• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. pistolstar
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 2
    • Konu 1
    • İleti 103
    • En İyi 41
    • Tartışmalı 2
    • Gruplar 0

pistolstar

@pistolstar

55
    İtibar
    472
    Profil Görüntülemeleri
    103
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

pistolstar Takip etme Takip Et

pistolstar tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

14 ay 3 hafta sonra bugün sorunsuz giriş yaptım. JFK’de önümdeki sadece 15 gün dışarıda kalmış 2 Pakistanlıya memurun sorduğu ahiret sorularını duyup bir arkalarında ecel terleri döktükten sonra sıram geldi. Ne kadar dışarıda kaldığımı sordu, 14 ay dedim. Neden bu kadar dışarıda kaldın dedi. Covid movid tam bir şeyler sallayacaktım 5 saniye konuşturmadan çantanda alkol falan var mı dedi. Dedim yok. Dedi yiyecek var mı. Dedim o da yok. Dedi peki geç 🙂 ama sisteme not alıyorum bir daha yapma falan filan. Yaşasın JFK. Daha da orta doğuya dönmem.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      pistolstar
      pistolstar
    • RE: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)

@greengrass merhaba, ben de ABD’ye 1.5 yıl kadar dışarıda kaldıktan sonra 1 ay önce sorunsuz giriş yaptım. Daha önce de 3 hafta, 2 ay kadar kısa süreli ABD’de bulunmuştum. Forumda bırakın 2.5 yılı, 8 yıl sonra bile giriş yapabilen insanların deneyimleri bulunuyor. Return visa ila vakit kaybetmeyin, gümrük görevlileri son dönemlerde fazlasıyla iyi niyetli. Bu fırsatı kaçırmadan en kısa sürede giriş yapın derim. JFK’ye uçak bileti $350, alacağınız riske fazlasıyla değecektir.

Diğer Kategorilerdeki Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      pistolstar
      pistolstar
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Merhaba, göçmen vizemle dün ABD’ye giriş yaptım. Pasaport kontrolü 1 dakika bile sürmedi, memur yüzüme bile bakmadı, soru sormadı, ben de dolayısıyla aklımdaki soruları soramadım. En son geçtikten sonra kart ne zaman ulaşır diye sorabildim 6-9 ay gibi bir yanıt verdi. Kartın ulaşması normalde 1 ay sürmüyor mu? USCIS ödemesini yaptım başka yapmam gereken bir şey var mı? Verdiğim adreste ben oturmuyorum çok yakın bir arkadaşım oturuyor illa kişiye yani bana teslim etmek isterler mi yoksa posta kutusuna bırakıp gidiyorlar mı? İşler çok hızlı gelişti tedirgin oldum.

Yolculuk içinde yayımlandı
      pistolstar
      pistolstar
    • RE: [Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri

Herkese merhaba, zorlu süreç dün sona erdi, mülakatı geçtim. Ben de belki bazılarına referans olur diye maceramı anlatmak istedim. Ben ilk sorunumu DS-260 formunu doldururken yaşadım, sitedeki doğum tarihim uyuşmuyordu, sonra KCC’ye mail gönderdim ve İstanbul’da konsoloslukta bana bir randevu verip düzelttiler. Ardından evrak mailimi aldım ve hemen doldurdum. Evrak onay maili gelmediği için tedirgin oldum ve KCC’ye defalarca mail attım. Aynı şekilde evrak red yanıtı da almadım. KCC’ye mail atmaktan korkmayın (toplam 43 tane atmışım) ancak sonuç almak çok zor oluyor. Eğer bir sorun olduğunu düşünüyorsanız “sabırla bekleme” değil “şansını deneme” metodunu uygulayın, sormaktan çekinmeyin. Baktım hiç ses yok sonra tekrar gönderdim ve onay geldi. Evrakta sorun pasaport fotoğrafının biraz parlak çıkmasıydı sanırım.Bu aşamada yurtdışına çıkacağım için mülakat tarihini geç almak istedim o yüzden de biraz bekledim. Erasmus yapacağım için konumumu değiştirmek istedim. Bunun için de benden PİN kodu istendi, sanırım önceden böyle bir şey yokmuş. PİN kodunu Ankara ile iletişime geçip alabiliyorsunuz. Varşova’da eğer eksik evrak yoksa mülakat çok kolay. Hiçbir şey sorulmadı, finansal kaynak sorulmadı, orda ne yapacaksın diye bile sorulmadı. Ben 15k$ toplamak imkansız olduğu için Facebook gruplarından birini bulup bana iş teklifi göndertmiştim ama ne hesap dökümüne ne de iş teklifine bakılmadı, sorulmadı bile. Sorunu diplomada yaşadım. Öğrenci belgesi geçmedi, ille de lise diploması istediler dediler. Onu da e-devletten indirip önce Lehçeye sonra da İngilizceye 2 çeviri belgesi halinde götürdüm ve vizem onaylandı. Eğer öğrenciyseniz ve hayatta farklı planlarınız da varsa süreç sizin için daha zorlu oluyor ama bir şekilde halledebiliyorsunuz. Herkese başarılar ve tabiki @crazycells e teşekkürler

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      pistolstar
      pistolstar
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@pistolstar, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris

Merhaba, pasaportuma basılı vizenin 1 yıl boyunca yeşil kart olarak geçeceği yazılmış. Bu sayede ABD’ye giriş yaptığımın ertesi günü yeşil kartım fiziki olarak elime ulaşmamasına rağmen çalışmaya başlayabilir miyim? SSN’im 2017’de çıkarıldı.

Benden diğer arkadaşlara da küçük bir referans olsun. SSN kartınız yani üzerindeki numara olduğu sürece çalışabiliyorsunuz. Pasaporttaki vizede de zaten çalışma durumunuzla ilgili gerekli açıklama var. İşvereni numaradan başka bir şey ilgilendirmedi. En azından benim için öyle oldu. 2 farklı yerde çalıştım ikisi de zincirleri olan büyük kurumsal firmalardı. Yine de değişen statünüz gereği yenilemeniz iyi olur ancak bu şekilde de çalışılabiliyor

Yolculuk içinde yayımlandı
      pistolstar
      pistolstar
    • RE: [Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Mustafa-AK-0 ben eğitim dolayısıyla mülakata Polonya’da girmiştim. Üniversite öğrenci belgemi kabul etmemişlerdi. E-devletten Türkçe lise mezun belgesini önce Lehçeye sonra İngilizceye çevirtmiştim ve leş çevirilere rağmen kabul edilmişti. Sadece bir örnek...
      Zaten olur da kabul etmezlerse, sayesinde konsolosluğa randevusuz girebileceğiniz bir “eksik belge” kağıdı veriyorlar, belgeyi toplayıp getiriyorsunuz. Ben 3 gün sonra o şekilde içeri girip vermiştim. Kolay gelsin

pistolstar
      pistolstar

@gucarslan hikayem koronavirüs sebebiyle geçen yıl abd’de kalamamam, Türkiye’ye dönüp aşı beklerken askere alınmam ve 2. dozu olduktan sonra ABD’ye dönüş şeklinde olacak. Tabi biraz da süsleyeceğim umarım. JFK’den şansımı deneyeceğim. Sağolun

pistolstar
      pistolstar
    • RE: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)

@greengrass olumlu bile olabilir. Pasaportunun suresinin az kalmis olmasi bir daha seyahat etmeyi dusunmediginiz sonucunu cikarabilir. Gerci zaten vizeniz onaylanmis artik. Iyi yolculuklar

Diğer Kategorilerdeki Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      pistolstar
      pistolstar
    • RE: [Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri

@ayvalik10 eğitim durumumdan dolayı ülke değiştirmek durumundaydım. Evrakları da ilk Kasım ayında gönderdim, ulaştı yanıtı geldi ancak onay yada red gelmedi. Onay yada red yanıtı almadığım için kuşkulandım hatta o yüzden foruma üye oldum. Önceki yazılarıma bakarsanız anlayabilirsiniz. Bunları tartışmak artık lüzumsuz.

pistolstar
      pistolstar

Tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki bu tarz durumlarda en az sorun yaşanan havaalanı JFK. Pek çok arkadaş da benimle hemfikirdir. Bu tarz durumlar gümrük memurlarının inisiyatifinde ve JFK’de de yoğunluktan dolayı fazla uğraşmıyorlar.

pistolstar
      pistolstar

pistolstar tarafından gönderilen son iletiler

• N-400 Formu Adres Beyani

Merhaba,

2019 yilinca GC aldim ancak 2021 Aralik ayi itibariyla Continuous Residency saglayabildim. 2026 Haziran ayinda 4 years + 6 months kuralindan faydalanip vatandaslik basvurusu yapmayi planliyorum.

Formda son 5 yilda ikamet ettigimiz adresleri beyan etmemiz isteniyor. Bu durumda 2021 Haziran ayindan baslamam gerekecek. 2021 Haziran - Aralik aylari icerisinde ABD disinda olmam dolayisiyla ABD disindaki bir adres yazabilir miyim? Yoksa ABD'de ikamet ettigim ya da USCIS'e bildirdigim en son adresi mi kullanmami onerirsiniz?

2023 tarihinde de ABD disina 5 aylik bir seyahatim oldu, ABD ile baglarimi kopartmadim ancak o donemde devam ettirdigim bir kira kontratim da yok, yine bu surec icin ABD'deki en son adresimi mi yoksa ABD'de disindaki adreslerimi mi yazmaliyim?

N-400'e ABD disinda bir adres beyan edilmesinin basvurunun elenmesi ihtimalini arttirdigini okuyorum. Ne yapmaliyim?

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! içinde yayımlandı
      pistolstar
      pistolstar
    • RE: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@arnblt selamlar,

3 ay oncesinde basvuru yapma ayricaliginin benim durumumda uygun olmamasi gerekiyor. ancak 4 yil 185+ gun kuralini kullanarak basvuru yapacagim. soyle aciklayim;

Oncelikle 2021 Aralik tarihinden onceki girisim de 6+ ay onceydi bu yuzden basvurumda 2021 Aralik ayini dikkate alacagim. USCIS son 5 yili dikkate aldigindan dolayi 2026 Haziran ayinda basvururken 2021 Haziran ve oncesinde bozdugum oturum kurallari takvim disi kalacak. Bu sayede son 5 yilda hic 6 aydan fazla ABD disinda kalmamis olacagim.

Ancak, bu durumda 2021 Aralik ve 2021 Haziran arasindaki tarihler hala basvuru tarihimden itibaren son 5 yil araliginin icinde kaldigi icin adres bildirmek zorundayim. Sorum buraya hangi adresi yazmam gerektigi?

Bildiginiz uzere, USCIS surekli oturumun bozulmasi sonrasi, ABD'ye donulen tarihten itibaren, 5 yillik oturum ve 3 yillik ABD'de bulunma kosullarini saglayanlar icin 4 yil ve 6 ay doldurmalari sonrasi basvuru yapmalarina izin veriyor. Takvimi bir cetvel gibi dusunur ve sadece 5 yillik periyodu dikkate alirsaniz, 4 yil ve 6 ay sonrasi teknik olarak continuous residency bozulma durumu ortadan kalkiyor. Ancak bunun uzerine bir de 3 ay kurali bildigim kadariyla maalesef eklenmiyor.

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri içinde yayımlandı
      pistolstar
      pistolstar

@Ryback 4 yil 181+ gun kurali benim durumuma uygun oldugu icin faydalanmamin sakinca olusturmamasi gerektigini dusunuyorum.

Muhtemelen bu sekilde basvuru yapan bir suru GC sahibi vardir. onlarin deneyimleri nasil oldu, ne yazdilar ogrenmek lazim.

5 yili tam doldurmak en saglamidir muhakkak.

pistolstar
      pistolstar

@Arne-Saknussemm forumda ABD disi adres yazmaninin basvuruyu direkt flag'ladigini ve cogunlukla reddedildigini okumustum diye hatirliyorum.

pistolstar
      pistolstar

@Ryback @Arne-Saknussemm arkadaslar yanitlariniz icin cok tesekkurler.

3 ay kurali benim icin gecerli degil. o kural girer girmez 5 yili doldurup basvuru yapanlarda ise yariyor. benim zaten 7. yilim

Sadece adres konusuyla ilgili fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim. Soru dagilmasin 🙂

pistolstar
      pistolstar

@cnpist başvuru tarihimde herhangi bir koşulun bozulma durumu yok.
      Sorum yalnızca adres bildirimi ile ilgili. Son 5 yıl adres beyanı isteniyor ve doldurmak zorundayım

pistolstar
      pistolstar

selamlar, daha once continuous residency'i bozmam dolayisiyla 5 yil gecmesine ragmen basvuru yapmadim. 2026 Haziran ayi gibi basvuru yapmayi planliyorum.

Simdi, ben 2019'da GC almama ragmen ABD'ye tam anlamiyla yerlesmem 2021 Aralik ayini buldu. 2026 Haziran ayinda 4 yil 7. ayin icerisindeyken basvuru yapacagim. Bu kosulda 2021 Haziran ve Aralik aylarina kadar ABD disinda olmama ragmen adres beyan etmem gerekecek.

Buraya TR'deki adresimi mi, en son ABD'ye girdigimde kaldigim adresi mi, yoksa 2021 Aralik ayinda ABD'ye dondukten sonra yerlestigim adresi mi yazmaliyim? Bu 2021 Aralik tarihinden onceki ABD'ye girisim de yaklasik bi 14-15 ay oncesi idi.

iyi forumlar 🙂

pistolstar
      pistolstar

@ozlem3434 ozlem hanim, kart ciktiysa ve almazsaniz ileride cok pisman olursunuz.

Saygilarimla...

pistolstar
      pistolstar

@gucarslan JFK’den girdi. GC’si geçerliydi ve süresi dolmamıştı.

2 ay dedikten hemen sonra alkol yiyecek vs var mı diye sormuşlar, yok demiş ve geçmiş.

Bu kadar…

Ben artık bu dışarıda kalma konularının iyice hurafeye dönüştüğünü düşünüyorum. Zamanında çok kafama takmıştım. Elinizde geçerli kart varsa giriyorsunuz

pistolstar
      pistolstar

bugun bir arkadasim 2.5 yil ABD disinda kaldiktan sonra giristeki memura 2 ay kaldigini soyledi

Ve gecti.

pistolstar
      pistolstar