• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. capon
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    C
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 27
    • En İyi 8
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

capon

@capon

21
    İtibar
    46
    Profil Görüntülemeleri
    27
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum ankara

capon Takip etme Takip Et

capon tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri

Merhaba arkadaşlar, uzun ve stresli bir sürecin sonuna geldik AP, Mülakat ve Unganlar deneyimimizi paylaşacağım.

Unganlar
      12 şubat sabahın 9-10'u gibi önündeydik Unganların istediği tüm belgeleri hazırlayıp a4 dosyasına koyduk. PCR testine önem veriyorlar dikkat edin.
      Unganlara girip işlemlerimizi başlatınca salonda beklememizi söylediler. Salonda 2 aile hariç türk yoktu. yaklaşık 20 dakikalık bekleyişin ardından bizi çağırdılar sırayla aşılarımızı, testlerimizi olup alt katta idrar, röntgen gibi doktorun istediği testleri gerçekleştirdik. Sonrasında sonuçları bir gün sonra aldık. buradaki detayları çok hatırlamıyorum AP sürecimiz çok uzun sürdüğü için unuttum ama aklımda kalanlar bunlar.

Mülakat
      4 mart günü konsolosluğun önünde 4-5 kişiden oluşan bir sıraya geçtik eşyalarımızı kaktüs büfeye bırakıp, 20 lira ödedik diye hatırlıyorum orada çalışan kişilerde çok yardımsever bu arada
      kuyrukta beklerken sıra bize geldi güvenlik bize bir kağıt verip doldurun dedi, içeriye girerken kemer, çanta gibi eşyaları almanıza izin verilmiyor biz çanta getirmiştik çöpe attık orada
      Güvenlikten geçtikten sonra ağır bir kapıyı itip, içeri girince resepsiyon tarzında bir yerle karşılaştık, kaydımızı yapıp sıra numaramızı alınca bekleme alanına geçtik, sıramız yandı ilk dolar ödemesi yapıp pasaportları verdik, sonra tekrar yandı konsolosluğun istediği tüm belgeleri verdik ve mülakatı türkçe yapmak istediğimizi belirttik
      sonrasında numaramız yandı
      şansımıza yarı türkçe bilen çok tatlı sarışın bir beyefendi geldi biz stresli stresli beklerken kendisi çok pozitif ve çok neşeliydi.
      elimizi kaldırıp yemin ettikten sonra parmak izlerimizi alıp mülakata başladık bize sadece 3 soruyu asıl talihliye sordu ailenin geri kalanına bir soruda bulunmadı
      -nerede yaşayacaksınız
      -ne iş yapacaksınız
      -gittiğiniz yerde tanıdığınız var mı
      bu soruları cevapladıktan sonra 1-2 dakikalık bekleyişin ardından çok pozitif ve neşeli olan ofis çalışanı mutlu bir şekilde AP'ye kaldığımızı söyledi. Bu duruma biraz üzüldük ama AP olmamız bizi negatif düşünmeye iterken ofis çalışanının neşeli bir şekilde hiç sıkıntı değil üzülmeyin, hiçbir sorun yok demesi bir anda moralimiz düzelip azıcık üzgünde olsak eve döndük
      hikayenin geri kalanı AP kısmında başlıyor...

AP
      ofis çalışanı AP'ye kaldığımızı söylediğinde hiçbir sıkıntı yok size mail atılacak onu ÇOK HIZLI bir şekilde cevaplayıp bize gönderin dedi, teşekkürler deyip konsolosluktan ayrıldık, sonrasında biz mail beklerken o ara sayın @gucarslan hocama durum hakkında bilgi verdim kendisi DS-5535 formunun geleceğini ve bir link gösterip şimdiden doldurmamız gerektiğini söyledi
      formdan kısaca bahsetmem gerekirse, hangi ülkelere gittiniz, nerede yaşadınız, adres bilgileri gibi ds260da benzer sorular vardı onları doldurduk
      bize mail mülakattan çıktıktan 3-4 saat sonra geldi
      formu doldurup beklemeye koyulduk süreç şu şekilde işledi;
      4 Mart formu doldurup gönderdik Ceac'da ilk güncellemeler 7-11-14 mart şeklinde sonrasında 18-24 Nisan ve 2-3-4 mayıs şeklinde son buldu
      Bu da güncelleme aldıkça süreciniz ilerliyor demekmiş bizimkisi tam olarak 2 ay sürdü ve bize pasaportlarınızı gönderin mailini yolladılar, bizde
      pasaportları 1 hafta geç bir süreyle gönderdik, ve bugün pasaportlarımızı sarı zarf ile teslim aldık.

atladığım birçok konu olduysa affola dediğim gibi süreç hakkında aklımda kalan bilgiler bu şekilde AP süreci biraz stresliydi ama YeşilKart forumun, sevgili @gucarslan ve diğer adminlerimiz sayesinde en az stresli bir şekilde sürecimizi tamamladık tüm adminlerimize ve Uğur abiye çok çok teşekkür ediyorum onların sürece olan katkıları saymakla bitmez benim bazı saçma sorularıma bile anlayışla cevap veren @gucarslan abiye sonsuz teşekkürlerimi bir kere daha sunuyorum çok sağ ol abi, umarım her şey gönlünce olur ve buradaki arkadaşlara, AP sürecinde olanlara, mülakat bekleyenlere her şeyi yolunda gidip istediklerine kavuşmalarını diliyorum sağlıcakla kalın
      Farewell !

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      C
      capon
    • RE: 14 Yaşını Geçen Çocuklar İçin Mecburi Green Card Yenileme Süreci

@smartcells merhaba benimde kardeşim yakında 14üne girecek
      siz online başvuruyu 14 yaşına girmeden önce mi yaptınız yoksa girdiği gibi mi yaptınız

birde randevuda eski greencardı teslim ettiniz mi bazı yerlerde sizde kalıyor diye okudum ve yeni greencard ne kadar sürede gelir bilginiz/tahmininiz var mı teşekkürler şimdiden

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      C
      capon
    • RE: Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System)

Merhabalar, SSS basvurusu yapip 18 agustosda verify olmusum. Bilgileri kontrol ettigimde adresimin yanlis oldugunu gordum sonrasinda sss adresinden duzelttim ama soyle bir sey gordum 'IF YOU MADE CHANGES: Cut off the top portion of this letter, and mail it to Selective Service
      System, P.O. Box 94636, Palatine, Illinois 60094-4636. If your information is correct, do not return this form. However, if
      any of your information changes, you are required to notify the Selective Service System within 10 days. If changing only
      your address, you may make the changes at https://www.sss.gov/Registration/Change-of-Information/AddressChange-Form.'

adres degisiklikligi yaptigim icin postalama yapmam lazim mi yinede @crazycells hocam sizin bilginiz var mi simdiden tesekkurler

Adalet ve Güvenlik içinde yayımlandı
      C
      capon

@smartcells siz 14 yaşına bastıktan ilk 30 gün içinde başvuruyu yapmıştınız değil mi ona rağmen mi böyle red geldi çok garip
      acaba bize demi aynı şeyi diyecekler çünkü biz 14 yaşına bastıktan 28 gün sonra işlemleri başlattık, formu submit ettik sonra 1 ay sonra parmak izi randevusu verdiler

C
      capon

@crazycells hocam gormediyseniz diye bir daha etiketliyorum

C
      capon

merhaba, bir sorum olacaktı SSS'de greencard elimize geçtikten sonra ilk 30 gün mü yoksa immigration vize basıldıktan sonra mı ilk 30 gün içinde SSS'ne başvurmamız gerekiyor? @crazycells

C
      capon
    • RE: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

@MySea doğrudur hocam benim aklımda Texas diye kalmış düzeltme için teşekkürler

C
      capon

merhaba, bende deneyimlerimi paylaşmak istiyorum ama benimkisi herkes gibi olumlu geçmedi. Bir hevesle girme isteğimin üzerinden 2 yıl geçti ve fikrimin değişmesiyle vazgeçtim bu süreçten.
      Başlamadan önce Richmond ve Berke’ye teşekkür etmek istiyorum zamanında baya soru sorup hiç tereddüt etmeden bana yardımcı oldukları için.
      2 yıl önce ASVAB sınavına girip düşük not almıştım ingilizcemin yetersiz olduğundan ama yinede recruiter sağlık kontrolüne girmemi istemişti. Bende tamam diyip sabahın erken saatlerinde girip yanlış hatırlamıyorsam 12 saat sonra çıkmıştım. Benim için korkunç kötü bir gündü testlerimi olmuştum her şey hazırdı doktorun cevabını sanırım 7-8 saat koltukta boş boş oturup beklemek zorunda kalmıştım.Aynı saatte gittiğim insanlar çoktan gitmişti yeni ekip gelmişti ve binadan çıkan son kişi bendim. Söylemekte fayda var herkesin case’i farklı oluyor kimisi erken kimisi benim gibi en sonuncu çıkıyor kontrolden.Hatta görevli personel sen daha ne arıyorsun burda diye gülüyordu, benim durumum gözden dolayı uzamıştı ve doktor tarafından görünmem istendi yaklaşık 5-6 ay tamam dedim ve kliniklere gidip geldim o sırada da forumu takip ettim ve aslında yapmak istediğim bir şey olmadığına sırf benefitleri var diye kendimi istemediğim bir duruma sokmak istemediğimi farkettim ama yinede devam edip ikinci Asvab sınavında denemek istedim kendimi ama süreç olduğundan çok daha uzadı 9-12 ay gibi bir şey sürmüştü sanırım ondan sonra fikrim komple değişti ve raporum onaylandığında vazgeçtiğimi bildirdim ve süreçte yardımcı oldukları için teşekkür edip defteri kapattım, recruiterlar sonradan mesaj attı ama oralı olmadım ben.

birde buraya yeni öğrendiğim bir şey paylaşmak istiyorum anladığım kadarıyla bu sistem yeniymiş eğer asvab puanınız 31 puanın altındaysa recruiter sizi 3 haftalık-paid asvab çalışma kamplarına gönderiyormuş sanırım bana Texas’da demişlerdi sizi orda sınava hazırlayıp iyi not aldırıp direkt Basic’e gönderiyolarmış.
      teşekkürler foruma ve buradakilere,
      sağlıcakla

C
      capon

capon tarafından gönderilen son iletiler

@smartcells siz 14 yaşına bastıktan ilk 30 gün içinde başvuruyu yapmıştınız değil mi ona rağmen mi böyle red geldi çok garip
      acaba bize demi aynı şeyi diyecekler çünkü biz 14 yaşına bastıktan 28 gün sonra işlemleri başlattık, formu submit ettik sonra 1 ay sonra parmak izi randevusu verdiler

C
      capon

@smartcells merhabalar sizin case’inizde bir ilerleme oldu mu? bizim üzerinden 2 aydan uzun süre geçti ama hala kontrol aşamasında bir ilerleme var gibi durmuyor

C
      capon

@smartcells anladım peki, farklı bir yere taşınmanız durumunda greecardın geleceği adresi güncelleyebiliyor musunuz 14 yaşındaki çocuk için

C
      capon

@smartcells merhaba benimde kardeşim yakında 14üne girecek
      siz online başvuruyu 14 yaşına girmeden önce mi yaptınız yoksa girdiği gibi mi yaptınız

birde randevuda eski greencardı teslim ettiniz mi bazı yerlerde sizde kalıyor diye okudum ve yeni greencard ne kadar sürede gelir bilginiz/tahmininiz var mı teşekkürler şimdiden

C
      capon
    • RE: Green Card ile Askerlik Tecili

Merhaba Los angeles konsolosluğunda geçirdiğim rezalet deneyimimi anlatacağım
      askerlik tecili için randevuyu aldım sabahın 5inde yola çıkıp 7-8 gibi up uzun belkide istanbul trafiği kadar bir yol ile karşılaştık sabah 5inde çıkma sebebimiz ise askerlik işlemleri güya sadece saat 11.00a kadar yapılabiliyormuş
      Oraya gittiğimizde Suriye uyruklu birisi problem çıkarmış tüm vatandaşları dışarıya almışlardı.
      ortam baya gergindi 3 tane polis gelip götürdü adamı neyse geçtik içeri ilk beni çağırdılar.
      websitelerinde istedikleri belgelerin hepsini getirdim ve sadece askerlik için bakan tek kişi olan oradaki çalışana teslim ettim.
      Çalışan bir anda eğer bunları sağlayamazsanız yardımcı olamam dedi bende böyle bir gereklilik istenilen belgede yok çoğu konsolosluk yeşilkart sahiplerinden çalışma ve okul belgesi istenmediğini söyledim kadın hala itiraz etti yok getirmen lazım vs. araştırıp gelseydin falan dedi sonra bende konsolosluğunuzu arıyorum cevap vermiyorsunuz bende forumlarda araştırdığım gördüğüm kadarıyla böyle bir zorunluluk çoğu kişiden istenmedi ve zaten 2024 yılında çalıştığım paycheckide gösteriyorum size diye baskıladım sonra kadın bi sorucam gelicem dedi
      geldiğinde ben bana sağladığınız belgeleri sisteme yüklerim ama kabul edilip edilmeyeceği konusunda garanti veremem ama bana W2 formunuzun transkriptini getirirseniz onaylanabilir gibi cümle kurdu en sonunda pes ettim ve sordum nerden bulabilirim formumu diye çünkü hiçbir bilgim yok internet üzerinden alınabilir olduğundan kadın kendiniz bulacaksınız dedi tamam peki nerden çıktı alabilirim buraları hiç bilmiyorum dedim o da sizin sorununuz gibi bir cümle kurdu
      neyse 30-40 dk cebelleşmemin sonunda gittim götürdüm, iki form götürdüm “ama bu arkalı önlü olacaktı” gibi bir cümle söyledi
      dedim hanfendi böyle bir şey istemediniz benden kadın sonra “neyse tamam ben hallederim” diyip çekip gitti
      işlemlerin olmasını beklerken neredeyse çoğu askerlik işlemi yapmak isteyen herkese aynı muamaleyi gösterdiğini gördüm

bu los angeles konsolosluğuna mı özel bilmiyorum ama yaptıracağınız işlemlerde istenilen belgeler kısmını getirseniz bile orada hayır bu eksik şu eksik diye sorun çıkarabiliyorlar çünkü orada da gördüm baya bir kişi istedikleri tüm belgeleri getirdim ama başka belge istiyorlar gibi cümle kuruyordu
      bana da en son 1 hafta 10 gün içinde askerlik işleminize bakabilirsiniz dedi onaylanıp onaylanmayacağını W2 formumu verdiğim halde bilmiyorum

kıssadan hisse bu konsoloslukta askerlik işleminiz olursa böyle bir zorunluluk olmasa bile eğer çalışmıyorsanız ve okumuyorsanız askerlik tecili yapamıyorsunuz hatta eğer delivery veya uber falan yapıyorsanız sizi çalışan olarak görmüyorlar çünkü orada birisi askerlik tecili yaparken yaptığı delivery işinden dolayı kabul etmemişler bilginize
      dipnot: konsolosluğun hemen karşında hafif sol tarafında kapalı park yeri var 4 saat için 14 dolar ödedim tek artısı bu

Askerlik İşlemleri içinde yayımlandı
      C
      capon

@mehmetgreen ben calismiyorum yukarda deneyimlerimi belirtmistim inceleyebilirsiniz

C
      capon

@mehmetgreen bunu MEPS belirliyor uygun olup olmadığını göz çizdirme yaparsan bunu bildirmen gerekecek türkiye’de ki unganlar veya nereye gidersen bu da direkt MEPS’in sistemine düşüyor unganlara bildirdiğin her sağlık olayına birebir sahipler
      seni kontrol eden kişi olduğun ameliyattan dolayı uzun süreli test isteyebilir bende olduğu gibi veya seni eleyebilir genelde gözlük kullanımı problem olmuyordu

C
      capon
    • RE: (O) Olağanüstü Yetenekli Kişiler Vizesi

merhaba bi arkadasim O1B vizesine basvurmak istiyor, amerikada tandiginiz bildiginiz avukat var midir bu konu icin

Çalışma Vizeleri (H içinde yayımlandı
      C
      capon

@umuryunus çok geçmiş olsun hocam, bende air force’un diğer birliklere oranla daha kendi vatandaşını tutması olaylarını duymuştum o yüzden çoğu kişi National guard veyaz düz armye giriyor şans da vardır tabi ama belli olmuyor

C
      capon

@MySea doğrudur hocam benim aklımda Texas diye kalmış düzeltme için teşekkürler

C
      capon