• Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
      • Popular Topics
      • Best Posts
    • Popular Topics
    • Best Posts
    • Feed
    • Watched Topics
    • Bookmarks
      • Users
      • Groups
    • Users
    • Groups
    • Map
    • Calendar
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Search
    1. Home
    2. Mr-Hakan
    Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz forum@yesilkartforum.com adresine email gönderebilirler!
    DV2023 Talihlileri DV2023 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
    M
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 2
    • Topics 26
    • Posts 257
    • Best 141
    • Controversial 1
    • Groups 0

    Mr-Hakan

    @Mr-Hakan

    2017 - Negatif
    2018 - Negatif
    2019 - Negatif
    2020 - İnşallah

    339
    Reputation
    942
    Profile views
    257
    Posts
    2
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online
    Location Batman Age 29

    Mr-Hakan Unfollow Follow

    Best posts made by Mr-Hakan

    • Amerika'ya gitmeden dolar kazanmaya başlayın

      Selamlar arkadaşlar . Hepimizin amacı belli green card kazandıktan sonra amerikaya gitmek ; maalesef giderken bir miktar para götürmek gerekiyor . Şu anki kur ve hayat şartları para biriktirmeyi daha da zor hâle getiriyor . Bu yazı da özellikle ingilizcesi az da olsa olan arkadaşlar için her ay ufak ufak da olsa kenara birşeyler koymalarını sağlayabilecek birkaç siteden bahsedeceğim.

      Peopleperhour.com
      Özellikle web tasarım , seo gibi alanlarda yeteneğiniz var ise bu siteyi denemelisiniz . Uluslar arası çapta müşteri edinme şansının yanında sitenin isminden de anlaşılabileceği gibi tıpkı amerikadaki gibi saatlik kazanç söz konusu. Sitedeki kullanıcıların ortalama saatlik kazancı ise 20 dolar civarinda .

      freelancewritinggigs.com
      Yazarlık , blogger lık ve editörlük gibi iş imkanları var sitede . Burda genelde is başına kazancınız belli oluyor . İşlerin fiyatının düşük olması bir eksiyken daha fazla iş olması ise bir artı olarak ortaya çıkıyor.

      simplyhired.com
      Bu sitenin güzel yanı ise her kategoriden uzman kişileri bulundurması. Çevirmenlikten tutun , devre tasarımına kadar binlerce iş bulabiliyorsunuz

      weworkremotely.com

      Bu sitenin güzel yani her alandan is bulunması ama kotu yanı ise iş almanın çok zor olması

      upwork.com

      Bu da assolistimiz. Dünyanın en çok müşteriye ve freelancer a sahip olan sitesi . Her alanda binlerce iş . Her iş içinde gayet uygun ücretler var . Sitenin güzel yanı çok fazla iş olması . Kötü yanı ise ilk işi alana kadar canınızı çıkarması. İlk işi aldıktan sonra olumlu bir değerlendirme alırsanız . Daha sonraki süreçte daha rahat iş bulabileceksiniz. Sitedeki ortalama saatlik kazanç 30 usd . İlk işinizi alırken dikkat etmeniz gereken şey ise ilk birkaç işinize ucuz saatlik ücretler koymak , ve kendi profilinizi olabildiğince tamamlamak .

      Bu yazıya yazdığım siteler dışında daha yazmadığım sitelerde var . Sitelerden 2 yıldır aktif olarak gelirim var . Günde 1 saat bilgisayar başında kalarak her ay kayıtlı olduğum tüm sitelerden ortalama kazancım 400 usd yi buluyor .Normal seviyelerde bir maaşım olmasına rağmen maaşımdan her ay 100 dolardan fazla para biriktiremiyordum. Bu sitelerden kazandığım para ise hic dokunulmadan greencard sureci isin bir köşede bekliyor. Siz değerli arkadaşlarıma ve abilerime tavsiyem yeteneğiz veya ilginiz var ise denemenizi tavsiye ederim . Kazanacağınız her doların amerikaya giderken faydasını görmeniz dileğiyle .

      posted in İş Alanları ve Meslekler
      M
      Mr-Hakan
    • Amerika'da işinize yarayabilecek aletler

      Burda ilk olarak kendi köyümde ahşap ev yaparken kullandığım ve başka hicbir alete ihtiyaç duymama izin vermeyecek kadar güzel bir multitool paylaşacağım .
      Ürünün adı power8workshop
      Detaylı açıklama yapmayacağım sadece youtubedan kullanımıyla ilgili bir video birde orjinal satıcı firmanın linkini bırakacağım.

      Ürün linki

      2 oda bir salon ev yaptım sadece bu aleti ve çekiç kullanarak . Eğer aklınızda ahşapla ilgili bir inşaa projesi gelir ise her zaman yardım edebilirim

      posted in Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
      M
      Mr-Hakan
    • 3 farklı simit çeşidi

      Sokak simidi
      Malzemeler

      4 bardak su
      Göz kararı tuz
      7 - 8 bardak un
      75 gram yaş maya
      2 kaşık toz şeker (bu malzeme zorunlu değil tamamen hava şartlarına bağlı olarak kullanılır sıcak ve nemli iklimde kullanılmasını tavsiye ederim)

      Üzeri için
      1 çay bardağı pekmez mümkünse siyah üzüm pekmezi
      1 çay bardağı su
      250 gram kavrulmuş susam (kavrulmuş susam bulamıyorsanız , beyaz çiğ susamı kendiniz de kavurabilirsiniz)

      maya hariç hamur malzemelerini geniş bir kabin içinde yoğurun , karışım hamur kıvamını aldıktan sonra mayayı ekleyin ve yoğurmaya devam edin hamurdan balon patlama sesine benzer sesler gelene kadar yoğurun . Hamuru kendisinin yarısı kadar kabarana kadar bekleyin . Sonrasında hamurunuzu 90 100gramlık parçalara bölün. Şekil verin , sonrasında karıştırdığınız pekmezli su karşımına daldırın ardından hamuru kavrulmuş susamın içine atıp her tarafını iyice susam kaplamasını sağlayın ardından tepsilere dizin tepsilerinizi hava almayacak bir yerde dinlendirin. Simitler kabarınca önceden ısıtılmış 220 230 celcius derecelik fırında pişirin. Yaklaşık 15 20 dakika gibi bir sürede pişecektir. Dikkatli olmanız gereken husus ise turbolu fırınlarda kesinlikle pisirmemeniz gerektiği. Turbolu fırınlardaki fan simidin dışının çıtır içinin hamur olmasına neden olacaktır.

      Pastane simidi

      1.5 bardak su
      1.5 bardak ılık süt
      250 gram pastalık margarin
      Göz kararı tuz
      7 - 8 bardak un
      75 gram yaş maya
      Yarım çay bardağı toz şeker

      Üstü için
      1 çay bardağı pekmez
      1 çay bardağı su
      250 gram kavrulmuş susam

      Yapılışı aynı maya hariç tüm malzemeleri karıştırıp kendini tuttuktan sonra mayayı ekleyin . Şekil verip susamlayip bekletin . Ardından pişirin

      1. Tarifi yazacaktım lakin zaten bu tarz simidi isteyen pek olmayacağı için daha sonra eklerim . Şimdiden yapan herkese afiyet bal şeker olsun . İstek gelirse türk kültüründe bulabildiğimiz genel geçerliliği ilan her türlü tatlı ve pastanın tarifini paylaşacağım.
        Önemli not : asla bu ölçülerde yapmadım yaptığım ölçüler genelde çuval hesabı gittiği için göz kararı bu miktarları yazdım . Un eksik gelirse ekleyebilirsiniz .

      @damladav

      posted in Mutfak ve Yemek
      M
      Mr-Hakan
    • Sucuk yapımı

      1 kilo az yağlı kıyma
      10 diş sarımsak yada 1.5 yemek kaşığı toz sarımsak
      1 yemek kaşığı karabiber

      1 tatlı kaşığı yeni bahar(isterseniz kullanmaya bilirsiniz.)

      3 yemek kaşığı tuz

      3 yemek kaşığı acı toz biber
      3 yemek kaşığı tatlı toz biber
      1 tatlı kaşığı kimyon
      3 metre kadar kurutulmuş bağırsak yok ise burdan alabilirsiniz .

      Yapılışı

      Kıymanız ne kadar çekilirse iyi (amerikada özellikle et çekiliyor mu bilmiyorum)
      aldığınız kıymanızı ve baharatları iyice homojenlesene kadar yoğurun. ( Acı seviyorsanız acı toz biberi artırıp tatlı toz biberi azaltabilirsiniz.) Ardından kıyma değirmeni veyahut huni ile bağırsağa doldurun ve içinde hava kabarcığı olmamasına dikkat edin doldurduğunuz bağırsakları mümkün olduğu kadar sıkı bağlayın . Yaz aylarında 1 hafta kadar kış aylarında ise duruma göre 15 20 gün güneşte bekletin (Alaska da olan arkadaşlarımız hiç bu işe girişmesin 🙂 ) . Sonrasında sucuklarınızı afiyetle yiyin.

      Ufak bir öneri eğer bütçenizi sarsmayacak ise burda bulunan ürünü alıp hem kıymanızı daha rahat çekip hem dolumunuzu daha rahat yaparsınız.

      Dipnot:
      1 Aynı uygulamalar ile avladığınız eti de sucuk yapabilirsiniz.
      3 normalde 10 15 kilo et ile yapılan tarifi tahmini olarak küçülterek ölçüleri elde ettim

      posted in Mutfak ve Yemek
      M
      Mr-Hakan
    • Limon kolonyası yapımı

      Arkadaşlar gülmeyin youtube da bir arkadaşımızın eşi limon kolonyasını özlediğini söylemişti . Şans eseri 3 4 gün önce bir taziye evinde karşılaştığım uzaktan akrabam olan bir şahıstan tarifi aldım işinize yarar mı bilmem , lâkin yine de paylaşmak istedim .

      Malzemeler

      4 birim etanol ( etil alkol ) --amazon

      1 Birim saf su

      Her 100 ml için 1 ml limon esansı-- amazon

      Yapılışı
      Tüm malzemelerinizi karıştırın 3 ile 7 gün arasında bir süre güneş görmeyen bir yerde dinlendirin. Sonrasından kolonyanız hazır.

      Yada uğraşamam ben derseniz
      burdan satın alabilirsiniz 🙂

      posted in Hobi
      M
      Mr-Hakan
    • RE: DV2020 bekleme odası

      @ahmet-34 hocam 2019 dan beklentileriniz diye bir konu açılmıştı . Bende şahsi dileklerimden sonra forum üyelerinden başvuran herkesin kazanmasını temenni ettiğimi yazmıştım. Yazdığınız ve sadece yazmak için yazdığınızı düşündüğüm yorumunuzdan dolayı artık siz ve düşünce yapısı sizin gibi olanlar hariç herkesin kazanmasını istiyorum. Yanlış anlamayın size karşı herhangi bir kişisel garezim yok. Benim garezim malesef sizin gibi düşünce yapısına sahip olanlarda , zaten ülkeden gidenlerde bu düşünce yapısına sahip insanlarla bas edemedikleri için gidiyorlar . İste bundan dolayı düşünce yapısı sizin gibi olanlara umarım ömürleri boyunca çıkmaz . Forumun isminden de anlaşılabileceği kadarıyla burası illaki bir amerika hayali olan insanların buluştuğu bir yer ve bu forumda amerika hayaline ulaşmayı ümit eden insanların olması çok normal . Asıl normal olmayan ise böyle bir yerde çok afedersiniz müneccim pisliği yemiş gibi "sana çıkmayacak" gibi ifadeler kullanan insanların olmasıdır. Çok büyük ihtimalle yaşca benden büyüksünüz lütfen yanlış anlamayın amacım sizi kırmak yada rencide etmek değil ! Eğer öyle olduğunu düşünüyor iseniz bizde sizin yaptığınız "sana çıkmayacak" cümlesini kırıcı olmak için yazdığınızı düşüneceğiz.
      Forum yönetiminden de özür diliyorum , böyle güzel bir aile ortamı olan bir forumda bu tarz kelimeleri yazdığım için . Yaptığım şey kuralların dışında ise hesabımın kapatılmasını şimdiden kabul ediyorum. Saygılarımla

      posted in Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
      M
      Mr-Hakan
    • RE: 2019 hedefleriniz?

      Herkes için sağlıklı bir yıl istiyorum . Kendim içinse 20 kilo almayı ve kenara 10 15 bin dolar civarinda bir para koyabilmeyi umuyorum. Tüm bunlardan ayrı olarak su forumdan başvuru yapmış olan herkesin green kart almasını isterim

      posted in Gündem ve Sohbet
      M
      Mr-Hakan
    • RE: DV sürecinde TR'den ABD'ye gitmeden önce ve gittikten sonra yapılan masraflar

      Merhabalar , arkadaşlar kendimce bir liste yaptım listemin ilk kısmı vizeyi almadan önce ikinci kısmı ise vizeyi aldıktan sonra olmak üzere iki kısma ayırdım
      Eksik veya unuttuğum birşey varsa yardımcı olursanız sevinirim tüm giderler 3 kişilik bir aile için 6 ay hic çalışmadan gidecek minimum giderlerdir . Turkiyede ankara dışında ikamet eden ve amerika içinse texas: houston sugarland ve spring bölgesi baz alınarak oluşturulmuştur.

      Vizeyi almadan önce

      • pasaport ücreti 2400 tl
      • vize ücreti 990 usd
      • Sağlık raporu 1200 usd
      • Ankara 'ya yolculuk ve konaklama 1500 tl
      • Uscis imm. Fee 975 usd

      Vizeyi aldıktan sonra

      • Kira ve depozito 7000 usd
      • Elektrik ve su fatura 720 usd
      • Elektrik ve su depozito 500 usd
      • Araç sigortası 900 usd
      • Araç satın alma 4000 usd
      • Yakıt 600 usd
      • Sağlık giderleri 1200 usd(sağlık sigortası için )
      • Mutfak gideri 2400 usd
      • Ev eşyası 1500 usd
      • Uçak bileti 2100 usd

      Ekstra olarak
      Ön görülemeyen gider 2415 usd

      Hepsinin totali 26500 usd ve 3900 tl dir .
      Sizden ricam eksiğim fazlam abarttığım bir yer varsa uyarırsanız sevinirim

      posted in Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
      M
      Mr-Hakan
    • RE: Sucuk yapımı

      @iacar hocam siz kuzu bağırsağı bulun gerekirse telefon açar tek tek anlatırım.
      @filth_grinder hocam malesef şahsım olarak hiçbir zaman midye dolma yapmadım lakin yapılışına çok şahit oldum . 75 yaşlarında bir halam var , kendisiyle görüşünce onunda tarifini alır paylaşırım.

      Sucuk mevzusuna gelince amerikaya gelince ilk sene olmasa bile ikinci seneden itibaren geyik , alaca tarzı hayranları avlamaya giderim ayda bir defa bahsettiğim hayranların 1 yaşında bile olanından en kötü ihtimalle 75 - 80 kilo safi et olacağı için her seferinde bir kısmını sucuk yapacağım. Bollaştığı zamanda artık forumdan ilk kimle görüşürsem o arkadaşa vereceğim fazla sucukları

      posted in Mutfak ve Yemek
      M
      Mr-Hakan
    • Pişmaniye tarifi

      malzemeler
      yarım çay kaşığı limon tuzu yada yarım limonun suyu
      5 su bardağı şeker
      2 su bardağı su
      1.5 kilo un

      yapılışı

      ununuzu bir tavaya alıp kavuruyoruz . un hafiften sarımtırak bir renk alana kadar kavuruyoruz. kavurduğumuz unu bir köşeye bırakıyoruz.

      Başka bir tencereye şekerimizi suyumuzu ve limon suyunu ekleyip karamelize ediyoruz kıvamı eskiden evde yapılan çam sakızı kıvamına gelene kadar karamelize etmeye devam ediyoruz.

      İstediğimiz kıvama gelince önceden kavurduğumuz unun yarısını altını hafiften yağladığımız bir tepsiye döküyoruz . Hazırladığımız şekerli karışımı bu unun üzerine döküyoruz .

      Sonrasında şekerle hazırladığımızı macunu tepsinin içinde ortasından delerek tepsi boyunca çekiyoruz . tepsinin sınırlarına ulaşan karışımın üstüne biraz daha un serpip tekrar halka şekline getirerek tekrar tepsinin boyutuna getiriyoruz.
      bu işlemi pişmaniyemizin telleri saç teli inceliğine erişene kadar hızlıca devam ediyoruz. dikkat etmeniz gereken nokta şeker tamamen soğumadan işlemi hızlıca yapmanız gerektiği. işlemi tekrarlayıp saç teli inceliğine ulaşınca pişmaniyenizi istediğiniz boyut ve şekillerde parçalara bölüp servise hazır hale getirin ve ardından afiyet ile yiyin

      Yeterince iyi anlatamamış olabilirim ondan dolayı örnek olsun diye bir video paylaşıyorum.

      posted in Mutfak ve Yemek
      M
      Mr-Hakan

    Latest posts made by Mr-Hakan

    • RE: DV2020 Sonuç Odası

      @crazycells hocam aslında aşçı değil unlu mamuller ustasıyım ama yine de teşekkürler

      posted in Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
      M
      Mr-Hakan
    • RE: DV2020 Sonuç Odası

      Benim green card çıktı arkadaşlar case number ise 2020EU00006XXX umarım çıkmayan her forum üyesine 2021 de çıkar

      posted in Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
      M
      Mr-Hakan
    • RE: Amerika Hayallerimizde neler var? Nasıl bir yaşam hayal ediyoruz? Sınır yok yazın yeter.

      @sinem-akçam hocam yanlışınız var evet geyik türlerinin bir kısmı otoburdur. Lakin türlerin büyük çoğunluğu hepçil olarak beslenirler. Sizin bahsettiğiniz "zombi geyikler" aslında 50 yoldan fazla zamandır dünyada biliniyorlar . Bu bahsedilen "zombi" hastalığı temelde tıpkı deli dana hastalığı gibi prionik hastalıklardan biri . Sadece medyanın "başlık atma " yarışında kazanan başlık ondan dolayı tüm dünya bu şekilde duydu ki CDC nin resmi isimlendirmesi "Chronic wasting disease CWD" ( kronik zayıflatıcı hastalık) olarak isimlendiriliyor. Popüler kültürün "zombi" tanımına uymuyor. Çünkü nasıl ki bir insanin genetik bir hastalık sonucu hastalandiktan sonra aşırı terlemesi veyahut kilo kaybetmesi veyahut hastalıktan dolayı tüm gücünün tükenmesi gibi belirtiler gorulebiliyorsa temelde "zombi geyik " hastalığı aslında hasta düşmüş normal bir insanın gösterebileceği "dikkat kaybı , kilo kaybı , bağışıklık sisteminin zayıflaması vb" bulguları gösteriyorlar. Temelde bu hastalığın prionik sonuçlar dışında herhangi bir etkisinin olmadığı ve insanlara henüz geçmediğini biliyoruz , bundan dolayı şu an için herhangi bir tehlike bulunmamasına rağmen mümkün mertebe hastalıklı hayvanlar dan uzak durmak gerekiyor.

      posted in Göçmenlik Sohbetleri
      M
      Mr-Hakan
    • tulumba tatlısı tarifi

      Ülkemizin dörtbir yanında yapılan ve çok sevilen bir tatlı olan tulumbanın tarifini paylaşacağım.

      Gereken malzemeler

      Hamuru için

      2,5 su bardağı un (yada 250 gr. )
      3 yumurta
      Yarım paket yada 125 gram tereyağı
      Yarım çay kaşığı tuz
      3 yemek karışı irmik
      1 yemek kaşığı şeker
      1 yemek kaşığı nişasta
      3 su bardağı (300 ml.) su

      Şerbeti için
      4 su bardağı su
      4.5 su bardağı şeker
      çeyrek limonun suyu (veyahut 1 yemek kaşığı limon suyu )

      Kızartmak için
      2 litre yağ

      Yapılışı

      Şerbetin hazırlanışı

      Şeker su ve limon suyunuzu bir tencereye alıp kaynatın kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin .
      Kıvamı Şerbet kıvamına gelince altını kapatıp ılıyana kadar kendi kendine soğumasını bekleyin . Ardından dolaba alıp iyice soğumasını sağlayın ve ardından hamuru yapmaya geçin .

      Hamurun hazırlanışı

      Yeterli büyüklükte bir tencereye su tereyağı şeker ve tuzunumu ekleyip altını açın . Karışımınız kaynamaya yakın bir yere gelince ununuzu ekleyip kaynayıncaya kadar topak kalmayacak şekilde karıştırıyoruz.(çok güçlü bir mikseriniz yok ise kaşıkla karıştırın )
      Bütün malzemeleri iyice karıştırdığınıza emin olun ve toplamda 2 - 3 dakikayı geçmeyecek şekilde kaynatıp ocaktan alıp soğutmaya bırakın.
      Soğuyan harcınızın içine yumurtaları sırayla ekleyip hamurunuza iyice yedirene kadar karıştırın ( tek tek yapmazsanız zorlanabilirsiniz.) ardından irmiği ve nişastayı ekleyip tekrar karıştırıyoruz .

      Pişirme süreci
      Derin ve geniş bin tencerenin içine yağımızı koyuyoruz.
      Bu arada sıkma torbalarına torbanın büyüklüğüne bağlı olarak rahat çalışabileceğimiz miktarda hamur koyup ucuna da tulumba tatlısının şekline en çok benzeyen başlığı takıyoruz.
      Yağımızın altını açıp sıkma torbamızdan tercimize göre parçalar sıkıyoruz ve bu parçaları bıçak veyahut spatula tarzı bir kesici ile hızlı ve yumuşak bir şekilde kesip yağın içine düşürüyoruz.
      İlk attığınız anda yağın dibine çöken hamurunuz pişince kendiliğinden yağın üstüne çıkıyor . yağın üstüne çıkan tulumbalarımızı kevgirle süzgeç benzeri bir malzemenin üzerine alıp 1 dakika kadar yağının süzülmesini bekliyoruz.
      Yağı süzülen tatlılarımızı hiç soğutmadan şerbetin içine atıp 30 saniye kadar bekletiyoruz ve ardından şerbetin içinden çıkarıp servis tabağımıza alıp afiyet ile yiyoruz.

      Hatırlatmalar
      Endüstriyel tarifi değildir . endüstriyel tarifin evcilleştirilmiş halidir.
      Yapacağınız miktar çoğalacaksa şerbetinizi parçalara bölmeniz serbetin ışısını düşük tutacaktır , bu da tatlınızın yumuşak olmasını engelleyecek ve daha çıtır olmasını sağlayacaktır.
      sıkma torbasının temsili resmi aşağıdadır

      sıkma torbası

      posted in Mutfak ve Yemek
      M
      Mr-Hakan
    • RE: Ds260 formu adresler, hakkında...

      Hocam diğer adreslerinize gerek yok ds260 formunda belirttiğiniz adresler yeterli olacaktır. Bildiğim kadarı ile 2006 dan sonra ki adresler emniyet veritabanlarında kayıtlı bir dilekçe yazarak ellerinde sizin kaldığınız adresler ile ilgili belge talebinde bulunabilirsiniz

      posted in Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
      M
      Mr-Hakan
    • RE: ABD İş Alanları (Deneyimli- Deneyimsiz)

      @MehmetA hocam büyük ihtimalle aynı prosedürler vardır. Çok farklı değildir .

      posted in İş Alanları ve Meslekler
      M
      Mr-Hakan
    • RE: ABD İş Alanları (Deneyimli- Deneyimsiz)

      @mehmeta hocam ben biraz araştırdım , tecrübeniz var ise belge falan istemiyorlar en azından texas eyaleti için sadece basit birkaç sorunun olduğu texas yasalarıyla alakalı 100 sorudan oluşan ve minimum 20 doğru ile geçebildiğiniz bir sınav var . O da turkiyeden pek farksız değil ornek vermek gerekirse 4 luk kablo ile tek bogattan en fazla kaç paylaşım yapılır gibi .

      posted in İş Alanları ve Meslekler
      M
      Mr-Hakan
    • RE: Amerika Hayallerimizde neler var? Nasıl bir yaşam hayal ediyoruz? Sınır yok yazın yeter.

      @tanti yine beraber atış yapalım ama ben o etten vazgeçmem.
      10 sene öncesine kadar evimden geyik eti eksik olmazdı hocam.
      Kimi keçi sever kimi dana kimi koyun kimi kuzu . Aklıselim yaşa geldiğimden beri 1 vejeteryanı en az 20 de koyun keçi kuzu eti kokuyor , geyik de güzel olmaz diyen insanı geyik etine alıştırdım.

      Ben küçükbaş hayranların tercih edildiği bir yerden olduğum için olabilir ama benim favori etim geyik etinden sonra kuzu eti ki bana aralarındaki farkı anlat derseniz aynı şekilde ayni gün pişmiş ayni miktarda tuz yağ kullanılmış etlerde geyik eti 10 puan alıp mükemmel iken kuzu eti 1 puan alıp çamur gibi kalır diyebilirim ancak

      posted in Göçmenlik Sohbetleri
      M
      Mr-Hakan
    • RE: Amerika Hayallerimizde neler var? Nasıl bir yaşam hayal ediyoruz? Sınır yok yazın yeter.

      @calibraturbo hocam siz hic kendinize redneck demeyin bence bende bilinçsiz silahlanmaya ,bilinçsiz avlanmaya karşıyım . Tıpkı sizin dediğiniz gibi turkiyede yabani teke avlamak yasal olarak yasak ama ki bu çok büyük bir ama orman müdürlüklerinden bu izni har(a)ç ödeyerek alabiliyorsunuz . 15 20 bin lira verin 1 haftalık izin versinler vurdun vurdun vuramadın paran da gitti avda gitti . Ha ama ankarada milletvekili dayin var ; ne belge ne evrak hiçbirşeye ihtiyacın yok vur gitsin . Hatta istersen insan vur kıymetin var ise o bile serbest
      Willys ler var turkiye de lakin şasesi çürük veya kaportası pas içinde araçlara 50 bin istiyorlar ki daha motor ve sanziman ister

      posted in Göçmenlik Sohbetleri
      M
      Mr-Hakan
    • RE: Amerika Hayallerimizde neler var? Nasıl bir yaşam hayal ediyoruz? Sınır yok yazın yeter.

      @sinem-akçam hocam emin olun dediğiniz şeylerin hiçbirini özellikle yavrulu hayvan vurmayı hiç ama hiçbir avcı yapmaz . Kendine avcı diyen ve bilinçli olarak avlanan her şahıs zaten yasaların izin verdiği ve izin verilen miktarda avlar . Evet geyik turkiye de nesli korunan hayvanlar listesinde lakin amerikaya avrupaya gelişmiş ülkelerin(doğal geyik popülasyonu olan ) hepsinde geyiklerin gayet rahat yaşadıklarını görebilirsiniz . Hatta bazı yerlerde iyice araştırırsanız özellikle amerikanin kuzey bölgelerinde geyiklerin çiftlik hayvanlarına saldırıp yediklerini öğrenebilirsiniz ki bu da ne kadar yuksek bir popülasyon olduğunun göstergesidir benim kanımca. Keza yine yasalara uyarak avlanmak şahsım adına yasal hakkım olan heryerde avlanmak isterim . Sizin dediginiz gibi hayvanı vurduktan sonra öyle arkamı dönüp gitmem hayvandan "işime yarayabilecek" kısımları alır işime yaramayacak kısımları da daima gömerek oradan uzaklasirim. Zaten sadece öldürmekten keyif alan kişi avcı değil katildir. Avcılık ise sadece öldürmek değildir. Avınıza göre hareket etmeyi bilmeli , avların nerelerde olabileceğini öğrenmeyi , nerde ne tür av hayvanlarının olduğunu öğrenmeyi gerektiğinde doğal yollardan yaralanmış genç hayvanları sırtlayıp 10 15 kilometre taşıyıp tedavi ettirebilmeyi gerektirir . Sizin dediğiniz gibi eğer sadece şartlar gerektiğinde avcılık yapılıyor olsa idi şu an büyük ihtimalle amerika kıtasında daha az geyik olurdu . Unutmayın yasa koyucu güçler daima hesap yaparak o sene kaç hayvanın doğduğunu kaçının sağ kalabileceğini kaçının vurulursa soylarıyla ilgili herhangi bir tehlike oluşturmayacağını hesaplıyorlar. Bir eyalette bazı bölgeler ava tamamen kapalı iken ayni eyalette başka bir belgesinde aynı av hayvanı için kişi başı 3er 4 er limit getirilmiş olabilir . Umarım avcıların nesli tükenmekte olan hayvanları avlamadığını anlatabilmişimdir

      posted in Göçmenlik Sohbetleri
      M
      Mr-Hakan