Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

• @cnpist başvuru tarihimde herhangi bir koşulun bozulma durumu yok.
    Sorum yalnızca adres bildirimi ile ilgili. Son 5 yıl adres beyanı isteniyor ve doldurmak zorundayım

• @pistolstar 5 yili doldurmadan 3 ay oncesinden basvuru yapabiliyoruz diye biliyorum. 4 yil 7 ay yerine 4 yil 9 ay olmasi gerekmiyor mu? Yani basvurunuz 2026 eylulde olmasi gerekmez mi? Gerci bu durumda da 5 ay yerine 3 ay eksiginiz kaliyor adres beyaninda. Ama 4 yil 9 ay doldurduktan sonra basvuru imkani veriliyorsa 4 yil 9 ay icin adres doldurmak yeterli olur diye dusunuyorum. Yani 5 yillik adres bilgileri yerine bence 4 yil 9 aylik adres bilgileri yeterli olur ama sadece bi mantik yurutme benimkisi. Legal bi tavsiye degil

• ⭐⭐

@Arne-Saknussemm Sistem mecbur ediyo geçmiş 5 yıllık adresinizi doldurmaya.

• ⭐⭐

Bu ileti silindi!

• @Ryback o zaman 5 yila 3 ay kala nasil basvuru yapacagiz ki?

• ⭐⭐

@Arne-Saknussemm, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@Ryback o zaman 5 yila 3 ay kala nasil basvuru yapacagiz ki?

@pisto @Arne-Saknussemm İkameti kesintiye uğrattıysanız, döndükten sonra 4 yıl 6 ay sonra başvurmanıza izin veriyo. Üstte sordunuz diye ekledim bunu. Link aşağıda.

https://www.uscis.gov/poymanual/volume-12-part-d-chapter-3

Fakat o başvuruyu yaptığımda 1.5 yıl neden ABD’de olmadığımı sorabilecekleri için ben olsam Aralık ayını bekler 5 yılı doldurunca başvururdum. 4 yıl 6 ay sonra başvuruyorsan ve o 1.5 yılı sorarlarsa açıklayacaksan, Türkiye adresi yazmakta uygun oluyor zaten o zaman. Ama ben 5 yılı doldurmayı beklerdim şahsen. Belkide bunu yapan ve hiç sıkıntısız vatandaşlık alan olmuştur o ayrı. Kural öyle zaten. Kural olarak değil, şahsi fikrim olarak ben 5 yılı beklerdim. Fakat 6 ay ekstradan beklemekte mantıklı değil. Ben karar veremedim o yüzden. Fikrim yok maalesef.

• @Ryback @Arne-Saknussemm arkadaslar yanitlariniz icin cok tesekkurler.

3 ay kurali benim icin gecerli degil. o kural girer girmez 5 yili doldurup basvuru yapanlarda ise yariyor. benim zaten 7. yilim

Sadece adres konusuyla ilgili fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim. Soru dagilmasin :)

• ⭐⭐

@pistolstar Türkiye adresi en mantıklısı gözüküyo. İkameti bozmadan önceki adres mantıklı gelmiyo. İkameti geri kazandıktan sonraki adreste mantıklı gelmiyo. Biraz beyin fırtınası yaptık sizin durumunuzda. Konuyu dağıtmak istemedim. Bol şans.

• @Ryback @pistolstar Ben biraz dagitmis oldum, kusura bakmayin :) Peki ben de 5 yil icin 3 ay kala basvuranlari sorayim. Onlar, adresleri yazarken 4 sene 9 aylik adreslerini mi yaziyor yoksa onlara da 5 senelik adresler mi soruluyor?

• @Arne-Saknussemm forumda ABD disi adres yazmaninin basvuruyu direkt flag'ladigini ve cogunlukla reddedildigini okumustum diye hatirliyorum.

• ⭐⭐

@pistolstar, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@Arne-Saknussemm forumda ABD disi adres yazmaninin basvuruyu direkt flag'ladigini ve cogunlukla reddedildigini okumustum diye hatirliyorum.

Iste size bisey soylerken basiniz agrirmi diye korktugum icin, hem bir degisiklik varmi diye USCIS sitesini tekrar okudum, hem Turkiye adresinin en mantiklisi oldugunu, ama yazmanizin icime sinmedigini belirtmek istedim. o yuzden ben olsam 5 sene dolunca basvururum dedim. o zaman zaten direkt ikameti tekrar sagladiktan sonraki adresten basliycaksiniz diye. Ama ikamet bozulduktan 4 yil 6 ay sonra basvurabilirsin demezlerdi oyle bisey olsa diyenlerde olabilir. Su anki yonetim kati oldugu icin, malzeme vermemek lazim diye dusunuyorum.

• @Ryback mantikli. Ben de reddit'te okuduguma gore 5 seneliklerde o 3 ay icin yabanci ulke adresini yani bizim durumumuzda Turkiye adresini yazmamiz oneriliyor. Ama bu cevaplar Biden doneminde yazilmis. Reddit resmi bi kaynak degil o ayri ama Trump doneminde risk almamak en mantiklisi.

• @Ryback 4 yil 181+ gun kurali benim durumuma uygun oldugu icin faydalanmamin sakinca olusturmamasi gerektigini dusunuyorum.

Muhtemelen bu sekilde basvuru yapan bir suru GC sahibi vardir. onlarin deneyimleri nasil oldu, ne yazdilar ogrenmek lazim.

5 yili tam doldurmak en saglamidir muhakkak.

• @pistolstar ABD ye girerken veya konsoloslukta bira ABD adresi verdiniz. Bu adres sizin adresiniz olarak kabul edilir. Dolayisiyla Turkiye adresi diye bir sey yok.
    Eger 2021 Aralik ta buraya yerlestiyseniz ve 2021 Aralik tan once 6 ay geriye dogru bir ABD girisiniz varsa yani 2021 Haziran ve sonrasi basvurunuzu o tarihten 5 yil koyarak yapabilirsiniz.
    Yani 2021 Eylul de bir giris yaptiysaniz 2026 Eylul de basvurunuzu yapabilirsiniz. ( Eger 2026 Eylul den once ornegin 2026 ocak ta 30 ay sartini sagladiysaniz o zaman 2026 Eylul den 90 gun oncesinde basvuru yapabilirsiniz. )
    Size bir ornekle aciklayayim.
    Diyelim ki 2019 da GC yi aldiniz. Girisi yaptiniz ve sonrasinda 9 ay gelmediniz. Fakat o 9 aydan sonra 2020 de Haziran da giris yaptinz ve sonrasinda 6 ay kuralini bozmadan giris cikis yapip 2021 Aralikta yerlestiniz.
    Bu durumda 2020 Haziran tarihinin uzerine 5 yil koyup 2025 Haziranda basvuru yapma sansiniz olurdu. 3 ay oncesinden yani 2025 Haziran oncesi 3 ay Nisan da yapabilmeniz icin basvuru yapilacak tarihe kadar 30 aylik sureyi tamamlamalisiniz.
    Adres konusu aslinda cok acik. Konsoloslukta veya giriste verdiginiz adres o donemde oturdugunuz adrestir.

Biz esimle benzer tecrubeleri yasadik. Durumunuzda pek bir problem yok.
    Turkiye adreslerini belirtmenize gerek yok.
    Ama siddetle tavsiye edecegim bir konu var.
    Ornegin 2021 Araliktan once 2021 Haziran da giris yaptiniz. Normal olarak 2021 Hazirandan itibaren 5 yil sayabilirsinz. Ama 2021 Hazirandan sonra Turkiye bir is degisikligi yaptiniz ise bu problem cikarir. O zaman 2021 Araliktan sonrasini yazabilirsiniz sadece.

Baska sorulariniz varsa cevaplarim. Selmalar.

• @arnblt selamlar,

3 ay oncesinde basvuru yapma ayricaliginin benim durumumda uygun olmamasi gerekiyor. ancak 4 yil 185+ gun kuralini kullanarak basvuru yapacagim. soyle aciklayim;

Oncelikle 2021 Aralik tarihinden onceki girisim de 6+ ay onceydi bu yuzden basvurumda 2021 Aralik ayini dikkate alacagim. USCIS son 5 yili dikkate aldigindan dolayi 2026 Haziran ayinda basvururken 2021 Haziran ve oncesinde bozdugum oturum kurallari takvim disi kalacak. Bu sayede son 5 yilda hic 6 aydan fazla ABD disinda kalmamis olacagim.

Ancak, bu durumda 2021 Aralik ve 2021 Haziran arasindaki tarihler hala basvuru tarihimden itibaren son 5 yil araliginin icinde kaldigi icin adres bildirmek zorundayim. Sorum buraya hangi adresi yazmam gerektigi?

Bildiginiz uzere, USCIS surekli oturumun bozulmasi sonrasi, ABD'ye donulen tarihten itibaren, 5 yillik oturum ve 3 yillik ABD'de bulunma kosullarini saglayanlar icin 4 yil ve 6 ay doldurmalari sonrasi basvuru yapmalarina izin veriyor. Takvimi bir cetvel gibi dusunur ve sadece 5 yillik periyodu dikkate alirsaniz, 4 yil ve 6 ay sonrasi teknik olarak continuous residency bozulma durumu ortadan kalkiyor. Ancak bunun uzerine bir de 3 ay kurali bildigim kadariyla maalesef eklenmiyor.

• Merhabalar. Yaklaşık 20 dakika önce ödemeyi yapıp başvuruyu tamamladım.

• ⭐⭐

@MYusuf Hayirli olsun.

• @MYusuf hayirli olsun bende haftaya basvuruyu yapacagim lokasyon neresi sizin?

• @patron3535, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@MYusuf hayirli olsun bende haftaya basvuruyu yapacagim lokasyon neresi sizin?

Kansas

• ⭐⭐⭐⭐

@Arne-Saknussemm Sizin ilk başlangıç adresiniz Türkiye deki ile başlıyor. ondan sonra boşluk oluşmadan bütün hepsi yazılıyor. Hatta bazen boşluk oluşanlar olabilir. Kısa süreli kaldığınız AİRBNB BİLE YAZDIĞIMIZ OLDU. Normal kirada kaldığınız evin kira kontratından bu kısmı teyit ediyorlar. Kira kontratının kopyası da ekler arasında .

Benzer Başlıklar

• Türkmenistan eş ile vatandaşlık süreci ve işlemleri

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    2
    0 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    B
    Sorun vatandaşlık başvurusu devam ederken pasaportun ve haliyle oturma izninin bitiyor olması. Yanlış hatırlamıyorsam geçerli oturma izni olmasını istiyorlardı. Toplam süreç ortalama 1 yıl sürüyor. 6 ayda alan da duydum 2 yıldır bekleyen de. Göç idaresi bizden soy isimle ilgili birşey istememişti. Yanlış anlamış olabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Bahsettiğiniz soy isim değişikliği için evliliğinizi Türkmenistan develetine bildirmeniz gerekir (hiç önermem). Ancak Türkmemistan değişik bir ülke. Eşiniz Türkiye'de evlendiğini beyan ettiğininde eşinizin Türkmenistan dışına çıkmasına izin vermeyebilirler. Benim önerim ikamet izninin süresi dolmadan Türkmenistan'a dönüp pasaportunu yenileyip sonrada oturma iznini yenilemesi. Yeni oturma izni kartını başvuruya eklemiz gerekiyor diye biliyorum. Ancak duyduğum kadarıyla Türkmenistan pasaportun süresi dolmadan yenisini vermiyormuş. Eğer böyle bir durum yaşınırsa oturma izninin süresinin bitmesi vatandaşlık başvurusunu nasıl etkiler emin değilim.
  • ABD Çifte vatandaşlığı kabul ediyor mu?

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    6
    0 Oy
    6 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    @patrick2dev, içinde söyledi: ABD Çifte vatandaşlığı kabul ediyor mu? selamlar öncelikle. konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın. ABD vatandaşlığını aldığımızda Türkiye vatandaşlığımız kalıyor mu yani geri dönebilme şansımız var mı? Siz birakmadiginiz surece Turkiye vatandasliginiz kaliyor. Su an icin hem Turkiye hem de ABD cifte vatandaslik konusunda sorun cikarmayan ulkeler listesinde. Ama ABD devletinin gozunde "Amerikan vatandasi" gibi islem gorup o sekilde sorumluluklarinizi yerine getireceksiniz, Turkiye devletinin gozunde de "TC vatandasi" gibi islem gorup yine o sekilde sorumluluklarinizi yerine getireceksiniz. Coklu vatandaslik konusunda su basligi da inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/369/amerikan-vatandaşlarının-diğer-ülkelerden-oturum-alması-kolay-mı-çoklu-vatandaşlık
  • Vatandaşlık Sertifikası Başvurusu (N-600)

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri us citizenship n-600 uscis
    15
    1
    4 Oy
    15 İleti
    2k Bakış
    saulgoodmanS
    @saulgoodman, içinde söyledi: Vatandaşlık Sertifikası Başvurusu (N-600) N-600 icin biyometrik randevusu tamamlandıktan ne kadar süre sonra sertifika çıkıyor? Deneyimi olan varsa paylaşabilir mi lütfen? Soru cevapsız kalmasın, 3 ay. :)
  • Pasaport ve vize fotoğraflarını ucuza almanın yolu

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri ds11 pasaport
    11
    20 Oy
    11 İleti
    6k Bakış
    asagA
    Merhabalar, Yaklaşık bir ay önce Houston bas konsolosluğunda pasaportumu yenilemek için bu şekilde evde fotoğraf çekip walmart dan çıktısını aldım. Bir sorun olmadı. Kabul ettiler. Pasaportum elime geçene kadar buraya yazmak istememiştim. Ek olarak, walmart mobil uygulamasından çektiğim resimi yükledim. Matte kağıda 4x6 print($0.14) seçeneği ile bastırdım sonra evde makas ile 4 parçaya kestim. Teşekkür ederim bilgi için…
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k