Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Arne-Saknussemm forumda ABD disi adres yazmaninin basvuruyu direkt flag'ladigini ve cogunlukla reddedildigini okumustum diye hatirliyorum.

• @pistolstar, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@Arne-Saknussemm forumda ABD disi adres yazmaninin basvuruyu direkt flag'ladigini ve cogunlukla reddedildigini okumustum diye hatirliyorum.

Iste size bisey soylerken basiniz agrirmi diye korktugum icin, hem bir degisiklik varmi diye USCIS sitesini tekrar okudum, hem Turkiye adresinin en mantiklisi oldugunu, ama yazmanizin icime sinmedigini belirtmek istedim. o yuzden ben olsam 5 sene dolunca basvururum dedim. o zaman zaten direkt ikameti tekrar sagladiktan sonraki adresten basliycaksiniz diye. Ama ikamet bozulduktan 4 yil 6 ay sonra basvurabilirsin demezlerdi oyle bisey olsa diyenlerde olabilir. Su anki yonetim kati oldugu icin, malzeme vermemek lazim diye dusunuyorum.

• @Ryback mantikli. Ben de reddit'te okuduguma gore 5 seneliklerde o 3 ay icin yabanci ulke adresini yani bizim durumumuzda Turkiye adresini yazmamiz oneriliyor. Ama bu cevaplar Biden doneminde yazilmis. Reddit resmi bi kaynak degil o ayri ama Trump doneminde risk almamak en mantiklisi.

• @Ryback 4 yil 181+ gun kurali benim durumuma uygun oldugu icin faydalanmamin sakinca olusturmamasi gerektigini dusunuyorum.

Muhtemelen bu sekilde basvuru yapan bir suru GC sahibi vardir. onlarin deneyimleri nasil oldu, ne yazdilar ogrenmek lazim.

5 yili tam doldurmak en saglamidir muhakkak.

• @pistolstar ABD ye girerken veya konsoloslukta bira ABD adresi verdiniz. Bu adres sizin adresiniz olarak kabul edilir. Dolayisiyla Turkiye adresi diye bir sey yok.
    Eger 2021 Aralik ta buraya yerlestiyseniz ve 2021 Aralik tan once 6 ay geriye dogru bir ABD girisiniz varsa yani 2021 Haziran ve sonrasi basvurunuzu o tarihten 5 yil koyarak yapabilirsiniz.
    Yani 2021 Eylul de bir giris yaptiysaniz 2026 Eylul de basvurunuzu yapabilirsiniz. ( Eger 2026 Eylul den once ornegin 2026 ocak ta 30 ay sartini sagladiysaniz o zaman 2026 Eylul den 90 gun oncesinde basvuru yapabilirsiniz. )
    Size bir ornekle aciklayayim.
    Diyelim ki 2019 da GC yi aldiniz. Girisi yaptiniz ve sonrasinda 9 ay gelmediniz. Fakat o 9 aydan sonra 2020 de Haziran da giris yaptinz ve sonrasinda 6 ay kuralini bozmadan giris cikis yapip 2021 Aralikta yerlestiniz.
    Bu durumda 2020 Haziran tarihinin uzerine 5 yil koyup 2025 Haziranda basvuru yapma sansiniz olurdu. 3 ay oncesinden yani 2025 Haziran oncesi 3 ay Nisan da yapabilmeniz icin basvuru yapilacak tarihe kadar 30 aylik sureyi tamamlamalisiniz.
    Adres konusu aslinda cok acik. Konsoloslukta veya giriste verdiginiz adres o donemde oturdugunuz adrestir.

Biz esimle benzer tecrubeleri yasadik. Durumunuzda pek bir problem yok.
    Turkiye adreslerini belirtmenize gerek yok.
    Ama siddetle tavsiye edecegim bir konu var.
    Ornegin 2021 Araliktan once 2021 Haziran da giris yaptiniz. Normal olarak 2021 Hazirandan itibaren 5 yil sayabilirsinz. Ama 2021 Hazirandan sonra Turkiye bir is degisikligi yaptiniz ise bu problem cikarir. O zaman 2021 Araliktan sonrasini yazabilirsiniz sadece.

Baska sorulariniz varsa cevaplarim. Selmalar.

• @arnblt selamlar,

3 ay oncesinde basvuru yapma ayricaliginin benim durumumda uygun olmamasi gerekiyor. ancak 4 yil 185+ gun kuralini kullanarak basvuru yapacagim. soyle aciklayim;

Oncelikle 2021 Aralik tarihinden onceki girisim de 6+ ay onceydi bu yuzden basvurumda 2021 Aralik ayini dikkate alacagim. USCIS son 5 yili dikkate aldigindan dolayi 2026 Haziran ayinda basvururken 2021 Haziran ve oncesinde bozdugum oturum kurallari takvim disi kalacak. Bu sayede son 5 yilda hic 6 aydan fazla ABD disinda kalmamis olacagim.

Ancak, bu durumda 2021 Aralik ve 2021 Haziran arasindaki tarihler hala basvuru tarihimden itibaren son 5 yil araliginin icinde kaldigi icin adres bildirmek zorundayim. Sorum buraya hangi adresi yazmam gerektigi?

Bildiginiz uzere, USCIS surekli oturumun bozulmasi sonrasi, ABD'ye donulen tarihten itibaren, 5 yillik oturum ve 3 yillik ABD'de bulunma kosullarini saglayanlar icin 4 yil ve 6 ay doldurmalari sonrasi basvuru yapmalarina izin veriyor. Takvimi bir cetvel gibi dusunur ve sadece 5 yillik periyodu dikkate alirsaniz, 4 yil ve 6 ay sonrasi teknik olarak continuous residency bozulma durumu ortadan kalkiyor. Ancak bunun uzerine bir de 3 ay kurali bildigim kadariyla maalesef eklenmiyor.

• Merhabalar. Yaklaşık 20 dakika önce ödemeyi yapıp başvuruyu tamamladım.

• @MYusuf Hayirli olsun.

• @MYusuf hayirli olsun bende haftaya basvuruyu yapacagim lokasyon neresi sizin?

• @patron3535, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@MYusuf hayirli olsun bende haftaya basvuruyu yapacagim lokasyon neresi sizin?

Kansas

• ⭐⭐⭐⭐

@Arne-Saknussemm Sizin ilk başlangıç adresiniz Türkiye deki ile başlıyor. ondan sonra boşluk oluşmadan bütün hepsi yazılıyor. Hatta bazen boşluk oluşanlar olabilir. Kısa süreli kaldığınız AİRBNB BİLE YAZDIĞIMIZ OLDU. Normal kirada kaldığınız evin kira kontratından bu kısmı teyit ediyorlar. Kira kontratının kopyası da ekler arasında .

• Bugün, biometrics için gün belirlememiz gerektiğine dair mail geldi.

• @tugb-ylmz merhaba bir sorum olacaktı. İki yıllık green cardınız cardınız var iken 10 yıllık green carda başvurdunuz ve bunun için mülakat mı yapıldı? İki yıllık green cardınızda da mülakat oldunuz mu?

• @MYusuf, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Bugün, biometrics için gün belirlememiz gerektiğine dair mail geldi.

Merhabalar. Ben yanlış anlamışım. Uscis gün ve saat belirlemiş. Dokümanlar kısmında "Appointment scheduled" kısmında belge varmış.

• @MYusuf hayırlı olsun kaç gün sonrasına vermişler

@MYusuf hayırlı olsun kaç gün sonrasına vermişler

Teşekkürler.
    Başvuru submit tarihi 6 Kasım, bildirim gönderimi 8 Kasım, biometric günü 28 Kasım. Yani başvurudan 22 gün sonrasına verilmiş.

• @MYusuf Bende bugün submit ettim n400 formunu anyı gün biometric reuse dökümanı geldi yani gitmeme gerek kalmadı sanırım daha önce birkaç kez green card yenilediğim için ellerinde olan bilgileri kullanacaklar yada global entery için vermiştim ordan çekecekler belkide orası için FBI araştırmasıda yapılıyor onuda kullansalar sıra hızlı gelir bakalım kısmet sizinle nasıl sürelerde ilerleriz takip ederiz

• ⭐⭐

@Edelweiss, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Basvuru surecim hakkinda bir guncelleme paylasayim:

• 29 Haziran 2025 tarihinde formu doldurup gonderdim.
    • 6 Ekim 2025 tarihinde interview schedule edildigine dair bir e-mail aldim.
    • Interview tarihim 10 Kasim 2025

Interview sonrasi icin yeni bir guncelleme paylasirim. Interview'in olumlu gecmesi durumunda, hemen orada yemin toreni yapilacak mi yoksa baska bir tarihe mi appointment verilecek emin degilim.

Bugün mülakatı tamamladım. Oldukça kolay geçti. Son bir kaç gündür kafamda kurup kurup sürekli sorulara calisiyordum. Beklendiğimden cok daha rahat ve hızlı oldu. 6 soruyu da bilip 6/6 yapınca daha fazla sormadı. 1’er tane writing ve listening sorusu sordu, tablet üzerinden hallettim, sonrasında yemin ettirmesinin akabinde terorist misin, komunist misin vs tarzı sorular soruldu. Amerika’ya nasıl ve ne şekilde geldiğim, Amerika’da ne iş yaptığım, federal vergi borcunun olup olmadığı gibi konuları konuştuk ve ayrıldım. Yemin töreni için bir tarih belirlenip, mail ile ulaştırılacakmış bana. Sonrasında belirtilen adrese gidip yemin ettikten sonra resmen vatandaş olmuş olacağım. 🙂

@MYusuf Bende bugün submit ettim n400 formunu anyı gün biometric reuse dökümanı geldi yani gitmeme gerek kalmadı sanırım daha önce birkaç kez green card yenilediğim için ellerinde olan bilgileri kullanacaklar yada global entery için vermiştim ordan çekecekler belkide orası için FBI araştırmasıda yapılıyor onuda kullansalar sıra hızlı gelir bakalım kısmet sizinle nasıl sürelerde ilerleriz takip ederiz

Olabilir. Benim Greencard'ım 10 yıllık.
    Hayırlı olsun.

• @Edelweiss sizede hayırlı olsun 4ay gibi bir sürede halletmişsiniz bizde kısmetse alacağız bakalım önümüzdeki süreçte

Benzer Başlıklar

• 44
  • 2
  • 23
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

126

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |