Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @patron3535 beklemek zor iste ama burasi olunca insan rahatliyor biraz.

• @patron3535 Bizde Temmuz ayından beri bekliyoruz, hayırlısı

• ⭐⭐

@Seher-Ertaş-Karaaslan Sizinki cok daha uzun surmus. Hangi eyalet?

Yil sonunda aslinda daha fazla dosya yetistirmek icin daha cok calistiklarini duydugumu hatirliyorum. Ancak bu seneye mahsus, yeni gocmen politikasi ile de birlikte agirdan almaya basladilar bence. Umarim olumsuz neticelendirme gibi bir durum olmaz ancak tarih netlesene kadar rahat nefes almak yok bize 🙂 Turkiye tatilimi de bu sebepten oturu bir turlu planlayamadim. Cok sinir bozucu.

• @Edelweiss dun esimle konusuyorduk, sonucta elimizde 10 senenin 5 senesini yedigimiz bir gc var ve ABD icerisinde herhangi bir vukuata karismadan, calisip vergisini odeyen hatta ev icin mortgage giren LPR lariz. Bu hukumet gider yenisi gelir, politikalar degisir. Yurtdisi planlari bozuluyor mu , kesinlikle ; esim Avrupadaki bir konferansa gitmedi, ben annem rahatsiz gidemiyorum ama hayat boyle bisi , hepimiz sonunda mutlu olacagiz 🙂 .

• @cnpist, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@Edelweiss dun esimle konusuyorduk, sonucta elimizde 10 senenin 5 senesini yedigimiz bir gc var ve ABD icerisinde herhangi bir vukuata karismadan, calisip vergisini odeyen hatta ev icin mortgage giren LPR lariz. Bu hukumet gider yenisi gelir, politikalar degisir. Yurtdisi planlari bozuluyor mu , kesinlikle ; esim Avrupadaki bir konferansa gitmedi, ben annem rahatsiz gidemiyorum ama hayat boyle bisi , hepimiz sonunda mutlu olacagiz 🙂 .

Neden gitmiyorsunuz? Neyden korkuyorsunuz?

• @Edelweiss Texas Dallas,2 dosyam var içerde I-751 ve N-400 o sebepten uzadı diye düşünüyorum combo interview bekliyorum

• @Karagoz konferans on odemeli, tarihler mulakat ile cakisirsa yuklu bir para , benim anne meselesi ise karisik maalesef. Korku degil , zamanlarin cakismasi maalesef and we are not the richest of all 🙂

• @cnpist bende gitmiyorum Türkiye ye 3 sene oldu bakalım yaza kadar alırsak pasaportu gitme planımız var benim okuduğum kadarıyla kısa seyahatler problem yaratmıyor görüşmede durumu bildirmek yeterli umarım acil durumlar olmaz herkes için sorunsuz süreç diliyorum.

• @cnpist, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@Karagoz konferans on odemeli, tarihler mulakat ile cakisirsa yuklu bir para , benim anne meselesi ise karisik maalesef. Korku degil , zamanlarin cakismasi maalesef and we are not the richest of all 🙂

Aaa OK. Ben de sandim son uygulamalardan dolayi endiselisiniz.

• @patron3535, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@cnpist bende gitmiyorum Türkiye ye 3 sene oldu bakalım yaza kadar alırsak pasaportu gitme planımız var benim okuduğum kadarıyla kısa seyahatler problem yaratmıyor görüşmede durumu bildirmek yeterli umarım acil durumlar olmaz herkes için sorunsuz süreç diliyorum.

8 yildir her 3 ayda bir (Covid haric) Turkiye'ye gidip geliyorum. ilk 6 yil gocmen olmayan vize, son 2 yildir green card ile. Tek bir problem yasamadim. ABD bir hukuk ulkesidir, yasalarla uyumluysaniz hic korkulacak bir durum yok.

• ⭐⭐

@cnpist Bugün case durumum “Oath ceremony cancelled” şeklinde güncellendi. Neden acaba? Zaten bir seremoni tarihi belirlenmemişti ki.

December 30, 2025
    Oath Ceremony Cancelled

On December 30, 2025, we cancelled the oath ceremony appointment scheduled for your Form N-400, Application for Naturalization, Receipt Number XXX. We will notify you by mail if the appointment is rescheduled, a decision is made, or if the office needs something from you. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address.

Current as of today at 3:41 p.m.

• @patron3535 kisa seyahatler sorun degil, biz n400 doldurduk, biometrik verdik mulakat icin tarih bekliyoruz. Bu arada ABD disina cikmak sorun degil, mulakatta bir degisiklik var mi diye soruyorlar, giris cikisi belirtiyorsunuz o kadar , yani dert degil ama tam ABD disina cikariz, mulakat tarihi verirler, planlari degistirmek gerekir diye oteliyoruz 🙂

• @Edelweiss bir forum uyesi baslik acmisti bu konuda , onun ki de cancelled idi . Bu aralar internette de bununla ilgili haberler gordum, bakalim , holiday oldugu icindir diye dusunuyoruz.

• Arkadaşlar irs sitesinde 2021 yılına ait tax return dosyası görünmüyor. Sadece son 3 sene görünüyor 2021 yılı için Wage & Income Transcripts kullanmamın sakıncası var mı ? Ayrıca driver license yada state id götürme yada siteye yükleme zorunluluğu var mı ? documents checklist'de göremedim böyle bir bilgiyi

• @redur47 son 4 yılı gösteriyor olması gerekiyor ama yeni yıla girdik bu yüzden 21 de kalkmış olabilir sistemden ilerde vatandaşlık başvurusu yapacaklar şimdiden geçmiş dosyaları save etsinler ilerde yıllar geçtikçe eskiyi göstermiyor, siz son 3 yılı sisteme yükleyin geri kalan yıllar için yanınızda çıktı olarak diğerlerini de götürürsünüz yanınızda

• @redur47 son 3 sene sistemden , eger daha eskileri istiyorsaniz fax cekiyorsunuz diye hatirliyorum. Biz eskileri sakladigimiz icin yukleyebildik sisteme. State id yukledik biz, adres bilgisi ve eyalette bulunmasi suresini gosteren tarih bilgisi var diye.

• @cnpist @patron3535 teşekkür ederim peki 2021 yılı için irs sitesinden wage income transcript indirip götürsem olmaz mı ?

• @redur47 bilemiyorum maalesef.

• Merhaba,

N-400 formu doldurulurken istenen belgeler konusunda t emin olamadığım hususlar oldu. 2 yıl önce vatandaşlık almış olan bir tanıdığım hiçbir belgenin tercümesini yaptırmadan başvurmuş. Fakat geçmiş entryleri okuduğumda belgeleri tercüme edip başvuru yapılması gerektiği yazılmış. Yardımcı olursanız sevinirim.

• Doğum belgesi için vukuatlı nüfus kayıt örneği uygun mudur ve İngilizce tercümesi gerekli midir yoksa TC kimlik belgelerini de yüklemek gerekiyor mu? (TC kimliklerde hali hazırda İngilizce tanımlar mevcut)
    • Evlilik cüzdanı için İnglizce tercüme gerekli midir? Gerekli ise sadece bilgilerin bulunduğu 4-5-6. sayfalar yeterli midir yoksa fotoğrafların ve işaretler açıklamalarının bulunduğu 2 ve 3. sayfaları da tercüme ettirmek gerekir mi?
    • Askerlik durum belgesinin İngilizce tercümesi gerekli midir?

İngilizce tercüme aranan belgelerin Türkçe orjinallerini de yğklemek gerekiyor mu?

Şimdiden teşekkürler.
    image.png

• @dirilo geçen yabancı forumda birinin görüşme tecrübesini okuyordum sadece green kartın resmini yükledim birşeyde istemediler onayı aldım diye yazmış. Sanırım görüşmeye gitmeden önce zaten birçok kuruluştan sizin hakkınızda bilgi toplanıyor buna sanırım yurtdışı anavatan bilgileride dahil olabilir geçen birinin 35 yıl önceki Bosna savaşından savaş suçu varmış n400 görüşmesinde ortaya çıkıyor belkide doğduğunuz ülkeden de bilgi isteniyor olabilir diye düşündüm

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

127

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |