Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

  • ⭐⭐

    @MYusuf Hayirli olsun.


  • @MYusuf hayirli olsun bende haftaya basvuruyu yapacagim lokasyon neresi sizin?


  • @patron3535, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    @MYusuf hayirli olsun bende haftaya basvuruyu yapacagim lokasyon neresi sizin?

    Kansas

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Arne-Saknussemm Sizin ilk başlangıç adresiniz Türkiye deki ile başlıyor. ondan sonra boşluk oluşmadan bütün hepsi yazılıyor. Hatta bazen boşluk oluşanlar olabilir. Kısa süreli kaldığınız AİRBNB BİLE YAZDIĞIMIZ OLDU. Normal kirada kaldığınız evin kira kontratından bu kısmı teyit ediyorlar. Kira kontratının kopyası da ekler arasında .


  • Bugün, biometrics için gün belirlememiz gerektiğine dair mail geldi.


  • @tugb-ylmz merhaba bir sorum olacaktı. İki yıllık green cardınız cardınız var iken 10 yıllık green carda başvurdunuz ve bunun için mülakat mı yapıldı? İki yıllık green cardınızda da mülakat oldunuz mu?


  • @MYusuf, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Bugün, biometrics için gün belirlememiz gerektiğine dair mail geldi.

    Merhabalar. Ben yanlış anlamışım. Uscis gün ve saat belirlemiş. Dokümanlar kısmında "Appointment scheduled" kısmında belge varmış.


  • @MYusuf hayırlı olsun kaç gün sonrasına vermişler


  • @patron3535, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    @MYusuf hayırlı olsun kaç gün sonrasına vermişler

    Teşekkürler.
    Başvuru submit tarihi 6 Kasım, bildirim gönderimi 8 Kasım, biometric günü 28 Kasım. Yani başvurudan 22 gün sonrasına verilmiş.


  • @MYusuf Bende bugün submit ettim n400 formunu anyı gün biometric reuse dökümanı geldi yani gitmeme gerek kalmadı sanırım daha önce birkaç kez green card yenilediğim için ellerinde olan bilgileri kullanacaklar yada global entery için vermiştim ordan çekecekler belkide orası için FBI araştırmasıda yapılıyor onuda kullansalar sıra hızlı gelir bakalım kısmet sizinle nasıl sürelerde ilerleriz takip ederiz

  • ⭐⭐

    @Edelweiss, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Basvuru surecim hakkinda bir guncelleme paylasayim:

    • 29 Haziran 2025 tarihinde formu doldurup gonderdim.
    • 6 Ekim 2025 tarihinde interview schedule edildigine dair bir e-mail aldim.
    • Interview tarihim 10 Kasim 2025

    Interview sonrasi icin yeni bir guncelleme paylasirim. Interview'in olumlu gecmesi durumunda, hemen orada yemin toreni yapilacak mi yoksa baska bir tarihe mi appointment verilecek emin degilim.

    Bugün mülakatı tamamladım. Oldukça kolay geçti. Son bir kaç gündür kafamda kurup kurup sürekli sorulara calisiyordum. Beklendiğimden cok daha rahat ve hızlı oldu. 6 soruyu da bilip 6/6 yapınca daha fazla sormadı. 1’er tane writing ve listening sorusu sordu, tablet üzerinden hallettim, sonrasında yemin ettirmesinin akabinde terorist misin, komunist misin vs tarzı sorular soruldu. Amerika’ya nasıl ve ne şekilde geldiğim, Amerika’da ne iş yaptığım, federal vergi borcunun olup olmadığı gibi konuları konuştuk ve ayrıldım. Yemin töreni için bir tarih belirlenip, mail ile ulaştırılacakmış bana. Sonrasında belirtilen adrese gidip yemin ettikten sonra resmen vatandaş olmuş olacağım. 🙂


  • @patron3535, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    @MYusuf Bende bugün submit ettim n400 formunu anyı gün biometric reuse dökümanı geldi yani gitmeme gerek kalmadı sanırım daha önce birkaç kez green card yenilediğim için ellerinde olan bilgileri kullanacaklar yada global entery için vermiştim ordan çekecekler belkide orası için FBI araştırmasıda yapılıyor onuda kullansalar sıra hızlı gelir bakalım kısmet sizinle nasıl sürelerde ilerleriz takip ederiz

    Olabilir. Benim Greencard'ım 10 yıllık.
    Hayırlı olsun.


  • @Edelweiss sizede hayırlı olsun 4ay gibi bir sürede halletmişsiniz bizde kısmetse alacağız bakalım önümüzdeki süreçte

  • ⭐⭐

    @patron3535 Tesekkurler! Yemin tarihinin belirlenmesi vs. gibi sureci de eklersek asagi yukari 6 ay kadar surmus olacak. California'da bu sekilde ilerledi. Florida'da arkadasim mulakatinin oldugu haftanin cuma gunune yemin tarihi almisti. Direkt mulakat esnasinda vermislerdi tarihi.


  • @Edelweiss Cali de büyük yer aynı gün yemin olmamasına şaşırdım yoğun yerlerde hemen yan odada işi hallediyorlardı ben bide ek isim almayı düşünüyordum sonra süreci uzatacağını düşündüm hakim falan devreye giriyor vs dedim neyse boşver


  • Merhaba. Bugun N400 Vatandaslik interview um vardi. Hersey cok iyi gecti. Ancak son 5 yil icindeki Outside of the U.S seyahatleri sayisinda bir celiski oldu. Ben 7 defa yurtdisina ciktigimi bildirdim ancak memur bana 9 defa cikmissiniz dedi. Hayir dedim Ben butun yurtdisi triplerinin hepsini gerek cektigim fotograflardan gerekse ucak biletlerinden tek tek hepsini cikarip oyle listelemistim. Isterseniz tarihleri bana bildirin ben tekrar check edeyim dedim evraklar yanimda var isterseniz control edebilirsiniz dedim kabul etmedi. Sonra da belki rezervasyon yapip iptal etmissinizdir dedi ve gecti. Anladigim kadari ile seyahatleri sadece CBP den degil ucak sirketlerinden veya rezervasyon programlarindan mi aliyorlar anlayamadim. Neye istinaden 9 tane trip oldugunu soyledi anlamadim. Belki de beni mi test etti bilemiyorum. Corona virus surecinde 1-2 defa ucak rezerve iptalim olmustu galiba onlari da dahil etti ama seyahatim olmadi. Finalde N400 formum bugun onaylanmadi final decision icin Quality Review olacagina dair N652 formunu ve green cardimi Geri verdi ve Final decision ve Oath ceremony icin daha sonra letter gondereceklerini bildirip interview um bitti. <( Ben gercekten USA nin yasal prosedur ve evrak islerini anlayamiyorum. Hicbir evrak isim prosedurlere uyma ve dogru beyanlarda bulunmama ragmen tek seferde sonuclanmiyor ve kendimi evrak islerinde uckagit yapan yalanci gibi hissetmeye basliyorum. 😞 Umarim kisa surede onaylandigina dair letter I alirim. Basvurup bekleyenlere de bol sanslar.


  • @roccorocco umarim en kisa zamanda sonuclanir. N400 formunu doldurup gondermekten itibaren surec toplam kac ay aldi ve hangi eyalettesiniz?


  • @Arne-Saknussemm California. Temmuz ayinda basvurmustum. 4.5 ay Kadar surdu.

  • ⭐⭐

    @roccorocco Bence iş biraz memurun inisiyatifine kalıyor. Enerjiniz uyuşmadıysa böyle bir tavır takınmış olabilir. Ben seyahatleri sorunca sadece Türkiye ve Meksika’yı söyledim. Sonrasında “Kanada?” diye sordu. “Aa evet, doğru, tamamen unutmuşum. Bir kez de Kanada’ya gitmiştim” dedim. Hiç sorun etmedi.

    Hatta bir soru sordu: “ABD’ye olan bağlılığınızı nasıl ispatlarsınız?” Hiçbir şey gelmedi aklıma, ne diyeceğimi bilemedim ve gülümsedim 😃 “Biraz zor bir soru oldu, cevap bulamadım” dedim. Sonra kendisi ipucu verdi. Aylık maaşımdan kesilen şeylerden bahseder etmez “Vergimi ödüyorum” dedim. O da onayladı.


  • @Edelweiss Aslinda seyahatleri sorun yapmadi. Sadece 6 aydan uzun olan var mi diye sordu hayir dedim. Sorun degil o halde deyip gecistirdi. 9 tane seyahatiniz deyip teyit etmeme izin vermemesini anlayamadim. Memurla aramizda notur bir iliski vardi. Indian Asian'a benziyordu. Ilk karsilamada her ikimizde guler yuzlu ve pozitiftik basladiktan sonra ne gulumseme ne de surat asma gibi bir sey olmadi. Kisisel sorulari sormayip sadece arabamin markasini sordu. Her sorduguna cevap verdim. Bir de soyle bir sey var. Mulakat sirasi cok kalabalikti. 12;45 te olan mulakatima nerdeyse saat 3'te girdim. Officer gercekten cok hizli konustu ve sorulari hizlica sordu. Yes ve no lu sorularin birkacini birlestirerek sordu Trafik cezalarini hic sormadi bile. Sadece yes cited olarak duzeltme yapti. Sanki hadi cabuk bitirip siradakini alayim der gibi cok panik halde isini yapiyordu. Her mulakat olan 20-25 dakikada gonderiyorlardi Coguda Ceramony e katilmayacak gibi gorunuyordu. Zaten bana artik bugun icin ceremony veremiyoruz dedi. Sonra da quality review icin n652 formunu Verdi.


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    23 İleti
    4k Bakış
    arnbltA
    @saulgoodman yok o anlamda degil. Turkiye ye girerken Turk pasaportu ile girebilirsiniz. Ama ABD pasaportu kullanmazsaniz bu ABD tarafinda sorun cikarabilir. Bildigim bir ornek var bu konuda. Alie dostumuzun isyerinden bir arkadasi ayni zamanda Cin vatandasi da olan bir yazilimci tatilde Cin pasaportunu kullandigi icin Clearence sertifikasinda bir hayli problem yasamis Bize de bu konuda uyarida bulundu arkadasim. Kendisi DC bolgesinde kontratli yazilimci idi. Selamlar.
  • Türkmenistan eş ile vatandaşlık süreci ve işlemleri

    Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    2
    0 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    B
    Sorun vatandaşlık başvurusu devam ederken pasaportun ve haliyle oturma izninin bitiyor olması. Yanlış hatırlamıyorsam geçerli oturma izni olmasını istiyorlardı. Toplam süreç ortalama 1 yıl sürüyor. 6 ayda alan da duydum 2 yıldır bekleyen de. Göç idaresi bizden soy isimle ilgili birşey istememişti. Yanlış anlamış olabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Bahsettiğiniz soy isim değişikliği için evliliğinizi Türkmenistan develetine bildirmeniz gerekir (hiç önermem). Ancak Türkmemistan değişik bir ülke. Eşiniz Türkiye'de evlendiğini beyan ettiğininde eşinizin Türkmenistan dışına çıkmasına izin vermeyebilirler. Benim önerim ikamet izninin süresi dolmadan Türkmenistan'a dönüp pasaportunu yenileyip sonrada oturma iznini yenilemesi. Yeni oturma izni kartını başvuruya eklemiz gerekiyor diye biliyorum. Ancak duyduğum kadarıyla Türkmenistan pasaportun süresi dolmadan yenisini vermiyormuş. Eğer böyle bir durum yaşınırsa oturma izninin süresinin bitmesi vatandaşlık başvurusunu nasıl etkiler emin değilim.
  • Vatandaşlık Sertifikası Başvurusu (N-600)

    Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri us citizenship n-600 uscis
    15
    1
    4 Oy
    15 İleti
    2k Bakış
    saulgoodmanS
    @saulgoodman, içinde söyledi: Vatandaşlık Sertifikası Başvurusu (N-600) N-600 icin biyometrik randevusu tamamlandıktan ne kadar süre sonra sertifika çıkıyor? Deneyimi olan varsa paylaşabilir mi lütfen? Soru cevapsız kalmasın, 3 ay.
  • 2 Oy
    44 İleti
    9k Bakış
    R
    @Sam-Sams N400 Basvuru formunda konuyla ilgili birkac soru var o da su sekilde. Vergi beyaninizi yaptiniz mi ve vergi borcunuz var mi? Hic devlet imkanindan veya benefitlerden yararlanmak icin yalan beyanda bulundunuz mu veya kendinizi oldugundan baska turlu tanittiniz mi gibi birkac tane sorular var. Eger kendi durumunuzla ilgili durust davranip, mali durumunuz ne olursa olsun sadece benefitlerden yararlanmak icin hic yalan beyanda bulunmadiysaniz endiselenmenize gerek yok diye dusunuyorum. Yukarida bahsettiginiz imkanlardan yararlanmak icinde belli bir gelir seviyesinin altinda olmaniz gerekiyor diye biliyorum ve ona gore eligible olmaniz gerekir. Eger bu seylerden faydalanmak icin yalan beyanda bulunmuyor ve gelirinizi gereken tutarin altinda beyan etmiyorsaniz endiselenmeyin. Sonucta insan hayati bu ve hayat her zaman ayni cizgide gitmiyor. Gun gelir boyle seyleri herkes yasayabilir. Vatandaslik basvurusunda geliriniz veya ne is yaptiginizin hicbir onemi yok.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum