Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar
    2023 green card çekilişine başvurdum. 10 yıllık pasaportumun süresinin bitmesine 1 yıl kaldı. Malum yeni pasaporta başvursam çok geç geliyor. Eski pasaport ile form doldursam mülakkatta yeni pasaport ve rski pasaportumu sunsam aorun yaşar mıyım? Malum bu sene ne kadar erken from doldurursak şansımız o kadar artıyor.
    Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Buğra-Han-Özgan hiçbir sorun yaşamazsın zaten süresi bitecek olan kişiler de aynı işlemi yapacaklar için rahat olsun


  • Merhabalar benim pasaportumun son kullanma tarihi gecmis ama Eli de greenkartim var ve Türkiye ye gelmek istesem green karts gelbilir minim yokes son kullanma tatihini yenilemem getekir mi yenilesem de nasil yenileyecem Bilgi si plan var mi America dan herkese selamlar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @donmezhamdu geliş amacın keyfe ise en yakın konsolosluğa başvuru yapıp yeni pasaportu çıkartırsın. Ancak acil bir durum ise ozaman konsolosluk pasaport yerine geçen bir yazı vererek kolaylıkla seyahat edebiliyorsun.


  • @ayvalik10 tesekurler


  • @donmezhamdu Sadece 5 ay gecmis yinede sikinti olir mu

  • ⭐⭐

    @donmezhamdu Bu durumun sadecesi olmaz süresi geçmiş pasaportun bir hükmü yoktur artık. En yakın konsolosluğa giderek yeni başvuru yapmanız gerekir.


  • Merhabalar benim pasaportumun bitimine de 6 ay civarı var pasaportumu mecburen yeniliyorum ds260 formunu açtırmam gerekiyor mu yoksa mülakata eski ve yeni pasaportumla gitmem yeterli mi konsolosluğa mail falan atmam gerekiyor mu ?
    Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @melihcangunduz kazandığın zaman ki ds 260 pasaportunla birlikte yeni pasaportu birlikte götürüyorsun bunun için sakın açtırma formu zaten konsolosluk kabul ediyor ilk defa sen yapmayacaksın bu hareketi sadece eskiyi görmek istiyor çünkü ds 260 pasaport numarasını kafadan mı attın yoksa gerçek pasaport mu bu diye istiyorlar


  • @ayvalik10 teşekkürler yardımınız için.


  • merhaba arkadaslar, şubatta turkiye seyahatim olacak, green cardliyim ama amerikaya donecegim gun tam 6 ay kalmis oluyor pasaportumun, sizce ucaga alinir miyim?


  • @crazycells merhabalar hocam yukarıda bir arkadaş da aynı soruyu sormuş güncel bilgi almak açısından biliyorsanız diye size tekrar sormak istiyorum dv2027'de olur da pasaport şartı gelirse diye 1 yıllık bir pasaport alsam ve onunla başvuru yapsam çekilişin çıkması mülakata çağırılma durumunda yeni süresi geçti diye yeni pasaport çıkarıp mülalata onunla gitmekte sorun olur mu

  • ⭐⭐⭐⭐

    @edanurhk

    Baska bir bir baslik altinda benzer bir soruye verdigim cevabi aynen buraya kopyaliyorum:

    "ABD'ye green card vizesi veya green card ile giris yapiyorsaniz pasaportun kalan suresinin bir onemi yok. Suresinin bitmesine 1 gun kala bile girebilirsiniz. Pasaportun kalan suresi, gocmen olmayan, ozellikle de turist vizesi ile giris yapanlar icin onemli cunku kalis suresi bittiginde ulkeyi terk edebilmesi icin hala gecerli bir pasaportun, yani suresi bitmemis bir pasaportun olacagini garanti etmek icin turist vizesi ile girislerde en az 6 ay gecerlilik olmasini ararlar.

    GC girisi yapanlarin ulkeyi belli bir surede terk etmeleri gerekmediginden, hatta aksine buraya yerlesip hep burada kalmalari beklendiginden suresi 1 gun kalmis olsa bile gecerli bir pasaportla giris yapmalarinda herhangi bir engel yok."

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Anatolia

    Mulakata size ait olan ve en az 6 ay (mumkunse 6 aydan daha fazla) herhangi bir ulkeden almis oldugunuz her pasaportla girebilirsiniz. Basvuru sirasinda veya DS260 doldururken bilgilerini girdiginiz pasaportla gitmek zorunda degilsiniz. Vizenin basilmasi icin istenilen sey size ait ve gecerli bir pasaportun olmasidir.

    Mesela benim esim cekilise Rus pasaportuyla basvurmustu ama mulakata Turk pasaportuyla gittik ve vizesi de Turk pasaportuna basildi. Tabi mulakata basvuruda kullandigi Rus pasaportu da goturmeyi ihmal etmedik, hani gormek isterlerse diye.

    Sunu unutmayin, insan hayati statik degil dinamiktir, surekli degisir. Kimsenin hayati basvuru yaptigi andan itibaren donup hic degismeden oylece kalmaz. Medeni durumu degisir(evlenir/bosanir), aile uye sayisi degisir (yeni dogan cocuk), ismi, soyismi degisir (evlilik veya baska bir sebeple) ve daha nice konu. Onemli olan kisim basvururken durumu neyse ve sonrasinda ne sebele degistiyse onu belgeleriyle ispatlamaktir. Pasaport yenilemek gayet dogal bir seydir ve hem eski hem yeni pasaportunuzu gosterdikten sonra hic bir sorun olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Anatolia

    https://tr.usembassy.gov/diversity-immigrant-visa-dv/

    Passport: Must be valid for six months beyond your intended date of entry into the United States.

    DV2027 kapsamında talihli olma ihtimali doğrultusunda sağlık muayenesi alabileceğiniz en geç tarih olan 28.09.27 tarihine müteakip en geç 6 ay içerisinde (28.03.28) giriş yapabileceğiniz için, geçerlilik süresi en az 28.09.28 olan (tahmini giriş tarihinden sonraki 6 ay boyunca geçerli olacak) pasaporta sahip olmanız yararınıza olacaktır. Planlarınız tutarsa bir sonraki pasaportunuzu ABD’deki Türk başkonsolosluğundan daha ucuza temin edersiniz.


  • Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells


Benzer Başlıklar

  • 5
  • 3
  • 13
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

122
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum