Herkese merhaba olumsuz da olsa yaşadığım turist vizesi deneyimini paylaşmak istedim.Öncelikle randevum 13 mayıs 13.15 teydi.Çok önce gitmenize gerek yok randevu saatine göre içeri alıyorlar 13.00 gibi içeriye aldılar, güvenlikten geçtikten sonra başka bir bina var ileride mülakatın yapıldığı oraya geçiyorsunuz orada parmak izi ve vesikalıklara bakıyorlar sonrasında mülakat için uzun kuyruklar başlıyor.Randevum 13.15 te olmasına rağmen 15.30 gibi binadan çıkabildim yani 2 saat kadar bekleme oluyor.Daha çok ailelere vize verildiğini gözlemledim gençlere pek olumlu yaklaşılmadı.Bazı memurlar türkçe biliyor mülakatı da tercüman olmadan yapıyorlar.Bana denk gelen pek türkçe bilmiyordu o yüzden bir tercüman çağırdı .Bana sorulan sorular :
k(konsolos)
b(ben)
k:neden abd’ye gitmek istiyorsunuz?
b:amerika’da yaşayan ailemi bayram tatilimde ziyaret etmek istiyorum.
k:orada yaşayan aileniz amerikan vatandaşı mı?
b:hayır greencard sahipleri.
k:daha önce göçmenlik başvurusunda bulundunuz mu?
b:babamın greencard süreçinde prosedör gereği benim adıma da başvura yapıldı yaş sınırı gereği vize verilmedi.(ama benim elimde olan bir şey değildi ve bildiğim kadarıyla zaten konsolos bu başvuruyu görüyor o yüzden olduğu gibi söyledim ama bu cevabımdan sonra zaten red kesinleşmişti sanırım)
k:siz öğrenci misiniz şu anda?
b:evet üniversite 4.sınıf öğrencisiyim.
k:maalesef şu anda vizenizi onaylayamıyoruz.
dedi ve pasaportumu bir kağıtla beraber uzattı(214b)
orada yaşayan ailemi ziyaret etmek için bu vizeden yararlanamama üzüldüm ve anlamsız buldum benim deneyimim bu şekildeydi.önümüzdeki süreçte f1 vizesine başvurmak istiyorum ama turist vizesinden red almamdan dolayı f1 vizesinden tereddütlüyüm okulumu uzatacağım finans bölümünde okuduğum için ingilizce dil kursuyla f1 vizesine başvurmayı düşünüyorum sizin önerileniniz varsa yazarsanız çok sevinirim.
Buse Şahin tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİZiyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
-
RE: [Arşiv] DV2023 Mülakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@metinakin merhaba babam greencarda başvurduğunda 21 yaşıma girmeme 10 ay vardı greem card açıklandığında 21 yaşıma girmeme 3 ay vardı şu an 21 yaşındayım mülakat bekliyoruz beni götürmesinde bir sakınca olmaz değil mi
Buse Şahin tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİZiyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
Herkese merhaba olumsuz da olsa yaşadığım turist vizesi deneyimini paylaşmak istedim.Öncelikle randevum 13 mayıs 13.15 teydi.Çok önce gitmenize gerek yok randevu saatine göre içeri alıyorlar 13.00 gibi içeriye aldılar, güvenlikten geçtikten sonra başka bir bina var ileride mülakatın yapıldığı oraya geçiyorsunuz orada parmak izi ve vesikalıklara bakıyorlar sonrasında mülakat için uzun kuyruklar başlıyor.Randevum 13.15 te olmasına rağmen 15.30 gibi binadan çıkabildim yani 2 saat kadar bekleme oluyor.Daha çok ailelere vize verildiğini gözlemledim gençlere pek olumlu yaklaşılmadı.Bazı memurlar türkçe biliyor mülakatı da tercüman olmadan yapıyorlar.Bana denk gelen pek türkçe bilmiyordu o yüzden bir tercüman çağırdı .Bana sorulan sorular :
k(konsolos)
b(ben)
k:neden abd’ye gitmek istiyorsunuz?
b:amerika’da yaşayan ailemi bayram tatilimde ziyaret etmek istiyorum.
k:orada yaşayan aileniz amerikan vatandaşı mı?
b:hayır greencard sahipleri.
k:daha önce göçmenlik başvurusunda bulundunuz mu?
b:babamın greencard süreçinde prosedör gereği benim adıma da başvura yapıldı yaş sınırı gereği vize verilmedi.(ama benim elimde olan bir şey değildi ve bildiğim kadarıyla zaten konsolos bu başvuruyu görüyor o yüzden olduğu gibi söyledim ama bu cevabımdan sonra zaten red kesinleşmişti sanırım)
k:siz öğrenci misiniz şu anda?
b:evet üniversite 4.sınıf öğrencisiyim.
k:maalesef şu anda vizenizi onaylayamıyoruz.
dedi ve pasaportumu bir kağıtla beraber uzattı(214b)
orada yaşayan ailemi ziyaret etmek için bu vizeden yararlanamama üzüldüm ve anlamsız buldum benim deneyimim bu şekildeydi.önümüzdeki süreçte f1 vizesine başvurmak istiyorum ama turist vizesinden red almamdan dolayı f1 vizesinden tereddütlüyüm okulumu uzatacağım finans bölümünde okuduğum için ingilizce dil kursuyla f1 vizesine başvurmayı düşünüyorum sizin önerileniniz varsa yazarsanız çok sevinirim. -
Merhaba, yakın zamanda turist vizesi randevum var profilimden biraz bahsedeyim; babam,erkek kardeşim ve babamın eşi greencard ile 1.5 yıl önce abd ye yerleştiler.ben üniversite 4.sınıf öğrencisiyim dedem ve babannemle yaşıyorum.annem türkiye de yaşıyor ziyaretine sık sık gidiyorum.vize görüşmemde tatil planımı kurban bayramı olarak şekillendirdim 2 haftalık gidip gelmek istiyorum,döndüğümde final sınavlarım başlıyor olacak ayrıca yazın yapmam gereken zorunlu stajım var.red almaktan çok korkuyorum görüşmede önerebileceğiniz yapmam ya da yapmamam gereken şeyler nelerdir ?
-
herkese merhaba abd de yaşayan ailemi ziyaret için turist vizesine başvuracağım üniversite 4.sınıf öğrencisiyim masraflarımı babam karşılayacağı için baka hesap dökümünde babamın hesap dökümünü göstersem olur mu
-
RE: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
@Oguz-Talan merhaba acaba süreçte bir ilerleme mi oldu ,ailem 2024 kasımda greencard ile yerleştiler amerikaya ben 21 yaş sınırından dolayı gidemedim henüz ı-130 doldurmadım çok uzun sürer diyorlar sizin bilginiz var mı ne kadar sürede gidebilirim doldurursam şu an da 23 yaşındayım
-
@bıyıksızkeynes sanırım yanlış anlaşıldım hatalı değil sadece önce doldurulduğu için elimde onay sayfası yok ben kendi yeni doldurduğum sayfayı götürsem olur mu güncellerler mi?
-
herkese merhaba,bugün 6 ocak 2026 tarihine turist vizesi randevusu aldım.Şöyle bir sorunla karşı karşıyayım: 2024 yılı eylül ayında bir danışman ile görüşmüştük benim adıma ds160 doldurmuş,randevu almış ücreti de bankadan ödenmişti,ben randevu alındığını bilmiyordum.sisteme yeni olışturduğum ds 160 formu için ücret ödemesine girdiğimde randevu alındığını öğrendim,randevu tarihi 21 nisandı ben de ocak ayına geri çektim,sonra bütün aşamalar onaylandı ve randevu detaylarına baktığımda şu anki doldurduğum ds160 barkod numarasından farklı olduğunu öğrendim,randevu tarihini de onayladığım için ds barkodunu değiştiremiyorum eski doldurulmuş ds160 bilgileri elimde yok onay sayfası dahil.mülakat günü yeni ds formumu götürsem güncellerler mi bir sıkıntı yaşar mıyım ne yapmam gerekiyor?
-
Herkese merhaba ds160 formunu doldururken pasaport türünü ne seçmeliyim yeşil pasaporta sahibim regular mı seçmeliyim official mı
-
@gucarslan daha doldurmadım ds160 formunu nasıl yanıtlamam uygun olur diye soruyorum.
-
bir diğer sorum Turist vizesi için doldurmam gereken ds160 formunda yer alan "vatandaşlık veya göçmenlik başvurusu yaptınız mı ?,greencard çekilişine katılmak dahil değilmiş ama kazanıp ds260 formu doldurup doldurmadığım soruluyor ben kazanmadım ancak babam kazandığı için ds260 formunu ben dahil tüm aile üyelerine ayrı ayrı doldurmuştuk,21 yaş sınırından dolayı gidememiştim bundan dolayı belirtmem gerekiyor mu?
-
RE: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
@SemihPehlivan yanıtınız için çok teşekkür ederim henüz ı-130 doldurmadık aynen sizin gibi düşünüyoruz bizde.Turist vizesi alabilir miyim o konuda tereddütümüz var alırsam devamında bir okul yardımıyla oraya kalmayı sürdürmeye çalışacağız.