ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
-
Arkadaşlar Merhaba,
yurt dışında geçirilen sürelerin vatandaşlık formunda sorulduğunu biliyorum ancak her seyahat tek tek yazmak gerekecek mi? Günübirlik giriş çıkışlar da buna dahil midir?
Öyle ise benim uzunca bir liste yazmam gerekecek tek tek tarihleri işleyerek. Tüm seyahatlerimin tarihlerini kayıt aldında tutuyorum. daha erken 2.5 sene sonra başvuru hakkı kazanacağım ama önceden hazırlıklı olmak adına soruyorum. bu arada yurt dışı kalış sürelerini vs takip ediyorum çoğu seyahat günübirlik veya bir iki gecelik olduğundan vatandaşlık hak etme durummuna olumsuz bir etkisi olmuyor. -
@smk 24 saatten fazla olanları yazıyorsunuz.
-
@arnblt Hayirli ugurlu olsun.
-
@caglaror tesekkur ederim.
-
@arnblt hayirli olsun. Bu yurt dışında kaldığınız süreleri sizin form üzerinden değerlendirme yapıyorlar diye düşünüyorum kendi sitelerinden bu tarihlerin doğruluğunu sorgulayıp sorgulamadıkları ile ilgili bir izleminiz oldu mu?
-
@patron3535 bu konuda herhangi bir izlenimim olmadi fakat o sitedeki bilgileri dikkate almayin. Benim ve esimin bilgileri o sirede gorunmuyor bile. Mutlaka onlarin gordugu bir yer vardir. Ayrica sunu soylemek isterim. Benim mulakatim hemen sonrasinda yemin toreni oldugu icin adam benim GC yi aldi ve benim dosyamin uzerine sabitledi. Yalniz dosya baya dolu idi icinde onlarca evrak vardi benimle ilgili.
-
Geçtiğimiz haftalarda vatandaşlık sertifikamı aldım ancak pasaport başvuru konusu gözümde aşırı büyüdüğünden bir türlü süreci başlatamadım, sonradan bir de Usps randevularının çok geç tarihlere verildiğini öğrenince iyice saldım konuyu. Ancak araştırma yapınca, bana en uygun yöntemin urgent başvuru olduğuna karar verdim. Atlanta pasaport merkezinden online randevu aldım, NC’den kalkıp 1 gün önceden Atlantaya gittim, evrakları hazırlayıp bugün sabah 9’da da randevuya girdim, ve öğlen saat 12 itibariyle elimde Amerika pasaportum ve vatandaşlık sertifikamın orjinali ile merkezden mutlu bir şekilde ayrıldım. Toplamda 250$ ödedim. 3 gün sonraya Thy uçuşu gösterdim, böylece acil randevu aldım. Ödemenin tamamı orada kredi kartı ile yapılabiliyor, gidip çek vs ilkel işlerle uğraşmanıza gerek yok. Pasaport kartı sonradan mail gönderilecekmiş.
-
@arnblt hayirli olsun. pasaport u aldiktan sonra Social Security Office e gidip statunu guncellemeyi unutma.
-
@mister tesekkur ederim. Artik SSN guncelleme isi yok. N400 de benim adima guncelle diye secenek koymuslar. Gitmeye gerek kalmadi.
-
@arnblt teşekkürler cevabınız için
-
@arnblt evet o sitede bizimde bir kaydimiz cikmiyor. FOAI diye bir devlet sitesi var ordan talep ettim belki bir cevap gelir. Ulkeye girisleri kayit altina aliyoar ama cikislari ne kadar biliyorlar onu merak ediyorum. Dosyanizda muhtemelen guvenlik sorusturmasi vs evraklar vardir no denilen sorulara karsi arastirma yapmis olma ihtimalleri var.
-
@patron3535 sizce cikislari bilmeme ihtimalleri varmi :) Sadece ABD degil yeryuzundeki ulkelerin hemen hemen hepsi ulkesine resmi yollardan girip cikani bilir. Hava alaninda pasaporta damga basmamalari bilmedikleri anlamina gelmiyor. Ucus bilgilerinden kayitlar aliniyor.
-
@arnblt valla hocam me bildiklerinden emin degilim her girişte kaç aydır yoksun diyorlar madem biliniyor neden soruyorsun değil mi. Muhtemelen kayıt vardır biryerlerde dediğiniz gibi vatandaşlık da çıkıyor araştırma sonucunda belkide.
Bizim bir tanıdık hiç yaşamadan vatandaş oldu işin bugini bullmuş kara yoluyla cikislarin kaydi olmuyormus Turkiye ye Mexico uzerinden gelip gidiyordu karadan da ABD ye giris risk aldi ama deydi -
Merhaba arkadaşlar öncelikle vatandaşlık alan arkadaşlara tebriklerimi iletiyorum. Bir sorum olacak parmak izi randevusundan sonra interview için çağrılmak; başvurunun kesin kabul edildiği anlamına geliyor mu? Bir yerlerde okumuştum kabul etmeseler daha yine çağırabiliyorlarmış. Emin olmak için soruyorum teşekkür ederim şimdiden.
-
@Maybeoneday evet başvurunuzun kabul edildiği anlamına geliyor ama onay verecekleri anlamına gelmiyor. Yüklediğiniz belgelerin orjinallerini görmezler ise red yiyebilirsiniz. Mülakatta formunuzda girdiğiniz bilgilerin doğru olduğuna inanmazsa red yersiniz. Parayı baştan aldıkları için mülakatın onlara bir maliyeti yok, çağırırlar😀 Eskiden bir de başvuru kabul onayı geliyormuş mülakattan önce ama artık gelmiyor.
-
@arnblt merhaba teşekkür ederim ben aslında onay demek istemiştim de yine de cevap vermiş oldunuz. N-400 formunda sunduğum bir belge var bir tek onun orijinalini istemişler o da bende mevcut . Yine de kesin onay alır mıyım bilmiyorum:) Sonuçta sınav da olacak mülakatta. Bittikten sonra bütün süreci buraya yazacağım.
-
@arnblt ya bu harika resmen 2 sene trde kalmis ..bu muthis zaten 2 sene git gel yapmaya goz yumuyorlar helede cocuk varsa..
-
@burakshop ben 3 sene gel git yaptim ama Trump yonetiminde durum ne olur tamamen muamma. Sizi buraya baglayan bir seyler yoksa bu gelgitler artik sorun olabilir. Ama aileniz burada olursa veya burada bir eviniz olursa anlayis gosterebilirler. Dedigim gibi Trump yonetimi. Ozellikle Trump'in 2.nci donemi :) Sonucta ben gel git yaptigim donemde de Trump vardi ama bu donem biraz daha sertler.
-
@burakshop 2-3 sene nedirki 14 sene gel git yaptim senede bir gelerek şimdi olsa yapamam heralde durumu sıkı tutuyorlar kayda ne aldıklarını bilmiyorum FOAI.gov aracılığı ile resmi olarak talep ettim gönderirlerse anlayacağım gerçekten ne zaman girdim çıktım ellerinde varmı blöf yapmasınlar 😁
-
Merhaba, 5 yillik vatandasliga basvuru surem 20 Haziran 2025 itibariyle tamamlanmakta. Bu nedenle 3 ay oncesinden yani 20 Mart 2025 'ten itibaren basvurumu yapma hakkim bulunmakta. N-400 formunu dolduruyorum, fakat aklima bir durum takildi. Tasinma durumunda basvuru icin 3 ay beklenmesi gerektigini biliyorum. Ben bulundugum evden 29 aralik 2024 tarihinde tasindim, fakat bunu UCSIS' in sisteminde 25 Subat 2025 tarihinde bildirdim. N-400 formunu doldururken mevcut adresime tasinma tarihini 29 Aralik 2024 olarak belirttim. Fakat UCSIS'in online bildirim sisteminde tarihim dedigim gibi 25 Subat 2025. Bu durumda bugun formu tamamlayip yollamamda sizce bir sakinca var mi? 25 Subat 2025' ten sonraki 3 ayin bitimi olan 25 Mayis 2025' i mi beklemeliyim? Tesekkurler.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum