Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @begumm bana da 6 ayi bulabilir demisti giristeki memur ama 2 ay sonra green cardlarimiz elimize ulasti. Sanirim 6 ay diye max sureyi soyluyorlar.

• @Manushaqe İnşallah iki aya gelir... Sagolun

• @begumm biz de aynı şekilde Dulles'tan giriş yaptık. size SSN için ayrıca bir şey söylediler mi ?

• @Manushaqe çok teşekkürler. Bir süre daha bekleyelim o halde.

• @Aylin-Artu söylemediler.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Selamlar arkadaslar. Tecrubelerin onemli ve faydali oldugunu biliyorum o yuzden ben de bu yaziyi yazmak istedim. 22 haziran tarihinde istanbul-new york ucusuyla amerikaya resmi bir giris yaptim. Oncelikle eger new yorku transit olarak kullanacaksaniz tum valiz, checikin gibi islemleri tekrardan bir sonraki ucusunuz icin yapacaginizi hatirlatiyim. Iki ucus arasi zamani kisa tutmayin min 3 saat olmali. Istanbul havalimanindan yaklasik 10 saatte new yorka vardim. Diz mesafeleri oldukca kisa. Pek keyifli bir yolculuk olmuyor. Ucaktan indikten sonra direkt pasaport kontrol noktasina yonlendiriliyorsunuz. Amerikan vatandaslarinin ve diger vize ile gelenlerin pasaport kontrol yerleri ayri ama sonrasinda bizi de onların yanina aldilar ( ileride detaya inecegim) pasaport noktasina geldigimizde onumuzde bir aile iki de genc hanimefendi vardi. Sanirim latin amerikali olan bir pasaport gorevlisinin sirasindaydim. O kadar cok soru sordu ki ondeki kizlara. Hatta azarladi resmen oyle soyleyebilirim. Ilk kizi gecirmesi resmen sorguyla beraber yarim saati buldu. Diğerine gecince yine cok sorgulamaya başladi. Eyvah dedim kesin diger ucagi kaciracagim. Sonra bir sorun cikti sanirim bizim sirayi dagitip amerikan vatandaslarinin sirasina gonderdiler. Pasaport gorevlisine pasaportu uzattim. Parmak izimi aldi. Uzun zamandir dv1 vizesi icin islem yapmadigi icin yanindaki gorevliden bazi konularin teyidini aldi. Pasaportunuza bastigim bu damgayla 1 yil boyunca bu vizenizi green card olarak kullanabilirsiniz dedi. Adresimin dogru olup olmadigina emin misin green cardin buraya gonderilecek dedi. Eminim dedim. Cantamda yiyecek meyve vs bir sey tasiyor musun dedi. Buskiviyi gosterince o sorun degil dedi. Gecebilirsiniz diyip beni gonderdi. Ayri bir odaya alinmadim. Bilet, kalacak yer, ne is yapmayi planliyorsun, simdi vegasa gidiyorsun niye adreste sikago yaziyor vs hicbir şey sormadi. Asagidaki belgeleri goturdum sadece

1. pasaport
    2. Ds-260 confirmation page
    3. Unganlardan aldigimiz asi raporu
    4. Unganlardan aldigimiz akciger cdsi
    5. Sari zarf
      Saglik raporumu inceledi biraz. Zaten diger pasaport gorevlisine de buna bakiyoruz bir tek degil mi diye sormustu.

Benim tecrubem bu sekilde. 4-5 gun kalip 1 yil icinde geri donecegim umarim sorun cikmaz. ve eger new yorka gidiyorsaniz o kisa boylu latin amerikali gorevliden uzak durun:)

Ek bilgi: ben yurtdisi cikis harci odemeden e-pasaporttan gectim. Hicbir sorun olmadi. Bu bilgiyi de vermis olayim

• @Turco ssn 7 günde secured 3 günde gelmiş ne güzel benim debit kard daha gelmedi secured hala surec devamediyor ssn de gelmedi ama daha yeni 1 haftam doldu. Inslh aftaya gelir

• Merhaba,

IST–Frankfurt–Tampa hattı üzerinden ABD’ye giriş yaptık. Tampa hakkında çok fazla bilgi göremeyince kendi tecrübemi paylaşmak istedim.

İstanbul çıkışında Gözen Security beni kenara çekti. 1-2 soru sordular ama ben de biraz sinirlendim açıkçası, "Neden soruyorsunuz ki?" gibi bir çıkış yaptım. Görevli, İstanbul’da çalıştığıma dair belge istedi. Ben de "Ne alaka, belgeyi ne yapacaksınız?" dedim. Ardından EB1-A sürecine eşim üzerinden giriş yaptığımızı söyleyince, “Tamam, şimdi anlaşıldı” dedi ve geçişe izin verdi.

Almanya aktarmasında ise "random selected" diyerek biletime SSSS kodu bastılar. İlk olarak sorgu odasına alındım; birkaç soru sordular, üst araması yapıldı ve sanırım doku veya madde var mı gibi birkaç örnek aldılar. Tam rahatladım derken adım tekrar anons edildi. Bu sefer biletimi değiştirip yine SSSS yazılı bir bilet verdiler ve tekrar güvenlik kontrolüne alındım. Ailemin yanımda olması ve tekerlekli sandalyemiz olduğu için böyle bir şey beklemiyordum açıkçası. Gerçekten sistem rastgele seçiyor olabilir.

Sorular genelde klasik: "Nereye gidiyorsun?", "Kiminle gidiyorsun?" gibi. Yine kısa sürede çıkmama izin verdiler.

Tampa'ya girişte ise açıkçası bir kez daha kenara çekilirim diye bekliyordum ama hiç öyle olmadı. Girişte belgeleri verdim, "İlk girişimiz" deyince kısa bir işlem yapıp bizi odaya yönlendirdiler. Odada sadece "et getirip getirmediğimiz" soruldu, başka hiçbir şey yapılmadı.

Üzerimde 11.000 dolar vardı, biraz heyecandan beyan etmeyi unuttum. Onlar da sormayınca öylece geçtik.

Daha önce kiraladığım minivan’a 8 büyük, 3 küçük bavulu bir şekilde sığdırdım ve Airbnb’den tuttuğumuz eve geçtik.

Son olarak, maalesef çocuklardan biri rahatsızlandı. Bu yüzden eşim ertesi gün (yani bugün) Türkiye’ye geri dönecek. 15–20 gün sonra tekrar gelmeyi planlıyor.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   O okokok 

• @okokok Gecmis olsun yeni hayatinizda bol sanslar.

• @okokok geşmiş olsun VE hoş geldiniz

• @okokok Cok gecmis olsun ailecek. Garip gercekten Turkiye'den cikarkende mi sorgulaniyoruz yani 🙂 sasirtti su an beni. Hayir legal gitsen sorgulaniyosun, illegal olsa bu kadar batar miydi acaba gozlerine. Frankfurtta tekrar tekrar guvenlige takimaniz buyuk talihsizlik olmus.

• Çok teşekkürler. Hayat çok garip, 2 gün önce istanbul’dayken, şimdi sadece videolarda gördüğüm sokakları marketleri geziyorum.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Serapp Serapp 

• @okokok Hocam öncelikle girişiniz hayırlı olsun. Ardından olanlara üzüldüm açıkçası. Çok geçmiş olsun, umarım bir an önce çocuğunuz şifa bulur yanınıza gelirler.

• @okokok Hayatınızın yeni döneminde başarılar ve mutluluklar diliyorum. Umarım her şey gönlünüzce olur

• @okokok girişiniz hayırlı olsun. Çok çok geçmiş olsun

• @okokok hocam hayırlı olsun. başarılar dilerim. inşallah ben de en kısa sürede gelirim.

• Bu ileti silindi!

• Merhabalar. Austin / Texas girişimizi yaptık. Bilgilendirme amacıyla buraya yazayım.

26 Haziran İstanbul - Frankfurt + Frankfurt - Austin uçuşu ile 14:10'da Austin'e indik. Vatandaş veya göçmen olmayan (Vize ile giriş) pasaport sırasına girdik. Sıramız geldiğinde sarı zarfları ve pasaportları verdik. Fotoğraflarımızı çekti görevli. Sonra kendisini takip etmemizi söyledi.

Hemen arka kısımda bulunan odaya aldılar. Valiz bantlarına gidip bütün valizleri alıp o alana geri gelmemizi istediler. Valizleri alıp aynı alana geri geldim. Başka kimse yoktu zaten. Valizleri dedektörden geçirdiler. o sırada çift kaşeli (vize sayfasında) pasaport geldi. Hoşgeldiniz dediler ve Austin'e giriş yaptık.

Uçaktan indikten yaklaşık 30 dakika sonra bütün işlemler bitmiş şekilde otoparktaydık.

Pasaport memuru herhangi bir soru da sormadı. Sadece fotoğrafı çekti ve takip edin beni dedi. bu kadar.

Burada 3. günümüz. Hala kendimize gelemedik ama koşuşturmaya da devam ediyoruz.

• 27 Haziran Cuma günü SSA ofisine gidip SSN almak istedik ancak online başvuru yapıp randevu ile gelmemizi söylediler ve geçici ssn vermediler. Pazartesi tekrar gideceğiz.

• Biz Austin'e gelmeden önce kalacağımız bölgeyi Round Rock olarak belirledik ve ev bakmaya başlamıştık. https://www.apartmentprosroundrock.com/ bu siteden bir üyelik açtık ve bize ücretsiz bir temsilci atandı. Bu temsilci de istediğimiz şartlarda birçok daire buldu ve başvurularımızı yaptık. Pazartesi günü kontratımızı yapıp kendi dairemize gireceğiz. not olarak bu temsilci ücretsiz. hizmet ücretini karşı taraftan alıyor. Belki round rock için olan bu sitenin farklı şehir ya da bölgeler için olanı da vardır.
      genel olarak tesis şeklindeki yerleşimler kredi skoru / gelir beyanı ya da kefil istiyor. Şartları gereksiz ağır ve saçma.

Kiralar uygun denebilir. bizim kiralayacağımız yer, 1+1, 65 metrekare daire 1.300 usd (1 sene kontrat yaptığında 2 ay bedava + 750 usd visa hediye çeki veriyor tüm marketlerde kullanılabilir) aylık neredeyse 1000 usd ye geliyor. Bu şekilde çeşitli kampanyalar yapan community'ler var. Havuzlu, spor salonlu, çocuk ve yetişkinler için oyun alanlı, barbekü alanlı gibi birçok özelliği var. elektrik, su, internet de dahil. ek herhangi bir ücret ödemiyorsunuz. çamaşır ve kurutma makinaları dairenin içinde. gibi gibi birçok avantajı var en azından bizim kiralayacağımızın. ama diğerlerinde de birçok olanaklar mevcut. hemen ilk gördüğünüz yeri tutacağız durumuna düşmeyin, gitmeden iyice araştırın derim.

• 28 Haziran cumartesi (bugün) arabamızı aldık.
      Araba konusunda da şunları söyleyebilirim. Carmax - Carfax gibi yerler daha temiz ve sorunsuz araba satıyormuş diye duyduk ancak fiyatlar çok uçuk. Facebook MarketPlace'te 15.000 usd olan aracın aynı model aynı renk ve benzer mile sahip olanı carmaxta 17250, carfaxta 17500 dü. ( Honda CRV)

Biz de kendimizce bir fikir ürettik ve almak istediğimiz aracın kendi bayisine gittik. Toyota Round Rock bayisi. Burada bütçemizi söyledik 13-14.000 maksimum dedik. Bunu çok düşük söyleyin. gitmeden önce de internet sitelerinden fiyatlara baktığımızda prius, corolla ve camry / 2016 model ve üstü olarak fiyatlara baktığımızda en düşük fiyat 17200 usd idi. (biz oradayken satıldı) bize de 2017 model toyota Prius Prime Advanced'i gösterdiler geriye kalan en düşük fiyatlı araç olarak. Araç fiyatı 18.900 + vergiler ve diğer masrafları ile 20.750 gibi bir fiyat verdiler. Hemen şimdi nakit olarak alıcaz derseniz 14 e vericez dediler uzun bir pazarlıktan sonra. Biz 13 de ısrar ettik ama başlangıçta bütçemiz 13-14 diye açık kapı bırakarak söylendiği için 14 te direttiler. (vergi ve masraflar dahil). + 5 kez depo fulleme şeklinde anlaştık ki alırken de full depo verdiler aracı.

bu sebeple bütçenizden daha düşük bir bütçe söyleyin. Arabayı aldık çıktık biz de tabiki. Adam götür market place e koy 10 günde 17 ye satarsın dedi ki fiyatlar o civarda gerçekten.

ayrıca buna da bir not iliştireyim. Texas'ta bayiden araba alırken Texas Ehliyetiniz yoksa kesinlikle arabayı size vermiyorlar. Her şeyi halledip parayı ödeseniz bile arabayı texas ehliyeti olan birinin bayiden çıkartması gerekiyor. Yoksa kesinlikle vermiyor. Biz de arkadaşım sayesinde aracı çıkarttık. Bununla alakalı tutanak düzenlendi. Dikkat edin o konuya, baştan sorun çünkü parayı sizden alana kadar bunu söylemiyorlar. herşey bitti para ödendi , geçici plaka takıldı, sonra dediler ki texas ehliyeti olan yakınınız var mı. aracı onun çıkartması lazım sana teslim edemeyiz diye.

Sonuç olarak arabamızı alıp airbnb evimize geri döndük.

Pazar günü dinlenip, Pazartesi evin kontratı, simcard alımı, ssn numarasının öğrenilmesi ve kendi evimize taşınma kısımlarını halledip eşya almaya başlayacağız.

Burada hava çok nemli ve çok sıcak. Antalya, Mersin gibi. dışarı çıkar çıkmaz üzerinize bal dökülmüş gibi yapışıyor her kıyafetiniz.
    Henüz iş konusunda ne yapılabilir tam olarak bilmiyoruz.
    açıkçası bu sıcakta nasıl çalışılır onu da gözümüz kesmiyor. Bu sebeple kendimize 2 ay süre tanıdık. 2 ay içerisinde, bol dinlenmeli, iş aramalı, dil geliştirmeli bir süreç yaşayacağız.

Dil biliyoruz diye geldik ancak konuşulanların %40-50 si kayıp. Göçmen çok. İspanyolca çok yaygın ve bizde yok. Umarım gelmek isteyenlere bir dayanak olur. ara ara eklemeler yaparım gelişmelerle alakalı.

• @emrebu89
    Yolunuz açık olsun. Texas ehliyetini alır almaz, hemen bir Uber Eats Driver hesabı açın, sizi tamamen geçindirmez ama az da olsa bir akarı olur, hem de şehri iyice tanırsınız.

Dil konusunda da, mesleğiniz nedir, ne tür bir iş bakıyorsunuz bilemiyorum tabi ama eğer daha profesyonel bir iş imkanı araştırıyorsanız, UT Austin’in ELP programlarına bakın derim. Evet bir tık pahalı ancak zaten temeliniz varmış, üniversiteden alacağınız dil eğitimi sizi çok ileriye atacak olmanın yanında, resumenizde ve LinkedIn gibi platformlarda görünür olmanızı sağlar.

• @emrebu89 hayırlı olsun en büyük adımı attın kolay gelsin emre, ssn başvurusu için dogum belgesi talep ettiler mi onuda yazarmısın başvuru yaptıgında. Spark (wallmart uygulaması, Amazon Flex bunlarada başvur mutlaka) hesapların açılınca en azından cepten yemez hemde @erenotti dediği gibi ortam tanıman hızlanır. Kolay gelsin herşey gönlünüzce olsun. Bizde aynı güzergahtan temmuz 15 de giriş yapacağız inşallah. Bizim green cardlar elimize ulaştı. Sadece benim ssn gelmedi.

Benzer Başlıklar

• 1
  • 3
  • 3
  • 572
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

132

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |