Merhabalar,
Biraz geç olacak ama biz de 14 Ekim'deki Doha deneyimimizi paylaşmak istiyoruz, yürekten umuyoruz ki bu duraksama kararı hızlıca kalkar ve hem 2026 mülakatlarına girecek mevcut talihliler hem de önümüzdeki yıllardaki yeni talihliler için bu deneyim bir nebze olsun fayda sağlar.
Biz Doha'da yerleşik olduğumuz için mülakatımızı direkt buradaki konsolosluk üzerinde planladık. DS260 gönderimini Mayıs sonu gibi yapmamıza rağmen dosya numaramızın küçük olması mı yoksa buranın görece daha müsait olması sebebiyle mi bilmiyorum 14 Ekim tarihine mülakatımız geldi. Buradaki yetkili sağlık kurumunun raporu çıkarmasının uzun sürdüğünü öğrendiğimiz için bu tarihten 2 hafta öncesine de sağlık muayenelerimizi aldık. Kaldı ki raporumuz 1 hafta sonra hazırlanmış oldu. Emin olmamakla birlikte buradaki sağlık muayenesi bir tık daha pahalı olabilir. Hem başlangıçta kişi başı 55 dolar sadece giriş ücreti ödedik, hem de aşılar 55 - 70 dolar arası değişen bir banttaydı. Kızımın aşı kartı olduğu için ona hiç yapmadılar, bize su çiçeği geçirip geçirmediğimizi sordular, ben evet dediğim için bana aşı yapmadılar ancak eşim emin olamadığı için ona yapıldı. Kalanlar muhtemelen benzer prosedürler.
Mülakat tarihimizde ise Türkiye'deyken hazırladığımız belgeleri yanımızda götürdük. Önce ilk veznede sadece evrakları alıp dosyalayan bir görevliye tek tek teslim ettik. Banka hesap dökümleri hiç sorulmadı.
Sonrasında bizi yan bankoya parmak izi için yönlendirdi. Buradaki görevli gerçekten çok cana yakın biriydi, işlemlerimizi tamamladı.
Sonrasında mülakat için ortak alana geçtik, sıramız geldiğinde ikinci talihli olan eşimin mesleğini ve burdan hariç bir başka yerde yaşadınız mı diye sordular. Sonrasında "Tebrikler, vizeniz onaylandı" diyip VFS'den bilgi geldiğinde alabileceğimizi belirttiler.
Son olarak biz DS-260'da adres belirtmemiştik, konsoloslukta da sorulmadı ve üzerine biz de belirtmeyi unuttuk. İlk girişte bildiririz diye düşünürken CBP polisi benimle alakası yok USCIS'e bak biz ayrıyız gibi bir yanıt verdiği için girişte de bildirememiş olduk. Sonrasında USCIS üzerinden adres bildirimlerimizi yaptık ve beklemedeyiz.

lafın gelişi yazdığınızı düşünmüştüm