• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Turco
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    T
    • Takip Edilenler 3
    • Takipçiler 8
    • Konu 0
    • İleti 117
    • En İyi 54
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Turco

@Turco

124
    İtibar
    268
    Profil Görüntülemeleri
    117
    Takipçiler
    3
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Turco Takip etme Takip Et

Turco tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

Herkese merhabalar. 15400 lerdeki sıralamamla Umman'a dosya taşıma ve mülakat sürecini anlatmaya çalışacağım. Nasıl olsa bana sıra gelir düşüncesiyle rahat hareket etmenin stresini son aylarda yaşadım. Sonraki yıllarda çekilişi kazananlar @gucarslan Uğur beyin "Ankara'ya güvenmeyin" sözünü mutlaka dikkate alsınlar. Nisan ayı gibi artık bana sıra gelmeyeceğini anlayınca Viyana'ya dosya taşıma için mail attım ancak kapasitelerinin dolu olduğu yanıtı gelince daha çok stres oldum. Dünyanın çok farklı yerlerine dosya taşıma için mail attım, olumsuz dönüşler oldu. Sonunda çok şükür ki Umman olumlu dönüş yaptı. Bu sürecin nasıl geliştiği tarihsel olarak şöyleydi:

17 Mayıs: Dosyamı Umman'a taşımak için https://om.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/immigrant-visa-online-inquiry-form/ üzerinden form doldurup gönderdim.
      18 Mayıs: Umman'daki ABD konsolosluğundan Vize gerektiğini belirten mail geldi.
      19 Mayıs: 40*60 boyutlarında arka fon mavi olan fotoğraf çektirdim ve dijitalini bilgisayarıma attım, çünkü vize başvurusu için gerekliydi. https://evisa.rop.gov.om/en/loginportal sitesine üye oldum ve "36B Visit Visa Multi-Entry 1 yıl" yazan vizeye başvuru yaptım. 131 dolar karşılığı Türk lirası kredi katımdan çekildi.
      20 Mayıs: Vize başvurumun yanıtı mail ile geldi. Gelen yanıtta bu vizeyi neden istediğimi sordular, bize daha fazla kanıt gönderin yazdılar. Bunun üzerine evisa.rop.gov.om sitesine üyeliğimle girip başvurumu çevrimiçi olarak güncelledim. Greencard için ABD konsolosluğunda mülakata gireceğimi, bunun için 1 yıllık vizeye ihtiyaç duyduğumu yazdım ve konsolosluğun vize isteyen mailinin ekran görüntüsünü ek kısmına ekledim. 1 saat geçmeden olumlu yanıt geldi ve vizemin dijital hali mailime geldi. Vize tek sayfa, üzerinde bilgilerim yer alıyor, sol üstte fotoğrafım var ve en altta vizenin geçerli olması için bir ay içinde Umman'a giriş yapılması gerektiği yazıyordu. (Ben vizeyi dosya taşımak için kullandım ve bir ay içinde Umman'a girmedim. Vize yandı ama sorun değil çünkü yeşil pasaportumla vizesiz girebilecektim. 30 gün içinde Umman'a girmeyen vizesi yananlar tekrar aynı siteden vize başvurusu yapıp yeniden vize aldılar. Bu konularda sorun yaşanmadı)
      23 Mayıs: Güzel haber sonunda geldi. Umman konsolosluğu dosyamı Umman'a taşıyacağını bildiren maili yolladı. Birkaç gün sonrasında KCC'ye mail attım ve dosyamın nerde olduğunu sordum. Dosyamın Umman'da olduğunu öğrenince rahatladım.

Bu süreç sonunda @lumos Tuğba hanımla haberleştim ve beni DV2023 Maskat Telegram grubuna aldı. Burada çok iyi bilgi alışverişi oldu, çok fazla yardımlaşma oldu o yüzden yeri gelmişken Tuğba hanıma, Uğur beye, dosya taşıma aşamasında yardımcı olan @cebrailoz ve o grupta bulunan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Yesilkartforum olmasa ne dosya taşımadan haberimiz olurdu, ne de Umman'ın dosya taşımayı kabul ettiğinden.

Umman'a gitmeden önce sağlık raporu için Türkiye'den antikor testi yaptırmam ve eksik aşılarımı olmamın faydalı olacağını az önce bahsettiğim Telegram grubundan öğrendim. Devlet hastanesine gidip durumu anlattım antikor testlerimi oldum ve eksik aşılarımı yaptırdım. Hastaneden belgemi aldım.

Normalde 1 yıllık vizemin yanmaması için 1 ay içinde giriş yapmak gerekiyordu fakat benim hem yeşil pasaportum hem bordo pasaportum olduğu için vizemi yaktım ve mülakat için mail bekledim.

22 Haziran'da mülakat mail geldi. 15 Ağustos'a mülakat vermişlerdi. Çok sevindim ve Umman'da bulunan NMC Specialty Hospital isimli sağlık kuruluşuyla + 96895230546 numaralı whatsap üzerinden iletişime geçtim 6 Ağustos'a sağlık randevusu alabildim. Normalde mülakat tarihiyle arasında 15 gün öncesine randevu veriyorlar, yakın tarihe randevu vermiyorlar fakat rica ettim beni kırmadılar. Aşılarınızı gelmeden önce olursanız kabul ederiz dediler ben de aşılarımın tam olduğunu yazdım.

Evraklarımı gitmeye yakın tarihlerde tamamladım. Türkçe olanları çeviri, noter onayı ve apostil yaptırdım. Artık her şey hazırdı. 5 Ağustos'ta eşimle birlikte İstanbul Sabiha Gökçen havalimanından Maskat'a gittik. Sabaha karşı havalimanındaydık, otaxi uygulamasını Türkiye'deyken telefonuma kurup aktif etmiştim. Otaxi uygulamasından taksi çağırıp otelimize vardık, kısa bir dinlenmenin ardından sağlık kuruluşuna gittik. İngilizcemiz yeterli olmamasına rağmen çok yardımcı oldular. Türkiye'den getirdiğm aşı evraklarımı ve covid aşı belgemizi verdik, her birey için abd vizesi boyutlarında 5 adet fotoğraf verdik, kişi başı 75 Umman riyali ödeme yaptık. Boy kilo ölçümü, tansiyon ölçümü yapıldı. Oradaki görevli eşliğinde röntgen çektirdik ve doktorla görüştük. O an orada bizim gibi sağlık raporu almaya giden @airyucel bey bize tercümanlık yaptı sağolsun. Kısa bir muayeneden sonra işlemimiz tamamlandı ve mülakattan bir gün önce sağlık raporunu buradan alabileceğimiz söylendi.

15 Ağustos'a kadar Umman'da bir otelde kaldık. Bizim için biraz kafa dağıtmak için tatil gibi oldu. Umman çok sıcak, dışarısı sanki sauna gibiydi. Genellikle otelde havuz, spor vs derken günler geçti.

15 Ağustos sabah 09:30'daki mülakatım için 06:00'da uyanmıştık 🙂 Gerçi her ne kadar gece heyecandan sürekli uyansam da bir şekilde uyumaya çalıştım 🙂 Sabah güne telefonuma gelen motive edici bir sesli mesajla uyandım. Telegram grubundan iletişimde olduğumuz ve bizimle aynı gün mülakata girecek olan @sevilt Sevil hanım, yanında bulunan Beyza hanımla birlikte bize moral verici ses kaydı atmıştı 🙂 Az önce bahsettiğim telegram grubu gerçekten bilgi/fikir alışverişi ve yardımlaşma anlamında muazzamdı. İngilizcemiz iyi değildi ve yine telegram grubundan tanıştığımız aynı gün mülakata girecek olan @pensieve Nalan hanım bize yardımcı olabileceğini söyledi (Ona çok teşekkür ediyorum çok yardımcı oldu). Form aracılığıyla Umman ABD konsolosluğuna mülakata tercüman ile girmek istediğimi yazdım, kabul ettiler, Nalan hanımın bilgilerini verdim onay maili geldi. Bu mailin çıktısını yanıma almıştım.

Sabah 09:00 gibi ABD büyükelçiliği önündeydik, bizim gibi mülakata girecek arkadaşlarla beklemeye başladık. Mülakat saatimize göre içeri sırayla girdik. Ben, eşim ve tercümanımız Nalan hanım güvenlik kontrolü ardından içeri girdik. Güvenlik görevlisine tercüman için mail çıktısını gösterdik ve içeri girdik. İçerideki salonda beklemeye başladık, bu salon klimadan dolayı çok soğuktu, üzerinize hırka tarzı giyebileceğiniz bir şey alırsanız çok iyi olur. 1 numaralı bankoda cashier kısmında evraklarımızı verdik ve kişi başı 330 dolar ödeme yaptık. Evraklarımızı verirken Nalan hanım da yanımızdaydı ve anlamadığımız kısımlarda bize yardımcı oldu. Bir sıra numarası verdiler ve sıramızı beklemeye başladık. 11:30 civarında bize sıra geldi ve hemen yan tarafta 2 numaralı bankoda yer alan sarışın güleryüzlü hanımefendi bizi mülakata tabi tuttu 🙂 Burada beklemediğimiz bir şey oldu ve yanımızda tercümanlık için bulunan arkadaşımızı kabul etmedi, biz mail çıktısını göstermemize rağmen. Bu sırada biraz panikledim çünkü tercümanla gireceğim için kendimi daha rahat hissediyordum. Neyse ki tedbirli davranıp çıkabilecek sorulara çalışmıştım ve hiç zorlanmadan yanıtladım.

Elimizi kaldırıp yemin etmemizi istedi, yemin ettik. Parmak izlerimiz alındı.
      Şunları sordu:
      -Mesleğiniz nedir?
      -Ne zaman evlendiniz, çocuğunuz var mı?
      -Başka bir ülkede bulundunuz mu? (Ben bu soruya evet deyince police sertifikamı sordu, ben polis sertifikam var deyince evraklar arasında buldu ve ok dedi. Zaten mülakat yaparken bir yandan evrakları inceliyor bir yandan ara sıra önünde bulunan bilgisayar ekranına bakıyor ve bize gülümseyip sorular soruyordu)
      -Hiç tutuklandınız mı?
      -ABD'de nereye gideceksiniz? Orada bir tanıdığınız var mı?
      -ABD'ye gidince ne iş yapmayı düşünüyorsunuz?

Asıl talihli bendim ve eşime hiçbir şey sorulmadı.

Tüm bunların sonunda o meşhur "approve" kelimesini duyunca sevincimi tarif edemem 🙂

Umman'a hiç vize almadan yeşil pasaportumla giriş yaptım, 10 gün kaldım ve mülakat esnasında bordo pasaportumu verdim. Şimdi yine yeşil pasaportumla Türkiye'ye döndüm ve vizemin basılacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum.

Buraya kadarki süreci anlatmaya çalıştım. Vize basıldığında buradaki yazımı güncelleyeceğim. Bu platformu kuran ve yardımını esirgemeyen herkese bir kez daha teşekkür ederim.

Güncelleme: Pasaportlarımızın hazır olduğuna dair mail 23 Ağustos'ta geldi fakat ben Türkiye'de olduğum için 27 Ağustos'ta gidip vize basılı pasaportları ve sarı zarfları aldım. Buraya tek gittim ve tüm pasaportları aldım. Zaten sadece asıl talihliyi içeri alıyorlar.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      T
      Turco
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@avc

Ayrıca benim dosya taşıma için gönderdiğim yazıyı örnek olması açısından buraya aktarıyorum. İleride dosya taşımak isteyenlere belki faydası dokunur.

XX olarak belirttiğim kısımlara kendi kişisel bilgilerinizi yazarsınız.

Hello,

Dear Sir/Madam,

Case Number: 2023EU000XXXXX

First Name: XXXX

Last Name: XXXX

Date of Birth: (AY) /(GÜN) /(YIL)

I hope this email finds you well.

I am a citizen of TURKISH and I recently received the good news that I have been selected as a winner of the DV-2023 Lottery. I would like to request the transfer of my Green Card file from the United States Embassy in Ankara to the United States Embassy in Oman.

If you transfer my file, I will be physically present, able to attend the interview in person and be present in OMAN for the entire application processing time, which can take several weeks, I will be there until the whole process is over. Time consuming. Getting an interview is really important to me and my family.

Thank you for your time and I look forward to your prompt response.

T
      Turco
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Merhabalar. ABD'ye ilk giriş tecrübemizi paylaşmak istedim.

22 Ocak'ta thy uçuşuyla Ankara'dan İstanbul aktarmalı olarak New Jersey'e gittik. İstanbul'da uçağa binmeden önce Gözen güvenliğe bağlı görevliler kabin bagajlarını ve çantalarını kontrol ettiler. ABD'de kalacağımız adresi not ettiler.

Newark havalimanından eşimle birlikte ilk girişi yaptık. Pasaport kontrolündeki görevliye adres değişikliği yapmak istediğimi söyledim. Sarı zarfları teslim ettik. Sonrasında bizi bir odaya aldılar. Orada başka milletten insanlar da vardı. Çok beklemeden isimlerimiz söylendi, görevlinin yanına gittik ve tamam her şey yolunda, gidebilirsiniz dedi. Bunun üzerine valizlerimizi aldık ve havalimanından çıktık. Bize hiçbir şey sormadılar. Ne yemek, ne üzerimizdeki para, ne de başka bir şey. Adres değişikliğini bile onlar sormadan biz söyledik.

İlk giriş sonrası SSN'lerimiz henüz gelmeden Bank of America'dan hesap açtık ve secure card başvurusu yaptık. Kredi kartına başvuru yapmadık çünkü banka görevlisi tavsiye etmedi, kredi sokurunuz olmadığı için size çıkmaz dedi. Bizim amacımız kredi skoru oluşturmak olduğu için ilk aşamada secure card başvurusu yaptık. Kartlar 3 gün sonra adrese geldi. SSN'ler gelince bankaya tekrar gidip SSN'lerimizi işlettik. Böylelikle kredi skoru için ilk adımımızı attık.

SSN'ler 7 gün içinde geldi fakat eşimin SSN'i DS-260'ta verdiğimiz başka eyaletteki adrese gitmiş. Benim SSN New Jersey'deki adrese geldi.

SSN'ler gelince ehliyet sınavına girip geçtim. Ehliyet adrese yollanacak. Ehliyet tecrübemi ilgili başlıkta anlattım. Dileyen okuyabilir.

Toplamda 9 gün kaldık ve Türkiye'ye döndük. Türkiye'deki işlerimi halledip 5 ay sonra temelli ABD'ye yerleşmeyi planlıyoruz. Secure Cardı Türkiye'de kullanıp bank of america'nın hesabına girip ödeyerek kredi skoru için zaman kazanmayı düşünüyorum (Travel kart olan kartı alırsanız Türkiye'de kullandığınızda komisyon kesilmez). Ehliyet de hazır olacağı için diğer gidişimde delivery işleri için avantaj olur diye düşündüm.

Forumdan tanıştığımız bir abimiz bizi havalimanından alıp otele bıraktı, sonrasında bizi DMV'ye götürdü ve tüm süreçte bize destek oldu. Ona ne kadar teşekkür etsem azdır. Allah herkesin karşısına iyi insanlar çıkarsın. Herkesin işi rast gitsin.

Yolculuk içinde yayımlandı
      T
      Turco
    • RE: DV2025 Sohbet Odası

@Atlantis00 Bu durumu yurtdışına çıkınca daha iyi anladım. Şunu farkettim, ülke sınırlarından çıkınca kafa olarak rahatlama oluyor, dönünce yeniden strese giriyorum. Bunun tabi birçok sebebi olabilir ama malesef ülkeyi yaşanmaz hale getirdiler.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      T
      Turco
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

Merhabalar. New jersey için ehliyet alma deneyimimi paylaşıyorum.

New Jersey'den ehliyet almak için Randolph Dmv'ye gittik. Yoğun bir dmv olmadığı için ertesi güne bile randevu alınabiliyor.

Bankadan bank statement yerine geçen referans mektubu almıştım fakat bu evrağın dijitalini banka uygulamasından da görmek istediler. Henüz hesap kesilmediği için bank statement çıkmamıştı. O yüzden bu evrağı kabul etmediler.

Pasaportum, Türk ehliyetim ve SSN (New jersey adresine geldiği için kabul ettiler, eşimin SSN başka bir eyalete gittiği için onu kabul etmediler) bu evraklarla sınava girebildim.

Süreci şu şekilde anlatabilirim:

• initial permit randevusu alıyoruz.

• Randevu saatinde gittiğimizde görevli elindeki listeden ismi kontrol ediyor ve form veriyor.

• Formu dolduruyoruz. İçerisinde, isim, soyisim, ikamet adresi, boy kilo gibi bilgiler var. Boyumuzu inç, kilomuzu lbs olarak abd ölçü birimleri cinsinden yazıyoruz.

• Sıraya giriyoruz. Doldurduğumuz formları ve evrakları vermek için. Evrakları verdiğimiz gişede kontrol yapıyor. Evraklar yeterliyse görevli onay verirse bir sıra numarası veriyor. Bu sıra numarasını ekrandan takip ediyoruz.

• Sıra numaramız yandığında o gişeye gidiyoruz, evraklar orda da inceleniyor. 10 dolar ödeme yapıyoruz. Ödeme nakit yada kredi kartıyla yapılabiliyor. Fotoğraf çekiliyor. Ipad gibi bir cihazda digital olarak 3-4 soruluk bir formda evet hayır seçeneklerini işaretliyoruz. Sorulardan bir tanesi organ bağışında donör olmak istiyor musunuz gibi bir soruydu. Bunların sonunda bir çıktı kağıt veriliyor. Bu kağıttaki barkodu okutarak knowledge test için randevu alıyoruz. Aynı gün için randevu alınabiliyor. Bu randevuyu alınca yine en baştaki sıraya girip gişeye gidiyoruz. Burada yine sıra numarası veriliyor. Sıra numaramız yandığında gişeye gidip evrakları veriyoruz. Burda aynı formu bir kez daha dolduruyoruz. Sadece formun başlığı farklı ama sorular aynı. Göz testine giriyoruz. Göz testinde alfabe ve renkler soruluyor. Örneğin 2. sıradaki harfleri söyleyin, 3. sıradaki renkleri söyleyin gibi. Burada hangi dilde sınava girmek istediğimiz soruluyor. Ben Türkçe girdim.

• Sınav oradaki bilgisayar üzerinden dokunmatik olarak yapılıyor. Sınavda cep telefonunuzun kapalı olması gerekiyor. 50 sorudan 40 tanesi doğru yapılınca sınav sona eriyor. Bilmediğiniz sorular olursa, atlayın seçeneğine tıklayın, tüm sorular bitince o sorular yine karşımıza çıkıyor. Zaman kısıtlaması yok. Soruları dikkatli okuyun. Bilgisayarda soruları işaretlerken her yeni soruya geçilince sayfanın altında kaç doğru kaç yanlış yaptığınız kaç soru atladığınız yazıyor. Sınav bitince sınavı bitir seçeneğini işaretleyip görevlinin yanına gidiyoruz. Yine bir sıra numarası veriyor. Bu linkteki soruları çözerseniz soruların çoğu buradan çıkıyor: https://www.primodrivingschool.com/nj-permit-practice-test/

• Sıra numarasının yandığı gişeye gidiyoruz. Yine aynı formu digital olarak dolduruyoruz. Burada 24 dolar ödüyoruz. Ehliyet yerine geçen bir çıktı kağıt veriyorlar. Görevli, ehliyetin adrese 2 hafta içinde postalanacağını söyledi.

SSN 7 günde geldi. Ben ertesi gün Dmv'de sınava girip süreci tamamladım. Dmv'de işim 3 saat sürdü. Süreç bu şekilde. Herkese bol şans.

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      T
      Turco

@avc Viyana'ya dosyasını taşıyanlar kimisi yeşil pasaport sahibiydiler, kimisi de schengen vizesine başvurup o şekilde gittiler. Viyana dosya taşırken herhangi bir şart sunmadı diye biliyorum. Dosyasını oraya taşıyanlar daha net bilgiler verebilir.

Dosya taşıma konusu tamamen sizin talebinizle oluyor (talepler kimi zaman konsoloslukların mail adresine mail göndererek, kimi zaman da konsolosluğun sitesindeki formu doldurarak oluyor).
      Bu talebe ilgili konsolosluk dosyanızı KCC'den talep edeceğiz şeklinde yanıt verirse olumlu dönüş yapmış olur. Bu yanıttan yaklaşık 2-3 gün sonra KCC'ye şu şekilde mail atıp dosyam nerde diye sorabilirsiniz:

Mail göndereceğiniz adres: [email protected]

Mail başlığı:2024EUXXXXX

Hello Dear Sir / Madam,

Name - Surname: XXX XXX
      Date of Birth: (AY) / (GÜN) /(YIL)
      Case Number: 2024EUXXXXX

May I learn which embassy my case is in?

Thanks.

KCC size dosyanız şu konsoloslukta diye yanıt verir. Bundan sonra Ankara’yla işiniz kalmaz. Sonrasında yapmanız gereken şey mülakat maili beklemek olur. Mülakat tarihinden önce o konsolosluğun anlaşmalı sağlık kuruluşuna randevu alarak gider sağlık raporunuzu alırsınız ve mülakata girersiniz. Türkiye'deyken evraklarınızın ingilizce çevirisini yaptırırsınız. Türkiye'de aşılarınızı tamamlayıp sağlık kuruluşuna giderseniz işiniz daha kolay olur.

Süreç böyledir 🙂

T
      Turco

@erenist mülakat maili, mülakat geldiğine dair size bildirimdir. Her halukarda şuradan kontrol edebilirsiniz:

https://dvprogram.state.gov/ESC/CheckStatus.aspx

✅ Yukarıdaki adrese giriniz.
      ⤵️Confirmation Number: Confirmation Number sizin ilk DV başvurusunda aldığınız ve kazandığınızı öğrenirken 2024 ile başlayan numaradır.
      ⤵️Last Name: Soyadınız girin (İngilizce karakter ile)
      ⤵️Year of birth: Doğum yılınızı giriniz
      ⤵️Kodu giriniz.
      ⤵️Submit tuşuna basınız.

⚠️Eğer karşına You have been randomly selected çıkıyorsa beklemeye devam.

Eğer karşınıza " Dear DV Applicant, This is the official notice for you to pursue your application for a DV-2024 visa." ile başlayan yazı çıkarsa hemen sayfanın altına bakınız orada mülakat yeri, tarihi ve saati yazıyor.

T
      Turco

@AE123 vowifi ile arayabilirsiniz. Siz internette vowifi yazıp bilgi alabilirsiniz ama kısaca şöyle anlatayım. Yurtdışında olduğunuzu farz edelim. Türkiye'deki sim kartınızı telefonunuza takıyorsunuz, telefon ayarları kısmından wifi aramasını aktif ediyorsunuz, telefonunuzu uçak moduna alıyorsunuz, Türkiye'deki aramak istediğiniz numarayı normal telefon araması gibi arıyorsunuz ve tıpkı Türkiye'deymiş gibi konuşuyorsunuz. Hattınızda paket tanımlıysa dakikalarınızdan düşüyor, paket tanımlı değilse bakiyenizdeki liradan düşüyor. Yani Türkiye'deki baz istasyonunu, wifi üzerinden kullanmış oluyorsunuz.

T
      Turco
    • RE: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

@madeby greencardınızın hangi aşamada olduğunu şu linkten https://egov.uscis.gov/casestatus takip edebilirsiniz.

“Receipt Number" “IOE “ ile baslayan ve toplam 13 karakterden olusan alindi numaranizdir.

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      T
      Turco
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

@fyrnaa Henüz sürecin başı o yüzden asla pes etmeyin. Forumu erken keşfedip bilgiler edinmeniz çok büyük avantaj çünkü buradan fazlasıyla istifade edeceksiniz, çok değerli bilgiler öğreneceksiniz hatta bilgi/fikir alışverişinizde bulunduğunuz dostlarınız olacak. Burayı iyi takip edin, gerisi gelecektir.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      T
      Turco

Turco tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Gelir vergisi / beyani

@MySea, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani

@Turco 2024 yili icin vergi bildirimini 2025 Ocak-Nisan doneminde yapacaksiniz.

Yanıtınız için teşekkür ederim. Acaba vergi bildirimi yapmam gerekir miydi diye içim içimi yiyordu. Şimdi rahatladım 🙂

T
      Turco
    • RE: Gelir vergisi / beyani

Merhabalar. 2024 Ocak ayında ABD'ye ilk girişimizi yaptık. 9 gün kaldık SSN'lerimizi aldık ve Türkiye'ye döndük. Bu 9 günlük sürede ABD'de hiç çalışmadım. Şimdi ABD'ye kalıcı gidiyoruz. Her yıl nisan ayında yapılan bir vergi işlemi vardı sanırım. Herhangi bir vergi beyanı vs yapmam gerekir miydi?

T
      Turco

@afralalanci evet mümkün. Adresinizin yazılı olduğu bir çıktı alın ve görevliye verin. Adreste posta kodu vs her şey tam olsun. Girişte görevli sormasa bile adres değişikliği istediğinizi söyleyin. Biz öyle yaptık. Okuduğunuz farklı deneyimler, girişteki görevlinin işini ne kadar düzgün yapıp yapmadığıyla ilgili.

T
      Turco
    • RE: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

@madeby greencardınızın hangi aşamada olduğunu şu linkten https://egov.uscis.gov/casestatus takip edebilirsiniz.

“Receipt Number" “IOE “ ile baslayan ve toplam 13 karakterden olusan alindi numaranizdir.

T
      Turco
    • RE: Amerika'da adres değişikliği yapmak USCIS (AR-11 form)

@oğuzhan-adıyaman benim de ssn 1 haftada geldi. Greencard 2 ayda geldi.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      T
      Turco
    • RE: Amerika'da adres değişikliği yapmak USCIS (AR-11 form)

@lumos havalimanındaki adres değişikliği yeterli oldu ssn'ler geldi, ar-11 doldurmama gerek kalmadı teşekkür ederim.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      T
      Turco

@symbi0te çok isterdim fakat şu an Türkiye'deyim. Bir sonraki girişimiz başka bir eyaletten olacak büyük ihtimalle. İlk girişi New Jersey'den yapma amacımız ehliyet almak içindi. Hangi eyalete yerleşmeliyim konusunu araştırıyorum ben de şimdi. Sabah akşam forumdan yazıları okuyorum.

T
      Turco

@serel hayır, otel yada airbnb olmaz. Bir tanıdığımın adresini gösterdim.

T
      Turco

@serel merhaba, sadece pasaportla banka hesabı açtık. Adres, telefon numarası gibi bilgiler istediler. Bir de Türk sürücü belgesi var mı yanınızda diye sordu, evet dedik gösterdik. Kredi kartı yerine geçen security card talep ettik, belirttiğimiz adrese bu kart geldi. SSN'ler gelince tekrardan bankaya gidip hesabımıza tanımlattık, kredi skoru oluşması için. Bizim çok vaktimiz olmadığı için kartlar adresimize hemen gelsin diye böyle yaptık. Siz SSN'ler gelince gidip hesap açtırırsanız iki kez gitmek zorunda kalmazsınız.

T
      Turco

Merhabalar. ABD'ye ilk giriş tecrübemizi paylaşmak istedim.

22 Ocak'ta thy uçuşuyla Ankara'dan İstanbul aktarmalı olarak New Jersey'e gittik. İstanbul'da uçağa binmeden önce Gözen güvenliğe bağlı görevliler kabin bagajlarını ve çantalarını kontrol ettiler. ABD'de kalacağımız adresi not ettiler.

Newark havalimanından eşimle birlikte ilk girişi yaptık. Pasaport kontrolündeki görevliye adres değişikliği yapmak istediğimi söyledim. Sarı zarfları teslim ettik. Sonrasında bizi bir odaya aldılar. Orada başka milletten insanlar da vardı. Çok beklemeden isimlerimiz söylendi, görevlinin yanına gittik ve tamam her şey yolunda, gidebilirsiniz dedi. Bunun üzerine valizlerimizi aldık ve havalimanından çıktık. Bize hiçbir şey sormadılar. Ne yemek, ne üzerimizdeki para, ne de başka bir şey. Adres değişikliğini bile onlar sormadan biz söyledik.

İlk giriş sonrası SSN'lerimiz henüz gelmeden Bank of America'dan hesap açtık ve secure card başvurusu yaptık. Kredi kartına başvuru yapmadık çünkü banka görevlisi tavsiye etmedi, kredi sokurunuz olmadığı için size çıkmaz dedi. Bizim amacımız kredi skoru oluşturmak olduğu için ilk aşamada secure card başvurusu yaptık. Kartlar 3 gün sonra adrese geldi. SSN'ler gelince bankaya tekrar gidip SSN'lerimizi işlettik. Böylelikle kredi skoru için ilk adımımızı attık.

SSN'ler 7 gün içinde geldi fakat eşimin SSN'i DS-260'ta verdiğimiz başka eyaletteki adrese gitmiş. Benim SSN New Jersey'deki adrese geldi.

SSN'ler gelince ehliyet sınavına girip geçtim. Ehliyet adrese yollanacak. Ehliyet tecrübemi ilgili başlıkta anlattım. Dileyen okuyabilir.

Toplamda 9 gün kaldık ve Türkiye'ye döndük. Türkiye'deki işlerimi halledip 5 ay sonra temelli ABD'ye yerleşmeyi planlıyoruz. Secure Cardı Türkiye'de kullanıp bank of america'nın hesabına girip ödeyerek kredi skoru için zaman kazanmayı düşünüyorum (Travel kart olan kartı alırsanız Türkiye'de kullandığınızda komisyon kesilmez). Ehliyet de hazır olacağı için diğer gidişimde delivery işleri için avantaj olur diye düşündüm.

Forumdan tanıştığımız bir abimiz bizi havalimanından alıp otele bıraktı, sonrasında bizi DMV'ye götürdü ve tüm süreçte bize destek oldu. Ona ne kadar teşekkür etsem azdır. Allah herkesin karşısına iyi insanlar çıkarsın. Herkesin işi rast gitsin.

T
      Turco