Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

@Edelweiss Son 1-2 gundur DV bazli Green Card'li birkac kisiye yeniden interview tarihi verildiğini okuduktan sonra sizin durumunuzu merak etmiş, interview verilmeye başlanıyorsa yemin törenleri de yapılır diye dusunmustum. Ama yanilmisim.

Mandamus icin 120 gun şarti var diye okudum, sizin icin bu sure henuz tamamlanmış degil sanirim. Bence biraz daha bekleyip, sonrasinda avukat ile görüşmekte fayda olabilir.

• Benim 90 gün olucak 7 gün sonra bende okuyorum gc olup tören alanlar var ama Türk duymadım . bu ayda gelmezse yerel temsilcilere yazıcagım olmazsa avukat öyle görünüyor

• @mustapha benzer süreçteyiz 4-5 aydan önce birşey duymayız diye düşünüyorum bakalım kısmet ortalama aylar bunlar yani bölgeye ve dosyaya göre değişiyor sanırım

• ⭐⭐⭐

@mustapha Siz de yemin töreni mi bekliyordunuz?

• @Sono 90 gün oldu evet haber yok

• @patron3535 Türklerin seronomi alamadığını bir kaç yerde gördüm Facebook üzerinde tanıdığım bir türkde alamadı ilginç olan yasaklı ülkelerden de değiliz

• Gemini söylediğine göre özet ile : 1. Türkiye "Kısıtlı Ülkeler" Listesinde mi?
    Evet, Türkiye maalesef bu süreçten etkilenen ülkeler arasında yer alıyor. Ancak durum her ülke için aynı değil:
    • Vize Yasakları (Travel Ban): Trump yönetiminin 1 Ocak 2026'da yürürlüğe koyduğu "39 Ülke" listesinde (tam yasaklılar) Türkiye doğrudan yer almıyor. Bu listede daha çok Afganistan, Suriye, İran, Nijerya gibi ülkeler var.
    • Vatandaşlık ve Dosya Durdurma (Adjudication Pause): İşte Türkiye'nin adı burada geçiyor. USCIS (Göçmenlik Bürosu), Ocak 2026 itibarıyla aralarında Türkiye, Rusya, Mısır, Brezilya ve Kolombiya'nın da bulunduğu toplam 75 ülkenin vatandaşları için "ek güvenlik taraması" süreci başlattı.
    • Sonuç: Türkiye vatandaşlarının vatandaşlık mülakatları yapılsa bile, son onay (karar) ve yemin töreni (seremoni) aşamaları, bu yeni "vetting" (detaylı inceleme) süreci tamamlanana kadar süresiz olarak durduruldu.

• @mustapha 75 ülkenin ismi travel state gov da var bunların içinde Türkiye yok. Tabi immigration visa pause diye geçiyor vatandaşlık ile ilgili bir durum değil ancak yazılı olmasa bile vatandaşlık için her ülke vatandaşına extra inceleme gelmiş olabilir resmi olmasada geciktirme ihtimali var

• ⭐⭐

@Sono Selamlar. Bugün USCIS benim dosyayı guncelledi ve tekrar schedule edilecek diye düzenledi.

February 2, 2026
    Oath Ceremony Will Be Scheduled
    We placed you in line for your oath ceremony and will send you a notice for Receipt Number IOEXXXXXX, with the date, time, and location of your oath ceremony. You should receive your notice within 30 days of its mailing date. Please follow the instructions in the notice. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address.
    Current as of today at 2:46 p.m.

• ⭐⭐⭐

@Edelweiss Hayirli olsun, umarim en hizli sekilde tamamlarsınız surecinizi.

• ⭐⭐

@Sono Tesekkurler! Herkes için aynı şeyi diliyorum. Umarım bir an evvel süreçleri tamamlayıp, vatandaşlığımızı aliriz. 🙂

• @Edelweiss hayirli olsun. Bakalim bize ne zaman interview verecekler 🙂

• Merhaba ailecek ilk girişimizi kasım 2021 de yaptık. 1 hafta sonra geri Türkiye ye döndük. Ben ikinci girişimi nisan 2022 de yaptım ama eşim ve kızım 11 ay sonra ekim 2022 de ikinci giriş yaptı. Bundan sonra 6 aydan uzun hiç bir zaman abd dışında kalmadık. Bu sene kasım ayında 5 yılımız doluyor vatandaşlığa başvuracağız fakat eşimin 11 aylık abd dışında olması bu süreci nasıl etkileyecek bilmiyoruz. Bu süreci nasıl yönetmeliyiz fikri tecrübesi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim.

• Evlilik yoluyla alinan green card sonrasinda basvurulan vatandaslik icin ekstra inceleme mi olacak yoksa basvuru yapilsa bile surec durduruldu mu , nedir tam olarak net durum ?

• NJ Newark FO süreç 7 ay gibi son gelen bilgilere göre. Ek bir döküman da istenmemiş.

Filed: July 2025

Notice for interview: December 2025

Interview: Today.

I only brought in my GC, passport, drivers license and notice letter, nothing else is required from the officer. Standard interview question: 10 civic, 1 English reading, 1 English writing.

• ⭐⭐⭐⭐

@oktyknc, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Merhaba ailecek ilk girişimizi kasım 2021 de yaptık. 1 hafta sonra geri Türkiye ye döndük. Ben ikinci girişimi nisan 2022 de yaptım ama eşim ve kızım 11 ay sonra ekim 2022 de ikinci giriş yaptı. Bundan sonra 6 aydan uzun hiç bir zaman abd dışında kalmadık. Bu sene kasım ayında 5 yılımız doluyor vatandaşlığa başvuracağız fakat eşimin 11 aylık abd dışında olması bu süreci nasıl etkileyecek bilmiyoruz. Bu süreci nasıl yönetmeliyiz fikri tecrübesi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Eşiniz ve kızınız için Sayın @arnblt in bu mesajlarını okuyun lütfen:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/444402
    https://yesilkartforum.com/forum/post/444549
    Kolay gelsin, bol şanslar.

• @Edelweiss tebrikler çok sevindim. 100 gün oldu bizde haber yok

• @patron3535 geçikme %100 kesin ofise göre değişiklik var sanırım

• ⭐⭐

@mustapha Sureci yeniden baslattilar saniyorum. Umarim en kisa surede sizin icin de bir degisiklik gerceklesir. Gerci bende henuz tarih belirlenmis degil. Sadece schedule edilecegine dair bir degisiklik yaptilar.

• @Edelweiss ben canli support ile konustum arastrilmanin bitmedigini 120 gun doldugunda e-Request acmam gerektiğini söyledi uzun metin yazdı 100 gün oldu aşagi yukarı iyi yere gitmiyor sonuc

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

127

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |