Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

• Merhabalar,
    18 Mart itibaryle vatandaslik mulakatimi gecip ayni gun yemin ederek vatandisligimi aldim.
    Son 5 yilda 6 kez ABD disi seyahatim oldu hepsi de Turkiyeye. 2 tanesi 6 ay 1 tanesi de 8 aydan biraz fazla idi.
    Her hangi bir sorun olabilir diye o donemdeki kira sozlesmelerimi de yanimda goturdum.

Mulakat 9:45 de idi. Salon kalabalikdi.
    Biraz gecikme ile numaram yandi ve odaya girdim.

Ilk once sag eli kaldirip dogru soyleyeceginize yemin etme isi ve parmak izi islemi var.
    Sonrasinda hemen civic testden sorular sormaya basladi. 6 tanesini bilince reading ve writing testi oldu.
    Son asama olarakda N400 formu uzerinden gecti.

Bir seyahatiniz 6 ayin uzerinde ama COVID donemi oldugu icin bunu sorgulamiyoruz dedi.
    Sonrasinda bir kac imza ve onay.
    Biraz sonra yemin toreni olacak dedi Green Card aldi.

Toplamda mulakat 13 dk surdu. (Esim disarda saat tuttmus :) )
    Bu hiz benden degil gorevliden kaynaklandi. Cok hizli soru sordu ve isini bitirdi.

Ayni gun yemin torenine katilip sertifikami aldim.

Darisi diger arkadaslarin basina.

Selamlar.

• @arnblt Tebrikler!

• @MySea teşekkür ederim.

• Arkadaşlar Merhaba,

yurt dışında geçirilen sürelerin vatandaşlık formunda sorulduğunu biliyorum ancak her seyahat tek tek yazmak gerekecek mi? Günübirlik giriş çıkışlar da buna dahil midir?
    Öyle ise benim uzunca bir liste yazmam gerekecek tek tek tarihleri işleyerek. Tüm seyahatlerimin tarihlerini kayıt aldında tutuyorum. daha erken 2.5 sene sonra başvuru hakkı kazanacağım ama önceden hazırlıklı olmak adına soruyorum. bu arada yurt dışı kalış sürelerini vs takip ediyorum çoğu seyahat günübirlik veya bir iki gecelik olduğundan vatandaşlık hak etme durummuna olumsuz bir etkisi olmuyor.

• @smk 24 saatten fazla olanları yazıyorsunuz.

• @arnblt Hayirli ugurlu olsun.

• @caglaror tesekkur ederim.

• @arnblt hayirli olsun. Bu yurt dışında kaldığınız süreleri sizin form üzerinden değerlendirme yapıyorlar diye düşünüyorum kendi sitelerinden bu tarihlerin doğruluğunu sorgulayıp sorgulamadıkları ile ilgili bir izleminiz oldu mu?

• @patron3535 bu konuda herhangi bir izlenimim olmadi fakat o sitedeki bilgileri dikkate almayin. Benim ve esimin bilgileri o sirede gorunmuyor bile. Mutlaka onlarin gordugu bir yer vardir. Ayrica sunu soylemek isterim. Benim mulakatim hemen sonrasinda yemin toreni oldugu icin adam benim GC yi aldi ve benim dosyamin uzerine sabitledi. Yalniz dosya baya dolu idi icinde onlarca evrak vardi benimle ilgili.

• Geçtiğimiz haftalarda vatandaşlık sertifikamı aldım ancak pasaport başvuru konusu gözümde aşırı büyüdüğünden bir türlü süreci başlatamadım, sonradan bir de Usps randevularının çok geç tarihlere verildiğini öğrenince iyice saldım konuyu. Ancak araştırma yapınca, bana en uygun yöntemin urgent başvuru olduğuna karar verdim. Atlanta pasaport merkezinden online randevu aldım, NC’den kalkıp 1 gün önceden Atlantaya gittim, evrakları hazırlayıp bugün sabah 9’da da randevuya girdim, ve öğlen saat 12 itibariyle elimde Amerika pasaportum ve vatandaşlık sertifikamın orjinali ile merkezden mutlu bir şekilde ayrıldım. Toplamda 250$ ödedim. 3 gün sonraya Thy uçuşu gösterdim, böylece acil randevu aldım. Ödemenin tamamı orada kredi kartı ile yapılabiliyor, gidip çek vs ilkel işlerle uğraşmanıza gerek yok. Pasaport kartı sonradan mail gönderilecekmiş.

• @arnblt hayirli olsun. pasaport u aldiktan sonra Social Security Office e gidip statunu guncellemeyi unutma.

• @mister tesekkur ederim. Artik SSN guncelleme isi yok. N400 de benim adima guncelle diye secenek koymuslar. Gitmeye gerek kalmadi.

• @arnblt teşekkürler cevabınız için

• @arnblt evet o sitede bizimde bir kaydimiz cikmiyor. FOAI diye bir devlet sitesi var ordan talep ettim belki bir cevap gelir. Ulkeye girisleri kayit altina aliyoar ama cikislari ne kadar biliyorlar onu merak ediyorum. Dosyanizda muhtemelen guvenlik sorusturmasi vs evraklar vardir no denilen sorulara karsi arastirma yapmis olma ihtimalleri var.

• @patron3535 sizce cikislari bilmeme ihtimalleri varmi :) Sadece ABD degil yeryuzundeki ulkelerin hemen hemen hepsi ulkesine resmi yollardan girip cikani bilir. Hava alaninda pasaporta damga basmamalari bilmedikleri anlamina gelmiyor. Ucus bilgilerinden kayitlar aliniyor.

• @arnblt valla hocam me bildiklerinden emin degilim her girişte kaç aydır yoksun diyorlar madem biliniyor neden soruyorsun değil mi. Muhtemelen kayıt vardır biryerlerde dediğiniz gibi vatandaşlık da çıkıyor araştırma sonucunda belkide.
    Bizim bir tanıdık hiç yaşamadan vatandaş oldu işin bugini bullmuş kara yoluyla cikislarin kaydi olmuyormus Turkiye ye Mexico uzerinden gelip gidiyordu karadan da ABD ye giris risk aldi ama deydi

• Merhaba arkadaşlar öncelikle vatandaşlık alan arkadaşlara tebriklerimi iletiyorum. Bir sorum olacak parmak izi randevusundan sonra interview için çağrılmak; başvurunun kesin kabul edildiği anlamına geliyor mu? Bir yerlerde okumuştum kabul etmeseler daha yine çağırabiliyorlarmış. Emin olmak için soruyorum teşekkür ederim şimdiden.

• @Maybeoneday evet başvurunuzun kabul edildiği anlamına geliyor ama onay verecekleri anlamına gelmiyor. Yüklediğiniz belgelerin orjinallerini görmezler ise red yiyebilirsiniz. Mülakatta formunuzda girdiğiniz bilgilerin doğru olduğuna inanmazsa red yersiniz. Parayı baştan aldıkları için mülakatın onlara bir maliyeti yok, çağırırlar😀 Eskiden bir de başvuru kabul onayı geliyormuş mülakattan önce ama artık gelmiyor.

• @arnblt merhaba teşekkür ederim ben aslında onay demek istemiştim de yine de cevap vermiş oldunuz. N-400 formunda sunduğum bir belge var bir tek onun orijinalini istemişler o da bende mevcut . Yine de kesin onay alır mıyım bilmiyorum:) Sonuçta sınav da olacak mülakatta. Bittikten sonra bütün süreci buraya yazacağım.

• @arnblt ya bu harika resmen 2 sene trde kalmis ..bu muthis zaten 2 sene git gel yapmaya goz yumuyorlar helede cocuk varsa..

Benzer Başlıklar

• Türkmenistan eş ile vatandaşlık süreci ve işlemleri

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    2
    0 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    B
    Sorun vatandaşlık başvurusu devam ederken pasaportun ve haliyle oturma izninin bitiyor olması. Yanlış hatırlamıyorsam geçerli oturma izni olmasını istiyorlardı. Toplam süreç ortalama 1 yıl sürüyor. 6 ayda alan da duydum 2 yıldır bekleyen de. Göç idaresi bizden soy isimle ilgili birşey istememişti. Yanlış anlamış olabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Bahsettiğiniz soy isim değişikliği için evliliğinizi Türkmenistan develetine bildirmeniz gerekir (hiç önermem). Ancak Türkmemistan değişik bir ülke. Eşiniz Türkiye'de evlendiğini beyan ettiğininde eşinizin Türkmenistan dışına çıkmasına izin vermeyebilirler. Benim önerim ikamet izninin süresi dolmadan Türkmenistan'a dönüp pasaportunu yenileyip sonrada oturma iznini yenilemesi. Yeni oturma izni kartını başvuruya eklemiz gerekiyor diye biliyorum. Ancak duyduğum kadarıyla Türkmenistan pasaportun süresi dolmadan yenisini vermiyormuş. Eğer böyle bir durum yaşınırsa oturma izninin süresinin bitmesi vatandaşlık başvurusunu nasıl etkiler emin değilim.
  • Pasaport ve vize fotoğraflarını ucuza almanın yolu

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri ds11 pasaport
    11
    20 Oy
    11 İleti
    6k Bakış
    asagA
    Merhabalar, Yaklaşık bir ay önce Houston bas konsolosluğunda pasaportumu yenilemek için bu şekilde evde fotoğraf çekip walmart dan çıktısını aldım. Bir sorun olmadı. Kabul ettiler. Pasaportum elime geçene kadar buraya yazmak istememiştim. Ek olarak, walmart mobil uygulamasından çektiğim resimi yükledim. Matte kağıda 4x6 print($0.14) seçeneği ile bastırdım sonra evde makas ile 4 parçaya kestim. Teşekkür ederim bilgi için…
  • 2 Oy
    44 İleti
    9k Bakış
    R
    @Sam-Sams N400 Basvuru formunda konuyla ilgili birkac soru var o da su sekilde. Vergi beyaninizi yaptiniz mi ve vergi borcunuz var mi? Hic devlet imkanindan veya benefitlerden yararlanmak icin yalan beyanda bulundunuz mu veya kendinizi oldugundan baska turlu tanittiniz mi gibi birkac tane sorular var. Eger kendi durumunuzla ilgili durust davranip, mali durumunuz ne olursa olsun sadece benefitlerden yararlanmak icin hic yalan beyanda bulunmadiysaniz endiselenmenize gerek yok diye dusunuyorum. Yukarida bahsettiginiz imkanlardan yararlanmak icinde belli bir gelir seviyesinin altinda olmaniz gerekiyor diye biliyorum ve ona gore eligible olmaniz gerekir. Eger bu seylerden faydalanmak icin yalan beyanda bulunmuyor ve gelirinizi gereken tutarin altinda beyan etmiyorsaniz endiselenmeyin. Sonucta insan hayati bu ve hayat her zaman ayni cizgide gitmiyor. Gun gelir boyle seyleri herkes yasayabilir. Vatandaslik basvurusunda geliriniz veya ne is yaptiginizin hicbir onemi yok.
  • ABD'de Yasal İsim Değişikliği Yapmak

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    82
    7 Oy
    82 İleti
    19k Bakış
    T
    Merhabalar, Amerika’da B2’den F1e statü değiştirdim. Statü değiştikten sonra pasaportu değiştirdim ve esimin soyismini kullanmaya basladim. Universiteye durumu bildirdik ve I-20de yeni soy ismime göre güncelleme yaptilar ama I-797A formu, I-94, driver licence gibi yerlerde hep eski soyismim kaldi. Avukatla gorustum USCIS ile bu durum icin herhangi bir islem yapmaya gerek yok, I-20’nin guncellenmesi yeterli dedi ama DMV, I-797a’da eski soyisim olduğundan dolayi driver licence’i guncellemedi. Boyle bir durumla karsilasan var mi? Ne yapmak gerekir?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k