Merhabalar,
Amerika’da B2’den F1e statü değiştirdim. Statü değiştikten sonra pasaportu değiştirdim ve esimin soyismini kullanmaya basladim. Universiteye durumu bildirdik ve I-20de yeni soy ismime göre güncelleme yaptilar ama I-797A formu, I-94, driver licence gibi yerlerde hep eski soyismim kaldi. Avukatla gorustum USCIS ile bu durum icin herhangi bir islem yapmaya gerek yok, I-20’nin guncellenmesi yeterli dedi ama DMV, I-797a’da eski soyisim olduğundan dolayi driver licence’i guncellemedi. Boyle bir durumla karsilasan var mi? Ne yapmak gerekir?
-
@intelcorei5
Merhaba, yasal olarak, lisansli bir magazadan background check gecerek silah almak tek basina vatandaslik surecine engel olmuyor diye biliyorum. Ancak sonrasinda herhangi bir suc, yanlis beyan veya silahla ilgili, lisans disi bulundurma, tasima vb. gibi ihlallerin olmamasi gerekiyor. Ozellikle eyalet ve federal yasalari resmi kaynaklardan incelemenizi tavsiye ederim. -
@Ryback Evet dogru. Dogum ile veya sonradan vatandas olma durumunda da ayni sey gecerli. Eski passport varsa, onu veriyorsunuz. Yoksa, dogum veya vatandaslik belgesini veriyorsunuz.
-
Merhabalar,
Amerika’da B2’den F1e statü değiştirdim. Statü değiştikten sonra pasaportu değiştirdim ve esimin soyismini kullanmaya basladim. Universiteye durumu bildirdik ve I-20de yeni soy ismime göre güncelleme yaptilar ama I-797A formu, I-94, driver licence gibi yerlerde hep eski soyismim kaldi. Avukatla gorustum USCIS ile bu durum icin herhangi bir islem yapmaya gerek yok, I-20’nin guncellenmesi yeterli dedi ama DMV, I-797a’da eski soyisim olduğundan dolayi driver licence’i guncellemedi. Boyle bir durumla karsilasan var mi? Ne yapmak gerekir? -
@OA-OA, içinde söyledi: Green Card ile Ömür Boyu vatandaş olmadan yaşamak
Bu konunun yeri burası mı bilmiyorum ama Amerika'ya ilk 2024'te giriş yaptım. 1 ay kaldım ve çıktım. Ardından 10 ay sonra 2025'te tekrar gir-çık yaptım. Sınır memuru uyarıda bulundu ancak bir not almadı ya da bir işlem yapmadı. Şimdi yine 10 ay sonra 2026'da gir-çık yapacağım kartımı alma durumları olur mu? Deneyimi olan var mı hiç?
Sorunuzu sormanız gereken, Greencard ile yurtdışında kalış süresi ile bilgiler içeren ve benzer durumu yaşayan kişilerin güncel tecrübelerini içeren konu başlığı Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri.
Her bir giriş - çıkış yaprak sürecinizi devam ettirmeniz halinde, ülkeye giriş esnasında esnasında CBP memuru tarafından I-407 Record of Abandonment of Lawful Permanent Resident Status formunu imzalatma talebi ile karşılaşma veya göçmenlik mahkemesine sevk edilme ihtimalini artıyorsunuz.
Ülkeye giriş yaparken CBP memurunun kartınızı iptal etme hakkı yok. Greencard haklarınızdan gönüllü olarak siz feragat ettiğinize dair formu imzalarsınız veya mahkemeye sevk edilmenizi isteyebilirsiniz.
-
@Redblue merhaba sizinle aynı durumdayım çocuğunuz için vatandaşlık sürecini hallettiniz mi n600k başvurmayı düşünüyorum iletişime geçebilir miyiz acaba
-
@saulgoodman, içinde söyledi: Vatandaşlık Sertifikası Başvurusu (N-600)
N-600 icin biyometrik randevusu tamamlandıktan ne kadar süre sonra sertifika çıkıyor? Deneyimi olan varsa paylaşabilir mi lütfen?
Soru cevapsız kalmasın, 3 ay. 🙂
-
Merhabalar TRde doğan kızım için 10 kasımda konsolosluktaki randevumuzda vatandaşlık belgesi ve pasaportu onaylandı. Ancak hala pasaport ve belge evimize gelmedi. Pasaport 17 kasım tarihinde konsolosluğa gönderilmiş. Doğum belgesi de 20 kasım günü evimize postalanmış. Ancak bugune kadar ne gelen ne giden var postalandıktan sonra eve gelmesi ortalama kaç gün sürmekte bilgisi olan var mı? Toplam sürecin 18. Gününü bitiriyoruz bazı arkadaşlar 14. Günde belgelerin kendilerine teslim edildiğini söylüyorlar.
ANG kargo şirketi yollayacaktı belgeleri ve konsoloslukta verdikleri küçük bir kağıda gönderim adresini ve iletişim bilgilerimizi yazmıştık.
-
@Sam-Sams, içinde söyledi: Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika
Merhaba arkadaslar, daha once de soran gordum ama konuda hakkinda bilgisi olan olup da paylasirsa cok sevinirim.
Esim ve benim icin GC mevcut ve 3 yilimizi doldurduk. Bugune kadar hic yardim almadik ama su an isler benim icin zorlasti. Esim ve cocuklarim icin ( 2 cocuk amerikan vatandasi - 5 yasinda ve 6 aylik ) WIC yardimi ve tum aile icinde SNAP yardimi , ayni zamanda elektrik, dogalgaz yardimi da mevcutmus; bunlar vatandasligi tehlikeye atar mi acaba ? Gelir dusuk malum ve bu haktan yararlanabiliyor gibi gozukuyorum. Chatgpt ye sorunca hayir problem olmaz , public charge kapsamina girmez , diyor ama emin olmanin bir yolu var midir acaba ?Emin olmanın bir yolu olamaz, çünkü yeni düzenlemeler yapılabiliyor, yeni kararlar alınabiliyor, uygulanan politikalar ve hukuki süreçler sabit kalmıyor. Geçmişe dönük olarak bakılabildiği için bugün sorun olmayan bir şeyin ileride sorun haline gelmesi söz konusu olabiliyor. Örneğin sosyal medyaya eskiden bakılmıyordu, artık bakılıyor. Bakılmadığı dönemde sorun olmayan bir paylaşım bugün artık sorun haline geldi.
Sorunuza gelirsek... Bu bir hukuki tavsiye değildir, kişisel düşüncemi paylaşıyorum: Çocuklarınız vatandaş olduğu için onların yararlanacağı yardımlar bugün ya da yarın herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir kanısındayım. Size yönelik olanlar hakkında ise takdir sizin.
-
@Sam-Sams N400 Basvuru formunda konuyla ilgili birkac soru var o da su sekilde. Vergi beyaninizi yaptiniz mi ve vergi borcunuz var mi? Hic devlet imkanindan veya benefitlerden yararlanmak icin yalan beyanda bulundunuz mu veya kendinizi oldugundan baska turlu tanittiniz mi gibi birkac tane sorular var. Eger kendi durumunuzla ilgili durust davranip, mali durumunuz ne olursa olsun sadece benefitlerden yararlanmak icin hic yalan beyanda bulunmadiysaniz endiselenmenize gerek yok diye dusunuyorum. Yukarida bahsettiginiz imkanlardan yararlanmak icinde belli bir gelir seviyesinin altinda olmaniz gerekiyor diye biliyorum ve ona gore eligible olmaniz gerekir. Eger bu seylerden faydalanmak icin yalan beyanda bulunmuyor ve gelirinizi gereken tutarin altinda beyan etmiyorsaniz endiselenmeyin. Sonucta insan hayati bu ve hayat her zaman ayni cizgide gitmiyor. Gun gelir boyle seyleri herkes yasayabilir. Vatandaslik basvurusunda geliriniz veya ne is yaptiginizin hicbir onemi yok.
-
@saulgoodman yok o anlamda degil. Turkiye ye girerken Turk pasaportu ile girebilirsiniz. Ama ABD pasaportu kullanmazsaniz bu ABD tarafinda sorun cikarabilir. Bildigim bir ornek var bu konuda. Alie dostumuzun isyerinden bir arkadasi ayni zamanda Cin vatandasi da olan bir yazilimci tatilde Cin pasaportunu kullandigi icin Clearence sertifikasinda bir hayli problem yasamis Bize de bu konuda uyarida bulundu arkadasim. Kendisi DC bolgesinde kontratli yazilimci idi. Selamlar.
-
Merhabalar, sorunsuz gidip geldiniz mi? Bilgilendirirseniz sevinirim
-
ABD ve Türkiye’de çifte vatandaşlığa sahip olabilir miyim?
Hem ABD hem de Türkiye’de çifte vatandaşlığı tanımaktadır, dolayısıyla her iki ülkenin de vatandaşı olmak mümkündür. Halihazırda vatandaşı olmadığınız ülkenin vatandaşlığına geçme sürecinden geçmeniz gerekebilir.
Çifte vatandaşlığa sahip olmanın bir dezavantajı var mı?
Çifte vatandaşlığa sahip olmanın birkaç dezavantajı vardır. Her iki ülkenin vatandaşlarına uygulanan tüm yükümlülüklere tabi olursunuz, bu da her iki bölgede de askerlik hizmeti için kayıt yaptırmanız gerektiği anlamına gelebilir. Ayrıca çifte vergilendirmeye tabi olabilirsiniz, ancak birçok ülkenin bunu önlemek için vergi anlaşmaları vardır.
Statünüz, ABD Dışişleri Bakanlığı için çalışmak gibi belirli istihdam türlerine sahip olmanızı engelleyebilir.
Çifte vatandaşlık Sosyal Güvenliği etkiler mi?
Genel olarak, çifte vatandaşlığı olan biri Sosyal Güvenlik açısından ABD vatandaşı olarak kabul edilir. Ancak, ABD'nin bazı ülkelerle uluslararası bir Sosyal Güvenlik anlaşması vardır ve bu genel kural çifte vatandaşlığı olanlar için geçerli değildir. Anlaşmanın şartları geçerli olacaktır.
Çifte ABD ve Kanada vatandaşları ile çifte ABD ve İtalyan vatandaşları için de özel kurallar vardır. ABD'de yaşayan ve Kanada hükümeti için çalışan herkes, Kanada hükümeti işçiyi ABD'de işe almadığı sürece Sosyal Güvenlik'ten muaftır, bu durumda Sosyal Güvenlik vergileri uygulanır. ABD'de İtalyan hükümeti için çalışan çifte ABD ve İtalyan vatandaşları, ABD veya İtalya'nın Sosyal Güvenlik sistemine vergi ödemeyi seçebilirler.
Çifte vatandaşlar her iki ülkede de vergi öderler mi?
Çifte vatandaşlar vatandaşı oldukları her ülkenin vergi kurallarına uymak zorundadır. Bazı durumlarda bu, her iki ülkede de vergi ödemek anlamına gelebilir, ancak genellikle çifte vergilendirmeyi önleyen vergi anlaşmaları vardır. Örneğin, ABD vatandaşları yurt dışında kazandıkları gelirlerin önemli bir kısmını bu ülkede vergi dışı bırakabilirler.
Çifte vatandaşlığın süresi doluyor mu?
Çifte vatandaşlığın süresi dolmaz. Ülkelerden birinin vatandaşlığından özellikle feragat etmediğiniz veya vatandaşlık statünüzü kaybetmenize neden olan çok sınırlı sayıda eylemden birini gerçekleştirmediğiniz sürece, çifte vatandaşlığınızı süresiz olarak koruyacaksınız.
-
@selito Merhaba , burada bahsettiginiz durumdayim ben de. Sizin surec nasil oldu? benim bosanma kararim cikti. Esimin soyadiylaydi Green Cartim ,pasaportum ,SSN kartim,Driver Licencse... Su anda Vatandaslik Basvurusu da yapmak istiyorum. Lutfen tum bu degistirlmesi gereken belgerleri nasil hallettiniz bilgi verir misiniz?
@crazycells Green Card'i esim kazanmisti ama o gelmedi ABD ye . Ben kendim geldim,calistim,okula gittim vs,,,, Dogalaolarak Benim Green Cartimda onun soyadi var. Ben kendi soyadim ile degistirdikten sonra yapacagim vatandaslik basvurusunda bir sorun cikar mi? Yani kazanan A soyadi iken simdi basvuru yapan X soyadi gibi . Tesekkurler -
@Riethian Abd deki isim değişikliği ABD’yi bağlıyor. Eğer Türkiye’de aynı değişikliği isteseniz Mahkemeye başvurmanız lazım. Sadece yapılması gereken işlem, Abd isim değişikliği için Türk Konsolosluğuna çoklu vatandaşlık ve isim eklemesi için baş vurmanız. Nüfus kütüğüne not olarak şerh düşülmesi gerekiyor.
-
Merhabalar,
Yaklaşık bir ay önce Houston bas konsolosluğunda pasaportumu yenilemek için bu şekilde evde fotoğraf çekip walmart dan çıktısını aldım. Bir sorun olmadı. Kabul ettiler. Pasaportum elime geçene kadar buraya yazmak istememiştim.
Ek olarak, walmart mobil uygulamasından çektiğim resimi yükledim. Matte kağıda 4x6 print($0.14) seçeneği ile bastırdım sonra evde makas ile 4 parçaya kestim.
Teşekkür ederim bilgi için… -
Sorun vatandaşlık başvurusu devam ederken pasaportun ve haliyle oturma izninin bitiyor olması. Yanlış hatırlamıyorsam geçerli oturma izni olmasını istiyorlardı. Toplam süreç ortalama 1 yıl sürüyor. 6 ayda alan da duydum 2 yıldır bekleyen de.
Göç idaresi bizden soy isimle ilgili birşey istememişti. Yanlış anlamış olabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Bahsettiğiniz soy isim değişikliği için evliliğinizi Türkmenistan develetine bildirmeniz gerekir (hiç önermem). Ancak Türkmemistan değişik bir ülke. Eşiniz Türkiye'de evlendiğini beyan ettiğininde eşinizin Türkmenistan dışına çıkmasına izin vermeyebilirler.
Benim önerim ikamet izninin süresi dolmadan Türkmenistan'a dönüp pasaportunu yenileyip sonrada oturma iznini yenilemesi. Yeni oturma izni kartını başvuruya eklemiz gerekiyor diye biliyorum. Ancak duyduğum kadarıyla Türkmenistan pasaportun süresi dolmadan yenisini vermiyormuş. Eğer böyle bir durum yaşınırsa oturma izninin süresinin bitmesi vatandaşlık başvurusunu nasıl etkiler emin değilim. -
Merhaba. Sizelere bir şey sormak istiyordum bilginiz varsa yardımcı okursanız çok sevinirim.
12 nisanda Ankarada CR1/CR2 kızım ve benim mülakatımız vardı. Her şey güzel ilerlerken eşimin boşanma belgesi istendi. Onuda avukatımız sağolsun gerekli değil diyince almadık yanımıza. O yüzden Ap’ye kalmış olduk. Yakın zamanda eksik belgenii gönderdik, pasaportlarımız vizelerimiz basılmış şekilde geri teslim aldık çok şükür. Dakat bu seferde benim hamileliğimden dolayı uçağa binmem yasak olduğu için (36. Gebelik haftasını geçtim) burda doğum yapmak zorunda kalıyorum.
Sorum şu eşim abd vatandaşı, ankara veya istanbulda kolaylıkla bebege pasaport çıkartıp gidebilirmiyiz? Yoksa benim vizem olduğu için otomatik bebekte yararlanabiliyormu?
Nasıl yapmamız gerekiyor? Hiç bir fikrim yok. Lütfen birisi bu konuda aydınlatabilirmi? -
benim bildiğim abd elçiliği için 20 sene çalışırsanız green card hakkınız doğuyor.
ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
-
@pistolstar Merhaba, tamamiyle ayni durumu yasiyorum. 2019da giris yaptim ancak covid donemi 1 seneden uzun sure amerika disinda kaldim. Basvuru yaptiniz mi? yaptiysaniz nasil sonuclandi?
-
@Edelweiss Tesekkur ederim guzel mesajiniz icin. Umarim sizin surecinizde kisa ve zahmetsizce olur. Iyi haberlerinizi bekleriz,
Sevgiler selamlar, -
Vatandaslik surecini kimse paylasmiyor. lutfen buradan paylasirmisiniz tesekkur ederim.
-
Merhaba arkadaslar. N400 dolduruyorum ve evlilik sertifikasi istiyor. E devletten aligim formul B belgesi cok dilli olmasina ragmen ,Yine de sertifikali bir tercumana cevirisini yaptirip onu mu yuklemeliyim?
Tesekkurler . -
Merhaba arkadaslar;
"Basvurunuzu yaptiginiz eyalette en az son 3 aydir kalmis olmaniz" derken fiziksel olarak kalmayi mi demek istiyor yoksa adres kaydinda 3 aydir ayni adresin olmasini mi demek istiyor? Basvurudan onceki 3 ayda Turkiye'ye gidebilir miyim yani?
-
@Arne-Saknussemm, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Merhaba arkadaslar;
"Basvurunuzu yaptiginiz eyalette en az son 3 aydir kalmis olmaniz" derken fiziksel olarak kalmayi mi demek istiyor yoksa adres kaydinda 3 aydir ayni adresin olmasini mi demek istiyor? Basvurudan onceki 3 ayda Turkiye'ye gidebilir miyim yani?
Gidebilirsiniz. Ikamet olarak soyluyor.
-
@Ryback Tesekkur ederim
-
Merhabalar,
18 Mart itibaryle vatandaslik mulakatimi gecip ayni gun yemin ederek vatandisligimi aldim.
Son 5 yilda 6 kez ABD disi seyahatim oldu hepsi de Turkiyeye. 2 tanesi 6 ay 1 tanesi de 8 aydan biraz fazla idi.
Her hangi bir sorun olabilir diye o donemdeki kira sozlesmelerimi de yanimda goturdum.Mulakat 9:45 de idi. Salon kalabalikdi.
Biraz gecikme ile numaram yandi ve odaya girdim.Ilk once sag eli kaldirip dogru soyleyeceginize yemin etme isi ve parmak izi islemi var.
Sonrasinda hemen civic testden sorular sormaya basladi. 6 tanesini bilince reading ve writing testi oldu.
Son asama olarakda N400 formu uzerinden gecti.Bir seyahatiniz 6 ayin uzerinde ama COVID donemi oldugu icin bunu sorgulamiyoruz dedi.
Sonrasinda bir kac imza ve onay.
Biraz sonra yemin toreni olacak dedi Green Card aldi.Toplamda mulakat 13 dk surdu. (Esim disarda saat tuttmus
)
Bu hiz benden degil gorevliden kaynaklandi. Cok hizli soru sordu ve isini bitirdi.Ayni gun yemin torenine katilip sertifikami aldim.
Darisi diger arkadaslarin basina.
Selamlar.
-
@arnblt Tebrikler!
-
@MySea teşekkür ederim.
-
Arkadaşlar Merhaba,
yurt dışında geçirilen sürelerin vatandaşlık formunda sorulduğunu biliyorum ancak her seyahat tek tek yazmak gerekecek mi? Günübirlik giriş çıkışlar da buna dahil midir?
Öyle ise benim uzunca bir liste yazmam gerekecek tek tek tarihleri işleyerek. Tüm seyahatlerimin tarihlerini kayıt aldında tutuyorum. daha erken 2.5 sene sonra başvuru hakkı kazanacağım ama önceden hazırlıklı olmak adına soruyorum. bu arada yurt dışı kalış sürelerini vs takip ediyorum çoğu seyahat günübirlik veya bir iki gecelik olduğundan vatandaşlık hak etme durummuna olumsuz bir etkisi olmuyor. -
@smk 24 saatten fazla olanları yazıyorsunuz.
-
@arnblt Hayirli ugurlu olsun.
-
@caglaror tesekkur ederim.
-
@arnblt hayirli olsun. Bu yurt dışında kaldığınız süreleri sizin form üzerinden değerlendirme yapıyorlar diye düşünüyorum kendi sitelerinden bu tarihlerin doğruluğunu sorgulayıp sorgulamadıkları ile ilgili bir izleminiz oldu mu?
-
@patron3535 bu konuda herhangi bir izlenimim olmadi fakat o sitedeki bilgileri dikkate almayin. Benim ve esimin bilgileri o sirede gorunmuyor bile. Mutlaka onlarin gordugu bir yer vardir. Ayrica sunu soylemek isterim. Benim mulakatim hemen sonrasinda yemin toreni oldugu icin adam benim GC yi aldi ve benim dosyamin uzerine sabitledi. Yalniz dosya baya dolu idi icinde onlarca evrak vardi benimle ilgili.
-
Geçtiğimiz haftalarda vatandaşlık sertifikamı aldım ancak pasaport başvuru konusu gözümde aşırı büyüdüğünden bir türlü süreci başlatamadım, sonradan bir de Usps randevularının çok geç tarihlere verildiğini öğrenince iyice saldım konuyu. Ancak araştırma yapınca, bana en uygun yöntemin urgent başvuru olduğuna karar verdim. Atlanta pasaport merkezinden online randevu aldım, NC’den kalkıp 1 gün önceden Atlantaya gittim, evrakları hazırlayıp bugün sabah 9’da da randevuya girdim, ve öğlen saat 12 itibariyle elimde Amerika pasaportum ve vatandaşlık sertifikamın orjinali ile merkezden mutlu bir şekilde ayrıldım. Toplamda 250$ ödedim. 3 gün sonraya Thy uçuşu gösterdim, böylece acil randevu aldım. Ödemenin tamamı orada kredi kartı ile yapılabiliyor, gidip çek vs ilkel işlerle uğraşmanıza gerek yok. Pasaport kartı sonradan mail gönderilecekmiş.
-
@arnblt hayirli olsun. pasaport u aldiktan sonra Social Security Office e gidip statunu guncellemeyi unutma.
-
@mister tesekkur ederim. Artik SSN guncelleme isi yok. N400 de benim adima guncelle diye secenek koymuslar. Gitmeye gerek kalmadi.
-
@arnblt teşekkürler cevabınız için
Benzer Başlıklar
126
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k