Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bu konuyla alakalı konu aradım ama bulamadım. gözümden kaçtıysa o konu ile birleştirebiliriz.

    Türkiyeden abd ye giderken kullanılan havayolları için fikrinizi almak istiyorum. ukrayna havayolları, polonya havayolları LOT, ürdün kraliyet havayolları gibi uygun fiyatlı seçenekler mevcut. Ara sıra thy + united gibi seçeneklerde sunuluyor uygun fiyatlı olarak.

    kabin içi eğlence, koltuk mesafesi, şirketin sorun çözme kabiliyeti, güvenlik ve konfor bakımından tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

    abd iç uçuşlarında ise spirit şirketini daha önce kullananlar var ise deneyimlerinizi duymak iyi olur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dustyblue Türkiye'ye gidip gelirken THY aktarmasız uçuş kullanıyoruz. Diğer firmaların fiyat farkı çekilen çileye ve yorgunluğa değmiyor.

    Spirit ile birkaç defa uçuş yaptım. Kısaca Spirit = Pegasus diyebiliriz. Bilet fiyatları ucuz gibi görünüyor ama her şeye ekstra ücret ödemek zorundasınız. Biz hiç bagajsız sadece sırt çantası ile yolculuk yaptığımız için ucuza gelmişti.

  • ⭐⭐

    Biz de genelde thy tercih ediyoruz. Bir kere lufthansa ile gittik. Ekonomi koltuk mesafesi thy den bi tik daha iyiydi. Hizmet konusunda thy tartisilmaz. Knnrn nin de dedigi gibi aradaki fark aktarma eziyetine degmiyor. Biz aldigimizda lufthansada ciddi bi kampanya vardi. Miami-istanbul iki kis $900 idi. O yuzden tercih etmistik


  • KLM,Lufthansa ve Ukrayna havayolları kullandım.

    KLM:SAW-Amsterdam-NYC ,NYC -Amsterdam-IST gidiş dönüştü.En ucuz bilet olduğu için almıştım.Bileti aldıktan sonra biraz araştırayım dedim ve gördüğüm üzere dünyanın en büyük kazası(Tenerife faciası) KLM e aitmiş.Bilmeyenlerin izlemesini tavsiye ederim*.Servis kalitesi iyiydi,hostesler güleryüzlüydü.Diz mesafesi Lufthansadan düşüktü.(Gidişte yeni bir 777 dönüşte eski bir 747 vardı.) Fiyatı THY ve Lufthansanın yarısıydı yanlış hatırlamıyorsam.Bu yüzden tek başıma olduğum için bu fiyat farkına değdiğini düşünüyorum.
    Ukrayna Havayolları (UIA):Daha önce İstanbul -Kiev-Riga uçuşlarımda kullanmıştım arkadaşlarımla.Arkadaşımın bagaj kilidini kırmışlardı içine bakmak için.Benimde bagajımı komple kırmışlardı.(Daha sonra çeşitli platformlarda Kiev de bagajların içine baktıklarını okudum .) Toplamda 5-6 kez kullanmıştım ve bir daha asla diyordum ta ki NYC-IST uçak biletinde açık ara farkla en ucuz olduğunu görene kadar.Dedim ki daha ne yapabilirler ve bileti aldım.Gece uçuşuydu.12 Civarında bindim 2-4-2 oturma düzeni olan biz Boeing 767 tipi uçaktı.2liyle 4 lü arasındaki boşluk mesafesi okadar küçüktü ki insan zor geçiyordu.İncecik bir servis arabasıyla servis yaptılar.Motor sesi okadar barizdi ki kendimi kanatta gibi hissettim uçuş boyu.(Ortadaki 4 lü koltukta olmama rağmen ).Neyse dedim 7-8 saat uçuş kafayı koyarım Kievde uyanırım.Kiev e indim ve İstanbul uçağına geçtim.Eski ama boş olduğu için rahat bir uçakta İstanbul ' a ulaştım.Valizleri beklemeye koyuldum fakat kimsenin valizleri gelmedi.Zaten az kişi vardı.Daha sonra içerideki havayolu ofisine gittik ,toplu bir şekilde .Birkaç kişi daha vardı bizim uçuştan.Havayolu yetkilisi valizleri uçağa yüklememişler dedi.Valizleriniz gelicek fakat 1-2günü bulabilir dediler.Bende memlekete gittim peşimden 4-5 gün sonra kargoyla yolladılar.Para filan hikaye bir daha asla diyip orda kapattım bunun konusunu.Çocuklu ailelere hiç tavsiye etmem bulaşmayın bile.

    Lufthansa:En güzelini en sona sakladım.Çok fazla noktaya uçtuğu için,Frankfurt terminalini ana terminal olarak kullandığı için fiyat konusunda sınıfındaki şirketlere göre gerçekten ucuz.Bazen çok büyük farklar ,bazen ufak farklar oluyor fakat genelde ucuz (THY de 3300 olan bileti 1800 e almıştım, thyde 4500 olan bileti 3200 e almıştım gibi ).İlk uçuş IST-LAX frankfurt aktarmalı idi.Öncelikle bilet alcaklara tavsiyem aralığı en az 2 saat tutsunlar çünkü Frankfurt havalimanı gerçekten büyük ve çok fazla kontrolden geçiliyor.Benimki 1.5 saat filan sürdü kapıya gelmem uçaktan indikten sonra.Havayolunun servisi çok iyiydi,hostesleri güleryüzlüydü ,diz mesafeside çok genişti.Frankfurt -Los Angeles uçuşu Airbus A380(Dünyanın en büyük yolcu uçağı ) tipi uçaklaydı .Okadar sessizdi ki odamda uyurmuş gibiydi.Yanımda kimse yoktu ve bende 9-10 saat civarı uyudum sanıyorum.Yaşadığım en iyi yolculuk deneyimiydi hayatımdaki.Daha sonra IST-Frankfurt-Washington uçuşunda kullandım oda yeni bir uçakla ve güzel bir servisle yapıldı.Diz mesafesi yine genişti bu yüzden hiçbir sıkıntı çekmedim.

    Sonuç olarak fiyat ve performans olarak tavsiye edeceğim havayolu Lufthansa olur.Fakat ben bekar biriyim bu yüzden çocuklu aileler hassas bireyler için direk THY uçuşu daha iyi bir seçenek olabilir .

    ABD içi uçuşlarda Delta yı tavsiye ederim.Uçak içi internet bile var.Spirit hiç kullanmadım malesef.

    • (
      )
  • ⭐⭐

    Eğer küçük çocuklu aileyseniz kesinlikle direk ucus öneririm. Fakat thy artık fiyatları o kadar pahalı ki canada 'dan istanbul' a 3 kişi 25bin TL tutuyordu. Bizde yarı fiyatına mısır hava yollarını kahire aktarmalı olanı seçtik. O kadar memnun kaldık ki harikaydı... Eger aktarmalı ucus tercih ederseniz transit alanında valizinizi onlar mı yoksa siz mi transfer edeceksiniz lütfen dikkat edin... Birde check - in esnasında her valizinizin barkodu u ve valizinizin fotografını cekin, olası bir kayıp probleminde işinize yarar.


  • Hazır böyle bir başlık açılmışken ben de bir tecrübemi paylaşayım.

    Mayıs ayında bir ABD seyehati planlıyoruz, biletlerimizi THY'den aldık gidiş dönüş farklı alanlardan.
    Aradaki ulaşımı da içhatlar uçuşuyla yapacaktık.
    NY-ORL biletini en uygun olarak American Airlines'dan buldum.
    Böyle alışverişleri hep sanal karttan yaparım, sanal karta bilet kadar limit tanımladım, alımı gerçekleştirdim. İlk başta provizyon olarak geldi karta ödeme daha sonra rezervasyon sayfasında beklerken sayfasının süresi doldu uyarısı verdi ben de ileri geri yaptım bir kere daha çekmeyi denemiş 😤
    Bu sefer kartınız reddedildi diye mail gönderdiler.
    Ertesi gün arayıp durumu anlattığımda TR kredi kartlarında hep bu sorunun olduğunu provizyonun çekilemediğini belirtti görevli kişi
    "Bankama göndermem için" bana bir yazı ilettiler, "bu parayı talep etmeyeceğiz lütfen iptal edin" yazıyor mailde, herhangi birinin hazırlayabileceği bir yazı. Böyle bir maille kime hangi ödemeyi iptal ettirebilirler anlamıyorum. Yine de denedim ve tabiki banka kabul etmedi.
    Kesilemeyen bir bilet ve provizyonda bekleyip kartımı işgal eden bir meblağ ile öylece kalmış durumdayım.

    Referans kodu ve onay kodu olan bir alışverişi AA girip kendi muhasebe sisteminden nasıl iptal edemiyor onu da anlayamıyorum. 2019 yılındayız..

  • ⭐⭐

    @volkanu Amerika içi ucaklarda yanınıza alacagınız büyük boy valiz için ücret ödüyorsunuz, unutmayın 😊 bir hatırlatma yapayım dedim. Biz 5 sene önce valiz bası 25$cık bayılmıstıkta, 4 valize 100$ a neden olmustu 😊


  • @hockeyumpire2 evet şuan en ucuza taşıyan şirket $30 olarak gördüm ben
    iç hatlarda direk bilete bagaj hakkı dahil eden bitek southwest var, o da toplamda daha pahalıya geliyor..


  • Fransa veya Amsterdam aktarmalı(2-3saat bekleme) New York’a gidişlerde Transit Vize istiyorlarmı yada gerek var mı?


  • @likable Abd vizeniz olmak şartıyla Fransa İngiltere Almanya Hollanda transit vize istemiyor.


  • Sayın @roccorocco Amsterdam ve/veya Paris aktarması yapacağım 2 saat yada 3 saat bekleme var o yüzden sordum bileti alacağım birazdan. Teşekkürler


  • @likable havaalanı değiştirmeyecekseniz gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

    İyi yolculuklar..


  • @volkanu yok değiştirmeyeceğim aynı AirPort aynı firma 2520₺ buldum Mayıs son haftası.


  • @volkanu @roccorocco @crazycells Gidiş-Dönüş arasında 24 Gün olsa dikkat çekermi New York Gümrüğünde ? Mesela 23 Mayıs - 16 Haziran gibi


  • @likable ne demek istediğinizi anlamadım, neden dolayı dikkat çekeceğinizi düşünüyorsunuz?


  • @volkanu 24 Gün kalmak istiyorum gümrük herhangi bir problem çıkarır mı?


  • @likable tamamen ne amaçla gittiğinize bağlı. Kalış süresi 2 gun bile olsa ülkeye giriş izni ve kalış süreniz pasaport kontrol polisi insiyatifine kalmış birşey. Olurda sorguya alınırsanız 24 gun kalacak maddi gucunuzu ispatlarsanız dönüş yapacağınıza inandırırsanız bir sorun olmaz. Ve vize mülakatında söylediğiniz gidiş ve kalış amacı ile ülkeye girişte söyleyeceğiniz süre ve amaçla aynı olmasına dikkat edin


  • @roccorocco Vize mülakatında Yeni yıl kutlaması için gidiyordum bilet inanılmaz pahalıydı yaz tatiline bıraktım. 16 Gün kalmam makul ozaman 24 gün dikkat çekebilir?


  • @likable hayır böyle birşey yok, planınız değişmiş olabilir, bunda bir sıkıntı yok. Tek konu sizin vize türünüzden farklı bir amaçla oraya gitmediğinizi ispatlamak.


  • @likable program değişebilir onda sorun yok. Amaç ve viZe türü (turistik) aynı olduğu sürece problem yok.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

55
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum