• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. TheEcot
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    T
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 31
    • En İyi 9
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

TheEcot

@TheEcot

40
    İtibar
    101
    Profil Görüntülemeleri
    31
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

TheEcot Takip etme Takip Et

TheEcot tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2024 Mülakat Deneyimleri

Eşim de ben de üniversite zamanından beri ara ara Green Card çekilişine başvurmuş olsak da son iki yıldır düzenli ve planlı olarak başvurduk. Geçen sene ikimize de çıkmadı. Bu sene lottery açıklandığında ise eşime çıktığını öğrenmiş olduk. Normalde eylül ayı civarlarında evlilik planları yaptığımız için ilk öğrendiğimizde beni de başvuruya dahil edebilmek için nasıl ilerlememiz gerektiğini düşünüp beni de ilk başvuruda direkt dahil edelim diye ilerleyecektik. Ancak o gece forumlar, videolar derken DS-260 formunu erken doldurmanın önemini öğrenip 1 gün içinde başvuruyu tamamladık. Yaklaşık 1 ay sonra da evlenip beni başvuruya dahil etmek için görüşme mailinin gelmesini bekleyecektik.
      09Ocak2024 Unganlar Sağlık Muayenesi: Görüşmeden 2-3 gün öncesine kadar randevu alınabiliyor olmasına rağmen biz özellikle görüşmeden 1 hafta öncesine 09Ocak2024 saat 09:00a randevu aldık herhangi bir aksaklık, süreçte uzama vs olursa diye. Ankara’da yaşayan arkadaşlarımız olduğu için 1 gün önce Ankara’ya geldik. Randevu günü de arkadaşımız bizi Kuğulu Park’a bıraktı. Muayene içinde bulunduğu binanın 4. Katında. Çalışma saatleri de 9da başladığı için biz geldiğimizde henüz açık değildi ve saat 9’a 5 kala açıldı. Randevumuzu söyledik ve pasaport, aşı kartlarını verdik. Biz fotoğraf da götürmüş olmamıza rağmen orada tekrar fotoğrafımızı çektiler ve kan testleri ve akciğer röntgeni için iki kişi totalde 90 dolar ödeyip 3. Kattaki Düzen Laboratuvarına yönlendirdiler. Kalabalıktan dolayı burada işlemlerimiz için sıra gelmesini biraz bekledik. Akciğer filmi ve ve kan verdikten sonra burada işimiz bitti. Ben daha kapsamlı bir kan tahlili yapılıyor zannediyordum ama hemşire sadece bulaşıcı hastalıklar için kan aldıklarını söyledi. Sonrasında tekrar 4. Kattan bu sefer muayenemiz için yaklaşık 1,5 saat sonra saat 11:00de gelmemizi söylediler. Biz o sürede banka işlerimizi hallettik ve görüşme için banka hesap dökümlerimizi aldık.
      Muayene için döndüğümüzde bekleme alanı iyice kalabalıklaşmıştı ve biz de 11:05 gibi gelebildiğimiz için sırada bizden önce aldıkları kişiler oldu. Bu nedenle yarım saat kadar bir sarkma ile 12 gibi muayene sıramız geldi. İlk önce hiç giysi/ayakkabı çıkarmadan boy ve kilo ölçümü yapıldı. Sonra sadece çamaşırlar kalacak şekilde verdikleri önlüğü giymemiz istendi. Basit bir karın ve göğüs muayenesi yapıldı. Normalde lens kullandığım için lenslerimi takarak ve gözlüğümü de yanımda götürerek gittim ve bu durumu belirttim. Hiç gözlüğüme bakmadı ve raporda “lens ile normal” olarak belirtebileceğini söyledi. Başka bir göz muayenesi veya lens/gözlük derecesi sormadı. Eşim rutinde de gözlük kullanıyor ve görüşmeye de gözlükle gitti. Ancak ona da gözlük/göz numarası ile ilgili hiçbir şey sormadı. Sonra doktor bey odadan çıkıp bir 10-15 dk sonra geri geldi ve aşı yaptı. Ben de eşim de tek doz aşı olduk. Ancak bana da eşime de aşıyı hiçbir şey söylemeden yattığımız şekildeyken pat diye yaptı. Muayene ve aşılara iki kişi toplamda 680 dolar ödedik. Ertesi gün 3-5 arası söyledikleri gibi raporu almaya gittik.

17Ocak2024 Konsolosluk Görüşmesi: Saat 08:45’te olan konsolosluk görüşmemize 7:45 civarlarında geldik. Bu sırada bile yoğun bir kalabalık ve gerginlik vardı. Randevu saatlerine göre çağırıyor olmalarına rağmen anons ettiklerin saatlerin net duyulmuyor olmasından dolayı güvenliğin önüne doğru ve bekleme sınırını geçecek şekilde yığılma oldu. Bir süre sonra güvenliğin ikazıyla herkesin geriye doğru ve tek sıra olarak beklemesi istendi ve ikişer ikişer çağrıldık. Pasaportlarımızı güvenliğin önündeki çekmeceden teslim ettik ve içeri girmek için bekleme alanına geçtik. Bu sırada güvenlik adımı anons etti ve tekrar yanına çağırdı. Soyadımı teyit etti ve hangi soyadımla başvurduğumu, soyadı değişikliği yapıp yapmadığımı sordu. Şöyle ki biz başvuruyu yaptıktan sonra evlendik ve başvurumuzu beni eklemek için açtırmıştık. Ancak bu sırada başvuruya ismimi eski soyadım ile eklemişlerdi. Biz ise başvurumu güncel bilgilerimle tamamladık. Doğru ve güncel bilgilerle benim için de ds-260 formunu tamamladığımız için adımın eski soyadımla eklenmiş olmasına takılmamıştık. Bu durumu güvenliğe açıkladık ve yanımda eski soyadımın bulunduğu bir kimliğin olup olmadığını sordu. Eski pasaportlarım yanımda olduğu için onları gösterdim. Bu şekilde kabul ettiler ve bekleme sırasına geri döndük. Adımız seslendiğinde güvenlikten geçip görüşmelerin yapıldığı ala geçtik. Vize başvuru türümüzü belirttikten sonra sadece pasaportlarımıza baktılar ve beklememizi söylediler. En çok bundan sonraki süreçte bekledik. Yaklaşık 1 saat sonra asıl talihli olan eşimin adı söylendi ve para ödemek için çağrıldık. İki kişi için 660 dolar ödeyerek sıra numaramızı aldık. Sıramız geldiğinde sırayla bizden istedikleri belgeleri verdik. Bu sırada biz şöyle bir deneyim yaşadık. Eşimle ben ayrı ayrı tuttuğumuz hesap dökümlerimizi 1 hafta önce gelen mailde sadece eşimden hesap dökümü istendiğini görüp ortak hesap oluşturup benim hesabımdaki parayı oraya geçirmiştik. Ancak diğer maddi destekleyici dökümanlar için aynısını yapamadığımız için o kısmı şansa bıraktık. Gerekli belgelerden eşimin banka dökümünü istediklerinde benimkileri de verip veremeyeceğimizi sorduk ve gişedeki görevli kabul etti ve benim dökümanlarımı da dosyaya koydu. Eşimin geçeri amerika vizesi olup olmadığını sordu ancak bana sormadı ve biz benim de amerika turistik vizem olduğunu biz belirtmek durumunda kaldık. İkimizinde geçerli Amerika turistik vizesinin olduğu pasaportlarımızı da verdik. Green cardlarımızın postalanacağı adresi başvurudaki adresimizle teyit etti ve bahsettiğimiz adresin geçerli olduğunu söyledik. Kapalı zarftaki sağlık raporlarımızı da burada bizden isteyip, zarfları açıp dosyalarımıza ekledi. Görüşmeyi ingilizce yapıp yapamayacağımızı sordu ve ingilizce yapabileceğimizi söyledik. Sonrasında aynı aldığımız sıra numarasıyla görüşme sıramızı bekledik. Mülakatları yürüten yabancı çalışanlar Türkçe biliyor olmasına rağmen bir gişede Türk bir görevli de destek vermek amaçlı bulunuyor. Bizim sıramız bu gişeyedeki görevliye denk geldi. İlk önce yemin ettirip bilgisayardan başvurumuzu incelemeye başladılar. Bu sırada yabancı kişilerin sorusuna cevap verdiğimizi anlayıp ingilizce devam edebileceğimiz konuşuldu. Mülakatı yapan kişi eşimin başvurusunda meteoroloji mühendisliği okuduğunu görüp şaşırdı (hatta bizce etkilendi) 😊

• Ne mezunusun? Eşim burada lisans ve yüksek lisans bölümlerini belirtti
      • Nerede yaşamayı düşünüyorsunuz? Philadelphia
        Bu arada henüz mülakat devam ederken ikimizin de turistik vizelerine “cancelled” damgalarını bastıklarını gördük ve içten içe sevinmeye başladık.
      • Ne iş yapmayı düşünüyorsun? Burada sadece eşime soracaklarını tahmin ettiğimiz için kendimizi özellikle ikimizin çalışacağını da belirtecek şekilde hazırlamıştık ve bu kısımda benim de mesleğimi belirtecek şekilde ikimizin de şu anda yaptığı işlerde çalışmaya devam edeceğimizi söyledik
      • Türkçe bilen diğer çalışan bu arada İzmir’deki denizin gel-git olaylarıyla ilgili eşime sorular sordu ve bununla ilgili bir konuşma geçti
        Bize hiç ne kadar para ile gideceğimizi yada amerikada tanıdığımız olup olmadığını sormadı. Ve “Onaylandı 1 hafta PTT” cümlesini duyduk. Ama o sırada heyecandan görüşmenin son saniyeleri eşimde de bende de yok diyebiliriz. Teşekkür edip sevinçle çıkarken orada belki sadece 1-2 saattir aynı ortamda bulunan insanların da sizin suratınızdan sizin sevincinizi paylaştığını görüp, göz göze geldiğimde gerçekten daha da duygusal bir an yaşadım.
        09:45 gibi para ödeme sırasına girdiğimizden yaklaşık 45dk sonra mülakattan çıkmıştık ve taksiye bindiğimizde saat 10:40 civarlarındaydı. Bütün vize işlemleri aslında çok küçük bir alanda ilerlediğini fark ettik ve özellikle sabah ilk saatlerdeki yoğunluktan dolayı asıl zaman alan kısım sürecimizin başlamasına kadar beklediğimiz kısım oldu.
        Biz mülakatta onay aldıktan sonra “Visa Status Tracker” da AP her halükarda göründüğünü bilmiyorduk o nedenle 17Ocak akşamında ilk başta biraz şaşırdık. Sonra da 18Ocak ve 19Ocak sabahımız bunun tedirginliği ile geçti. Ancak @gucarslan beyin de dediği gibi 19Ocak sabahı vize durumumuz “issued” oldu ve akşamına da PTT mesajını aldık.

Süreç boyunca destek olan, sorularımızı yanıtlayan herkese çok teşekkür ederiz. Süreci devam eden herkese bol şanslar dilerim 😊

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      T
      TheEcot

Merhabalar, öncelikle süreç boyunca tüm sorularımızı cevaplayan @gucarslan ve herkese çok teşekkür ederiz. Bizim de bugün görüşmemiz vardı ve vizemiz onaylandı. İlk fırsatta detaylı bir şekilde mülakat sürecimizi yazacağım ama randevu maili alabilmek en büyük sıkıntıymış. Onun dışında hazır bir şekilde eksiksiz gidince sıkıntısız halloluyor. Bu süreci de eksiksiz ilerletmemize katkıda bulunan forumdaki herkese tekrardan çok teşekkür ederiz!! Süreci devam eden ve bekleyen herkese de bol bol şanslar dilerim ✨

T
      TheEcot
    • RE: Türkiye'den ABD'ye ev eşyalarının taşınması

Merhabalar, biz nisan 2024te ABD’ye giriş yaptık. Türkiye’de evlilik hazırlıklarımız green card çıkmadan önce başladığı için biz ev için alışverişlere başlamıştık ve oradayken aldığımız ürünlerden tabak, çatal bıçak takımı, bardak vs gibi yeni alınan ama henüz hiç açılmamış ürünlerimiz olduğu için biz Amerika’ya onları da getirmek istedik. Yeni alınmış olmasaydı çok da getirmeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Biz biraz eşyaları yeni ve hevesle almış olmamızdan dolayı heyecanlı olduğumuz için getirmek istedik. Bu süreçte hem forumda gördüğümüz hem de kendimiz araştırıp bulduğumuz firmalarla iletişime geçip bilgi ve fiyat aldık. Eşyaların gemiyle gönderilmesinin daha uygun olsa da Amerika’ya ulaşma süreleri çok uzun olduğu için biz uçakla göndermeyi seçtik. Ve en içimize sinan ve güvenilir gelen Nilgörkem firmasıyla gönderimi yaptık. Eşyalarımızı 7 Nisan’da firmaya İstanbul’dan kargoladık, 8 Nisan’da da JFK’ye uçtuk. Eşyalarımız 18 Nisan’da bize ulaştı. Eşyalar gümrükten geçeceği için tüm kolilerin/bavullarının içinin Nilgörkem tarafında kontrol edileceğini bize söylemişlerde ve muhtemelen bu sırada tüm eşyalarımızı biz kendimiz çok özenerek yerleştirmiş olduğumuzu düşünmemize rağmen çok çok daha iyi bir şekilde sarıp yerleştirmişler. Bizim son anda çok özensiz koyduğumuz bir ürün dışında hiçbir eşyaya bir zarar gelmeden tüm eşyalarımız elimize ulaştı. Sadece 1 bavulumuz sonradan geldi bu süreçte de kendilerine ulaştığımızda bizi süreçle ilgili bilgilendirdiler. Umarım ihtiyacı olan birilerinin de işine yarar bizim sürecimiz.

Yolculuk içinde yayımlandı
      T
      TheEcot

Şimdi güncellendi ve issued oldu @gucarslan bey. Dediğiniz gibi gereksiz telaş yapmışız. Çok teşekkür ederiz.

T
      TheEcot

@TheEcot Merhabalar, detaylı bir paylaşım yapmayı bekliyorduk ancak bahsettiğim 17ocak görüşmemizden beri vize durumumuz hala AP de görünüyor. Konsolosluk görüşmesinde mülakatımız gayet olumlu da geçti. Çok az soru sordular. Onaylandı, 1 hafta PTT cümlesini de duyduk. Ancak vize durumumuz bugün tarih 19 ocak olarak güncellendi ve hala AP görünüyor. Mülakat sırasında ek belge istemediler ya da sonrasında hiç mail de gelmedi. Bu kadar APde kalması bizi tedirgin etti. Bu durumun ne kadar sürmesi normal ve de bir süre sonra mail ile bizim iletişime geçmemiz gerekir mi acaba? Şimdiden teşekkürler,

T
      TheEcot
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, biz eşime DV lottery çıkmasıyla sürece dahil olduk. Kasım ayındaki mail dağıtımında da 17 Ocak için mail aldık. DS-260 formunu doldururken evli değildik. Şimdi mail geldiği için eşimin başvurusunu açtırıp hem onun medeni durumunu güncelleyip beni de başvuruya ekleyeceğiz. Daha önceki araştırmalarımızda KCC’ye mail atarak ilerlendiğini okumuştuk. Artık başvuru güncelleme işlemleri https://tr.usembassy.gov/visas/contact-immigrant-visa-section/ linkinden direkt yapılabiliyormuş. Ancak şimdi yeni bir bilgi gördük ve çok fazla yerde de karşımıza detaylı bilgi çıkmadığı için teyit edemedik.
      Eşimin başvurusunu güncelleme ve beni başvuruya ekleme işlemini KCC’ye mail atarak mı yoksa bu link üzerinden mi i yapmalıyız? Bu konuyla ilgili bize güncel bilgi verebilecek biri olursa çok seviniriz. Teşekkürler

T
      TheEcot

@gucarslan DS260 sayfamızda dosyamız Ankara’da olarak görünüyor ama sürecin tamamlanması zaman alıyor demek ki dediğiniz gibi. Dönüşünüz için teşekkür ederiz, Aralık’ta tekrar mail atacağız artık.

T
      TheEcot

@Movistar74 çok teşekkür ederim

T
      TheEcot

@cansss "DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları" başlığının ilk sayfasında süreçle ilgili detaylı açıklamaları ve excel tablosunu bulabilirsiniz. Ayrıca excelin linki: https://bit.ly/428RByc

T
      TheEcot

TheEcot tarafından gönderilen son iletiler

@leyla biz kilo başına 8.5 dolar olarak fiyat almiştik ama eşyaların hacmi kilodan yüksek çıkarsa fiyatı hacme göre hesaplıyorlar. Bu da bizim o donem goruştuğumuz tüm firmalarda olan standart bir uygulamaydi

T
      TheEcot

Merhabalar, biz nisan 2024te ABD’ye giriş yaptık. Türkiye’de evlilik hazırlıklarımız green card çıkmadan önce başladığı için biz ev için alışverişlere başlamıştık ve oradayken aldığımız ürünlerden tabak, çatal bıçak takımı, bardak vs gibi yeni alınan ama henüz hiç açılmamış ürünlerimiz olduğu için biz Amerika’ya onları da getirmek istedik. Yeni alınmış olmasaydı çok da getirmeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Biz biraz eşyaları yeni ve hevesle almış olmamızdan dolayı heyecanlı olduğumuz için getirmek istedik. Bu süreçte hem forumda gördüğümüz hem de kendimiz araştırıp bulduğumuz firmalarla iletişime geçip bilgi ve fiyat aldık. Eşyaların gemiyle gönderilmesinin daha uygun olsa da Amerika’ya ulaşma süreleri çok uzun olduğu için biz uçakla göndermeyi seçtik. Ve en içimize sinan ve güvenilir gelen Nilgörkem firmasıyla gönderimi yaptık. Eşyalarımızı 7 Nisan’da firmaya İstanbul’dan kargoladık, 8 Nisan’da da JFK’ye uçtuk. Eşyalarımız 18 Nisan’da bize ulaştı. Eşyalar gümrükten geçeceği için tüm kolilerin/bavullarının içinin Nilgörkem tarafında kontrol edileceğini bize söylemişlerde ve muhtemelen bu sırada tüm eşyalarımızı biz kendimiz çok özenerek yerleştirmiş olduğumuzu düşünmemize rağmen çok çok daha iyi bir şekilde sarıp yerleştirmişler. Bizim son anda çok özensiz koyduğumuz bir ürün dışında hiçbir eşyaya bir zarar gelmeden tüm eşyalarımız elimize ulaştı. Sadece 1 bavulumuz sonradan geldi bu süreçte de kendilerine ulaştığımızda bizi süreçle ilgili bilgilendirdiler. Umarım ihtiyacı olan birilerinin de işine yarar bizim sürecimiz.

T
      TheEcot
    • RE: ABD Vatandaşı ve Göçmen yakınlarının B1/B2 vize başvuruları

@graombze cevaplayan herkese cok tesekkurler. Babamin vize gorusmesi bugundu ve vizesi onaylandi. Herkesin bahsettigi gibi hicbir belgeye bakmamislar.
      -Ne icin gidiyorsunuz?
      -Cocuklarim ve damadim orada yasiyor, onlari ziyaret etmeye gidiyorum.
      -Ne is yapiyorlar?
      -Siz ne is yapiyorsunuz?
      -Daha once hic yurtdisina ciktiniz mi?
      Sonrasinda da onaylandi kagidini vermisler.

Biz GC liyiz, babam basvuruda masraflarini kendi karsilayacagini belirtmesi ragmen biz yine de davet mektubu yazdik ve bizde kalacagi ve buradaki gunluk masraflari vs bizim karsilayacagimizi belirttik. Ancak dedigim gibi bununla ilgili hicbir konu olmamis.

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      T
      TheEcot

@graombze @Esrâ-Nur çok teşekkür ederim cevaplarınız için içimizi rahatlattı. Dönecek olmasını göstermek için yine de vize onaylanmadan uçak biletlerini almadınız değil mi? Bir de ne sormuşlar mülakatta acaba hatırlıyorsanız? Ve de hangi belgeleri istiyorlar?

T
      TheEcot

Sizin ailenizin mulakati yakin zamanda miydi acaba? Bir de mulakatta gelis sebeplerini nasil belirttiniz? Cunku gorusmelerde Amerika ziyaretinizi karsilayabilecek kadar nakit gormek istiyorlar diye biliyorum

T
      TheEcot

Merhaba, kardesim yaklasik 10 yildir amerikada yasiyor; ben ve esim de 2024 nisanda green card ile amerikaya geldik. Babam bizi ziyaret icin b1/b2 vizesine basvurdu ve ocakta mulakati var. Ancak 1 ay once bir araba satin aldi ve haliyla birikmis tum para ona gitti. Arac kendi uzerine, ve banka dokumunde paranin araca gittigi de gorunuyor. Ancak mulakatta hesap dokumunde cok az miktar para gosterebilecek. Yaklasik 30-40 bin tl kadar muhtemlen. Bu vize reddine sebep olur mu? Babamin masraflarini bizim karsilayacagimizi kanitlamak icin nasil bir yol izlemeliyiz? Tesekkurler,

T
      TheEcot
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

@Hamuchera tüm dönüşler için teşekkürler. Birkaç firmaya sorduk, hiçbir araç kiralama firması sınav için araç kiralamıyor. Başka eyaletten bir tanıdığımız araç ayarlayabilecekti, o seçeneği de NY ehliyetli biri olmadığı için yapamadık. Son çare olarak sürücü kursundan kiralama yaptık. En garanti yol olarak.

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      T
      TheEcot
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

Merhaba, NY’da ehliyet alacağız yazılı sınavı, 5 saatlik eğitimi tamamaladık. Sadece direksiyon sınavı kaldı. Onda da aracı kendimiz bulmamız gerekiyor. Ancak aracını kullanabileceğimiz hiçbir tanıdığımız yok. Sürücü kursları çok pahalı fiyata kiralıyorlar. Ve Türkiye ehliyetimle daha önce araç kiralamış olmama rağmen, Rent a car şirketleri direksiyon sınavı için araç kiralamıyorlar. Merak ettiğim ben yine Türkiye ehliyetimle araç kiralayıp direksiyon sınavına gitsem sınav sırasında bu bir sorun teşkil eder mi? Ya da böyle bir durumda tek yol sürücü kurslarından araba kiralamak mı? Teşekkürler,

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      T
      TheEcot
    • RE: Amerika'da Evcil Hayvan Bakimi

@MySea Kedimizle birlikte Turkiye'den geldigimiz icin kedimizin cipi var ancak kayit derken cipinin Amerika'da bir kaydi olmasi gerekip gerekmedigini kastetmistim. Kedimiz biraz agresif oldugu icin onu da daha az strese sokmak adina once biz bilgi alip sonra randevu alip kedimizle gitmeyi planlamistik

Kültür ve Hobi içinde yayımlandı
      T
      TheEcot
    • RE: Amerika'da Evcil Hayvan Bakimi

Merhabalar, biz de NYa geldik 2 ay once kedimizle birlikte. Astoria bolgesindeyiz. Bilgi almak icin yakinda buldugumuz bir veterinere gittik ancak herhangi bir islem yapmamiza gerek olmadigini soyledi, acikcasi cok da ilgili davranmadi. Ben de ilk sayfadaki Homeagain sitesini gordum. Zorunlu olsa da olmasa da burada kedimizin kaydini yaptirmak istiyoruz. Ve asilari, ic/dis parazitleri icin nasil bir yol izlemeliyiz. Tecrubesi olanlardan paylasabilecekler olursa cok memnun oluruz

Kültür ve Hobi içinde yayımlandı
      T
      TheEcot