 kişi müracaat etmiştik. En son 1 temmuza çekebildiğimiz randevu konsolosluk tarafından 3 Şubata alındı. DS60 neredeyse 1 sene vakit geçtiği için fotolarımızı yenileyerek ve eşimim iş durumunu güncelleyerek pazar akşamı tekrar doldurduk. Çocuklar 14 yaşın altında olduğu için almadık yanımıza. Aklımıza gelen tüm evrakı dosya olarak yanımızda götürdük ancak hiç birine bakılmadı. Buradaki yorumlardan siyahi beye düşmek umuduyla sıramızı beklerken tam ona sıra gelince hareketlendik ancak bekleyin deyince korkulan düz saçlı hanımefendi işaret etti. İngilizce başladık öyle devam etti. Neden US'ye gitmek istediğimizi, ne kadar kalacağımızı, çocukların okulundan izin mi alacağımızı, eşimin işini, benim işimi, daha önce başka yurtdışı seyahat yapıp yapmadığımızı sordu.
      Önce tam olarak seyahat tarihimizi ve planı anlalttık; Orlando Disneyland ardından Newyork arkadaşlarımızla buluşacağız dedik okul açılış tarihinden 3 gün önce döneceğimizi anlattık, Disneyland bilet fiyatlarının pahalılığı mevsim seçimi vb hakkında 1-2 dakika sohbet döndü. Arada notlar aldı bilgisayarda. Sonra da vizemizin onaylandığını söyledi ve iyi eğlenceler diledi.
      Az önce baktım issued olmuş hepsi ancak ne zaman pasaportları gönderecekler bilmiyorum.

Ben 48 yaşındayım aslen hukukçu olmakla beraber, 15 yıldır kendimize ait şirketimizde ticari faaliyet sürdürmekteyim, eşim master dereceli mikrobioyolog 16 seneyi aşkın tecrübesi var ve etkili mi bilmiyorum ama 2 Amerikan şirketinde görev yaptı son pozisyonu AR-GE müdürü. Yeşil pasaportumuz var benden dolayı ancak yeni olduğundan basılı vize yoktu, daha önceki seyahatleri sözlü olarak sordu eski pasaportlar da yanımdaydı ve görebileceğini söyledim istemedi. Daha önce Sırbistan, İtalya,yakın tarihili daha eski olarak Almanya, Hollanda birkaç kez, Makedonya, Bulgaristan vb vardı.

Rivayet muhtelif tabi ama benim hissettiğim; DS -160 olayın, kararın büyük bölümü oluşturuyor. Ve tabi genel olarak görüşmede gider de gelmez bunlar intibaı uyandırmamak, özgüvenli olmak. Benim asıl amacım bu seyahatin New York bölümünde E-2 vizesi ile alakalı yatırım yapabileceğim yerleri görmek, oradaki arkadaşlarım vasıtası ile bir süredir takip ettiğimiz yerler var, gidip yerinde inceleme yapıp avukatla sürece start vermek. Büyük oğlumun bu yolla liseye orada başlamasını arzuluyoruz

Bizim önümüzde yaşça bizden daha genç akademisyen bir hanım Türkçe olarak görüştü hiç yurtdışı çıkışı olmadığını söyledi ve onay aldı.

Benim aklımda kalanlar bunlar, umarım birimizin işine yarayan bilgiler olur.

Herkese kolay gelsin

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      hknsnk
      hknsnk
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

Selamlar,
      Biz Florida'dayiz ben testten kaldim ilk giriste ancak esim gecti ve driving teste girip ehliyetini aldi dun.Biz turist vizesi ile girdik ve e2 vizesi basvurusun avukatimiz evvelsi hafta yapti, DMV'ye her gidiste ki adi collector office burada bizim adres kaniti yaninda I94 belgemize internetten girip bakiyorlar; bizim 6 aylik suremiz 28 nisanda dolacakti ancak hicbir sorun ckarmadan 1 yil sureli gecici ehliyeti hemen orada teslim etiler

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      hknsnk
      hknsnk

Arkadaşlar bilgilendirme amaçlı olarak söyleyeyim; 1 Temmuzdaki aile görüşmemiz 1 şubat olarak değiştirildiğine dair mail aldım bugün

hknsnk
      hknsnk
    • RE: Rushvisasnow Danışmanlığın Göçmen Olmayan Vize Randevularını Öne Alma Hizmeti

Salih bey selam, hala aktif olduğunu gördüm şimdi. Bizim sürecimizde ancak sıra geldi, ta geçen yaz konuşmuştuk, şimdi ailecek Florida’dayız.
      Hafta içi sizden teyid aldıktan sonra avukatımızla görüşeceğim.

Kolay gelsin

Amerikan Vizeleri içinde yayımlandı
      hknsnk
      hknsnk

@Redbeard merhaba, biz ailece turist vizesi ile Florida' dayiz ve E2 + EB2 surecindeyiz. Ben ilk sinavda kaldim gerci ama esim gecti ve yol testine de tarih aldik, gecerse alacak ehliyeti. Burada bizim bulundugumuz bolgede en azindan hic aciklma vb yapmamiza gerek kalmadan ulkeye giristeki i-94 formunu direk bilgisayardan girip bakiyorlar ve son tarihle yani giriste size taninan kalma suresi ile sinirli olmak uzere ehliyeti veriyorlar.

hknsnk
      hknsnk
    • RE: İlkokul veya ortaokul'a kayıt yaptıracaklara tavsiyeler

Arkadaşlar selamlar, konuyu baştan okudum ancak göremedim. Biz E2 müracaatınyapmak üzere eylül ayında giriş yapacağız. Ama bizim geldğimiz bölgede iyi okulların olduğu yerlerde ev kiralamamız ilk etapta sorun olabilir kredi grçmişi vb sebeplerle.
      Şunu merak ediyoruz; ilk etapta 3-4 ay airbnb yapsak okul bu adresi kabul eder mi?
      Böyle bir tecrübesi olan ya da cevabı bilen var mı aramızda?

K-12 ve Lise Eğitimi içinde yayımlandı
      hknsnk
      hknsnk

Aralık 2022 de doldu herhalde artık randevu vermiyor sistem

hknsnk
      hknsnk

@actorhandsome merhaba, biz Güney batı Florida’dayız. Cape Coral

hknsnk
      hknsnk

hknsnk tarafından gönderilen son iletiler

• RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

Sevgili @EasternStar oyle bir hal aldi ki senden 1 hafta once gelen hooop danisman burada. Benim Florida'da bir cafem var ve hergelene bulasan ve burayi avlanma mekanina ceviren bir arkadasim mevcut, nezaketle basa cikmiyorum sanirim daha sert ve ciddi uyrmam gerekecek ki hic ama hic itemedigim halde. Ben aslinda kendimekanimda Turk toplulugun bir araya gelip tanismasindan cok memnundun ama benim cevremi sadece paraya cevirmee calisan hareketlerden gina geldi, bu da boyle cok da oenmli olmayan bir sorun olarak burada dursun 😁

Kimsenin ekmegine emegine mudahale etmek gibi bir amacim yok arkadaslar ama danisman olayi bir zamanlar Turkiyedeki su bayiligine bagladi burada son donemlerde, Inanin bu kadar daha 1 -2 ay once gelmis insanlara teslim olmaniza gerek yok hatta dil beceriniz yeterli olmasa bile. Istisnalar hric burada genel olarak bilmeyene yardu=mci olmaya calisiliyr ozellikle resmi islerde, yanlis yaparsanz duzeltme imkani oluyor, yardim itedginizde genellikle Turk topluluktan destek alabiliyorsunuz, Ben gelirkenailemle sadece 1 kisi taniyordum burada, Korkmayin; daha fazla arastirin daha cok bilgi toplayin ve illa danisman bulacaksaniz ie yarayan birilerini bulun, 21.yy'da ABD'de ehliet, ev kirasi vb isleri biraz da dliniz varsa inanin halledersiniz

hknsnk
      hknsnk

Selamlar,
      Biz Florida'dayiz ben testten kaldim ilk giriste ancak esim gecti ve driving teste girip ehliyetini aldi dun.Biz turist vizesi ile girdik ve e2 vizesi basvurusun avukatimiz evvelsi hafta yapti, DMV'ye her gidiste ki adi collector office burada bizim adres kaniti yaninda I94 belgemize internetten girip bakiyorlar; bizim 6 aylik suremiz 28 nisanda dolacakti ancak hicbir sorun ckarmadan 1 yil sureli gecici ehliyeti hemen orada teslim etiler

hknsnk
      hknsnk

@actorhandsome merhaba, biz Güney batı Florida’dayız. Cape Coral

hknsnk
      hknsnk

@Redbeard merhaba, biz ailece turist vizesi ile Florida' dayiz ve E2 + EB2 surecindeyiz. Ben ilk sinavda kaldim gerci ama esim gecti ve yol testine de tarih aldik, gecerse alacak ehliyeti. Burada bizim bulundugumuz bolgede en azindan hic aciklma vb yapmamiza gerek kalmadan ulkeye giristeki i-94 formunu direk bilgisayardan girip bakiyorlar ve son tarihle yani giriste size taninan kalma suresi ile sinirli olmak uzere ehliyeti veriyorlar.

hknsnk
      hknsnk
    • RE: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

Selam arkadaşlar,

Florida batı tarafindayiz biz. Cape Coral. Burası için giderleri paylayalım belki bir arkadaşımızın işine yarar veya fikir verir. 4 kişilik bir aileyiz, single familiy house 3+2 çok büyük değil iyi bir okul bölgesinde evimiz;
      2200 kira
      180 elektrik(evde cafe yapılan ürünler için fırın sürekli aktif)
      85 internet (oğlumuz malum 800MB internet)
      185 cepler 3 hat sınırsız 1 iPhone 15 pro max, 14 pro
      212 araç sigorta 2 sürücü
      80 su, bu bize ait çoğunda kiraya dahil sanırım
      250 benzin, iş alışverişlerinde vb de kullanıyoruz aracı
      1000 -1200 arası mutfak, çocuk oyuncak vb az dışarda gezme
      Aylık yaklaşık bu civarlarda giderlerimiz. Tabi Türkiyede devam esen bazı ödemelerimiz var onları listeye koymadık haliyle

hknsnk
      hknsnk
    • RE: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

Faydası olur mu bilemiyorum ancak geçen ekim ayında toplamda 200k USD transfer yapmam gerekti E2 yatırımımızla alakalı, ziraat ve Odea’dan 5000USD üzerinde oldugunda sebep soruldu ve sözleşme örneğini yolladık her seferinde.
      Burada ise TR’ye para yollarken Wise kullaniyorum, 5000 USD de yaklaşık 50 USD kesiyor para TL olarak Türkiye hesabına geçiyor ancak kur düşük değil. Bazı arkadaşlarımız Western Union kullandığında çok daha düşük komisyon oduyor, ancak ben uygulamayı yeni kurdum ve bana o kadar düşük vermiyor suan

Bankacılık içinde yayımlandı
      hknsnk
      hknsnk
    • RE: Rushvisasnow Danışmanlığın Göçmen Olmayan Vize Randevularını Öne Alma Hizmeti

Salih bey selam, hala aktif olduğunu gördüm şimdi. Bizim sürecimizde ancak sıra geldi, ta geçen yaz konuşmuştuk, şimdi ailecek Florida’dayız.
      Hafta içi sizden teyid aldıktan sonra avukatımızla görüşeceğim.

Kolay gelsin

Amerikan Vizeleri içinde yayımlandı
      hknsnk
      hknsnk
    • RE: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

@emre911, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

@MerveKkocaman

Turist olarak yapacağınız seyahatlerde kabul edilmiyor, bu doğru. Göçmenlik vizeleri veya vatandaşlar için böyle bir şey söz konusu değil. Yakın zamanda kedi veya köpekleriyle seyahat eden çok insan var.

Turist vizesi ile giriş yaparken yanımızda götüremeyecekeğiz öyleyse doğru mu?

Yolculuk içinde yayımlandı
      hknsnk
      hknsnk

@zeynomistan, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@hknsnk Karşıdan bi kesinti var mı peki

Emin değilim ama olmamış bildiğim kadarı ile

hknsnk
      hknsnk

Ben hafta içi odeabanktan 100k+ transfer yaptım. E2 ile alakalı sözleşme istediler, halihazırda çalışrığımız bir bankaydı 10USD altında bir kesinti oldu.570ef94a-dad0-48c2-b7e8-0a989ff43c9e-image.jpeg

hknsnk
      hknsnk