• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Arne Saknussemm
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 92
    • En İyi 32
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Arne Saknussemm

@Arne Saknussemm

51
    İtibar
    100
    Profil Görüntülemeleri
    92
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Arne Saknussemm Takip etme Takip Et

Arne Saknussemm tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri

@crazycells, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

@Arne-Saknussemm, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

@Arne-Saknussemm, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Arkadaşlar selam. Mülakat için gerekli belgelerde forumda üniversite öğrencileri için şöyle bi öneri yazılmış: "Eğer halen üniversite öğrencisi iseniz ve lise diplomanız yok ise e-devletten mezuniyet belgesi mutlaka alın, alamıyorsanız üniversiteden öğrenci belgesi ve notlarınızı olduğu bir belge ve varsa öğrenci kimlik kartınızı mutlaka yanınıza alın." Sorum şu; ben hala üniversite öğrencisiyim. Öğrenci belgesi ve transkripti okulun öğrenci işlerinden mi almalıyım? Öğrenci işlerinde vurulan mühür önemli mi yoksa bu belgeleri e-devletten alsam da olur mu?

@Sono Cevabınız için teşekkürler. Öğrenci olduğum için alamıyorum. Ben de sizin gibi düşünüyorum ama sn @crazycells'in ve sn. @gucarslan'ın da yorumunu merak ediyorum açıkçası.

belgenin orijinali okuldan alacaginiz belge oldugundan, direkt okuldan almanizi tavsiye ederim. Yeterli olacak.

@gucarslan, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

@Arne-Saknussemm eğer imkanınız varsa ikisini de edinmeye gayret gösterin. diger evrakları e-devlet üzerinden aldığınızda kabul eden konsolosluk bunu da kabul edecektir, sn. @Sono'ya katılıyorum. sadece dediğim gibi imkanınız varsa okuldan da edinmeye çalışın bu belgeleri. sizin hazırlıklı olmanız her zaman en sağlıklısı, riskleri minimize edin. hele de bu kadar kısa süre kalmışken..

Cevaplarınız için çok teşekkürler. Okulum başka bir şehirde ve vakalar arttığı için okula gitmeyi hiç istemiyorum açıkçası. E-devletten alacağım lise mezuniyet belgesi, transkript, öğrenci belgesi ve öğrenci kimlik kartımın yeterli olacağını düşünüyordum fakat şimdi biraz tereddüte düştüm. Süre kısıtlı dediğiniz gibi. Bu risk alınır mı bilemedim.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Arne Saknussemm
      Arne Saknussemm
    • RE: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

@ruhimücerret En son 9 bin sonu 10 bin başındakiler vize aldı.

Arne Saknussemm
      Arne Saknussemm
    • RE: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

@crazycells Evet daha iyi olur doğru diyorsunuz. Fakat ABD'de tanıdığım olmadığı için adresi telegram grubundan birinden aldım ve ona da yük olup sorumluluk yüklemek istemiyorum. Bundan dolayı araştırıyordum ama mecbur rica edeceğim artık.

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      Arne Saknussemm
      Arne Saknussemm
    • RE: [Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@gucarslan Teşekkürler. Evet dediğiniz gibi ara ara denedim ve giriş yapabildim. İmzamı da güncelledim. 👍🏻

Arne Saknussemm
      Arne Saknussemm
    • RE: [Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri

@LA1907

@LA1907, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Merhaba green card 2021 kazananlari icin mulakat verilenler olmus dogru mu konsolosluklar acildi deniyor teyid ederseniz cok sevinirim

cok tesekkurler

Evet temmuzdan itibaren verilmeye başlandı. Temmuzda 18 case, ağustosta 200'den fazla case mülakat aldı.

Arne Saknussemm
      Arne Saknussemm
    • RE: [Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@Arne-Saknussemm, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Arkadaşlar selam, ABD'deki adresime Form I-797C diye bir belge gitmiş. Belgeyi okuduğumda anladığım kadarıyla 220 dolarlık green card ücretini ödememi istiyorlar. USCIS hesabı oluşturmuştum fakat ödemeyi yapmamıştım. Bu olağan bir posta mı bi anormallik var mı ve 220 dolar ödeme için bir son tarih var mı? ABD'ye kesin olarak yerleştiğimde ödemeyi düşünüyordum. Bi şüphe oluşturdu bu form.

@gucarslan, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@Arne-Saknussemm merhaba. muhtemelen bu yüzden gönderildi bu form.
      tavsiyem, ilgili ücreti ödeyip kartınızın basımını sağlayın bir an önce. bunun için abd'ye temelli yerleşmenize gerek yok. ayrıca pasaportunuzdaki vize ilk girişinizden sonrası 1 (bir) yıl geçerli. sonraki girişlerinizde sorun yaşamamak için tedbirli olmanızı öneririm.

Oca 25, 2021

Form I-797C, Notice of Action | USCIS

Form I-797C, Notice of Action | USCIS

USCIS will send Form I-797C, Notice of Action, to an applicant/petitioner in order to communicate information related to notices of receipt, rejection, transfer, re-open, and appointment (fingerprint, biometric capture, interview, rescheduled). If you receive a Form I-797C in the mail, please pay...

Teşekkürler cevap için. Verdiğim adres ve yerleşeceğim eyalet farklı. Bundan dolayı posta durumlarıyla uğraşmamak için gittiğim zaman çıkarırım diye düşünmüştüm. Bu durumda acaba @crazycells ne önerir? 2 ay sonra temelli yerleşeceğim. Bu arada formda notice type olarak "first request for payment notice" yazıyor.

Arne Saknussemm
      Arne Saknussemm
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@Sono Çok teşekkürler. GC ile gittikten sonra ailemize turist vizesi almak zor olacak o zaman. 😞

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      Arne Saknussemm
      Arne Saknussemm
    • RE: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

@greenlover Hayır, yok. Herkes Yargıç Mehta'nın kararını bekliyor.

Arne Saknussemm
      Arne Saknussemm

@fyucel Merhaba, biz goturduk ama vizeye sisteme yukledigimiz fotograf basildi, goturdugumuz fotograf basilmadi. Ama konsolosluk girisinde fotograf kontrol edildi. Fotograf olmayanlar veya 6 aydan uzun sure once cekilmis olanlar geri gonderildi. Yani vizeye basmasalar da goturmeniz gerekiyor. En azindan benim tecrubem bu sekilde.

Arne Saknussemm
      Arne Saknussemm
    • RE: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

@Sono, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

@Arne-Saknussemm Yaşamazsınız. Burasının GreenCard'ın teslimiyle bir ilgisi yok çünkü.

Çok teşekkürler.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Arne Saknussemm
      Arne Saknussemm

Arne Saknussemm tarafından gönderilen son iletiler

Arkadaslar fifa pass ile mulakata giren oldu mu? Olumlu bir etkisi oluyor mu?

Arne Saknussemm
      Arne Saknussemm
    • RE: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@roccorocco umarim en kisa zamanda sonuclanir. N400 formunu doldurup gondermekten itibaren surec toplam kac ay aldi ve hangi eyalettesiniz?

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri içinde yayımlandı
      Arne Saknussemm
      Arne Saknussemm

@Ryback mantikli. Ben de reddit'te okuduguma gore 5 seneliklerde o 3 ay icin yabanci ulke adresini yani bizim durumumuzda Turkiye adresini yazmamiz oneriliyor. Ama bu cevaplar Biden doneminde yazilmis. Reddit resmi bi kaynak degil o ayri ama Trump doneminde risk almamak en mantiklisi.

Arne Saknussemm
      Arne Saknussemm

@Ryback @pistolstar Ben biraz dagitmis oldum, kusura bakmayin 🙂 Peki ben de 5 yil icin 3 ay kala basvuranlari sorayim. Onlar, adresleri yazarken 4 sene 9 aylik adreslerini mi yaziyor yoksa onlara da 5 senelik adresler mi soruluyor?

Arne Saknussemm
      Arne Saknussemm

@Ryback o zaman 5 yila 3 ay kala nasil basvuru yapacagiz ki?

Arne Saknussemm
      Arne Saknussemm

@pistolstar 5 yili doldurmadan 3 ay oncesinden basvuru yapabiliyoruz diye biliyorum. 4 yil 7 ay yerine 4 yil 9 ay olmasi gerekmiyor mu? Yani basvurunuz 2026 eylulde olmasi gerekmez mi? Gerci bu durumda da 5 ay yerine 3 ay eksiginiz kaliyor adres beyaninda. Ama 4 yil 9 ay doldurduktan sonra basvuru imkani veriliyorsa 4 yil 9 ay icin adres doldurmak yeterli olur diye dusunuyorum. Yani 5 yillik adres bilgileri yerine bence 4 yil 9 aylik adres bilgileri yeterli olur ama sadece bi mantik yurutme benimkisi. Legal bi tavsiye degil

Arne Saknussemm
      Arne Saknussemm

@fyucel Merhaba, biz goturduk ama vizeye sisteme yukledigimiz fotograf basildi, goturdugumuz fotograf basilmadi. Ama konsolosluk girisinde fotograf kontrol edildi. Fotograf olmayanlar veya 6 aydan uzun sure once cekilmis olanlar geri gonderildi. Yani vizeye basmasalar da goturmeniz gerekiyor. En azindan benim tecrubem bu sekilde.

Arne Saknussemm
      Arne Saknussemm

Arkadaslar bi tanidigim turist vizesi mulakatindan red aldi. Kisa sure icerisinde tekrar basvurmak istiyor. DS160 formu doldururken "Son iki sene icerisinde red aldiniz mi" diye bir soru vardi diye hatirliyorum. Benim bildigim 2 sene beklemesi gerekiyor. Red alan bi kisi hemen tekrar basvuru yapabilir mi yoksa 2 sene beklemesi mi gerekiyor?

Arne Saknussemm
      Arne Saknussemm

@Reverie, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@Arne-Saknussemm hayır onlar halen zorunlu, sadece ek belgeler(iş, banka hesabı, tapu vs vs) isteğe bağlı, tavsiye olarak getirilmesi öneriliyor.

fakat diyelim götürmedik, oldu da banka hesap dökümünüzü verir misiniz derlerse "yok getirmedik" mi diyeceğiz, bunu dediğimiz an red mi alacağız yoksa "neyse çok önemli değil" mi diyecekler 😃 Bunu merak ediyorum

Çünkü kabaca %95 gibi belgelere bakılmama oranı var gibi. Ona göre hazırlayacağım çalıştığım şirketten belge almak çok zor da.

Evet, benim onceki tecrubem ne kadar belge o kadar iyi. Isi garantiye almak gibi dusunun. Bu arada zorunlu belgeler forumda nerede yaziyor?

Arne Saknussemm
      Arne Saknussemm

@Reverie, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhaba

Randevuya giderken götürülecek belgelerin hazırlanıp hazırlanmaması konusunu anlayamadım

Eşimle çalışanız, işyerinden bir sürü belge izin kağıtları onay kağıtları almalı mıyız?

Almayın sormuyor diyen var, alın lazım olursa gösterirsiniz diyen var, çok hazırlık yapmayın birsürü kağıt götürünce de güvensiz izlenimi veriyorsunuz hiç bir şey götürmeyin diyen var

Ne yapacağımızı bilemedik.

Diyelim ki hiç kağıt götürmedik. Hop, çalıştığınız yer bilgilerini görebilir miyim dedi, "ee belge getirmedik" mi diyeceğiz? Bunu der demez red mi basıyor?

Ben de bu konuyu merak ediyorum. Daha once pasaport,fotograf,randevu onay sayfasi gibi zorunlu belgeler vardi. Yeni sistemle zorunlu belgeler kalkti mi?

Arne Saknussemm
      Arne Saknussemm