• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. apexcruel
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    A
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 51
    • En İyi 14
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

apexcruel

@apexcruel

22
    İtibar
    79
    Profil Görüntülemeleri
    51
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Doha

apexcruel Takip etme Takip Et

apexcruel tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2026 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar,
      Biraz geç olacak ama biz de 14 Ekim'deki Doha deneyimimizi paylaşmak istiyoruz, yürekten umuyoruz ki bu duraksama kararı hızlıca kalkar ve hem 2026 mülakatlarına girecek mevcut talihliler hem de önümüzdeki yıllardaki yeni talihliler için bu deneyim bir nebze olsun fayda sağlar.

Biz Doha'da yerleşik olduğumuz için mülakatımızı direkt buradaki konsolosluk üzerinde planladık. DS260 gönderimini Mayıs sonu gibi yapmamıza rağmen dosya numaramızın küçük olması mı yoksa buranın görece daha müsait olması sebebiyle mi bilmiyorum 14 Ekim tarihine mülakatımız geldi. Buradaki yetkili sağlık kurumunun raporu çıkarmasının uzun sürdüğünü öğrendiğimiz için bu tarihten 2 hafta öncesine de sağlık muayenelerimizi aldık. Kaldı ki raporumuz 1 hafta sonra hazırlanmış oldu. Emin olmamakla birlikte buradaki sağlık muayenesi bir tık daha pahalı olabilir. Hem başlangıçta kişi başı 55 dolar sadece giriş ücreti ödedik, hem de aşılar 55 - 70 dolar arası değişen bir banttaydı. Kızımın aşı kartı olduğu için ona hiç yapmadılar, bize su çiçeği geçirip geçirmediğimizi sordular, ben evet dediğim için bana aşı yapmadılar ancak eşim emin olamadığı için ona yapıldı. Kalanlar muhtemelen benzer prosedürler.

Mülakat tarihimizde ise Türkiye'deyken hazırladığımız belgeleri yanımızda götürdük. Önce ilk veznede sadece evrakları alıp dosyalayan bir görevliye tek tek teslim ettik. Banka hesap dökümleri hiç sorulmadı.
      Sonrasında bizi yan bankoya parmak izi için yönlendirdi. Buradaki görevli gerçekten çok cana yakın biriydi, işlemlerimizi tamamladı.
      Sonrasında mülakat için ortak alana geçtik, sıramız geldiğinde ikinci talihli olan eşimin mesleğini ve burdan hariç bir başka yerde yaşadınız mı diye sordular. Sonrasında "Tebrikler, vizeniz onaylandı" diyip VFS'den bilgi geldiğinde alabileceğimizi belirttiler.

Son olarak biz DS-260'da adres belirtmemiştik, konsoloslukta da sorulmadı ve üzerine biz de belirtmeyi unuttuk. İlk girişte bildiririz diye düşünürken CBP polisi benimle alakası yok USCIS'e bak biz ayrıyız gibi bir yanıt verdiği için girişte de bildirememiş olduk. Sonrasında USCIS üzerinden adres bildirimlerimizi yaptık ve beklemedeyiz.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      A
      apexcruel
    • RE: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

@apexcruel bu mesajıma update, ülkeye gireli 1 ay olmasına rağmen SSN'imiz gelmedi. 1 hafta sonra da çıkış yaptığımız için aksiyon alma şansımız da olmadı. Bir önceki mesajımda belirttiğim adres konusu sebebiyle muhtemelen. GC'lerimiz de basım aşamasına geçmedi.

2 ay sonra tekrar gitmeyi düşünüyoruz, uzak tarihlere verilme riskine karşı şimdiden randevu almak faydalı olur mu? Bir de randevuyu login.gov üzerinden alıyoruz sanırım ama kimlik doğrulama istiyor ve onda da ID ve SSN no soruyor. Nasıl ilerlememiz gerekir çözemedim.

Sorum şu SSA randevusunu nereden nasıl alabiliyoruz bu engellere takılmadan?

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      A
      apexcruel
    • RE: DV2026 Sohbet Odası

@Serapp tabii şimdi ekledik.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      A
      apexcruel
    • RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar,
      Gündem sonrası hızlıca giriş yapmıştık ancak tekrar çıkmamız gerekiyor çoğu arkadaşımız gibi, henüz kartımız elimizde olmadığı için çıkışta almamız gereken bir belge ya da yapmamız gereken bir başvuru var mıdır?

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      A
      apexcruel
    • RE: Gelir vergisi / beyani

Selamlar,
      Bu konu yeni göçmenler için en kafa karistirici konulardan biri sanırım.
      21 Aralık’ta GC hak sahibi olduk. O tarihte giren çoğu talihli gibi abd dışı işlerimiz devam etti.

Yilin 330 gününden fazla abd dışında olduğumuz için Foreign Earned Income Exclusion’a dahil oluyor muyuz? Oluyorsak 2025 tüm gelir için mi bakmalıyız yoksa sadece kalan 10 gün mü?

Eğer olmuyorsak o ayki maaşımızı 10/31 gibi bir oranla beyan etmemiz mümkün mü? 1040 formu ile mi yapmalıyız?

ABD dışı şirketimiz var ama faturalar giriş tarihi öncesi, ödemeler sonrası ise beyan yapmamıza gerek var mı yoksa 0 da olsa yapmak daha mı doğru? Ya da hangi tarihi baz almalıyız (fatura/ödeme)

Yanıtlar için şimdiden teşekkürler

A
      apexcruel
    • RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Süper haber geldi. Çok teşekkürler. Biz ailecek yarın sabah 07:40 Doha - Atlanta biletimizi aldık. 15 saatlik uçuş sonrası inşallah oradayız. Iki saat önce green card ücretini ödedik, bir sorun olmadı. Buradaki yazılanları çok sıkı takip ediyoruz. Hemen aksiyon almanın daha mantıklı olduguna karar verdik.

Gündem içinde yayımlandı
      A
      apexcruel
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Biz 21 Aralık'ta giriş yaptık, çoğu arkadaşımızdan SSN ve GC güncellemesi var ama bizde henüz ikisinden de ses yok. GC "Visa Fee Payment Received" olarak sabit. Açıkçası biraz endişe etmeye başladım.
      Durumumuz özetle şöyle, DS260'da adres belirtmemiştik, mülakatta da sormadılar. Girişte de polis ısrarla almadı ve USCIS'ten gir dedi. Ben de hemen ertesi gün kendi hesabım üzerinden 3 kişi için de receipt numaramızı ekleyerek https://my.uscis.gov/accounts/change-of-address/ üzerinden submit ettim.

Şu an kafama takılan kısımlar şunlar;
      1- Hem "Address Changed" hem de "Personel Information Not Found" gözüktüğü için hangisi öncelikli olmuştur emin olamadım.
      2- Üç kişi için olmasına rağmen bir receipt number için "None Provided" olarak dönüyor.
      3- Bunun üzerine her kişi için tekrar üyelik oluşturup onların kendi adına adres güncellemelerini bir daha yapmış oldum.

Ödemeyi talihli olarak kendi hesabım üzerinden tek seferde yapmıştım.
      Bu süreçte yapmamız gereken bir adım kaldı mı acaba? Biliyorum henüz aslında çok süre geçmedi ama almamız gereken bir aksiyon varsa kaçırmayalım.

Screenshot 2026-01-12 at 08.47.42.png

Yolculuk içinde yayımlandı
      A
      apexcruel
    • RE: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

@sencansinaygun kartınız da kısa sürede çözülür umarım, bizi de süreciniz ile ilgilendirebilirseniz çok seviniriz. Vize ile ikinci girişi merak eden arkadaşlar vardı, onlar da postunuzdan faydalanacaktır.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      A
      apexcruel

@melisbasdurmus selamlar, gözünüz aydın öncelikle. Benzer bir durumdayız, hatta bizim havalimanında da adresimizi almadıkları için daha da karışık. 21’inde girmemize rağmen GC hala ücret alındı aşmasında, SSN’den ise hiç ses yok.

Havalimanı sonrası USCIS’den adres bildirimi yapmadınız sanırım di mi? Bizim tek beyan noktamız orası olabildi.

GC’nizi teslim sürecini de paylaşabilirseniz çok seviniriz.

A
      apexcruel

@rasitcenngiz formu bir göz inceledim ve gerçekten boy, kilo, göz ve saç rengi alanları var 😁 lafın gelişi yazdığınızı düşünmüştüm

A
      apexcruel

apexcruel tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Amerika'da adres değişikliği yapmak USCIS (AR-11 form)

@eceslc add participant gibi bir alan çıkmıştı, garanti olması adına eşiniz adına ayrı hesap açıp yapılabilir.

A
      apexcruel
    • RE: Amerika'da adres değişikliği yapmak USCIS (AR-11 form)

@bakarmisin100 Adres değişikliği yaptığınız alanın hemen yanında submitted changes gibi bir buton olması lazım, oraya bakabilirsiniz ama 2 güne falan yansıyor

A
      apexcruel
    • RE: Gelir vergisi / beyani

Selamlar,
      Bu konu yeni göçmenler için en kafa karistirici konulardan biri sanırım.
      21 Aralık’ta GC hak sahibi olduk. O tarihte giren çoğu talihli gibi abd dışı işlerimiz devam etti.

Yilin 330 gününden fazla abd dışında olduğumuz için Foreign Earned Income Exclusion’a dahil oluyor muyuz? Oluyorsak 2025 tüm gelir için mi bakmalıyız yoksa sadece kalan 10 gün mü?

Eğer olmuyorsak o ayki maaşımızı 10/31 gibi bir oranla beyan etmemiz mümkün mü? 1040 formu ile mi yapmalıyız?

ABD dışı şirketimiz var ama faturalar giriş tarihi öncesi, ödemeler sonrası ise beyan yapmamıza gerek var mı yoksa 0 da olsa yapmak daha mı doğru? Ya da hangi tarihi baz almalıyız (fatura/ödeme)

Yanıtlar için şimdiden teşekkürler

A
      apexcruel

@sencansinaygun oranın saatine göre hafta içi sabah 8:00’de (tr saati 16:00) websitesinden sağ altta Emma ile chat üzerinden Live Agent yazıp canlı destek alabilirsiniz. Belki yönlendirirler.

A
      apexcruel

@Göktuğ-Yılbaşı ayrıntılı anlatımınız için teşekkürler, buradaki deneyimler çok kıymetli hepimiz için.

A
      apexcruel

@Göktuğ-Yılbaşı selamlar bahsettiğiniz 15 gün sonrasına olan randevuyu online mı aldınız acaba? Biz de Mart ayında yerleşmeyi planlıyoruz ve eğer mümkünse geldiğimiz günün ertesi gününe randevu almak istiyoruz. ABD dışından online olarak SSA randevusu almamız mümkün mü?

A
      apexcruel

@kucurizm selamlar biz de GC için aynı statüde bekliyoruz, 35 gün oldu. SSN'lerimiz de maalesef gelmedi. Biz de bir hafta sonra dönmüştük, beklemedeyiz.

A
      apexcruel

@dogukan-altn bizim henüz 90 günümüz dolmadı, süreci anlamaya çalışıyorum aslında sadece

A
      apexcruel

@erenist postlarınızdan son durumunuzu görememiştim, belki ben kaçırmış olabilirim bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Öncelikle geç de olsa nihayetinde elinize geçmesine çok sevindim. Hangi evrakları tekrar götürdüğünüzü de ekleme şansınız olur mu?

A
      apexcruel

@dogukan-altn siz hiç şu alandan e-request vs oluşturmadınız o zaman sanırım Live Agent sizin için açmış oldu. Ben 3. adımdan talep oluşturmamız gerektiğini düşünmüştüm 90 gün boyunca gelmemesi durumunda.

https://egov.uscis.gov/e-request/

Screenshot 2026-01-22 at 09.39.25.png

A
      apexcruel