Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar. Merhabalar greencard kazananı eşim biz girişte eşimin eğişitimden dolayı re entry permite başvurmayı düşünüyoruz.

1. Ben kendime formu doldururken eşimin eğitimini neden olarak yazabilirmiyim 2 yaşında çocuğumuz da var
    2. 1 sene sonra temelli amerikaya gitmeyi planlıyoruz re entry permite çocuk ( 2 yaşında ) için başvuru yapmasak ne kadar riskli olur ? Çocuğ için ren entry permite başvurmayıp girişte sıkıntı yaşayan oldumu ?
    3. Ortalama başvurumuzla biometrik tarihleri arası ne kadar süre gerek ( 40 gün zamanımız var )
    4. Biz 1 sene sonra temelli Amerikaya yerleşicez sorum şöyle vatandaşlık için bu bir sene için peş peşe 2 kez 5 ay aralıklarla gir çık yapmakmı mantıklı yoksa re entrye başvurmakmı ?
  • ⭐⭐⭐⭐

@hgns

Okuduğum tecrübeler, re-entry başvuru maliyetler, bekleme süresi kapsamında re-entry maddi manevi gereksiz olacaktır eğerl 1 yıl sonra kesin göç edecekseniz. Bu sürede bir kere giriş çıkış yapmanız kesin göç öncesi durumun sorgulanma ihtimalini azaltacaktır. Temelli göç için ülkeye giris esnasinda neden bu sürede dışarıda kaldığınıza dair açıklamalar ve kanitlar sunabilirsiniz. Çocuğunuzun eğitimi, kendi iş durumunuzu devretme vb.

• Bu ileti silindi!

• Merhabalar. Re entry permit başvurusu için hangi belgeler gerekiyor ( SSN ve Grrencard daha gelmedi) ?
    20 aylık çocuk için ücret ne kadar ödememiz gerek ? ( forumda bazı yerlerde biometrik çocukta olmadığı için ücret az gönderilmiş ama uscis sitesinde özellikle çocuk için şu kadar gerek bilgisi yok yetişkinlerle aynımı acaba yakın zamanda yapan varmı bilgisi olanlar yazsa sevinirim. teşekkürler

• @ATS16 Cevapladığınız için teşekkür ederim. bir sorum daha vardı başka iletide

• form isleme alindi mektubu geldikten fakat biyometric randevusundan once abd disina cikarsak ne olur ne yapmaliyiz? randevu icin erteleme talep ettigimizde bir sonraki randevu tarihini kendimiz secebiliyor muyuz mesela 2 ay sonraki bir tarih icin?

• @ATS16 1.5 yil civari bir bekleme suresinde re-entry permit almak daha saglikli olmaz mi? Universiteyi tamamlamak icin.

• ⭐⭐⭐⭐

@Hasan-Sevinç

Sağlık muayenesi tarihi itibariyle 6 ay içerisinde ilk girişi yapabiliyorsunuz, ilk girişten sonra dönüp 1 yıl geçmeden de temelli göç ederseniz ve temelli göç ettiğinize dair CBP memuru ikna edeceğini düşündüğünüz kanıtları (eğitim belgesi, ABD kira sözleşmesi vb) beyan ederseniz neden sorun olsun. Toplam 1.5 yıl yapıyor bu hesaba istinaden.

Tamamen talihlinin kişisel tercihi, deneyimlere ve kendi durumuna göre karar vermesi gereken bir durum.

• Merhabalar, bir arkadaşımın tavsiyesiyle tekrar foruma geri döndüm ve şunu sormak istiyordum. 2023 yılı ocak ayında amerikaya giriş yaptım ben Amerikaya giriş yaptıktan ertesi gün erkek arkadaşımın turist vizesi başvurusu vardı ve reddedildi yaklaşık 6-7 ay kadar sonra da hem ailemi hem erkek arkadaşımı görmek üzere türkiyeye geldim geldiğimde de evlilik teklifi aldım. Tekrar Amerikaya dönerim sandım ama bu süreçte tanışmalar adetler bir ev düzeni kurma evlilik derken geri dönemeyeceğimi anladım. 2 yıldır Türkiyedeyim. Bir arkadaşım arkadaşının senede bir giriş yaptığını bir hafta kalıp döndüğünü ve green kart hakkının yanmadığından bahsetti hatta bir formdan bahsetti ben de sizlere sormak istiyordum.

• ⭐⭐⭐⭐

@rosa8

Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri bu doğru konu başlığındaki güncel deneyimlerden faydalanabilirsiniz. ABD’den çıkış yaptığınız son tarih nedir?

• @ATS16 teşekkür ederim. 2023 Temmuz sonu

• California icin websitede su adres yaziyor dogru mu anliyorum size de danismak istedim cunku farkli yerlerde baska adresler yazdigini goruyorum. Reentry permit mektubunu gondermek icin
    Attn: NFB
    P.O. Box 21281
    Phoenix, AZ 85036-1281

• Bu re-entry permit belgesinin alımı çok karışık geliyor süreci açıklayıcı bir yazı var mı? Yani biz ikinci girişimizde Re entry permite başvurmayı düşünüyoruz fakat başvuruyu yaptıktan sonra abd de kalma gerekliliği nedir? Yani başvuru yapıp çıkış yapıp biyometrik için randevu tarihinde tekrar giriş yapsak kabul edilmiyor mu? Neden ülkede bulunma zorunluluğu var anlayamadım ?

• Selamlar herkese, 10 Kasım tarihinde re entry Permit başvuru belgelerimi uscis’e gönderdim 12 Kasım tarihinde başvurum onaylandı ve biometric randevuya çağırılmadım sebebi 3 ay önce kayıp greencardım için I-90 başvurusunda parmak izi ve fotoğraf vermiştim. Onun için I-131 başvurumda gerekli görülmedi ve 14 kasımda re entry Permit başvurum işleme alındı böyle bir durumla karşılaşacak arkadaşlara bilgilendirme olması maksadında yazdım.

• @Buse-Şahin, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

Herkese merhabalar babam 2024 greencard kazananı babam ve diğer aile üyelerim Kasım 2024 yılında amerikaya yerleştiler .Ben maalesef 21 yaş sınırından dolayı gidemedim şu an23 yaşındayım ,gitme yollarını araştırdım ı-130 formu anladığım kadarıyla yıllar alan bir süreçmiş benim de gitmem için izleyebileceğimiz daha hızlı bir yol var mı nasıl gidebilirim çok madur kaldık yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler

Benzer bir durum bizde de var. Oğlum 21 yaşından büyük olduğu için sizin durumunuzda.
    Öncelikle babanızın şirket kurup sizi %50 ortak yaptığı E-2 vizesi işi çok karışık. Böyle bir vize için 150-180K usd civarı yatırım yapmanız gerekir. Bunu yapsanız bile sadece kurduğunuz şirkette çalışabilirsiniz. Ayrıca 5 yıl sonra geri dönmeyi taahhüt etmelisiniz.

Eğer babanız veya anneniz sizin için henüz I-130 doldurmadıysa şimdilik doldurmasınlar. Çünkü I-130 doldururlarsa ondan sonra sizin turist, öğrenci vb non-immigrant vize yani göçmen niyeti olmayan vize alma şansınız kalmaz.

Benim önerim; Turist vizesi ile ABD'ye gelin ve I-130'u o zaman doldurun. ilk gelişte 6 ay + 6 ay kalabilirsiniz. İkinci 6 ayda bir üniversite veya community college'a kaydolun. Benim önerim 4 yıllık üniversite olsun. Bu sürede burada hem üniversite okursunuz, hem kampüs içinde part-time çalışma hakkınız olur hem de okul bittikten sonra 3 yıl çalışma izni alırsınız. O sürede de I-130 süreciniz tamamlanır.
    Ben 2,5 yıldır oğlumu getirmeye çalışıyorum ve tüm yolları denedim, başaramadım. İnşallah siz başarırısınız. Şu an I-130 doldurursanız kategoriniz F2B olur ve visa bulletin'e göre şu an tarih 01 Aralık 2016 yani bugün itibariyle 9 yıl geriden geliyor. Arada babanız vatandaş olursa statünüz F1 olur. Ama boşyere heyecanlanmayın onun da tarihi şu an 8 Kasım 2016. Yani şu an GC sahiplerinin 21 yaş üstü çocukları vatandaş olanın 21 yaş üstü çocuklarından 22 gün daha avantajlı.
    Karar sizin. I-130 doldurduğunuz da "non-immigrant - göçmenlik niyeti olmayan" visa türlerinden alamayacağınızı unutmayın.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @SemihPehlivan, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

@Buse-Şahin, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

Herkese merhabalar babam 2024 greencard kazananı babam ve diğer aile üyelerim Kasım 2024 yılında amerikaya yerleştiler .Ben maalesef 21 yaş sınırından dolayı gidemedim şu an23 yaşındayım ,gitme yollarını araştırdım ı-130 formu anladığım kadarıyla yıllar alan bir süreçmiş benim de gitmem için izleyebileceğimiz daha hızlı bir yol var mı nasıl gidebilirim çok madur kaldık yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler

Benzer bir durum bizde de var. Oğlum 21 yaşından büyük olduğu için sizin durumunuzda.
    Öncelikle babanızın şirket kurup sizi %50 ortak yaptığı E-2 vizesi işi çok karışık. Böyle bir vize için 150-180K usd civarı yatırım yapmanız gerekir. Bunu yapsanız bile sadece kurduğunuz şirkette çalışabilirsiniz. Ayrıca 5 yıl sonra geri dönmeyi taahhüt etmelisiniz.

Eğer babanız veya anneniz sizin için henüz I-130 doldurmadıysa şimdilik doldurmasınlar. Çünkü I-130 doldururlarsa ondan sonra sizin turist, öğrenci vb non-immigrant vize yani göçmen niyeti olmayan vize alma şansınız kalmaz.

Benim önerim; Turist vizesi ile ABD'ye gelin ve I-130'u o zaman doldurun. ilk gelişte 6 ay + 6 ay kalabilirsiniz. İkinci 6 ayda bir üniversite veya community college'a kaydolun. Benim önerim 4 yıllık üniversite olsun. Bu sürede burada hem üniversite okursunuz, hem kampüs içinde part-time çalışma hakkınız olur hem de okul bittikten sonra 3 yıl çalışma izni alırsınız. O sürede de I-130 süreciniz tamamlanır.
    Ben 2,5 yıldır oğlumu getirmeye çalışıyorum ve tüm yolları denedim, başaramadım. İnşallah siz başarırısınız. Şu an I-130 doldurursanız kategoriniz F2B olur ve visa bulletin'e göre şu an tarih 01 Aralık 2016 yani bugün itibariyle 9 yıl geriden geliyor. Arada babanız vatandaş olursa statünüz F1 olur. Ama boşyere heyecanlanmayın onun da tarihi şu an 8 Kasım 2016. Yani şu an GC sahiplerinin 21 yaş üstü çocukları vatandaş olanın 21 yaş üstü çocuklarından 22 gün daha avantajlı.
    Karar sizin. I-130 doldurduğunuz da "non-immigrant - göçmenlik niyeti olmayan" visa türlerinden alamayacağınızı unutmayın.

@Buse-Şahin,
    @SemihPehlivan 'ın yaptığı öneriyi burda bir avukattan dinlemeniz için birkaç bin dolar ödemeniz gerekebilirdi. Yukarıda yazdığından başka yapmanız gereken bir şey yok bence de, en iyi geliş yöntemi sizin durumunuzda budur.

• @erenotti, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

@SemihPehlivan, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

@Buse-Şahin, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

@Buse-Şahin,
    @SemihPehlivan 'ın yaptığı öneriyi burda bir avukattan dinlemeniz için birkaç bin dolar ödemeniz gerekebilirdi. Yukarıda yazdığından başka yapmanız gereken bir şey yok bence de, en iyi geliş yöntemi sizin durumunuzda budur.

Eyvallah.
    Bu I-130 süreci için 2,5 yıldır süren uğraşım beni bir çok konuda bilgi sahibi yaptı. Aklınıza takılan bir şey olursa sormaktan çekinmeyin.

• @SemihPehlivan yanıtınız için çok teşekkür ederim henüz ı-130 doldurmadık aynen sizin gibi düşünüyoruz bizde.Turist vizesi alabilir miyim o konuda tereddütümüz var alırsam devamında bir okul yardımıyla oraya kalmayı sürdürmeye çalışacağız.

• Merhaba. DV2026 talihlisiyim, yaklaşık 5 senedir Almanya'da yaşıyorum. 2026 Ekim'de Alman vatandaşlığına başvuru hakkı kazanacağım ve süreç şehre göre 6 ay ile 1 sene arasında değişebiliyor.

Amerika Konsolosluğu'nda vize mülakatım en erken Şubat/Mart ayında olacak gibi görünüyor. Green Card almak için ABD'ye giriş yaptıktan sonra Re-entry Permit başvurusunda bulunup, gerekli belgeleri teslim edip biyometrik işlemlerimi hallettikten sonra Almanya'ya dönmek istiyorum. İzin belgesinin Almanya'daki Amerikan Konsolosluğu'na gelmesi benim açımdan daha uygun olur. Yazılım geliştirici olarak remote çalışıyorum ancak Almanya'da settlement permit sahibi olduğum için 6 aydan uzun süre ülke dışında kalamıyorum.

Alman vatandaşlığını aldıktan sonra Amerika'ya kalıcı olarak yerleşmek için gelmeyi planlıyorum. Vatandaşlık sürecim Re-entry Permit başvurusu için geçerli bir sebep midir? Eğer öyleyse, bu süreci hangi eyalet/şehirden halletmem süreç için en sorunsuz olur? (Green Card teslim adresi olarak Kaliforniya'daki arkadaşımın adresini yazmıştım.)

• @comertcimen
    Vize mülakatından sonra ABD'ye giriş için 6 ay süreniz olacak. Martta GC vizeniz onaylandığında Eylül'e kadar giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra 40-45 günde GC gelir. Ayrıca giriş yaptıktan sonra pasaportunuza basılacak mühürle GC vizenizi 1 yıl boyunca GC gibi kullanabilirsiniz ve istediğiniz kadar girer çıkarsınız.
    GC geldikten hemen sonra çıkış yaparsanız ve 6 ay dolmadan geri dönerseniz hiç bir sorun yaşamazsınız. Gereksiz yere Re-Entry permit ile uğraşmayın. Hem 680 usd gereksiz masraf hemde parmak izi vs gereksiz uğraş.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   A aysegul 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |