Üyelik oluşturma, şifre hatırlatma veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz forum@yesilkartforum.com adresine email gönderebilirler!

SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)



  • Green Card sahibi gocmenler, 1 yildan fazla ya da re-entry permit'te izin verilen zamandan daha uzun sure ABD disinda kaldiklarinda yasal olarak gocmenlik statulerini kaybediyorlar (Uygulamalar farkli olabilir, fakat yazili kurallara gore konusuyorum).

    Fakat, bu tur gocmenler eger kendi ellerinde olmayan nedenlerden dolayi ABD disinda kaldilarsa, bu kisilerin ABD'ye geri donmesi ve gocmenlik statulerini (LPR) devam ettirebilmeleri icin -ABD kanunlarinda yer alan kurallara gore- SB-1 Returning Resident Visa yani SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi basvurulari yapmalari gerekiyor.

    Basvurunun onaylanmasi hemen bir vize almanizi garanti etmez, basvurudan sonra vizeyi alabilmek icin mulakata girmeniz gerekli. Bu surecte ancak bir gocmen vize basvuru sahibinin yapmasi gereken, vize ucreti odeme, saglik muayenesi olma ve gerekli belgeleri tamamlama gibi butun asamalari gerceklestirdikten sonra size bir gocmen vize verilir.

    SB1 vize basvurularinin kabul orani oldukca dusuktur. Basvuranlarin cogu, ABD disinda yasal sureyi asmalarinin kendilerinden kaynaklanmayan nedenlerle oldugunu belgelerle ispat edememektedir.

    Eger farkli bir tur gocmen vize opsiyonunuz varsa o yolu denemeniz SB1'dan daha mantiklidir. Green Card'inizin suresi hala gecmediyse (uzun sure ABD disinda kalmis olsaniz bile) ABD'ye normal yollardan -ekstra hicbir vize almadan- girmeye calismak bile daha makul bir yol olabilir. Eger sansiniz yaver giderse ve giristeki gorevliyi ikna edebilirseniz ABD'ye giris yapabilirsiniz.

    SB-1 basvurusu yapmak icin DS-117 formunu doldurup , gerekli basvuru dokumanlarini hazirlamaniz gereklidir. Daha sonra https://ais.usvisa-info.com/ adresinden bir gocmen vize randevusu alip, ucretini odemeniz gerekmektedir.

    Mulakat gununde yaninizda ABD'ye geri doneceginizi gosteren (ABD ile iliskilerinizi gosteren) butun belgeleri almayi unutmayin. Mumkunse son 3 yilin vergi bildirimlerini ve ABD ile olan ekonomik, ailesel ve sosyal baglantilarinizin hepsini kanitlayan dokumanlar goturun.

    Ayrica neden ABD disinda kaldiginizi gosteren belgeleri de goturmeyi unutmamalisiniz!

    Ayrintili bilgi icin:

    (TR) https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/immigrant-visas-tr/returning-resident-visa-tr/
    (EN) https://tr.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/returning-resident-visa/



  • mevcut green cardı olan yeniden green carda başvura bilirmi türkiyede 5 seneden fazla duran yoksa sb- 1 remi başvurmalı
    sb-1 için bir üst limit varmı başvurmak için süre olaraak
    Benim babam 2 tane ameliyat gecirdi ona bakiyorum bunu mazaret olarak gösterile bilirmi
    Bide maddi birikimim iyi degil ancak 3 senede toparlarim kendimi
    Ortalama abden cikisla beraber 5 6 seneyi bulur herhalde sb1 basvurmam
    sb1 olumsuz olursa dv ye yeniden basvura bilirmiyiz



  • @yapay-zeka Green Card'inizi ne zaman aldiniz (yani ABD'ye ilk girisi ne zaman yaptiniz)? Bir de kac aydir/yildir ABD disindasiniz? Hatirlatabilir misiniz?

    Gecmis olsun, fakat maalesef tek basina babanizin saglik durumu yeterli olmayabilir, ABD ile olan saglam baglantilariniz varsa onlari da gostermelisiniz. Cunku ABD'yi terkettiginizde ABD'ye geri donmeyi dusundugunuzu de acik bir sekilde gostermeniz gerekiyor. Calistiginiz yerlerden, kiralik ya da sahip oldugunuz evlere; banka hesaplarindan, arkadas ve aile iliskilerinize kadar her tur belge/dokuman bu konuda fayda saglar.

    Teorik olarak gecerli bir Green Card'iniz oldugu surece cekilise basvuru yapmamalisiniz. Eger ABD'de yasama ve calisma gibi bir planiniz varsa, uzun sure ABD disinda kalmamalisiniz.



  • istanbuldan cıkış 16/10/15
    ny den istanbula giriş 30/05/16
    benim td bank debit kartım var bide marketten aldım yükle harca kartım yanımda
    ayrıca telefon hattı alırken aldığım sözleşmede yanımda



  • @yapay-zeka anladigim kadariyla 1.5 yil olmus. Maalesef SB-1 icin neyin yetip neyin yetmeyecegini ben soyleyemem, buna konsolos karar verecek ama mumkun oldugu kadar fazla belge gostermeniz sizin yarariniza olur. Bence bahsettiginiz dokumanlardan daha fazlasi gerekecektir konsolos tarafindan basvurunun onaylanmasi icin.

    Biraz garip bir tavsiye gibi durabilir ama eger ABD'de yasama ve calisma gibi bir dusunceniz varsa size tavsiyem hic vakit kaybetmeden -her ne kadar yasal olarak sorunlu gorunse de- ABD'ye gelip ulkeye girmeyi denemeniz. Bu kadar uzun sure disarda kalis nedeniniz olarak ameliyat ile ilgili dokumanlari kullanabilirsiniz. Eger kapidaki gorevliyi ikna edebilirseniz sizin icin en garanti duruma boyle ulasmis olursunuz. Aksi takdirde izleyeceginiz diger yollar, basvurunuzun reddine ya da kartinizin iptaline neden olabilir.



  • @yapay-zeka sansinizi denemek icin @crazycells in dedigi gibi yapacak olursaniz, benim tavsiyem ingiltere uzerinden gelmeyin, cok sorun cikartiyorlar. Mumkunse direk ucusla amerikaya gelmeyi deneyin, boston gibi gocmenlere sorun cikartmayan bir yerden giris yapin.
    Dogma buyume amerikali oglum, 3 sene TR'de kaldiktan sonra, amerikan pasaportu olmasina ragmen londra'da cok sorun yasadi. En az 1 saat sorguya aldilar, suriyeye gittin mi, orda egitim aldin mi turu sorular sordular. Bu arada cocuk engelli ve konusamiyor bile. Resmen eziyet olsun diye ugrastilar sanki. Amerikadaki onceki adreslerimiz, otel rezervasyonlarimiz, turkiyedeki akrabalarimizin adresleri ve telefon numaralarini aldilar, ayni sorulari 5-6 kez azarlayarak soruyorlar, tabii bizde cevaplar hep ayni. ucagimiza kil payi yetisebildik, herkesten sonra biz bindik. Londra uzerinden ucmanizi hic tavsiye etmem.



  • @murat-taskin DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    • DS-260 ile birlikte konsolosluğa verilecek bank statement ın ıslak imzalı olması gerekiyor mu yoksa internetten indirsek olur mu?
    • Bankada ne miktarda para olmalı ki Form I-134, Affidavit of Support doldurmaya gerek kalmasın?
    • Form DS-260 application processing fee ödemesi konsolosluğa mı yapılıyor?
      NOT: SB-1 için müracaatı için.

    @crazycells DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @murat-taskin DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    • DS-260 ile birlikte konsolosluğa verilecek bank statement ın ıslak imzalı olması gerekiyor mu yoksa internetten indirsek olur mu?
    • Bankada ne miktarda para olmalı ki Form I-134, Affidavit of Support doldurmaya gerek kalmasın? NOT: Ben SB-1 için müracaat ediyorum.
    • banka hesap cuzdani icin islak imza gerekiyor, internetten indirdiginiz dokumani kabul etmeyeceklerdir.
    • Hicbir gecikme ve sorunla karsilasmamak icin minimum 15.175$ gostermenizi tavsiye ederim.

    Fakat SB-1 vizesi icin ABD ile olan iliskinizi gosteren belgeler en onemlisi olacak... Isterseniz SB1 ile ilgili butun soru, cevap ve deneyimler icin su konuyu kullanin...

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/324/sb-1-returning-resident-visa-sb1-geri-donen-gocmen-vizesi

    @murat-taskin DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Teşekkürler @crazycells SB-1 müracaatım kabul edildi 2. görüşmeye gideceğim. Verdiğiniz linkte 2. etapla ilgili bilgi göremedim.
    DS-260 application processing fee ödemesi konsolosluğa mı yapılıyor acaba?

    Olsun :) yine de SB1 ilgili bilgiler bu konuda yer almali. 2. etapla ilgili bilgileri daha sonra ilk post'a eklerim...

    Vize ucretini konsoloslukta odeyebilirsiniz, onceden odemenize gerek yok.



  • SB-1 ile geri dönenlerin de dışarıda uzun süre kaldıkları için vatandaşlık süreçleri sıfırlanıyor mu acaba? SB-1 vizesini alarak kendi ellerinde olmadan dışarıda yaşadıklarını kanıtlamış oluyorlar. Konsoloslukta sorulması gereken en önemli soru bu idi ama sormak aklıma gelmedi.



  • SB-1 vizesi ile ilgili deneyimimi anlatayım;
    2012 ile 2018 yılları arasında hastalık nedeniyle TR'de idim. Bu süre içinde hiç ABD'ye gidemedim. Tedavi sürecinin süresi belli olmadığından 2004 yılında aldığım green kartımı da yenilemedim ve expire oldu. 2 ay önce SB-1 vizesi için başvurdum ve kabul edildi. İlk görüşmede hastalık ve tedavi ile belgelerle ABD vatandaşı ile evli olduğuma dair marriage license ı götürdüm, incelenip bildirileceğini söylediler. Kısa bir süre sonra belgelerin kabul edildiğini, sağlık muayenesini yaptırıp DS-260 formunu doldurmamı ve nüfus cüzdanı sureti ile adli sicil belgesi ile bildirilen tarihte tekrar gelmemi söylediler. Bir ay sonra yaptığım ikinci görüşmede 6 ay içinde ABD'ye dönüp yeni bir green kart alabileceğim belirtildi.
    Bu vize için çok güçlü kanıtlar gerekiyor. En önemlisi, geri dönmek niyeti ile TR'ye gelip burada hastalandığınızın, sonra da ABD ile güçlü bir bağ kurmuş olmanızın ispatı. Okul, Anne- babanın hastalığı ya da ölümü nedeniyle yapılan SB-1 müracaatları kabul edilmiyor maalesef.



  • @murat-taskin SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi) içinde söyledi:

    SB-1 vizesi ile ilgili deneyimimi anlatayım;
    2012 ile 2018 yılları arasında hastalık nedeniyle TR'de idim. Bu süre içinde hiç ABD'ye gidemedim. Tedavi sürecinin süresi belli olmadığından 2004 yılında aldığım green kartımı da yenilemedim ve expire oldu. 2 ay önce SB-1 vizesi için başvurdum ve kabul edildi. İlk görüşmede hastalık ve tedavi ile belgelerle ABD vatandaşı ile evli olduğuma dair marriage license ı götürdüm, incelenip bildirileceğini söylediler. Kısa bir süre sonra belgelerin kabul edildiğini, sağlık muayenesini yaptırıp DS-260 formunu doldurmamı ve nüfus cüzdanı sureti ile adli sicil belgesi ile bildirilen tarihte tekrar gelmemi söylediler. Bir ay sonra yaptığım ikinci görüşmede 6 ay içinde ABD'ye dönüp yeni bir green kart alabileceğim belirtildi.
    Bu vize için çok güçlü kanıtlar gerekiyor. En önemlisi, geri dönmek niyeti ile TR'ye gelip burada hastalandığınızın, sonra da ABD ile güçlü bir bağ kurmuş olmanızın ispatı. Okul, Anne- babanın hastalığı ya da ölümü nedeniyle yapılan SB-1 müracaatları kabul edilmiyor maalesef.

    cok gecmis olsun Murat Bey, acil sifalar diliyorum.

    Bilgilendirme icin ayrica tesekkurler, bundan sonraki surecte bol sanslar!



  • @murat-taskin SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi) içinde söyledi:

    SB-1 ile geri dönenlerin de dışarıda uzun süre kaldıkları için vatandaşlık süreçleri sıfırlanıyor mu acaba? SB-1 vizesini alarak kendi ellerinde olmadan dışarıda yaşadıklarını kanıtlamış oluyorlar. Konsoloslukta sorulması gereken en önemli soru bu idi ama sormak aklıma gelmedi.

    Evet, iki surec birbirinden farkli. GC verirken sizi degerlendirdikleri kriterler ile ABD vatandasi olurken degerlendirdikleri kriterler farkli, o nedenle bunlari birbirine bagimli surecler gibi dusunmeyin. Vatandas olurken gorustugunuz USCIS gorevlisi sizin ABD'de ne kadar ve nasil yasadiginizi degerlendirecek.



  • @crazycells Yani ben de herkes gibi 5 yıl sonra mı vatandaşlığa başvurmalıyım?



  • @murat-taskin SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi) içinde söyledi:

    @crazycells Yani ben de herkes gibi 5 yıl sonra mı vatandaşlığa başvurmalıyım?

    ABD vatandasi ile evli olmaniz bir avantaj saglayacak mi emin degilim cunku Green Card'i evlilikten dolayi almamis oluyorsunuz. Belki 3 yil sonra da basvuru yapma ihtimaliniz olabilir, USCIS'ten bir arastirin isterseniz ama ben yerinizde olsaydim, 5 yil ABD'de yasamadan basvurmazdim.



  • Evlilik ayrı bir olay. O konuda hemfikiriz. Öğrenmek istediğim;
    SB-1 ile ABD'ye geri dönenlerin de dışarıda uzun süre kaldıkları için sebep her ne olursa olsun vatandaşlık süreçlerinin sıfırlandığını düşünüyorsunuz doğru mu anladım :)
    USCIS sitesinde bu sorunun cevabını bulamadım.



  • @murat-taskin SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi) içinde söyledi:

    Evlilik ayrı bir olay. O konuda hemfikiriz. Öğrenmek istediğim;
    SB-1 ile ABD'ye geri dönenlerin de dışarıda uzun süre kaldıkları için sebep her ne olursa olsun vatandaşlık süreçlerinin sıfırlandığını düşünüyorsunuz doğru mu anladım :)
    USCIS sitesinde bu sorunun cevabını bulamadım.

    Evet :) aynen dediginiz sekilde dusunuyorum.



  • @crazycells 5-6 ay sonra ABD'ye gittiğimde kartım gelmiş olur mu acaba yoksa giriş yapıldıktan sonra mı işlemler başlıyor?



  • @murat-taskin SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi) içinde söyledi:

    @crazycells 5-6 ay sonra ABD'ye gittiğimde kartım gelmiş olur mu acaba yoksa giriş yapıldıktan sonra mı işlemler başlıyor?

    ABD'ye giris yapmadan basim islemleri baslamiyor.



  • 2013 yılında green card kazandım kartı almak için o yıl abd ye gittim ve bir ay kalıp Türkiye’ye döndüm daha sonra hiç Abd ye giriş yapmadım green cardın 2023 yılına kadar süresi var sb-1 vizesi olmadan direk giriş yapmak ne kadar mantıklı ?



  • SB-1 için gerekli şartları sağlayabiliyorsanız öylesi mantıklı. Ama bir sebebiniz yoksa, bir kumar oynayım kartı kaybetmeyim derseniz ben %50 şans tanıyorum. Atlayıp gideceksiniz ama kapıda yine askere gittim , okulumu bitirdim gibi gerekçeler söyleyecek ve belgeleyeceksiniz. İyi bir memurun iyi bir gününe denk gelirseniz alır sizi.
    Bu şekilde giriş yapanlar oldu.



  • @murat-taskin sb-1 için hiç bir sebebim yok sadece maddi sıkıntıdan dolayı gidemedim işsizdim ve orada kalacak yer sıkıntısı da vardı maddiyattan dolayı şimdi biraz daha iyi durumum ben de o yüzden şansımı denemek istiyorum asıl öğrenmek istediğim kaybettiğim sadece bilet parası mı olur yoksa abd ye girdiğimde adli idari bir sıkıntı ile karşılaşır mıyım para cezası ya da herhangi bir yaptırım gibi


Cevaplamak için giriş yapın
 

41
Çevrimiçi

2730
Kullanıcı

1058
Başlık

38172
İleti

Yeşilkart Forum ile bağlantınız koptu, yeniden bağlanmak için lütfen bekleyiniz.