• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. SemihPehlivan
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Profil
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 3
    • Konu 0
    • İleti 59
    • En İyi 32
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

    SemihPehlivan

    @SemihPehlivan

    Yolcu

    103
    İtibar
    240
    Profil Görüntülemeleri
    59
    İleti
    3
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    İnternet Sitesi www.semihpehlivan.com Konum Columbus, INDIANA Yaş: 53

    SemihPehlivan Takip etme Takip Et

    SemihPehlivan tarafından gönderilen en iyi iletiler

    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

      Nihayet fırsat bulabildim ve yazmaya başladım. Amerika'daki ilk 10 günümüz

      1. gün - Eşimin sayesinde hak kazandığımız zorlu greencard sürecinin sonunda vizelerimize kavuştuk ve 4 Ağustos tarihi için THY İstanbul-Şikago biletini aldık.
        Biz yolda uyuruz diye sabah 06.40 uçuşunu aldık ama kimseye tavsiye etmiyorum. İstanbul dışında bir şehirden havaalanına mecburen geceden gidiyorsunuz ve sabaha kadar uçağı beklemek yorucu oluyor. Mülakattan önce 20.000 TL olan bir bilet mülakat günü 37.600 TL olmuştu. Oysa ki 20.000 TL'ye alıp olası aksaklıkta 70 dolar ödemek çok daha mantıklı olacaktı. Rakam iki kişi için 75.000 TL olunca mecburen gözüm gibi baktığım milleri harcayarak sadece vergi ve özel koltuk seçimi için toplam 20.000 TL ödeyerek uçtuk.

      Uçaktan inince pasaport kuyruğu için görevliye "Immigrant visa" deyinde bizi ABD vatandaşları sırasına yönlendirdi. Görevli memura zarfları verdik. Pamuklara sarıp koruduğumuz zarfları parçalayarak açtı. Kısa bir süre inceledi. Bir arkadaşına gösterdi. O da 10 sn baktı ve tamam dedi. Kaşeyi bastı ve pasaportları uzattı. Gidebilir miyiz dedim, evet dedi. Bir odaya falan alınmadık, bekletilmedik, ne kadar paramız olduğu söylenmedi. Bavulları aldık ve pasaport görevlisinin kaşeleyip verdiği ama bizim doldurmadığımız gümrük beyan kağıdını çıkışta verip havaalanından ayrıldık.

      Şikago havaalanında önceden rezervasyon yaptırdığım Budget firmasından araç kiraladım. Amazon USA üyeliği yaptırdığım için süper bir indirim alarak 120 dolara Passat kiraladım. Ellerinde Passat kalmadığını için -özür dileyerek- Lexus 4x4 dev bir araç verdiler. Hiç kızmadım ve devasa araca binip Indianaya yola çıktık. 4,5 saat sonra Indiana havaalanında aracı teslim ettim ve kuzenle yaşayacağımız şehre yola çıktık. Aracı alırken "Yakıtla uğraşmayın biz size eyalet fiyatından fatura ederiz" seçeneğini seçmiştim. Yolladıkları faturada yakıtı In 8/8 Out 4/8 göstermişler. Yani yarım depo kullanmışız. 97 dolar yakıt fatura etmişler. İtiraz ettik. 97 doların tamamını (Vergilerle 110,58 usd) iade ettiler.

      1. gün - Cumartesi sabahı (Bankalar öğlene kadar çalışıyor) üzerimizdeki paradan kurtulmak için First Financal Bank'ta hesap açtırdık. Sadece pasaport ile hesabı açtılar. Başka bir şey istemediler. Hatta ilk kullanım için 8 tane boş çek verdiler.

      2. gün - Pazartesi kuzenin oturduğu sitede ev tutmak istedik. Site müdürü SSN numarasını sordu ve olmadan veremem dedi. SSN bürosuna gittik, başvuru yaptık. Yarın gelin numarayı vereyim ama kartlar 15 gün sonra gelir dedi.

      3. gün - Salı günü sabahtan numarayı aldık ve tekrar kiralık ev için başvurduk. ABD'de henüz gelir kaydımız ve kredi puanımız olmadığı için Türkiyedeki emekli maaşlarımızı ve Türkiyedeki şirketimizin vergi levhasını verdik, kabul etti. Cuma gelin sözleşme yapalım dedi.

      4. gün - Çarşamba günü araç sorununu çözmek için bir sürü acente gezdik. Birine kredi için başvurduk, bizim kredi skorumuz olmadığı için kuzen kefil oldu ama o gün sonuna yetişmedi ve yarına kaldı.

      5. gün - Kredi skoru olmadığı için kredimiz -kefile rağmen- onaylanmadı. Biz de sıfır aracı nakit olarak aldık ama nakit paramızın önemli bir kısmını arabaya verdiğimiz için psikolojimiz bozuldu. İkinci el araçlara servis maliyetleri nedeniyle cesaret edemedik.

      6. gün - Sabah 9'da kira kontratını yapıp anahtarları aldık. Acilen bir mutfak masası, 4 sandalye, yatak, yastık ve nevresim takımı alıp otelden çıkış yaptık. Otelden 3 gün önce çıkış yaptık diye otel 132 usd ceza aldı. Ama sağolsun Booking bu cezayı üstlendi ve bize iade etti.

      7. gün - Evin eksiklerini tamamlamaya başladık. Ama sürekli nakit eksiliyor. En iyisi para kazanmaya başlamak. O yüzden dordash yapmaya başladık. Tabii bizim henüz ABD ehliyetimiz olmadığı için hesap açamadığımızdan kuzenle birlikte yapıyoruz.

      8. gün - Alışıyoruz sanırım. Bir taraftan gün içerisinde dordash diğer taraftan eksikleri tamamlıyoruz. Hayat burada çok güzel. Herkes birbirine gülümsüyor ve saygılı davranıyor. Eğer kurallara uyarsan ve çalışırsan ABD'de huzur içinde yaşarsın..

      Şimdilik bu kadar. Bugün 15. günümüz. 2 gün önce son eksiğimiz olan koltuk takımı da geldi. Şimdilik her şey tamam görünüyor. Yeni deneyimleri ve yeni gözlemleri ilk fırsatta paylaşırım.

      Yolculuk içinde yayımlandı
      SemihPehlivan
      SemihPehlivan
    • RE: [Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

      VİZESİNİ ALIP AMERİKAYA GİTMEYE HAZIRLANANLAR İÇİN;

      Amerikaya indiğinizde cep telefonu ile iletişim sorunu için bir çözüm buldum.

      Mint Mobile adlı bir servis sağlayıcıdan -ki kuzenim ABD'de kullanıyor ve çok memnun- online bir hat satın aldım. Sim kart tercihini e-sim olarak yaptım ve maille yollanan kare kod ile telefonuma hattı yükledim. 3-5 dakika içinde etkinleşti. Şebeke olarak şu an Türkiyede kullanamıyorum ama Wi-fi ile kullanım ayarlarını da aktif edince internet üzerinden kullanabiliyorum. Şu an henüz Amerikaya gitmeden +1 ile başlayan bir hat sahibiyim. (Bunun için Iphone 10 ve üzeri bir telefon sahibi olmak gerekiyor. Diğer marka telefonların hangilerinin e-sim desteği olduğunu bilmiyorum)

      Hattı 3 aylık taahhüt ile aldım. Aylık 15 Usd, sınırsız konuşma, sınırsız internet ve sınırsız sms var pakette. 3 ay sonra devam etmek istersem aylık 40 Usd olarak devam edebilirim veya daha düşük limitli bir pakete geçebilirim.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      SemihPehlivan
      SemihPehlivan
    • RE: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

      VİZESİNİ ALIP AMERİKAYA GİTMEYE HAZIRLANANLAR İÇİN;

      Amerikaya indiğinizde cep telefonu ile iletişim sorunu için bir çözüm buldum.

      Mint Mobile adlı bir servis sağlayıcıdan -ki kuzenim ABD'de kullanıyor ve çok memnun- online bir hat satın aldım. Sim kart tercihini e-sim olarak yaptım ve maille yollanan kare kod ile telefonuma hattı yükledim. 3-5 dakika içinde etkinleşti. Şebeke olarak şu an Türkiyede kullanamıyorum ama Wi-fi ile kullanım ayarlarını da aktif edince internet üzerinden kullanabiliyorum. Şu an henüz Amerikaya gitmeden +1 ile başlayan bir hat sahibiyim. (Bunun için Iphone 10 ve üzeri bir telefon sahibi olmak gerekiyor. Diğer marka telefonların hangilerinin e-sim desteği olduğunu bilmiyorum)

      Hattı 3 aylık taahhüt ile aldım. Aylık 15 Usd, sınırsız konuşma, sınırsız internet ve sınırsız sms var pakette. 3 ay sonra devam etmek istersem aylık 40 Usd olarak devam edebilirim veya daha düşük limitli bir pakete geçebilirim.

      İletişim ve Teknoloji içinde yayımlandı
      SemihPehlivan
      SemihPehlivan
    • RE: [Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

      Bir hayalim vardı; Uçaktan mesaj atmak. Atamadım. Uçaktaki wi-fi ile mümkün olmadı.
      Şu anda Indiana'dayım.
      Daha önce bahsettiğim Mint Mobile Chicago'ya iner inmez aktif oldu. Hatta uçak aprona yanaştığında kullanmaya başladım.
      Chicago havaalanında USA Citizens sırasına girdim. Eşimin ve benim (Pamuklar içinde koruduğumuz) sarı zarfları parçalayarak açtı pasaport kontrol memuru. Bir arkadaşını çağırdı. Bir de sen bak dedi. Kadın memur 10 saniye bakıp tamam dedi. Pasaportlara mühür vurdu ve verdi. Gidebilir miyiz dedim, evet dedi. Bir de bir kod yazdığı boş bir gümrük beyan kağıdı verdi. Bavulları aldım. Çıkarken kapıdaki adama üzerinde kod yazan ama doldurmadığım gümrük beyan kağıdını verdim. Ve çıktım.
      Ne para soran oldu, ne başka odaya götürüp bekleten oldu, ne bavulda ne var diyen oldu. Pasaport kontrolünden geçmem 2 dakika bile sürmedi. Umarın herkes bu kadar kolay süreç yaşar.

      Bu arada siteyi kuranlara minnetimi bir kez daha beyan etmek isterim. Bu site olmasaydı her şeyin bu kadar kısa sürmesi imkansızdı.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      SemihPehlivan
      SemihPehlivan
    • RE: [Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

      UNGANLAR DENEYİMİ İÇİN EK BİLGİ:

      Ungan Klinikte vurulan 4 aşının (Difteri, Kızamık, Hepatit B ve Su Çiçeği) bazı yan etkileri olabilir. Aslında tüm aşılar için geçerli. Sonuçta aşı vücuda düşük doz virüs enjekte edilerek antikor oluşması hedeflenen bir yöntem.
      Bazı insanlarda bu aşılar yüksek ateş, ağız kuruması, mide bulantısı ve diyare (ishal) olarak görülebiliyormuş.
      Ben 3 gündür yüksek ateşle yatıyordum ve en yüksek 39,6 ve en düşük 38,3 arası gidip geldim. Tabii ishalde eşlik etti. Ama danıştığım tüm doktor arkadaşlar 3 gün sonra biteceğini ve sabretmemi söyledi. Ve bu sabah nihayet 36,9 ile normale yaklaştım. Tabii tüm bunlar sadece bende oldu. Eşime hiç bir etkisi olmadı.

      TAVSİYE:
      Eğer ateşiniz aşırı yükselirse panik yapmayın. Bol sıvı alın, sıvı gıdaları tercih edin, basit ateş düşürücü (örn: parasetamol etken maddeli ürünler) alarak dinlenin. Merak etmeyin, üçüncü günün sonunda hiç bir şeyiniz kalmayacak.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      SemihPehlivan
      SemihPehlivan
    • RE: [Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

      Uzun bir deneyim hikayesi olacağını tahmin ederek başlıyorum.

      MAYIS 2022 yesilkartforum ile tanışma;
      İlk kez başvurup kazanan ve ne yapması gerektiğini bilmeyen birinin yaptığı gibi googleda araştırırken buldum siteyi. İyi ki bulmuşum ve iyi ki kurmuşsunuz bu forumu. Yolda her zaman ışık oldunuz. İlk önce “DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları” başlığını okudum. İlk sorumu 8 Mayıs 2022’de sorup cevap alıp yola çıkmışım. Sonra “DV 2022 Mülakat Deneyimleri” başlığını okudum. Bir şey dikkatimi çekti. Herkes @gucarslan diye birine teşekkür ediyor. Hatta teşekkür biraz abartılıp tapma boyutuna doğru ilerliyor. Bu davranıştaki motivasyonu merak ettim bir davranış bilimci olarak ve not ettim zihnime. Sonra “DV 2023 Mülakat Deneyimleri” başlığını açıldı. Bir temenni de bulundum ve dedim ki; “Forum yetkililerinden ricamdır; Bu başlıkta "Mülakat Deneyimi" dışındaki bir konuda gelecek olan postları silmeniz mümkün mü? Gerçekten bu başlıktaki bilgilere çok ama çok ihtiyacı olanlara büyük hizmet olur. Hatta bunu bile silebilirsiniz.”
      Ben bu paylaşımı yaparken 2023 deneyimleri başlığındaki mesaj sayısı 3663 idi. Keşke hepsi deneyim paylaşımı olsaydı. Saymadım ama mülakata giren herkes yazmış olsa bile 313’tür. Başka bir deyişle mülakat deneyimleri başlığının sadece % 8,5 luk kısmı deneyimlere ait. Ki bu rakam %5 bile değildir.
      TELEGRAM GRUBU ile tanışma ve gruptan atılma;
      Bir telegram grubu varmış diye öğrendim ben de form doldurdum. Baktım 2 gruba dahil olmuşum. Biri sadece DV2023 ile ilgili paylaşımlar diğeri ise COFFEE grubu yani her türlü geyiğin, sohbetin olduğu. Hemen grup kurallarını okudum. Öyle ya madem kurallar var muhtemelen uyulmak içindir. Sonra ertesi sabah baktım DV2023 grubunda 200 küsur mesaj birikmiş. Önemli gelişmeler var sanırım diye heyecanla okumaya başladım. Elbette önemli bilgiler vardı ama arada hangi marka köpek maması seçmek gerektiği de konuşulmuştu. Ben de mesaj attım ve dedim ki “Hani bu grup sadece DV2023 konuları içindi, bu kural ihlali değil midir?. Ve sayın @gucarslan yorum yaptı; “Bir kere oldu diye ihlal sayılmaz, Biz yetkililer olarak müdahale ederiz, sen yorulma. Burayı takip etmen zor oluyorsa forumdan devam et” Yani kibarca “Ya sev ya terk et” dendi. Sessizce takip ettim. Sevmedim ama terk de etmedim. Birkaç kez birilerine faydam olur diye paylaşımlar yaptım. Umarım işe yaramıştır. Ama neler yazdığımı hatırlayamıyorum. Geri dönüp bakamıyorum çünkü atıldım gruptan.
      Bir de “Bir kere oldu diye ihlal sayılmaz” lafı bana eski Aile Bakanının “Bir kereden bir şey olmaz” lafı geldi ve dedim ki “Demek ki burası da küçük bir Türkiye. Tavizleriyle, sansürleriyle, yargısız infazlarıyla.
      Sonra bir gün masum bir öneri gördüm. 14 Temmuz’da mülakatı olanlar hem evrak kontrolü hem de buluşma tanışma vs için ayrı bir grup kurmak için izin istemişler. Baktım bir grup linki ve katıldım. İnsanlar evrakların, hazırlıklarının fotoğraflarını paylaşmış. Malum ana grupta foto paylaşılmıyor. 13 Temmuz akşamı için buluşma planları yapmış vs. Hoş bir topluluk olmuş. O gün 12 Temmuzdu. Unganlar vs beni yorduğu için erken uyumuşum. Sabah uyandığımda DV2023 grubunu göremedim. Teknik sorun sandım. Telefona yeniden başlattım ama grup yoktu. Uykulu halde yanlışlıkla mı sildim acaba dedim ama öğrendim ki atılmışım. Daha önce grupta yazdığım bir mesajda sabrına hayranlığımı “Eski çağlarda yaşasaydı Hz Gucarslan derdik sabrı nedeniyle” dediğim -ki hala sabrı için aynı şeyi düşünüyorum- sayın @gucarslan, 14 Temmuz buluşma grubuna dahil olanları ana gruptan atmış. Tabii erken davranıp çıkanlar paçayı kurtarmış. Grubun kurulmasına önayak olanlar atılmaktan kurtulmuş ama yorgun olup uyuya kalanlar kurban seçilmiş. Bu atılmanın ana grubun hangi kuralının ihlali sonucu olduğunu halen bilmiyorum. Grup kurallarını tekrar okuma şansım yok. Ama dediğim gibi zaten orası küçük Türkiye imiş. Ülkemizde de bir sürü insan neden suçlandığını bilmeden cezaevlerinde değil mi? Sabah uyandığımızda bir kararname ile MTV’nin 2 katına çıktığını öğrenmiyor muyuz? Bir sabah uyandık ve İstanbul Sözleşmesinden çıktığımızı görmedik mi?
      Elbette grubu kuran istemediğini atar istediğini tutar. Beni rahatsız eden adaletsizlik ve yargısız infaz. Grupta olmama ile ilgili tek üzüntüm ise “ABD uçağından gruba mesaj atma” ve böyle bir akım başlatma hayalimin elinden alınması.

      UNGAN DENEYİMİ
      Randevumuz saat 11.45’te idi, Sakarya’dan Ankara’ya geleceğimiz için bu saati almıştık. 10.50 civarı gittik hiçbir sorun çıkmadı. Önce pasaport ve DV260 çıktısını istediler ve beklememizi söylediler. Kalabalık değildi. 2 çocuklu ve 1 çocuklu iki aile, İranlı bir çift ve 2 genç vardı. Kısa bir süre bekledik. Bizi Düzen Laboratuvarına yönlendirdiler. Çıktık sadece akciğer filmi istediler. 2 kişi için 70 USD karşılığı 1.825 TL kredi kartı ile ödedik. Sonra tekrar yukarı Ungan’a çıktık. İnsanların kolunda kal alma sonrası bandı görünce önce telegram grubunda sordum bu durumu. Cevap veren arkadaşlardan öğrendim ki yaştan dolayı kan ve idrar tahlilinden muaf tutulmuşuz. Yaşlı olmanın ilk kez avantajını gördüm bu hayatta.
      Sonra muayene için beklemeye devam ettim. O anda gözlüklerimin arabada kaldığını fark ettim. Görevliye sordum, numarasını biliyorsanız doktora söyleyin sorun olmaz dedi.
      Muayene için önce ben çağrıldım. Yaklaşık 6-7 dakika sedyede siyah önlükle oturup bekledim. Dr Handan Ungan geldi. Çok hızlı sorularla tüm sağlık geçmişimi öğrendi. Sohbet sırasında hiç çaktırmadan her iki koluma 4 tane aşıyı vurdu. Gözlük kullanıyorum ama arabada kaldı dedim. Göz testi uyguladı. Çok hafif bozukluk varmış, sorun değil dedi. Giyinebilirsiniz dedi ve toplamda 5 dakika bile sürmeyen süreç tamamlandı.
      Daha sonra eşimi çağırdılar. Kapıda kronik ilaç kullanıyor musunuz dediler, eşim evet deyince ilacı istediler. Eşim yanında olmadığını söyleyince bir kağıda ismini ve dozunu yazmasını istediler o kadar. Onun da muayenesi benim gibi hızlı bir şekilde tamamlandı.
      İkimiz için 620 usd karşılığı 16.220 TL kredi kartı ile ödedim ve ertesi günü 15.00’te raporu almak üzere ayrıldık.
      Ankarayı bilmeyenler için şahsi araçla Ungana gitmek mantıklı değil. Yolun kenarında park edemezsiniz. Arka sokaklarda otopark bulmak zor bulduğunuzda da minimum 60 TL ödersiniz. Aracı bir yerde bırakıp taksi ile gitmek çok daha mantıklı.
      Yanımızda fotoğraf olmasına rağmen Ungan yakınındaki elçilik tavsiyesi stüdyoda (Güven Color) yeniden fotoğraf çektirdik. İyi de yapmışız. Adapazarında 2 ay önce çekildiklerimize çok daha iyi oldu. Ayrıca en güncel olması ile ilgili bir endişemiz kalmadı.

      MÜLAKAT DENEYİMİ
      Aslında çok rahat biriyim ama 23.00 ten sonra her saat başı uyanıp saate bakıp tekrar uymaktan sıkıldım ve 05.00 den sonra uyumadım. Elçiliğe yakın diye GreenPark oteli seçmiştik. Park sorunu olur, aracı otelde bırakıp yürüyerek gideriz diye. Ama sabah yine vazgeçip aracı aldık. Elçiliğin orada park sorunu yok, rahat olun.
      Randevumuz 08.15 olmasına rağmen 07.00 civarı elçilik önünde beklemeye başladık. Elimizde sadece evraklar vardı. Hiçbir elektronik cihaz yoktu.
      Sanırım 7.20 civarıydı görevli 7.30 randevuları gelsin dedi. 3-4 kişi gidince 1-2 dakika sonra 7.45, 8.00 ve 8.15 randevuları da gelsin deyince sıraya girip meşhur taş yoldan yürüyerek içeri girdik. Pasaportları verdik, okumak için verdikleri metni okuyup kağıdı iade ettik.
      Sonra isim okuyarak çağırdılar 330 x 2 USD ödeme yapıp sıra numarası aldık ve tekrar beklemeye başladık. Sıra numarası alma saatimiz 07.56 imiş. Yaklaşık bir 7-8 dakika sonra evrakları teslim almak için çağırdılar. Son derece sempatik bir arkadaş sırayla evrakları istedi.

      • Evlilik cüzdanı, pasaport, diploma, nüfus kaydı, sabıka kaydı, askerlik belgesi, fotoğraflar ve banka bilgileri.
        Başka hiçbir şey istemedi. Rica etsem görüşmeyi İngilizce yapar mısınız dedi. Ben de asıl talihli eşim olduğu için “Türkçe olursa mutlu oluruz” dedim. Sorun değil dedi.
        Tekrar bekleme bölümüne geçtik. Orada forumdan Berkay Bahar, Kerem Yılmaz ve ismini bilmediğim bir çift ile tanıştık. Herkesin gündemi telegram grubundan atılmaktı. Ayak üstü dedikodu yaptık. Kısa süre sonra bizi çağırdılar. Aslında numaramız 20 nolu banko için yandı ama 20 doluydu. Ne oluyor derken 19 numaradan eşimin adını söylediler. Güleç yüzlü bir Amerikalı ve tercüman eşliğinde görüşme başladı. Önce parmak izleri alındı. Sonra asıl talihli eşime nereye gideceksiniz ve orada kim var dedi. Eşim de Indianaya gideceğiz orada kuzenim var dedi. Ne kadar paranız var dedi. Biz de hesaplarda olanı ve yanımıza nakit alacağımız olanı toplayarak söyledik. Orada çalışmayı düşünüyor musunuz, ne yapacaksınız dedi. Eşim de Türkiyedeki koçluk eğitim firmamızı Amerikaya taşıyacağız dedi. Tercüman bunu “Danışmanlık firmalarını taşıyacaklarmış” diye tercüme etti, ben müdahale etmedim. Sonra benim evraklarımı kontrol ederken evrakları teyit ettirdi. İngilizce anladığımı fark edince tercümanı aradan çıkardı. Ve “Vizenizi onaylıyorum, pasaportunuzu 5 gün sonra PTT şubesinden alabilirsiniz” dedi. Sanırım görüşme 2-3 dakika sürdü.
        Arkamı döndüğümde Berkay, Kerem ve diğer arkadaşların adeta tribünde gibi bizi seyrettiğini ve onay almamıza en az bizim kadar sevindiğini görünce “İyi ki bu forum varmış ve iyi ki bu güzel insanlarla tanıştım” diye düşünerek bu siteyi kuranlara bir kez daha minnet duydum.
        Arabaya döndüğümde saate baktım ve 8.40 idi. Yani aslında 8.30’da her şey bitmişti. Numara aldıktan 34 dakika sonra, içeri girdikten 50-55 dakika sonra.
        TAVSİYELER:
      • Görevliler vize vermeye çalışıyor, vermemeye değil. Bunu bilerek gidin.
      • Rahat olun, sadece istenen evrakları hazırlayın, fazla evrak hazırlayıp kafa karıştırmanın anlamı yok.
      • ABD ile ilgili bir planınız olsun.
      • 1 yıldan fazla süredir bu siteden alıyordunuz, şimdi verme zamanı. Şimdi deneyim paylaşıp süreçte olanlara destek olmak gerekiyor.
      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      SemihPehlivan
      SemihPehlivan
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

      @feedermann,
      "300 sayfa okuyacak kadar boş zamanım yok. Forumdaki bir kaç başlığa yazmıştım ve o şekilde cevaplar geldi."

      Bu çok talihsiz bir açıklama olmuş. Keşke yazmasaydınız. 300 sayfa okuyanlar boş vakitleri olduğu için mi okudu yoksa forumu kuranlara, foruma katkı sağlayanlara saygısı olduğu için mi?

      Açıklamanız "Benim boş vaktim yok, siz okuyun sonra benim sorularıma cevap verirsiniz" anlamına gelir ki bence bunu demek istemiş olamazsınız.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      SemihPehlivan
      SemihPehlivan
    • RE: 50 yaşından sonra ABD'de iş bulmak

      Tesadüfen gördüm bu postu. Benim için damdan düşen adamsınız. Eylül'de 50 oluyorum. Eşimin şamsı ile 2023 çekilişini kazandık. Bu arada eşim de bu ay 52 oluyor. Şimdi olurda bir aksilik çıkmaz ve mülakata çağrılırsak mülakat sırasında yaş konu ediliyor mu veya sorun çıkarıyor mu?
      Muhtemel cevabınız için şimdiden teşekkürler.

      İş Alanları ve Meslekler içinde yayımlandı
      SemihPehlivan
      SemihPehlivan
    • RE: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

      Ben Turkcell hattımı kullanmaya devam ediyorum. Hem de hiç günlük sabit ücret ödemeden. Sadece Türkiyedeki en düşük tarifeyi ödüyorum. Şöyle;
      Telefonum çift hattı destekliyor. (Iphone X sonrası tüm modeller destekliyor)
      Turkcell hattımı fiziksel sim ile kullanıyorum. Amerikada Mint hattımı ise e-sim olarak.
      Turkcell hattımı uluslararası dolaşıma kapattırdım. Kapattırmasam günlük 149 TL yazacaktı. Ama bunu telefondan kapatmak yetmiyor. Turkcell Müşteri Hizmetlerini arayarak yaptırmak gerekiyor.
      Turkcell hattımı telefon ayarlarından "Wi-fi ile arama - AÇIK" olarak ayarladım.
      Turkcell hattım arama ve aranmalarda evde isem ev internetini kullanırken dışarıda iken Mint hattımın internetini kullanıyor. Bu arada Mint hattımın interneti sınırsız.
      Görüşme kalitesi elbette hücresel kadar kaliteli değil ama çok hareket halinde ve internetin zayıf olduğu yerlerde kesinti oluyor.

      İletişim ve Teknoloji içinde yayımlandı
      SemihPehlivan
      SemihPehlivan
    • RE: [Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

      Ben bu forum ile 2022 yılının Mayıs ayında tanıştım. Eşimin greencard çekilişini kazandığını öğrendikten sonra şimdi ne yapmamız gerekiyoru araştırırken buldum siteyi.
      1 yılı aşkın sürede merak ettiğim her şeyi okuyarak öğrendim. Gereksiz ve kalabalık oluşturacak bir mesaj yazmamaya gayret ederek yaptım bunu. Bu yaptığım için sonrasında skor olarak dezavantaj oluşturacağını bilmeden.
      Dolayısıyla bu foruma bir borcum var. Bu borç kolay ödenebilecek bir borç değil elbette.
      Unganlar ve mülakat deneyimlerimi elbette ilk fırsatta uzun uzun paylaşacağım. Ama bunu skor olsun diye değil, parazit olmadığımı ispatlamak için de değil. Bu siteyi kuranlara borcum olduğu için yapacağım.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      SemihPehlivan
      SemihPehlivan

    SemihPehlivan tarafından gönderilen son iletiler

    • RE: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

      @comertcimen
      Vize mülakatından sonra ABD'ye giriş için 6 ay süreniz olacak. Martta GC vizeniz onaylandığında Eylül'e kadar giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra 40-45 günde GC gelir. Ayrıca giriş yaptıktan sonra pasaportunuza basılacak mühürle GC vizenizi 1 yıl boyunca GC gibi kullanabilirsiniz ve istediğiniz kadar girer çıkarsınız.
      GC geldikten hemen sonra çıkış yaparsanız ve 6 ay dolmadan geri dönerseniz hiç bir sorun yaşamazsınız. Gereksiz yere Re-Entry permit ile uğraşmayın. Hem 680 usd gereksiz masraf hemde parmak izi vs gereksiz uğraş.

      Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      SemihPehlivan
      SemihPehlivan
    • RE: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

      @erenotti, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

      @SemihPehlivan, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

      @Buse-Şahin, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

      Herkese merhabalar babam 2024 greencard kazananı babam ve diğer aile üyelerim Kasım 2024 yılında amerikaya yerleştiler .Ben maalesef 21 yaş sınırından dolayı gidemedim şu an23 yaşındayım ,gitme yollarını araştırdım ı-130 formu anladığım kadarıyla yıllar alan bir süreçmiş benim de gitmem için izleyebileceğimiz daha hızlı bir yol var mı nasıl gidebilirim çok madur kaldık yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler

      Benzer bir durum bizde de var. Oğlum 21 yaşından büyük olduğu için sizin durumunuzda.
      Öncelikle babanızın şirket kurup sizi %50 ortak yaptığı E-2 vizesi işi çok karışık. Böyle bir vize için 150-180K usd civarı yatırım yapmanız gerekir. Bunu yapsanız bile sadece kurduğunuz şirkette çalışabilirsiniz. Ayrıca 5 yıl sonra geri dönmeyi taahhüt etmelisiniz.

      Eğer babanız veya anneniz sizin için henüz I-130 doldurmadıysa şimdilik doldurmasınlar. Çünkü I-130 doldururlarsa ondan sonra sizin turist, öğrenci vb non-immigrant vize yani göçmen niyeti olmayan vize alma şansınız kalmaz.

      Benim önerim; Turist vizesi ile ABD'ye gelin ve I-130'u o zaman doldurun. ilk gelişte 6 ay + 6 ay kalabilirsiniz. İkinci 6 ayda bir üniversite veya community college'a kaydolun. Benim önerim 4 yıllık üniversite olsun. Bu sürede burada hem üniversite okursunuz, hem kampüs içinde part-time çalışma hakkınız olur hem de okul bittikten sonra 3 yıl çalışma izni alırsınız. O sürede de I-130 süreciniz tamamlanır.
      Ben 2,5 yıldır oğlumu getirmeye çalışıyorum ve tüm yolları denedim, başaramadım. İnşallah siz başarırısınız. Şu an I-130 doldurursanız kategoriniz F2B olur ve visa bulletin'e göre şu an tarih 01 Aralık 2016 yani bugün itibariyle 9 yıl geriden geliyor. Arada babanız vatandaş olursa statünüz F1 olur. Ama boşyere heyecanlanmayın onun da tarihi şu an 8 Kasım 2016. Yani şu an GC sahiplerinin 21 yaş üstü çocukları vatandaş olanın 21 yaş üstü çocuklarından 22 gün daha avantajlı.
      Karar sizin. I-130 doldurduğunuz da "non-immigrant - göçmenlik niyeti olmayan" visa türlerinden alamayacağınızı unutmayın.

      Benim önerim; Turist vizesi ile ABD'ye gelin ve I-130'u o zaman doldurun. ilk gelişte 6 ay + 6 ay kalabilirsiniz. İkinci 6 ayda bir üniversite veya community college'a kaydolun. Benim önerim 4 yıllık üniversite olsun. Bu sürede burada hem üniversite okursunuz, hem kampüs içinde part-time çalışma hakkınız olur hem de okul bittikten sonra 3 yıl çalışma izni alırsınız. O sürede de I-130 süreciniz tamamlanır.

      @Buse-Şahin,
      @SemihPehlivan 'ın yaptığı öneriyi burda bir avukattan dinlemeniz için birkaç bin dolar ödemeniz gerekebilirdi. Yukarıda yazdığından başka yapmanız gereken bir şey yok bence de, en iyi geliş yöntemi sizin durumunuzda budur.

      Eyvallah.
      Bu I-130 süreci için 2,5 yıldır süren uğraşım beni bir çok konuda bilgi sahibi yaptı. Aklınıza takılan bir şey olursa sormaktan çekinmeyin.

      Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      SemihPehlivan
      SemihPehlivan
    • RE: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

      @Buse-Şahin, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

      Herkese merhabalar babam 2024 greencard kazananı babam ve diğer aile üyelerim Kasım 2024 yılında amerikaya yerleştiler .Ben maalesef 21 yaş sınırından dolayı gidemedim şu an23 yaşındayım ,gitme yollarını araştırdım ı-130 formu anladığım kadarıyla yıllar alan bir süreçmiş benim de gitmem için izleyebileceğimiz daha hızlı bir yol var mı nasıl gidebilirim çok madur kaldık yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler

      Benzer bir durum bizde de var. Oğlum 21 yaşından büyük olduğu için sizin durumunuzda.
      Öncelikle babanızın şirket kurup sizi %50 ortak yaptığı E-2 vizesi işi çok karışık. Böyle bir vize için 150-180K usd civarı yatırım yapmanız gerekir. Bunu yapsanız bile sadece kurduğunuz şirkette çalışabilirsiniz. Ayrıca 5 yıl sonra geri dönmeyi taahhüt etmelisiniz.

      Eğer babanız veya anneniz sizin için henüz I-130 doldurmadıysa şimdilik doldurmasınlar. Çünkü I-130 doldururlarsa ondan sonra sizin turist, öğrenci vb non-immigrant vize yani göçmen niyeti olmayan vize alma şansınız kalmaz.

      Benim önerim; Turist vizesi ile ABD'ye gelin ve I-130'u o zaman doldurun. ilk gelişte 6 ay + 6 ay kalabilirsiniz. İkinci 6 ayda bir üniversite veya community college'a kaydolun. Benim önerim 4 yıllık üniversite olsun. Bu sürede burada hem üniversite okursunuz, hem kampüs içinde part-time çalışma hakkınız olur hem de okul bittikten sonra 3 yıl çalışma izni alırsınız. O sürede de I-130 süreciniz tamamlanır.
      Ben 2,5 yıldır oğlumu getirmeye çalışıyorum ve tüm yolları denedim, başaramadım. İnşallah siz başarırısınız. Şu an I-130 doldurursanız kategoriniz F2B olur ve visa bulletin'e göre şu an tarih 01 Aralık 2016 yani bugün itibariyle 9 yıl geriden geliyor. Arada babanız vatandaş olursa statünüz F1 olur. Ama boşyere heyecanlanmayın onun da tarihi şu an 8 Kasım 2016. Yani şu an GC sahiplerinin 21 yaş üstü çocukları vatandaş olanın 21 yaş üstü çocuklarından 22 gün daha avantajlı.
      Karar sizin. I-130 doldurduğunuz da "non-immigrant - göçmenlik niyeti olmayan" visa türlerinden alamayacağınızı unutmayın.

      Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      SemihPehlivan
      SemihPehlivan
    • RE: 50 yaşından sonra ABD'de iş bulmak

      @salih-atilla Üstad merhaba, 7,5 aydır ABD'deyim. Eğer ev sorununuz yoksa 800 usd mutfak giderinize yeter. Fakat burada sağlık için en az ayda 1.000 dolara daha ihtiyacınız olacak. Bunu da çok rahatlıkla 1 haftalık delivery işleri ile sağlarsınız. Muhasebe işi ise burada çok ama çok kıymetli. Muhasebeciler maksimum 1 saat süren yıllık vergi beyannameleri için 600 usd alıyorlar.
      Delivery işleri için yaş sınırı yok. Fakat ABD ehliyeti gerekli. Gelir gelmez ilk önceliğiniz bu olsun. A2 seviyesi ehliyet almak için yetmez. O yüzden vakit kaybetmeden tercümanlı sınav için randevu alıp geçersiniz.
      Eğer imkanınız varsa yanınızda araç için 15-20K usd bütçeniz olsun. İlk etapta kredi ile araç almanız zor olur. Olsa bile aylık 500-600 usd taksit planlarınızı bozmasın. Son tavsiyem en can ciğer arkadaşınız da olsa yalnız başınaymış gibi plan yapın.

      İş Alanları ve Meslekler içinde yayımlandı
      SemihPehlivan
      SemihPehlivan
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

      @feedermann,
      "300 sayfa okuyacak kadar boş zamanım yok. Forumdaki bir kaç başlığa yazmıştım ve o şekilde cevaplar geldi."

      Bu çok talihsiz bir açıklama olmuş. Keşke yazmasaydınız. 300 sayfa okuyanlar boş vakitleri olduğu için mi okudu yoksa forumu kuranlara, foruma katkı sağlayanlara saygısı olduğu için mi?

      Açıklamanız "Benim boş vaktim yok, siz okuyun sonra benim sorularıma cevap verirsiniz" anlamına gelir ki bence bunu demek istemiş olamazsınız.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      SemihPehlivan
      SemihPehlivan
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

      @Ashtrem
      Size naçizane bir önerim olacak; lütfen yazılanları heyecanla okuyup hemen veya hızlıca cevap vermeyin.

      • Ben hiç kimseye "hiç mülakat verilmez" demedim. Ankara bu yıl mülakat vermiyoruz dese ne yapabilirsiniz anlamında bir şeyler yazdım. Siz de araştırmalarınız sonucu edindiğiniz bilgilerle "Bunu diyemezler" diye iddiada bulundunuz.
      • Diğer heyecan noktanızda ise @gucarslan size "Söylediğinizin çok iyi niyetli olduğunu yazmış ama siz cevaben "kötü niyetli demek için sebep" istemişsiniz. Yahu adam iyi niyetlisiniz demiş, siz kötü niyetlisiniz diye okumuşsunuz. (Bu arada @gucarslan ı savunmuyorum. Bilenler bilir aramız bozuktur. Dili sivridir, denk getirdiğinde de lafı sokar. Ama bu sefer eminim size sadece iyi niyetli olduğunuzu söylemiş. Yoksa direk "kötü niyetlisiniz" yazardı.)
      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      SemihPehlivan
      SemihPehlivan
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

      @Fırat-ERKAL
      Ben sizin kadar Amerikanın yönetim modeline ve yargı sistemine hakim değilim sanırım.

      Benim tüm bilgim "House of Cards" dizisinden öğrendiklerimle sınırlı.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      SemihPehlivan
      SemihPehlivan
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

      @Ashtrem
      "Ankara hiçbir yıl çıkıp biz bu yıl kimseye mülakat vermiyoruz diyemez yalnız."

      Çooook ama çooook iddialı bir laf olmuş bu. Dünyada bunu demelerini engelleyecek bir gücün olmadığının farkında mısınız? Ben sağ oldukça papazı alamazlar diyenin elinden 1 saatte papazı alanlardan bahsediyoruz.

      Sadece bir yetkilinin çıkıp "Türkiyeyi bu yıl çeşitlilik vizesinin dışında tutuyoruz" demesi yeterli. Elbetteki bunun olmasını hiç kimse istemez. Keşke Türkiye nüfusunun %48,75'i topluca Amerikaya gelse.

      Trump tekrar gelirse ortalık karışır. Örneğin vatandaşlık için bekleme süresini 5 yıldan 14 yıla çıkaracak diyorlar. Mesela bunu yapmak için kimsenin iznine ihtiyacı yok.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      SemihPehlivan
      SemihPehlivan
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

      @Hanhun
      Kıymetli kardeşim, amacın ve iyi niyetin yazdığın cevapta aşikar.
      Bununla birlikte "Abartılıyor" anlamına gelen mesajından bir kişi bile vehamete düşer ve süreci sıkıntıya girerse vebali büyük olur. Bizim uyarmak istediğimiz buydu. Ankara bu yıl çıkıp "Hiç kimseye mülakat vermeyi düşünmüyoruz" dese bunun için yapabilecek hiç bir şey yok ve yasal olarak çaresizsiniz. Bizimde numaramız 7.000 idi ve Temmuz ayına randevu geldi. Gelmese o tarihten sonra imkanımız olsa da yapacak hiç bir şey kalmıyordu. Biz de istiyoruz herkes randevu alsın ve buraya koşarak gelsin. Ve ben soran herkese "Çekilişte kazanmak işin en kolay kısmı, asıl dert sonrasında" demeye devam ediyor. Umarım herşey gönlünüze göre olsun.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      SemihPehlivan
      SemihPehlivan
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

      @Hanhun
      Mesnetsiz bir suçlama olmuş.
      DV-2022 talihlileri Ankaradan 26K'ya kadar randevu aldı.
      DV-2023 talihlileri Ankaradan 15K'ya kadar randevu alabildi.
      İnşallah DV-2024 talihlileri 30K'ya kadar alır. Ama eğer Ankaranın canı istemez ve 9999'den sonrasına randevu vermezse o zaman bu abartmayı sevenlerden özür dilemek zorunda kalabilirsiniz.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      SemihPehlivan
      SemihPehlivan