Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    DV2020 Green Card Lotosu Talihlilerinin Dikkatine!


    DV2020 sureci ana hatlariyla su asamalardan olusmaktadir:

    1. DS-260 formunu Green Card alacak herkes icin doldurup gondermek
    2. KCC'den email ile gelen talimatlar dogrultusunda, istenilen evraklari tarayip dijital olarak gondermek
    3. Dosya(case) numarasinin aktif olmasini beklemek
    4. Forumdaki “DV2019 Mulakat Deneyimleri” konusunu ve “ABD’de Yasam" kategorisindeki basliklari ve konulari okumak
    5. KCC'nin bir mulakat tarihi vermesini beklemek
    6. Mulakata Hazirlik ve Konsolosluk'ta Gocmen Vize Gorusmesi
    7. Vize basili pasaportlari PTT'den almak
    8. Seyahat hazirligi ve ABD’ye ilk giris(vize suresi bitmeden)


    DV2020 Zaman Cizelgesi:

    alt text


    DV2020 Asamalari ayrintilariyla soyledir:

    1. DS-260 formunu Green Card alacak herkes icin doldurup gondermek

    dvlottery.state.gov adresinden kazandiginizi ogrendikten sonra buradan DS-260 formunu kendiniz ve Green Card alacak aile fertleriniz icin ayri ayri doldurmaniz gerekiyor. Eger cekilise basvurduktan sonra bilgilerinizde degisiklik olduysa (evlilik, bosanma,dogum vs.) bilgilerinizi guncellemeyi unutmayin!

    Kazandiginizi ve daha sonra mulakat tarihinizi ogrenebileceginiz tek yer dvlottery.state.gov adresidir. Ayrica her yil uygulamalarda ufak tefek degisiklikler oluyor, bu nedenle hicbir hata yapmamak icin bu surecte sadece forumdaki DV2020 baslikli konulardaki bilgilerle hareket etmelisiniz!

    Bu formlari bit.ly/GCpaketi adresindeki hazirlamis oldugum yonergelere gore doldurun (Bu pakette DS-260 formundaki her sorunun turkce olarak aciklamasini bulacaksiniz, eger yonergelere cep telefonu ya da tabletlerden ulasmaya calisiyorsaniz su linki kullanabilirsiniz). Ayrica formlari doldururken Youtube Kanalimizdaki su video'dan da yararlanabilirsiniz:

    Formlari hizli bir sekilde dolduran arkadaslarin cogu daha sonra formlarda yanlislik yaptigini farkediyor. Bu nedenle formu hemen doldurmanizi tavsiye etmem, lutfen formu doldurma isini birkac gune yayin ve sonrasinda ayri bir gunde tum cevaplari tekrar kontrol edip formlarinizi gonderin. Formlari bir kere gonderdikten sonra mulakat tarihi alana kadar cevaplarda degisiklik yapmanizi tavsiye etmem. Surecte hicbir gecikme yasamamak icin en yakin zamanda DS-260 formunu Green Card alacak herkes icin doldurup gondermenizi tavsiye ederim.

    Formlari online olarak doldurduktan sonra en sondaki 'confirmation page' yani barkodlu onay sayfasinin ciktisini alin ve bu ciktiyi vize gorusmenizde beraberinizde goturun (Formu gonderdikten sonra herhangi bir gun siteye girerek cikti alabilirsiniz).

    2. KCC'den email ile gelen talimatlar dogrultusunda, istenilen evraklari tarayip dijital olarak gondermek

    Formlarinizi doldurduktan ve online olarak gonderdikten sonra yapmaniz gereken tek sey KCC'den email gelmesini sabirla beklemek. Size ve aile uyelerinize ait DS-260 formlariniz KCC ‘ye ulasip islendikten sonra, gerekli destekleyici belgeleri tarayip dijital ortamda gondermenizi isteyen talimat alacaksiniz (cekilise basvuru sirasinda verdiginiz e-mail ile size ulasacaklar) (artik e-mailler DS-260 formuna yazdiginiz e-mail adresine gonderiliyor). Bu surecle ilgili ayrintili bilgiyi DV2020 Mulakat Deneyimleri basliginda bulabilirsiniz.

    3. Dosya(case) numarasinin aktif olmasini beklemek

    Talimatlara uyarak istenen belgeleri KCC’ye yolladiktan sonra dosya numaranizin aktif (current) olmasini bekleyeceksiniz. Dosya numaraniz aktif olduktan sonra dvlottery.state.gov adresindeki sayfaniza girerek (cekilise basvuru yaparken aldiginiz confirmation number ile giris yapiyorsunuz) mulakat tarihinizi ogrenebilirsiniz. Mulakat tarihiniz siteye aktarildigi zaman KCC'den dvlottery.state.gov sayfanizi kontrol etmenizi soyleyen bir e-mail alacaksiniz. Bu e-mail de cekilise basvuru esnasinda yazdiginiz e-mail adresine gonderilecek.

    Formlariniz islendikten ve belgeler KCC'ye ulastiktan sonra, yani bilgileriniz database 'e aktarildiktan sonra, size mulakat tarihi verilmesi icin numaranizin "aktif" olmasi gerekmektedir. Numaralar formlarin gonderilis ve islenmis oldugu tarihlere gore ayrilir ve bu formlar "dosya numaralari"na gore siralandiktan sonra o ay dagitilacak vize sayisina gore bir “cut-off” yani “sinir” belirlenir. Dosya numarasi sizin cekilisi kazanma siranizdir ve degistirilmesi mumkun degildir. Vizelerin dagitimina kucuk dosya numaralarindan baslanir, bu nedenle dosya numara(case number)niz cok buyukse -30.000 gibi- formunuzu ilk siz gondermis olsaniz bile, dosya numaralarina gore siralamada arkalarda kalacaginiz icin size ilk aylarda mulakat tarihi verilmeyecektir!

    O ay hangi "dosya numaralarinin" aktif oldugu her ay aciklanan vize bulteninde yer almaktadir. Eger numaraniz aciklanan numaradan kucukse sizin de dosya numaraniz aktif olmus demektir. Bu bultene suradaki "visa bulletin" adresinden ulasabilirsiniz. Her ayin 15'ine dogru bir sonraki ayin bulteni aciklanir. Ve aciklanan bultende "B. DIVERSITY IMMIGRANT (DV) CATEGORY..." basliginin altindaki EUROPE bolgesindeki 'aktif' (current) numaraya bakmaniz gerekmektedir. (Her bolge icin ayri sayida kisi DV icin sans kazanmaktadir, dolayisiyla her bolgenin dosya numaralarinin ilerleyisi birbirinden farklidir(bagimsizdir). Turkiye ‘Europe’ kategorisinde bulunuyor.)

    Bunun disinda her ayin bulteninde bir sonraki ay aktif olacak numaralar da "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." baslikli kisimda on bilgi olarak verilir. Yani su an icinde bulundugumuz Mayis ayinda, gelecek ay olan Haziran'a ait vize bulteni aciklanacak ve bu Haziran bulteninin icinde hem Haziran'a ait hem de Haziran'dan bir sonraki ay olan Temmuz'a ait aktif numaralar aciklanacak.

    Fikir vermesi amaciyla gecen yilda ve bir onceki yilda hangi dosya numaralarin ne zaman aktif olduklarina su sayfadan bakabilirsiniz:
    http://yesilkartforum.com/bulten/

    Kimin dosyasina ne zaman mulakat tarihi verilecegini ogrenmek ve ABD'deki yakin sehir veya eyaletlere gidecek forum uyelerinin birbirlerine destek olmalarini saglamak icin DV2015 zamani forum uyesi mario'nun Turkiye'den DV2015’i kazananlar icin hazirladigi su tablodan yararlandilar: http://bit.ly/1CgoTHT

    Benzer tablo diger yillar icin de hazirlandi:
    DV2016 tablosu: http://bit.ly/1JRqgEd
    DV2017 tablosu: http://bit.ly/2538r1F
    DV2018 tablosu: http://bit.ly/2oUsb7r
    DV2019 tablosu: http://bit.ly/2L0H2pM

    Bu da bu yilin tablosu:
    DV2020 tablosu: http://bit.ly/2V0zMOz

    Lutfen bu tabloyu bu foruma uye olsa da olmasa da; bu satiri okuyan butun DV2020 kazananlari doldursun. Bu cizelge, butun DV2020 kazananlari icin faydali bir dokuman olacak.

    4. Forumdaki “DV2019 Mulakat Deneyimleri” konusunu ve “ABD’de Yasam" kategorisindeki basliklari ve konulari okumak

    Bu surecte islemlerin gerceklesmesini beklerken, bilgi ve deneyim dolu forum konularini ve gecmis yillarin mulakat deneyimlerini incelemeyi unutmayin.

    ( ekleme: Su konuyu da incelemeyi unutmayin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2888/çeşitlilik-vizesi-mülakat-deneyimleri )

    5. KCC'nin bir mulakat tarihi vermesini beklemek

    Sizin dosya numaraniz aktif olduktan, form ve belgeleriniz islendikten sonra size bir mulakat tarihi verildiginde, dvlottery.state.gov sayfaniza girip oradan mulakat tarihinizi ogrenebileceksiniz. Dvlottery.state.gov sayfaniz guncellendigi zaman KCC'den size bir e-mail gelecek ve siz de siteye girip mulakat tarihinizi ogreneceksiniz (Bazen email’den hemen sonra database henuz guncellenmemis oluyor, email geldikten sonra 3-4 saat bekleyip tekrar siteye girebilirsiniz!).

    Mulakat tarihleri KCC tarafindan belirlendikten sonra dosyalariniz formlarda belirttiginiz konsolosluga gonderiliyor, yani eger Ankara'daki Amerikan Konsoloslugu'nda mulakata girecekseniz belgeleriniz oraya gonderilecek. Turkiye'de gocmen vizeler icin sadece Ankara ABD Konsoloslugu'nda mulakata giriliyor.

    6. Mulakata Hazirlik ve Konsolosluk'ta Gocmen Vize Gorusmesi

    Mulakat oncesi belgelerinizi nasil hazirlayacaginizi ve mulakatlarla ilgili tum ayrintilari DV2020 Mulakat Deneyimleri adli konuda bulabilirsiniz! Ayrica forumdaki gecmis yillarin mulakat deneyimlerini de incelemenizi siddetle tavsiye ederim!

    7. Vize basili pasaportlari PTT'den almak

    Mulakattan sonra AIS’ten secmis oldugunuz PTT subesine uzerine gocmen vize basili pasaportunuz gonderilecek.

    8. Seyahat hazirligi ve ABD’ye ilk giris(vize suresi bitmeden)

    Green Card almak istiyorsaniz size verilen vizenin son tarihine kadar (yaklasik 6 ay sureniz olacak) ABD'ye ilk girisi yapmak zorundasiniz. ABD'ye girdikten sonra Green Card'iniz ve doldurdugunuz formlarda istediyseniz SSN(Social Security Number)'niz DS-260 formunda verdiginiz adrese gonderilecek.

    DV2020 mulakat deneyimleri konusunun ilk iletisinde de acikladigim uzere, vize paketi geldikten sonra ABD'ye giris yapmadan $220 USCIS Gocmenlik ucretinizi odemenizi tavsiye ederim. Bu USCIS ucretini odemeden Green Card'iniz size gonderilmeyecek. Bu konudaki ayrintili bilgiyi su konuda bulabilirsiniz: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

    Ayrica ABD’ye seyahat ve ABD disinda kalis sureleriyle ilgili sorulariniz icin su konuyu da incelemenizi kesinlikle tavsiye ederim: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Onemli not: Foruma kayit olduktan sonra lutfen imzanizi uygun sekilde guncelleyin. Hangi kullanicinin hangi surecte oldugunu gorunce sorularinizi ve sorulma amacini anlamamiz ve dolayisiyla cevaplamamiz kolaylasiyor.


    Lutfen DV2020 mulakatlari ile ilgili sorulari "DV2020 Mulakat Deneyimleri" adli konuda, DS-260 formu ve surecle ilgili diger sorularinizi "DV2020 (2020 Green Card Lotosu) asamalari" adli konuda sorun. DV2020 sureciyle ilgili baska bir baslik acmaniza gerek yoktur.

    Ayrica konu ile alakasiz her soru, daha sonra konuyu okuyanlar icin gereksiz bilgi olusturacaktir. Eminim ki kimse kendini boyle bir durumda bulmak istemez, bu nedenle baskalarini da bu duruma sokmadigimizdan emin olalim. Tesekkurler!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Diger notlar:

    Not.1: ABD'de yasayanlarin dikkatine! Eger cekilisi kazandiginizi ogrendiyseniz ve su anda ABD'de yasiyorsaniz vizenizi almak icin iki yolunuz var: Consular Processing (CP) ya da Adjustment of Status (AOS).

    Yukarida bahsedilen asamalarin hepsi CP ile ilgilidir, CP yapacaksaniz mulakatiniz sirasinda Turkiye'ye geri donup vizenizi Ankara'daki Amerikan Konsoloslugu’nda almaniz gerekiyor. Yani Turkiye'den basvuranlarla ayni seyleri yapacaksiniz.

    Eger AOS yapmak isterseniz, yapmaniz gerekenler 3 asagi 5 yukari benzer olsa da AOS'nin buyuk farkliliklari vardir. AOS daha uzun ve masrafli bir surectir, CP gibi tek mulakatta bitmez. 3-4 ay surebilir ve case numaraniz buyuk ise AOS yaparken Eylul 2020'a kadar islemleri yetistiremezseniz vize alma sansinizi kaybedebilirsiniz. Eger dosya numaraniz cok buyuk degilse ve ABD'yi terketmek istemiyorsaniz o zaman AOS sizin icin daha makul olabilir. Bu konudaki ayrintili bilgiyi su konuda bulabilirsiniz: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
    Ayrica su linki de inceleyebilirsiniz: Adjustment of Status in the U.S.

    ABD'de yasamayan kisiler ise Green Card gocmen vizesini almak icin yukarida ayrintili bir sekilde anlatilan CP'yi yapmak durumundalar.

    Not.2: Green Card'i alabilmeniz icin verdiginiz tum bilgilerin tam ve dogru olmasinin yanisira, cekilisin temel sartlarini da sagliyor olmaniz gerekmektedir.

    Cekilisi kazanan kisi ya lise egitimini tamamlamis olmali ya da eger lise diplomasi yoksa kazanan kisinin is deneyimi olmak zorunda. Yani;

    • lise egitimini tamamlamis ve diplomasini almis olmali (diplomanin mulakat sirasinda sizde olmasi yeterli)

    ya da

    • Eger kazanan kisi lise egitimini tamamlamamissa, o zaman son 5 yilin en az 2 yilini, en az 2 yillik egitim ya da tecrube gerektiren bir iste calisiyor olmali. Ve bu is ABD devletinin meslek database'i olan http://online.onetcenter.org 'ta bulunan mesleklerden Zone 4 ya da Zone 5'te bulunan bir meslek olup SVP'si en az 7.0 olmali.

    Eger bu sartlardan birini saglamiyorsaniz, dosyanizin ve dolayisiyla basvurunuzun cok buyuk bir ihtimalle reddedilecegini hatirlatmak isterim. Eger hali hazirda acik liseye gidiyorsaniz, acik lise diplomasi da kabul goruyor. Bu durumda onemli olan mulakat gunune kadar diplomanizi almak.

    Not.3: Formlar ya da surec hakkindaki tum sorularinizin kesin cevaplari olmayabilir. Bu nedenle soyle soyle bir durumum var soruyu nasil cevaplamam gerekiyor, bu durumda ne yapmam gerekiyor, paketteki formlarda soyle yazilmis ama ben boyle yapsam olur mu diye sorulan sorular sorulacaktir. Bu tur sorularin cevaplari da cevap veren kisiye gore degisebilir. Herkes sorulari kendi nasil cevapladiysa size onun bilgisini verecektir. Bu nedenle israrla sorulariniza kesin ve net cevaplar beklememenizi oneririm. Sorularin sizin formunuzda nasil cevaplanmasi gerektigini sizden daha iyi kimse bilemez.

    Not.4: Bu konuyu okuduktan sonra bu surecin de kendine ait bir jargonu oldugunu farkedeceksiniz, bu nedenle ilk seferde okudugunuzda her maddeyi cok net anlayamayabilirsiniz. Boyle bir durumda bu konuyu tekrar tekrar okumanizi tavsiye ederim. Konuyu okudukca surece ve terimlere asina olacaksiniz ve yazilanlari cok daha rahat anlayacaksiniz!

    Not.5: Ayni cinsiyet es icin Green Card almak:

    Ayni cinsiyet ese sahip olan escinsel bireyler artik esleri icin Green Card alabilirler, degisiklik 2013'ten itibaren baslamistir.

    Diversity Visa (DV) Lottery Program

    Important Notice – Same-sex spouses of U.S. citizens and Lawful Permanent Residents (LPRs), along with their minor children, are now eligible for the same immigration benefits as opposite-sex spouses. Consular officers at U.S. embassies and consulates will adjudicate their immigrant visa applications upon receipt of an approved I-130 or I-140 petition from USCIS. Diversity Visa applicants may include same-sex spouses in their initial entries or add spouses acquired after their initial registration. Those spouses who will follow-to-join DV 2013 applicants must make application on or before September 30, 2013. Spouses of DV 2014 applicants, even those not included in the initial entry, must apply before September 30, 2014.

    Not.6: Cekilis basvurusundan sonra evlenenler ya da yakin zamanda evliligi dusunenler su konuyu okuyabilirler:
    ABD Yolunda Evlilik

    Diger aile uyelerinin Green Card durumu icin su konuyu okuyabilirsiniz:
    Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Not.7: Lutfen DV2020 sureciyle ya da ABD gocmenligiyle ilgili sorulari sadece ilgili konularda sorun. Halihazirda forumda konusulup tartisilan bir konu icin yeni bir baslik acmayin. Eger israrla sorularinizi yeni baslik acip sorarsaniz ya da israrla forum duzenine saygi gostermeyi reddederseniz forumdan banlanarak cikarilacaksiniz.

    Tum DV2020 Talihlilerinin dikkatine!

    Forumdaki yuksek numarali dosya numaralarin coklugu ve onceden gorulmedik numaralara kadar ulasmasi (55.000) ongormedigimiz bir durum. Bana su ana kadar ulasan numaralar arasinda 34-35-37-38-40-42-45-55 binlerde dosya numarasina sahip kisiler var. Bu kadar fazla sayida cok yuksek numarali dosya olmasi dolayisiyla su an icin DV2020 talihlilerine tavsiyem, referans olarak DV2018 veya DV2019'u kullanmamalari.

    DV2020'ye Avrupa'daki ulkelerden kac kisi basvuru yapti ve bunlarin kaci secildi henuz bilmiyoruz. Ayrica en onemlisi, bu dosya numaralarinin arasindaki bosluklarin yuzdesini bilmiyoruz (ilgili konu). Bizim yuksek sandigimiz numaralar, aslinda o kadar yuksek olmayabilir (cok fazla coklu basvuru, ulke kotasini asma durumu vs. gibi etkenlerden dolayi). Bunu anlayabilmek icin Ocak ayindaki CEAC verilerini beklememiz gerekecek.

    Su an icin talihlilere tavsiyem:

    • DS260 formlarini yanlislik yapmadan, forum kaynaklarini takip ederek kisa bir sure icerisinde doldurup gonderin. 1 2

    • DV2020 tablosunu hemen simdi doldurun: http://bit.ly/2V0zMOz

    Tabloyu doldurmak istemeyenlere not: Bu tabloyu doldurmaniz bana bir fayda saglamayacak; ama eger DV2020 surecini cozumlemek ve sureci anlamak istiyorsaniz bu tabloyu doldurmak sizin icin oldukca onemli.

  • ⭐⭐

    DV2020 cekilisinde secilenlere simdiden hayirli ugurlu olmasini diliyorum, sureci kolaylikla tamamlayip vizelerini alsinlar.

  • ⭐⭐

    yeni umutlar kazananlara tebrikler


  • Kazananlara şimdiden hayırlı olsun diyelim.


  • Hayırlı olsun. Neşem yerine geldi.


  • Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun.


  • Herkese hayırlı uğurlu olsun


  • Zamanı gelmiş demek ki çok güzel 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    vakti gelmişti herkese hayırlı olsun 🙂


  • Şimdiden hayırlı uğurlu olsun!


  • Mesajımız bulunsun yine ön sıralardan zamanı gelirse editleriz 🤪


  • Bu aşamaları tamamlayıp vizemizi almak nasip olsun biran önce 😊


  • Umarım yarından sonra burada ki tüm bilgilere ihtiyacımız olur, hayırlısıyla adım adım tüm aşamaları halleder, hayallerimize kavuşuruz 😉


  • Merhaba Pasaport hangi aşamada gerekiyor ? ds260 formunu doldururken pasaportla ilgili bilgiler soruluyormu ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @senerertas DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Merhaba Pasaport hangi aşamada gerekiyor ? ds260 formunu doldururken pasaportla ilgili bilgiler soruluyormu ?

    soruluyor. Suradan inceleyebilirsiniz:

    bit.ly/GCpaketi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @senerertas mülakata kadar çıkartman gerekiyor birde yazmadan arama bölümüne yazarsanız cevabı bulabilirdiniz


  • @sharm Insallah ve amin. 4. Basvurumuz . Ailece bekliyoruz. Umarim dediginiz gibi cikanlara simdiden hayirli olmasini ve surecin tereyagindan kil ceker gibi hizlica tamamlanmasini diliyorum. Tabi biraz da dolarin dusmesini ...Cok tesekkurler...


  • Hadi bakalım çıkacak mı 🙂 geldik yine foruma. Çıksada çıkmasada paylaşacağım 🙂


  • @uysalkedi DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @sharm Insallah ve amin. 4. Basvurumuz . Ailece bekliyoruz. Umarim dediginiz gibi cikanlara simdiden hayirli olmasini ve surecin tereyagindan kil ceker gibi hizlica tamamlanmasini diliyorum. Tabi biraz da dolarin dusmesini ...Cok tesekkurler...

    Dolar şu an düşük zaten. Üzücü ve korkunç olsa da öyle ne yazık ki. 10 lira olacak, 15 lira olacak. Ne olduğunu bile anlamadan 20 lira olacak. Sabah sabah böyle karamsar olmayı istemem ama malesef hiç güzel günler beklemiyor ülkeyi 😞 😞 😞

    Yine yeni yeniden seçim var diye taşıma parayla, son bir gazla biraz daha götürürler ite kaka ama sonrası çıkmaz...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum