• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. smk
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 6
    • Konu 3
    • İleti 62
    • En İyi 40
    • Tartışmalı 2
    • Gruplar 0

smk

@smk

207
    İtibar
    372
    Profil Görüntülemeleri
    62
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

smk Takip etme Takip Et

smk tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

Herkese Merhabalar,
      Bugün 05.10.2022 saat 08:15 Ankara Vize Görüşmesi Mülakat Deneyimi

07:15
      Elçiliğin Yakınındaki bir yerde Besa Kule'nin oraya aracımızı park ettik. Risk almamak adına annem de bizimle geldi araçta oturdu ve şahsi eşyalarımızı ona bıraktık.

07:45
      Elçilik insanları içeri almaya başladı. Konsolosluk girşinde sıraya girdik ve güvenlikten geçtik. Bilindiği üzere hiçbir çanta, poşet, elektronik eşya almıyorlar, biz saati takip edebilmek adına sadece analog olan saat taktık. Evraklarımız şeffaf dosyada güvelikten geçtik.

08:00
      Sizi konsolosluk bölümüne yönlediriyorlar, girişte pasaportunuzu alıp birşey yapıştırıyorlar ve cashier(vezne) için olan sıraya geçiyorsunuz. Vezne 'de Türkçe biliyor.

09:00
      Evet. yaklaşık 1 saat bekledikten sonra $330 ve $330 iki kişi için $660 dolar ödeme yaptık. ödeme yaptığınız yerden sıra numarası veriyorlar, bunu bankolarda takip ediyorsunuz.

09:15
      Bankoda numaramız yandı ve evrak teslimi için bankoya geçtik. Görevli Türkçe biliyor.

Ben ( asıl talihli) için ;
      1 Üniversite Diploması ASLI ve fotokopisi
      2 Pasaport
      3 Nüfus kayıt örneği ( e-devletten 1 adet kare kodlu çıktı )
      4 Adli Sicil belgesi - Yabancı ülke için seçeneğinden ingilizce ve Arşiv kayıtlı ( e-devletten 1 adet kare kodlu çıktı )
      5 Askerlik Durum Belgesi ( e-devletten 1 adet kare kodlu çıktı )
      6 ABD Adres Değişikliği Evrakı ( A4 boyutuna okunabilir olarak yazıp çıktı almıştım, Bilgisayara işleyip geri verdi.)
      7 Mali Belgeler;
      7a Araba Ruhsat orjinali ve fotokopisi, arabanın değerini gösterir kasko değeri çıktısı( tsb.org.tr 'den)
      7b Ev Tapusu orjinal ve fotokopisi , endeksa sitesinden alınan ingilizce değerlendirme raporu
      7c Bankadan alınmış bireysel emeklilik dahil tüm birikipler USD karşılığı ve 12 aylık hesap hareketleri( hem tl hesabın hem dolar hesabın) "not: sanırım 6 aylık yetiyormuş"

8 2 adet Amerikan vize fortoğrafı
      9 Sağlık Raporu
      10 Evlilik cüzdanı aslı ve 2 fotokopisi

• AIS kayını sadece sordu belgeye bakmadı.

Eşim ( yabancı ülke vatandaşı):
      1 Pasaport
      2 Nüfus kayıt örneği ( e-devletten 1 adet kare kodlu çıktı )
      3 Türkiye Adli Sicil belgesi - Yabancı ülke için seçeneğinden ingilizce ve Arşiv kayıtlı ( e-devletten 1 adet kare kodlu çıktı ) "NOT: Oturum izni olan yabancılar PTT'den e devlet şifresi alarak bu tür belgeleri kendi adına alabiliyorlar."
      4 Ülkesinden alınmış Polis Belgesi ( Başka ülkeden alınan polis belgeleri kısmına yazmıştım ama biz orjinal inglizce aldık ama ingilizce olmayanların ingilizceye çevirisi gerekiyor. bunun için travel.state.gov incelenmesi gerekiyor ülkere göre değiiklik gösteriyor.)
      5 Ülkesinden alınmış Doğum Belgesi ( biz orjinal inglizce aldık ama ingilizce olmayanların ingilizceye çevirisi gerekiyor. Bunun için travel.state.gov incelenmesi gerekiyor ülkere göre değiiklik gösteriyor. )
      6 2 Adet Amerikan vize fotoğrafı
      7 Sağlık raporu

evrakları verdikten sonra görevli mülakatı ingilizce yapar mısınız dedi , biz de türkçe tercih ediyoruz dedik, tamam türkçe o zaman bekleyebilirsiniz dedi.

09:40
      Evrakları verip bekledik ve numaramız yandı.
      Bizi Türkçe bilen çok samimi ve güleryüzlü bir Amerikalı diplomat karşıladı.
      Türkçe olarak Merhabalaştıktan sonra Türkçe yemin ettik ve parmak izlerimiz alındı.
      bundan sonra şöyle ilerlerledi:

B: Ben E: Eşim D : Diplomat Bey

D : Nerede yaşamayı düşünüyorsunuz?
      B: Florida'da yaşamayı düşünüyoruz.
      D : Neden Florida?
      B: Orada daha kolay iş bulabileceğimi düşünüyorum.
      ... Bilgisayara birşeyler not aldı.
      Eşime dönerek:
      D : Siz hiç türkiye dışında bir ülkede yaşadınız mı?
      E: Hayır. Sadece kendi ülkem ve Türkiye.
      Bana dönerek:
      D : Peki sen hiç başka ülkede yaşadın mı?
      B: Hayır, sadece Türkiye.
      D : Florida'da ne iş yapacaksın?
      B: Pilot olarak kariyerime devam etmeyi düşünüyorum. Pilot olarak iş bulana kadar diğer işlerde de çalışabilirim.
      ... Bilgisaara birşeyler not aldı.
      ikimize birden dönerek:
      D : You know to speak English right? ( siz ingilizce konuşmayı biliyorsunuz değil mi?)
      B: Yes, ,I do. ( evet biliyorum )
      E: Yes, I do. ( evet biliyorum )
      dedik. Bu kısım ingilizceydi anlayacağınız üzere.

SONRA pasaportlarımızı eline aldı ve "Vizeniz onaylandı." dedi. "5 iş günü içerisinde kargo ile size gelecek. başarılar" dedi. biz de "teşekküler, Thank you" dedik.

yukarıda saydığım evraklardan, asıl kopya olan evlilik cüzdanı, Tapu, ruhsat ve diplomayı geri verdi. geri kalan herşey onda kaldı.
      09:45 gibiherşey bitmiş binadan ayrılıyorduk.

umarım bu tecrübe sizlere faydalı olur. Gönülden isteyen herkesin vizesini alması dileğiyle 🚀

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      smk
      smk
    • RE: [Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

12.09.2022
      Unganlar Randevu 10:20 ben ve 10:25 eşim.

09.30 klinik yakınlarındaki bir otoparka aracımızı bıraktık.

09:50 de 4.katta bulunan unganlar kliniğe geldik. Erken gelmemizi sorun etmediler, ve istenen gerekli belgeleri alıp hemen işleme başladılar. Gerekli belgeler size gönderilen randevu onay mailinde detaylıca yazıyor. Bu maili detaylıca okumanızı öneririm. Biz de ekstra eşimin aşı kartı İngilizce tercümesi ve asıl belgeler vardı. Benim aşı belgem yok. İkimizin covid aşılarını göstererir belgeler de vardı.

10:10 test vermek için düzen laboratuvarına yönlendirildik.

10:15 Düzen laboratuvarında 95 dolar -> 1730 TL Kredi kartı ile ödeme yaptım.

10:30 Kan ve göğüs röntgen tersleri bitti , idrar testi yaşınıza göre sizden alınmıyor dendiği için alınmadı. Testlerden sonra 14:00 de fiziksel muayene için tekrar çağrıldık.

13.45 te muayene kliğinine tekrar gittik. Bekleyen yaklaşık 8-10 tane İran vatandaşı, 1 aile de ukrayna veya rus vatandaşı olduğunu düşündüğüm insan vardı.

Tam 14.00 da beni muayeneye aldılar,

Muayene sırasında iç çamaşırı hariç tüm kıyafetlerinizi çıkartıyorsunuz. Vücudunuzu muayeene ediyor, sırtınızı dinliyor bu sırada sizinle konuşuyor. Bana Greencard çıkmış şanslısın ama geç kalmışsın Eylül bitiyor dedi, ben de yeni yılın kazananı oldğumu söyledim. Dosya numaran kaçtı falan diye ufak bir giriş sohbeti yaptıktan sonra sağlığımı sormaya başladı.
      Bir sürü sağlık ile ilgili ayrıca evlilik ile ilgili sorular soruyor , benim covid hariç aşı kartım yoktu , aşı ile ilgili hiç soru sormadı, 4 tane aşı yaptı. Sürekli bişeyler sorarken bir yandan da aşı yapıyordu.

Daha önce hiç ameliyat olmamış ciddi hiçbir rahatsızlık geçirmeyen ve hiçbir bulaşıcı hastalık geçirmeyen biriyim.

14.25 te muayenem bitmişti.

14.30 da eşimi muayeneye aldılar . Onun aşı kartı ve İngilizce tercümesini( noter onaylı tercümandan fakat noter tasdikine gerek yok) vermiştik. Eşime de 3 tane aşı yapmış ve benzer sorular sormuş sağlık durumu ile ilgili. O da herhangi bir hastalık geçirmemiş veya ameliyat olmamış birisi.

14.50 de eşimin muayenesi bitti.

15.00 gibi tüm işlemler bitti.

$95 dolar 1730 TL ilk başta düzen laboratuvarda ,
      $550 10.054 TL en son unganlar kliniğinde,
      Toplam 2 yetişkin için $645 dolar ödedik. Ödemeyi kredi kartıyla TL cinsinden yaptık.

Eşimin aşı kartı çevirisini geri verdiler, ona da aşı yapmışlar aşı kartını çevirtmesek de olabilirdi diye düşündük ama pahalı birşey değildi dert etmeye değmez bence .

Sonucu yarın alacağız. Sanırım herkesin en erken bir gün sonra çıkıyor. Akşam saatlerine kadar sizinle mail ile temasa geçmemişsek extra test istemeyeceğiz demektir dediler.

Gönülden isteyen herkesin bu günleri görmesi dileğiyle. 🤟 🤟🏿 🤟🏻

smk
      smk
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Selamlar,
      DV2023 Talihlisi olarak 04 Aralık 2022 tarihinde ABD ye ilk girişimi yapmış bulunmaktayım. Eşim henüz gelmedi, o da vize bitiş tarihine yakın bir tarihte gelecek.

• THY ile direk Miami 'ye uçuş aldım. Direk alma sebebim uçuşun uzun olması ve bu sıralar Avrupadaki havalimanlarının kötü işleyişi sebebiyle Valiz kaybolma konularından çeknmiş olmam.
      • Uçuş sorunsuzdu, uykunuzu ineceğiniz yere göre ayarlarsanız minimum jet lag oluyorsunuz.
      • Sınırda turist vizesiyle gelen başka Türk arakdaşlar sınır polisiyle anlaşamayınca tercümanlık yaptım. Sıra bana gelince Sarı zarfı sordu yanımda dedim beni arka tarafta olan başka bir görevliye yönlendirdi ve oraya geçtim. Evraklarımı ve pasaportumu alıp beklememi söylediler. 10 dk kadar bekledikten sonra ismimle çağırdılar, DS 260 daki adresimi teyit etti ( ben miami den giriş yapıyordum adres NY adresiydi sorun olmadı tabi ki) . Sonra haklarımdan bahsetti bak bu stamp 1 yıl geçerli, istediğin işe gir başla eğitim al senin kararın Amerikaya hoşgeldin dedi.
      • Vize işi bitince çıktığımda valizlerim de gelmişti onları aldım ve havalimanından çıkışa doğru ilerledim.
      • ABD ye Gitmeden önce UBER hesabı açıp kredi kartımı bağlamıştım, Airbnb adresinin olduğu dökümanı çıktı almıştım( gerek olmadı hiç ) , Türkiye telefon hattımı e sim e çevirip yurtdışı paketi satın alıp günlük ücret ödereyerek kullanmayı planlamıştım. Plandığım gibi gitti, havalimanından çıktım airbnbye gitmek için uber çağırdım ve airbnb ye geçip dinlendim.
      • Ertesi gün T mobile a gidip prepaid hat aldım. şimdi iki hattı birden kullanıyorum. Hem Wifi arama hem normal arama ihtiyaca göre çok rahat idare ediyor.
      • Pasaporttaki vize ve damga ile pek çok greencard gereken işi hallettim, illa ki elinizde GC plastik olarak olmasına gerek yok yeter ki insanlara/görevlilere bakın bu gc vizesi altında I-551 yerine geçer yazıyor bilen birisine sorabilir misiniz diye kibarca rica edin, çözülecektir. Ben halletmem gereken işler gereği kamu kurumlarında bile kullandım, GC istenen yere bunu tarayıp yükledim, numara olarak da A ile başlayan Ailen number ( Türkiyedeki yabancı kimlik numarası gibi birşey ) kullandım, hiçbir sorun yok.

Sonraki günler kendi iş hayatımla ilgili konulara odaklandım, gezdim, keşfettim. Bunları diğer başklıkta Amerikadaki Göçmenlerin ilk ayları kısmında anlatacağım.

Ek olarak SSN Kartım girişten tam bir hafta sonra NY adresine ulaştı. GC hala beklemede, ödemeyi girmeden yapmıştım hala ödeme alındı gözüküyor, bir gelişme yok şimdilik.

Edit: GC de Ocak ayında elime ulaştı. giriş yaptıktan 5 hafta sonra.
      özel sebeplerden dolayı henüz banka ve ehliyet almadım. Uber ve Türkiye kredi kartıyla devam ediyorum.

Kendinize iyi bakın.
      Umarım hepiniz hayallerinize kavuşursunuz.

Yolculuk içinde yayımlandı
      smk
      smk
    • RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Merhabalar,

ilk giriş başlığına şöyle bir ileti yazmıştım.
      bağlantı metni

Devam edeyim.
      Yaklaşık olarak 3 ayı geçtim. Eşim vize süresinin sonuna doğru geldiği için o sadece 1 haftasını geride bıraktı.

3 ay boyunca bireysel konularımdan dolayı ev tutmadım. Airbnb ve kiralık araba ile takılıyorum. TURO ve Airbnb öneririm ama uzun süreli işler için araba satın almak ve oda kiralamak daha iyiymiş bunu baya baya anlamış olduk.

Verebileceğim altın tavsiye, özellikle para ile ilgili yapılan işlerde öreneğin hat almak veya market kartı almak gibi, SSN numaranızı/kimlik bilgilerinizi pat diye vermeyin, art arda soft veya hard inquir yapabiliyorlar. AT&T örneğin benim faturalı hattım için anısını yaptı. ben tabi ki sadece pasaportumu vemriştim ama yine de soft bile olsa defalarca sorgu yapt adam ipadden gördüm sorunca kötü oldu yok indirim verelim falan. Aman dikkat.

henüz ehliyet almadım. teknik olarak residential adresim florida değil o yüzden sorun olmacağını umuyorum. En kısa zamana DMV ye gidip hallederim.
      Banka işleri tamam .

Altın tavsiye İlk gelişinizde GC nin geleceği adres dahil tüm hereşyi tek adrese sipariş edin , tüm faturaları cep telefonu vs. mümkünse de gc için verdiğiniz eyalete ve şehire gidin ordan başlayın.
      Banka, Ehliyet, ID çözülünce gerisi ingilizceniz ve mesleğinize kalmış oluyor.

Onun dışında yazacak birşey yok. Floridada havalar kışın çok güzel , yaz olunca duruma bakacağız artık.

İşe girince de bilgilendiririm Forum ekibini.

Sevgi ve saygılarımla .

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      smk
      smk
    • RE: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

Merhaba Aradaşlar,

Orlando,FL için az ama öz bir Yaşam Maliyeti yazayım. 2 kişi, çocuksuz aile. 1 aylık maliyet şeklinde oluşturdum.

Ev Kirası : $1705 ( 1 Oda 1 Banyo 820sqft , Apartman Dairesi)
      Apartman Aidatı, kiracı sigortası ve giderleri: $90
      Ev için internet, elektrik giderleri: $120

1 Araba Kredi Taksidi: $430 ( Orta sınıf sedan )
      Araç sigortası 2 şöför : $215
      Yaktı gideri: $90 ( biz sadece haftada birkaç kere alışveriş, gezme tozma için kullanıyoruz. İşe şirketimin sağladığı imkanlarla gidip geliyorum.)
      Araç Bakım Lastik giderleri aylık: $100 ( Yağ,lastik değişimi,bakım, yeni lastik, yıkatma, cam suyu vs.)

Mutfak masrafları: $400
      Dışarıda yeme içme: $600 ( Ben işim gereği biraz fazla dışarda yemek zorunda kalıyorum.)

Telefon ve hat giderleri: $125 ( iki kişi , yeni iphone marka telefon taksidi ve sınırsız internetli paket ile)
      Online abonelikler: $60 ( yaklaşık Amazon prime, Netflix cart curt)

Kıyafet, kişisel bakım, makyaj malzemesi: $100

Sağlık sigortası, Diş sigortası ve göz sigortası : $412 ( iki kişi , PPO plan)

BURAYA KADAR TOPLAM: $4.447

istege bağlı emeklilik vs ödemeleri: $500

Toplam düz hesap $5000

Orlando için 5000 dolar net maaş (take home pay) alabilmek için kazanmanız gereken gross miktar YILLIK 75.000 dolar, aylık 6.250 dolar.

Başarılar dilerim. Umarım yeni göçenlere ışık olur.

Saatlik ücret ile iki kişi bu kadar kazanmak için ne kadar çalışmak gerektiğini hesaplamak da size düşer. Ben kaçtım.

smk
      smk
    • Mobil Pasaport Kontrolü (Mobile Passport Control) MPC uygulaması ile ABD ye giriş

Merhabalar,

MPC ile ilgili bir başlık göremediğim için yeni bir başlık başlatmak istedim.

Geçtiğimiz günlerde Tatil dönüşünde eşimin tavsiyesi ile MPC telefon uygulamasını (MPC Mobile App) kullandık.

Uygulama basit,
      1- ABD vatandaşları ve LPR( Greencardlılar) kullanabiliyor.
      2- Sizden LPR Card(greencard) bilgilerinizi istiyor.
      3- ABD girişinde bildirim(declare) yapmanız gereken konularda bildirim gerekip gerekmediği ile ilgili sorular soruyor. Bildirim gerekiyorsa app üzerinden yapıyorsunuz.
      4- ABD inişinizde pasaport ve bagajdan önce fotoğrafınızı çekip sisteme göndermenizi istiyor. ( 4 saat içinde ABD ye giriş yapmanız lazım bu adımdan sonra. O yüzden uçağınız iner inmez veya geminiz limana gelir gelmez yapmanız iyi olur, zaten 2-3dk filan alıyor tüm adımlar)

Bunları yaptıktan sonra CBP kontol noktasında MPC özel girişe gidiyorsunuz( Global entry gibi ama ayrı bir sıra yeri var.)

CBP officer uygulamadaki ekranı gösterip Greencard ve pasaport veriyorsunuz ve geçiyorsunuz.

Ne kazandırıyor?
      En önemlisi zaman, diğer giriş noktalarında sıra varken ve uzun sürerken siz çok hızlı geçiyorsunuz.
      Bildirim kolaylığı, özellikle ingilizcesi biraz zayıf olanlar için muhteşem uygulamadan bildirim yaptığınız için CBP officcer size pek fazla birşey sormuyor.

Aşağıya resmi linki ekledim gelecekte yaşanabilecek değişilkler için, bugün itibariyle aşağıdaki havalimanlarında mevcut.

MPC is currently available at the following 53 sites, including 35 U.S. International Airports, 14 Preclearance locations, and 4 seaports of entry:

Abu Dhabi Zayed International Airport (AUH)
      Anchorage International Airport (ANC)
      Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport (ATL)
      Aruba Queen Beatrix International Airport (AUA)
      Bermuda L.F. Wade International Airport (BDA)
      Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport (BWI)
      Boston Logan International Airport (BOS)
      Calgary International Airport (YYC)
      Cleveland Hopkins International Airport (CLE)
      Charlotte Douglas International Airport (CLT)
      Chicago O'Hare International Airport (ORD)
      Dallas/Fort Worth International Airport (DFW)
      Denver International Airport (DEN)
      Detroit Metropolitan Airport (DTW)
      Dulles International Airport (IAD)
      Dublin Airport (DUB)
      Edmonton International Airport (YEG)
      Fairbanks International Airport (FAI)
      Fort Lauderdale-Hollywood International Airport (FLL)
      Halifax Stanfield International Airport (YHZ)
      Honolulu Daniel K. Inouye International Airport (HNL)
      Houston George Bush Intercontinental Airport (IAH)
      Houston William P. Hobby International Airport (HOU)
      John F. Kennedy International Airport (JFK)
      Kansas City International Airport (MCI)
      Las Vegas Harry Ried International Airport (LAS)
      Los Angeles International Airport (LAX)
      Miami International Airport (MIA)
      Miami Seaport (MSE)
      Minneapolis-Saint Paul International Airport (MSP)
      Montreal Trudeau International Airport (YUL)
      Nassau Lynden Pindling International Airport (NAS)
      Newark Liberty International Airport (EWR)
      Oakland International Airport (OAK)
      Orlando International Airport (MCO)
      Ottawa International Airport (YOW)
      Palm Beach Seaport (WPB)
      Philadelphia International Airport (PHL)
      Phoenix Sky Harbor International Airport (PHX)
      Pittsburgh International Airport (PIT)
      Port Everglades Seaport (PEV)
      Portland International Airport (PDX)
      Sacramento International Airport (SMF)
      Salt Lake City International Airport (SLC)
      San Diego International Airport (SAN)
      San Francisco International Airport (SFO)
      San Jose International Airport (SJC)
      San Juan Airport (SJU)
      San Juan Seaport (SAJ)
      Seattle-Tacoma International Airport (SEA)
      Shannon Airport (SNN)
      Tampa International Airport (TPA)
      Toronto Pearson International Airport (YYZ)
      Vancouver International Airport (YVR)
      Winnipeg James A Richardson International Airport (YWG)

Mobile Passport Control (MPC)

Securing America's Borders

smk
      smk
    • RE: [Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar,
      telegramdan yazmıştım. imzamı güncelledim. Bugün 2NL aldım. Mülakat 05.10.2022 tarihinde gerçekleşecek.

smk
      smk
    • RE: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

@redsat2000 çok geç gördüm abi cevabını nedense , oldu bizim de biraz geleli. hala oturtmaya çalışıyoruz birşeyleri. bakalım 🙂

başlığın doğasını uygun birşeyler söylemek gerekirse,
      Ben de birkaç tane greencardlı ailenin geri döndüğüne şahit oldum, bir tanesi ile çok yakın arkadaş da olmuştuk ailecek ama onların kararı ben de doğru olduğunu düşünüyorum çünkü abd'de geçinemiyorlardı ve türkiyede geçim konusunda rahatlardı.

Biz de ailecek zor dönemlerden geçtik, ben defalarca dönmeyi düşündüm çünkü ne kadar bilginiz birikiminiz olsa da iş konusunda büyük zorluk çekiyorsunuz. Şuan hala iyi bir standart yakalamış sayılmam, paycheck to paycheck seviyesine yeni geldim harcadığım binlerce dolardan sonra . Artık onca doların hatrına vatandaş olmadan gitmem diyorum muhtemelen vatandaş olunca da burda düzen baya oturmuş olur türkiyeye gitmeyi gözüm kesmez. HAyat işte mücadelesi güzel ( bazen çekilmez oluyor ama )

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      smk
      smk

@serel Selamlar,

İstediğim gibi iş bulamadım, yani kendi alanımda bulamadım henüz. Amerika tecrübem ve eğitimim olmadığı için herkes mesefeli yaklaşıyor, alt kademe işlere başvurunca overqualified olup eleniyorum onu da denedim. Tam ortada kaldım gibi hissediyorum çünkü senior manager de değilim. 🙂

İngilizcem çok iyi seviyede o yüzden overqualified olmamı umursamayacak General Labor işlere istesem hemen girerim zaten market vs gibi. Şimdilik ben Amrikan Borsası ve Lyft ile eşim de Remote proje bazlı işlerle evi geçindiriyoruz ama bunlar hep günü kurtar geçici yarını belli olmayan işler. Türkiyede bizim gibi biraz iyi durumda olanlar burada ilk aylar/ilk yıl baya zorlanacaklardır .

Ek olarak , bu yazacaklarım SouthEast Florida için geçerli,
      General Labor işlere girerseniz karı-koca ancak evi zar zor döndürecek kadar para kazanabiliyorsunuz. Sadece Lyft yaparsanız astarı yüzünden pahalıya geliyor ev geçinir mi bilmiyorrum. ama bu da hiç yoktan iyi tabi ki türkiyede 30 yaşına kadar işsiz kalan birçok arkadaşım da oldu zamanında...

smk
      smk

Selamlar,

Bir süredir Amerikadayız. İlk aylarda sayılabiliriz hala bence o yüzden buraya yazmak istedim.
      Henüz düzenli bir işimiz yok, Lyft falan filan takılıyoruz işte kalanını cepten yiyoruz. FL görece ucuz ama lyft de kazandırmıyor hiçbirşey.
      Evimiz var, araç finance , sağlık sigortası filan hak getire.

İndeed ve LinkedIndeki bana uygun olabilecek bütün şirketlerin kapsını aşındırdım hatta bazı yeni alanlara da saldırdım. Bir sebepten bir türlü olmadı iştediğimzi gibi işler. Mülakatlar ile iligili ayrıca yazarım belki. Bakalım bu cuma ve cumartesi ayrı ayrı iki şirkette in person interviewlerim var, birine girersek, en azından ben kirayı arabayı sigortayı filan öderim , hanım da karnımızı doyurur. Cepten yemenin bir sonu var elbette.

smk
      smk

smk tarafından gönderilen son iletiler

• Mobil Pasaport Kontrolü (Mobile Passport Control) MPC uygulaması ile ABD ye giriş

Merhabalar,

MPC ile ilgili bir başlık göremediğim için yeni bir başlık başlatmak istedim.

Geçtiğimiz günlerde Tatil dönüşünde eşimin tavsiyesi ile MPC telefon uygulamasını (MPC Mobile App) kullandık.

Uygulama basit,
      1- ABD vatandaşları ve LPR( Greencardlılar) kullanabiliyor.
      2- Sizden LPR Card(greencard) bilgilerinizi istiyor.
      3- ABD girişinde bildirim(declare) yapmanız gereken konularda bildirim gerekip gerekmediği ile ilgili sorular soruyor. Bildirim gerekiyorsa app üzerinden yapıyorsunuz.
      4- ABD inişinizde pasaport ve bagajdan önce fotoğrafınızı çekip sisteme göndermenizi istiyor. ( 4 saat içinde ABD ye giriş yapmanız lazım bu adımdan sonra. O yüzden uçağınız iner inmez veya geminiz limana gelir gelmez yapmanız iyi olur, zaten 2-3dk filan alıyor tüm adımlar)

Bunları yaptıktan sonra CBP kontol noktasında MPC özel girişe gidiyorsunuz( Global entry gibi ama ayrı bir sıra yeri var.)

CBP officer uygulamadaki ekranı gösterip Greencard ve pasaport veriyorsunuz ve geçiyorsunuz.

Ne kazandırıyor?
      En önemlisi zaman, diğer giriş noktalarında sıra varken ve uzun sürerken siz çok hızlı geçiyorsunuz.
      Bildirim kolaylığı, özellikle ingilizcesi biraz zayıf olanlar için muhteşem uygulamadan bildirim yaptığınız için CBP officcer size pek fazla birşey sormuyor.

Aşağıya resmi linki ekledim gelecekte yaşanabilecek değişilkler için, bugün itibariyle aşağıdaki havalimanlarında mevcut.

MPC is currently available at the following 53 sites, including 35 U.S. International Airports, 14 Preclearance locations, and 4 seaports of entry:

Abu Dhabi Zayed International Airport (AUH)
      Anchorage International Airport (ANC)
      Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport (ATL)
      Aruba Queen Beatrix International Airport (AUA)
      Bermuda L.F. Wade International Airport (BDA)
      Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport (BWI)
      Boston Logan International Airport (BOS)
      Calgary International Airport (YYC)
      Cleveland Hopkins International Airport (CLE)
      Charlotte Douglas International Airport (CLT)
      Chicago O'Hare International Airport (ORD)
      Dallas/Fort Worth International Airport (DFW)
      Denver International Airport (DEN)
      Detroit Metropolitan Airport (DTW)
      Dulles International Airport (IAD)
      Dublin Airport (DUB)
      Edmonton International Airport (YEG)
      Fairbanks International Airport (FAI)
      Fort Lauderdale-Hollywood International Airport (FLL)
      Halifax Stanfield International Airport (YHZ)
      Honolulu Daniel K. Inouye International Airport (HNL)
      Houston George Bush Intercontinental Airport (IAH)
      Houston William P. Hobby International Airport (HOU)
      John F. Kennedy International Airport (JFK)
      Kansas City International Airport (MCI)
      Las Vegas Harry Ried International Airport (LAS)
      Los Angeles International Airport (LAX)
      Miami International Airport (MIA)
      Miami Seaport (MSE)
      Minneapolis-Saint Paul International Airport (MSP)
      Montreal Trudeau International Airport (YUL)
      Nassau Lynden Pindling International Airport (NAS)
      Newark Liberty International Airport (EWR)
      Oakland International Airport (OAK)
      Orlando International Airport (MCO)
      Ottawa International Airport (YOW)
      Palm Beach Seaport (WPB)
      Philadelphia International Airport (PHL)
      Phoenix Sky Harbor International Airport (PHX)
      Pittsburgh International Airport (PIT)
      Port Everglades Seaport (PEV)
      Portland International Airport (PDX)
      Sacramento International Airport (SMF)
      Salt Lake City International Airport (SLC)
      San Diego International Airport (SAN)
      San Francisco International Airport (SFO)
      San Jose International Airport (SJC)
      San Juan Airport (SJU)
      San Juan Seaport (SAJ)
      Seattle-Tacoma International Airport (SEA)
      Shannon Airport (SNN)
      Tampa International Airport (TPA)
      Toronto Pearson International Airport (YYZ)
      Vancouver International Airport (YVR)
      Winnipeg James A Richardson International Airport (YWG)

Securing America's Borders

smk
      smk

@ATS16 okurken dikkatimi çekti Türkçeniz ne kadar düzgün ve akıcı. Umarım ABD de yaşarken bozulmaz 🙂

smk
      smk
    • RE: ABD'de Araba Sigortası

Selamlar,

Progresive den 1200 dolar olan araç sigortamı Geico ile 550 dolara düşürdüm yenileme döneminde. Birçok firmadan teklif almak işe yarıyor. Aynı coverage, tek araç, 2 sürücü, yer Orlando FL.

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      smk
      smk
    • RE: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@arnblt teşekkürler cevabınız için

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri içinde yayımlandı
      smk
      smk
    • Amerika'da NBA Kültürü

Merhabalar,

NBA ile ilgili hiçbir ileti ve başlık göremedim yenisini açayım istedim.

Dün hem Alperen Şengün'ü izlemek için hem de yapılacaklar listemden NBA maçı ortamını görmeyi silmek için Orlando Kia Center'daki Orlando Magic-Houston Rockets maçına gittim.

İlk izlenimlerim, herkesin keyfi yerinde alkol satışı ve yeme içme opsiyonlarının olduğu, insanların aileleriyle geldiği ve eğlendiği bir yermiş Salonlar. Beklediğimden daha kalabalıktı ama insanlar genel olarak saygılı ve kibar.

Gelelim maaliyete 🥁

2 kişi otopark ücreti dahil toplam vergi biletleme falan filan dahil $110 dolar ödedik. Bira $15, alkolsüzü $10. Ucuz diyemem ama pahalı da sayılmaz.

Herkese şehrindeki takımın bir maçına gitmesini tavsiye derim.

Son olarak Alperen fena iyi bir oyuncu, başarılarının devamını dilerim.

Kültür ve Hobi içinde yayımlandı
      smk
      smk
    • RE: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Arkadaşlar Merhaba,

yurt dışında geçirilen sürelerin vatandaşlık formunda sorulduğunu biliyorum ancak her seyahat tek tek yazmak gerekecek mi? Günübirlik giriş çıkışlar da buna dahil midir?
      Öyle ise benim uzunca bir liste yazmam gerekecek tek tek tarihleri işleyerek. Tüm seyahatlerimin tarihlerini kayıt aldında tutuyorum. daha erken 2.5 sene sonra başvuru hakkı kazanacağım ama önceden hazırlıklı olmak adına soruyorum. bu arada yurt dışı kalış sürelerini vs takip ediyorum çoğu seyahat günübirlik veya bir iki gecelik olduğundan vatandaşlık hak etme durummuna olumsuz bir etkisi olmuyor.

smk
      smk
    • RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Merhabalar,

Sınırlarda sıkılaşan politikaları duymuşsunuzdur. İşim gereği sürekli giriş çıkış yapıyorum ABD'ye geldiğimden beri ve git gide sınır polisi arkadaşların tavrının değiştiğini görüyorum. tabi ki hepsi değil bazıları hala aa çekilişi kazanmışsın gibi esprilere devam ediyor ama bazıları da müşterilerimin önünde bir sürü soru soruyor günü birlik seyahatlerde bile. Şuana kadar ciddi bir sorunla ben şahsen karşılaşmadım. Tabi seyahat sürelerim iş gereği ve bir iki geceden az hep. Yeni yayınlanan yasaklı ülkeleri içermiyor.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      smk
      smk

Merhaba Aradaşlar,

Orlando,FL için az ama öz bir Yaşam Maliyeti yazayım. 2 kişi, çocuksuz aile. 1 aylık maliyet şeklinde oluşturdum.

Ev Kirası : $1705 ( 1 Oda 1 Banyo 820sqft , Apartman Dairesi)
      Apartman Aidatı, kiracı sigortası ve giderleri: $90
      Ev için internet, elektrik giderleri: $120

1 Araba Kredi Taksidi: $430 ( Orta sınıf sedan )
      Araç sigortası 2 şöför : $215
      Yaktı gideri: $90 ( biz sadece haftada birkaç kere alışveriş, gezme tozma için kullanıyoruz. İşe şirketimin sağladığı imkanlarla gidip geliyorum.)
      Araç Bakım Lastik giderleri aylık: $100 ( Yağ,lastik değişimi,bakım, yeni lastik, yıkatma, cam suyu vs.)

Mutfak masrafları: $400
      Dışarıda yeme içme: $600 ( Ben işim gereği biraz fazla dışarda yemek zorunda kalıyorum.)

Telefon ve hat giderleri: $125 ( iki kişi , yeni iphone marka telefon taksidi ve sınırsız internetli paket ile)
      Online abonelikler: $60 ( yaklaşık Amazon prime, Netflix cart curt)

Kıyafet, kişisel bakım, makyaj malzemesi: $100

Sağlık sigortası, Diş sigortası ve göz sigortası : $412 ( iki kişi , PPO plan)

BURAYA KADAR TOPLAM: $4.447

istege bağlı emeklilik vs ödemeleri: $500

Toplam düz hesap $5000

Orlando için 5000 dolar net maaş (take home pay) alabilmek için kazanmanız gereken gross miktar YILLIK 75.000 dolar, aylık 6.250 dolar.

Başarılar dilerim. Umarım yeni göçenlere ışık olur.

Saatlik ücret ile iki kişi bu kadar kazanmak için ne kadar çalışmak gerektiğini hesaplamak da size düşer. Ben kaçtım.

smk
      smk
    • RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@Yamtar merhaba ben defalarca girdim çıktım hiç kayıt bulunmuyor. bu sitenin greencardlıların kaydını da gösterdiğine emin miyiz

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      smk
      smk
    • RE: Çifte vatandaşlık durumunda Türkiye seyahatinde hangi pasaport kullanılmalı?

@redsat2000 hayırlı olsun yenge hanımı ikna edip ona da vize vs ne gerekiyorsa alıp dönersiniz olmazsa 🙂 Ben de ABD yolun başındayım, işler yeni yeni oturuyor. Burda bir süre kalınca Türkiye'yi unutmaya başlıyor insan ben de abimle vs konuşunca anlıyorum insanaların mutsuzluk seviyesinin daha da kötüye gittiğini

smk
      smk