Herkese merhaba. Bugun reentry başvuru sürecinin en önemli aşaması olan biometrics’i 5 dakika gibi kısa bir sürede tamamladım ve tüm sürecimi sizinle paylaşmak istedim.
Öncelikle formun en güncel hali olsun diye USCIS sayfasından I-131 çıktısını aldım. Bilgisayarda doldurma fırsatım o dönemde olmadığı için siyah tükenmez kalemle, büyük harfler kullanarak, dikkatli bir şekilde doldurdum. Formda bazı değişiklikler var. Örneğin neden permit istediğimizi ve ne kadar süre dışarıda kalacağımızı yazacak bir bölüm yok reentry için. Dikkatli okuyun ki hata yapmayın. Ben detaycı bir insan olduğumdan hata yapmış olabilir miyim diye çok tedirgin oldum. Bazı yerleri kafa karıştırıcıydı bence.
Ayrıca G 1145 formunu da doldurdum ki belgem ellerine ulaştığında bana bildirimler gelsin.
Greencard’ın önlü arkalı fotokopisini, her ihtimale karşı pasaporttaki resimli sayfayı, G-1145 ve I -131’i büyükçe bir zarfa koydum. 16 Temmuz’da erkenden USPS’e gittim. Money order yapmak istediğimi söyledim. Daha önce yapmamıştım. Bana bir çek verdiler ve üzerini dikkatli bir şekilde doldurmamı söylediler. Burada paylaşan bazı arkadaslarınkinden ufak farkları vardı. Adresimi de yazmamı istediler üzerine. 630$ ödedim debit kartımla reentry için. Biometrics için ücret ödenmiyor. 3.60$ işlem ücreti aldılar. Erkenden ellerine ulaşsın diye ertesi gün teslimli istediğimi belirttim. 30$ kadar bir ücret de bu şekilde gönderim için verdim. Priority mail express olarak geçiyor sanırım. Belgelerim 17 Temmuz’da akşam ulaştı Dallas lockbox’a. Bundan sonrası biraz sıkıntılı geçti çünkü evinde kaldığımı kişinin soyadını yanlış yazmışım. Bu yüzden noticelerim ulaşmaz diye endişelendim ve Uscis’den live agentlarla görüştüm. Bir email adresi verdiler ve oradan belgemin aslını bana tekrar göndermelerini istememi söylediler. Yaptım ama hiç email ya da mail gelmedi onlardan
yani işe yaramadı. Ama I-797 notice’im 26 Temmuz’da ulaştı bana. 21 Temmuz’da göndermişler. Regular mail ile gönderdikleri için gönderdikleri günden itibaren 15 gün sürebilir demişlerdi. Çok sürmedi neyse ki.
Bunların ardından biometrics randevu belgemi beklemeye başladım ancak hiç haber yoktu. Tekrar USCIS live agentla konuştum. Bana 11Agustos’ta randevum oldugunu ve yerini söyledi. Ancak onun belgesi de gelmeyince 8 Ağustosta yeniden live agentla görüştüm. Bana “belgen olmadan içeriye giremezsin. E-maille senin için istedim. Sana e maille 24 saat içinde gönderecekler” dedi. Birkaç saat sonra emailim de geldi. Ertesi gün Miami Main Library’den çıktılarını aldım, doldurulması gereken yerleri siyah kalemle doldurdum. Bu arada 25 sayfaya kadar çıktı ücretsizmiş.
Bugun saat 11.00 randevuma 10.40’ta orda olacak şekilde gittim. Aldılar içeriye. İlk görevli Türk olduğumu görünce çok sıcak yaklaştı. Sonra fotoğrafım çekildi, parmak izimi ve imzamı aldılar. Bu kadar
. Hemen bitti. Kimse yoktu neredeyse. Randevu belgemi geri verdiler. Onu ve bana gelen notice’i girişlerde yanımda bulunduracağım permitim gelene kadar. Permiti İstanbul Konsolosluğu’na istedim. İnşallah onu da sorunsuz alırım.
Özetle: 16Temmuz’da mailimi gönderdim. 17 Temmuz’da ellerindeydi. 20 Temmuz’da notice’im hazırlanmış, 21 Temmuz’da postaya vermişler. 26 Temmuz’da notice elime geçti. Biometrics notice’im hiç gelmedi ama randevum 11 Ağustos’taydı. Tüm sürecim 27 gün sürmüş.
Çok yazmışım yine