Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    IDENTITY THEFT PROTECTION (KIMLIK HIRSIZLIGI KORUMASI)


    Kimlik hirsizligi veya kimlik sahteciligi maalesef gunumuzde onemli sorunlardan biri. Ozellikle ABD'de kredi gecmisi ve skorunun son derece onemli olmasi nedeniyle "identity theft protection (kimlik hirsizligi korumasi)" da oldukca onem kazaniyor.

    Kimlik hirsizligi o kadar farkli yontemlerle yapiliyor ki tumu icin kisisel olarak onlem almak cok mumkun olamayabilir. Kimlik bilgilerinizi ozenle korumak, gerektigi yerde gerektigi kadar paylasmak ve duzenli olarak kredi gecmisinizi, hesap hareketlerinizi kontrol etmek temel zorunluluklar.

    Yukaridaki temel noktalarin otesinde bir korunma tercih edilecekse, ""Identity theft protection" hizmetlerini degerlendirmekte yarar var.

    "Identity theft protection*" hizmetleri, kabaca, sizin adiniza bir kredi basvurusu, kriminal kayit, adres degisikligi, kredi skorunu etkileyen bir islem gerceklesip gerceklesmedigini surekli izleyip gerektiginde sizi haberdar ediyorlar.

    Bu servislerin cogu ayni zamanda bir "sigorta" islevi de goruyor ki kotu amacli bir degisiklige/sahtekarliga maruz kalinirsa hukuki destek ve duzeltme yardimi alinabiliyor.

    Bu arada, gunumuzde kredi derecelendirme sirketlerinin dahi "hack"lenebildigini dusunursek, yuzde yuz korumanin pek mumkun olmadigi soncuna varabiliriz. Ote yandan boylesi bir durumdan mumkun oldugunca erken haberdar olmak cok onemli.

    Gorebildigim belli basli "identity theft protection" servislerini asagida paylasiyorum. Detayli inceleyip karsilastirma yapmak size kaliyor.

    Symantec LifeLock

    Experian IdentityWorks

    Identityforce

    Identity Guard

    IDShield

  • ⭐⭐

    reserved
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sharm elinize saglik.


  • CreditKarma guzel bir hizmet sunmus. DarkWeb de satilan yigin eposta-sifre -kaynak kombinasyonlarindan satin alarak, sizin eposta adresiniz listede varsa size uyari epostasi atiyor. Eposta-Sifre-Kaynak bilgisini (sifrenin tamamini gostermiyor) sizinle paylasiyor. Boylelikle riskleri analiz etme sansi elde ediyorsunuz.
    Eger size de boyle bir eposta gelirse gozardi etmeyin. Yine de benzer epostalarin da tuzak olma olasiligina karsi https basliginin solunda sertifika ikonu arayin ve tiklayip gercekten dogru site olduguna (creditkarma.com) emin olun.
    Benim neredeyse tum eski sifrelerim mevcut, sizma zeytinyag olmuslar.
    Su anki sifrem cok sukela ama yine de sifre hizmetlerinden almama ramak kaldi. Hafizam gun gectikce zayifliyor cunku 😞

    Hi Caglar,

    We want to make sure you're taking advantage of all the benefits of Credit Karma. Did you know we have a free identity monitoring service? We regularly check if your email's been in a dark web data breach.

    It looks like your personal data may have been compromised — not at Credit Karma, but in at least one data breach affecting another company.

    Head to Credit Karma to check if any of your usernames and passwords might have been exposed.

    Sonda bir dugme link var ona tiklayinca login olursaniz bir dogrulama epostasi sonrasi guzel sifrelerinizi ve nereden sizdigini gorebiliyorsunuz.

    Eskilerden yenilere dogru bazi populer sizinti kaynaklari:

    • Adobe Systems
    • Linkedin
    • Tumblr
    • Dropbox
    • Dailymotion
    • Creative
    • Apollo
    • 500px
    • Armor Games
      ve diger blok listeler.
      TB TB satiyorlar bilgilerimizi. istersen anonim olma 🙂

  • Merhaba @caglaror bir de buna benzer https://haveibeenpwned.com/ sitesi mevcut... eMail adresini yazıyorsun ve sana daha önce hangi site saldırılarında mail adresinin ele geçirildi ya da geçirilmiş olabileceğini söylüyor.


  • @omertug Burada 11 tanesi goruluyor. Parasi olanin daha buyuk listeleri satin aldigi bu ortamda, zaten sizmis her bir bilgimiz. Yapilabilecek en iyi iki seyden birisi bu sitenin de reklamini yaptigi 1password gibi bor yerden hizmet almak. Ikincisi de mutlaka ikili dogrulamalari kullanmak. Ha bir de parolalari geri donusturulebilir bir algoritma ile saklayan yerlere guvenmeyip veri vermemek. Ben sirtimi gmaile dayadim. Mumkun olan her yerde onunla login oluyorum. Bir de google Auth aracini kullaniyorum.
    En cok da dudukmakarnasi GSM operatorlerine kiziyorum. Sinegin yagini cikartacagiz diye her turlu bilgimizi sattilar TR de.


  • Google konusunda size katılıyorum. Tamam internetteyiz, her bilgimizi alabiliyorlar bari google alsın da bileyim 🙂 Belirli dönemlerde şifre değiştiriyorum ama nereye kadar tabii bir süre sonra kafa ambale oluyor. Google password kullanıyorum. Kişisel Verileri Koruma Kanunu biraz daha sert işletilmeye başladığında biraz daha rahat ederiz umarım.

  • ⭐⭐⭐

    Apple ekosisteminde olanlara mutlaka keychaini denemelerini tavsiye ederim. Bu ekosistemde kalmamın en büyük sebeplerinden biri bu.


  • Su ahberi de suraya birakalim.
    Turkcell, Vodafone ve adini unuttugum digeri, musterilerinize ihanet ediyorsunuz (oyle ya da boyle!).

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror bilgilendirme icin tesekkurler.

    Reklam demeyelim de, tavsiye diyelim 🙂 1password, lastpass ya da begendiginiz baska bir password manager gunumuzde cok kullanisli. Zaten daha once bu konuyu surada uzun uzun konusmustuk, ben linkini vereyim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2023/facebook-sifrenizi-neden-degistirmelisiniz-1password-aile-plani-kampanyasi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Benzer bir Sosyal Sigorta Numarasi ya da yeni hesap uyari hizmetini Discover da bedava bir sekilde veriyor. Eger SSN'izle ilgili bir aktivite gorurlerse (her gun kontrol ettiklerini soyluyorlar) sizi bilgilendiriyorlar.


  • @crazycells Bu hizmetleri cok guzelmis. Bu arada reklami yapan bizim site degil linkteki diger site olan https://haveibeenpwned.com/

    🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror, içinde söyledi: 🛡🔐 Identity Theft Protection (Kimlik Hirsizligi Korumasi)

    @crazycells Bu hizmetleri cok guzelmis. Bu arada reklami yapan bizim site degil linkteki diger site olan https://haveibeenpwned.com/

    🙂

    Ha pardon 🙂

    ...bu sitenin de reklamini yaptigi 1password gibi...

    deyince ben bizim site sandim. Cunku 1 password'un ozel bir kampanyasi icin ayri konu acmistim zamaninda. Kampanya zaten generik linke sahip, yani hala gecerli. Dolayisiyla ailesi icin 6 ay bedava denemek isteyenler kullanabilir. Ama sonra baskasina gecmek yerine, eldeki secenekleri inceleyip en iyisine karar verip, sadece o programi kullanmak daha iyi olur kanimca. Ben 1 password'u kullaniyorum ve memnunun, sevgili @knnrn da lastpass'i kullaniyordu ve memnundu. Baska kullanan arkadaslar varsa, fikirlerini belirtmekten cekinmesinler. Password manager'lar insanlarin hayatinda daha onemli bir yere sahip olmaya dogru gidiyor 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Su da resmi olarak takip etmeniz gereken islemleri anlatan sayfa:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    SSN konusunda takip yapabilmek icin ise benim kullandigim ve tavsiye edebilecegim 3 uygulama:

    Zaten kredi gecmisini raporlayan 3 ana sirket var; Experian, Equifax ve TransUnion...

    Experian'i , experian'in kendi sitesinden takip ediyorum, bu siteden temel kontrol hizmetini hesap olusturup bedava almaniz mumkun. TransUnion bilgilerini hem Credit Karma, hem de Credit Sesame veriyor, Equifax'i da Credit Karma veriyor, bu ikisine de ucretsiz uye olup bu kurumlarin da bilgilerini takip edebilirsiniz. Bu sekilde biri SSN'nizi kullanip bir basvuru yaptiginda veya adiniza hesap acildiginda (veya kredi skorunuzda beklenmedik bir degisiklik oldugunda) bu siteler size email ile bilgi gonderiyor. Ayrica app'lerini telefona indirip de kullanmaniz mumkun, bu sekilde anlik bildirim de alabiliyorsunuz.


  • Geçen gün bana bir mail geldi uspa’den gibi. Adamlar güzel site hazırlamış ben posta servisinden geldiğini düşündüm bir posta ulaşmamış ulaşmasını istiyorsan işte şunları şunları yap diyordu kredi kartı bilgilerini girdim onayladım arkasına snn sordu. Sonra adrese bakınca anladım hemen iptal ettim kredi kartımı da iptal edip yenisini istedim. Baya güzel çalışmışlar ben hiç fark etmedim çakma site olduğunu. Başka bir kandırma yöntemi de iş ararken oldu craglistten iş başvurusu alıyormuş gibi sizin bütün bilgilerinizi istemeye çalışıyorlar özellikle banka orada da ilişkiyi kestim hemen. Zaten her gün birileri arıyor kandırmak amaçlı 😂😂


  • ABD içinde TC Kimlik kartının görüntüsünü paylaşmak ne kadar problem yaratabilir? Yaptım bir salaklık ama çok kullanışlı olmaz heralde diye umuyorum 🙂

  • ⭐⭐

    @funnelweb, içinde söyledi: 🛡🔐 Identity Theft Protection (Kimlik Hirsizligi Korumasi)

    ABD içinde TC Kimlik kartının görüntüsünü paylaşmak ne kadar problem yaratabilir? Yaptım bir salaklık ama çok kullanışlı olmaz heralde diye umuyorum 🙂

    abd de yasiyorsaniz green kartiniz vardir,talebe veya turist iseniz beli yerlerde kimlik yerine pasaportunuz sorulabilinir.turk kimligini kimse sormaz zannediyorum,lakin turk konsolosluguna yolunuz duserse turk kimligi olmadan hic bir muamele yapmazlar zannediyorum.


  • @sir-altan Henüz ABD'ye giriş yapmadım. Bu hafta gidiyorum. Bir iş görüşmesi için background check amacıyla istendi ama henüz çok başındayım sürecin. Normalde süreç sonunda istenmesi makulmüş. Ben de ABD kimliğim olmadığı için TC kimliğimin fotoğrafını gönderdim. Telaşım bu yüzden.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Sharm Sharm 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum