Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card ile ABD'ye giriş yapmadan ev kiralamak/adres belirlemek


  • Acaba 30 gün sonra açıklanacak sonuçlar neticesinde ben de adres derdine düşecek miyim? 🙂
    Yeter ki maximum 17.000 CN ile kazanayım, trump'ın adresini bile veririm :))


  • ........


  • @gokcell Green Card ile ABD'ye giriş yapmadan ev kiralamak/adres belirlemek içinde söyledi:

    Amerikadan bir posta kutusu kiralamak isterseniz Su ilgili linkten bunu yapabilirsiniz https://www.usps.com/manage/po-boxes.htm
    Reserve a New Po Box kismindan adres almak istediginiz eyaleti ya da sehri yaziyorsunuz. Orngimizde Los Angeles olsun. Onunuzdeki cikan seceneklerden birini secin. Daha sonra size Posta kutusunun ebadini soracak sekil olarak gosterilmekte. Kucukten buyuge 4 size mevcut. En kucuk size i sectiginizde 3 aylik 35$, 6 aylik 61$ ve 1 yillik 120$ ucretlendirmesi mevcut. Artik adres sizin.

    Green Card yollanacak adres olarak PO Box onerdiyseniz eger; emin misiniz? USCIS'in PO Box (Posta Kutusu) Green Card gondermedigi yonunde bir bilgi hatirliyorum. Hatta USCIS bu tur onemli evraklari imza karsiligi teslim etme yonunde bir adim atacakti.

    Not: DV2020 bekleme odasindan sonra bu baslik dogru yer oldugundan buradan size ulasmak istedim. Tesekkurler.

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • ........


  • @gokcell Green Card ile ABD'ye giriş yapmadan ev kiralamak/adres belirlemek içinde söyledi:

    @sharm O konuda tam bir bilgim yok ama şurayı okumanızı tavsiye ederim

    Evet USCIS daha once bir bildirim yapmisti

    Deginmek istedigim husus, yukaridaki posta kutusu onerinizi DV ile ABD'ye goc edecekler icin paylastiysaniz, Green Card teslimi bu sekilde gerceklesmeyecektir. Fiziksel bir adres vermeleri gerekir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Evet, bu konuda karsilasilabilecek en buyuk problem USCIS gorevlisinin ya da konsolosun bu adresin bir PO box oldugunu bilmesi kanimca. Cunku eger PO box oldugunu bilirse, bunun yerine gercek bir fiziksel adres verilmesini isteyeceklerdir. Ama eger farketmezse buyuk ihtimal sorun cikmayacaktir.


  • Arkadaşlar forumda aktif olanlar benim adresi yazabilir sorun yok


  • Herkes adres derdine düşmüş ancak şubeden teslim alma şansımız yok mu? Şunu merak ediyorum, posta servisinin, yani şubesinin adresini yazsak ve yanına da şubeden teslim alınacak diye belirtsek (ingilizce tabii) olmuyor mu? 😃

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cesur Green Card ile ABD'ye giriş yapmadan ev kiralamak/adres belirlemek içinde söyledi:

    Herkes adres derdine düşmüş ancak şubeden teslim alma şansımız yok mu? Şunu merak ediyorum, posta servisinin, yani şubesinin adresini yazsak ve yanına da şubeden teslim alınacak diye belirtsek (ingilizce tabii) olmuyor mu? 😃

    Hayir, bir ev adresi gerekiyor.

  • ⭐⭐

    Biz daha önce 2 defa giriş çıkış yaptık bir hafta kaldık. Ağustos 12 sinde taşınıyoruz. Fairfax VA da 1+1 bir daireyi 1700$ aylık ücretle gitmeden kiraladım. Anlaşmayı imzaladım. Depozitoları yatırdım. Tabi bunları yaparken oradaki çok değerli bir Türk emlakçı yardım etti. Evlere tek tek gidip FaceTime ile evlerini içini görüntülü olarak gezdirdi. Gitmeden önce ev işini halletmek insanı bayağı bir rahatlatıyor. Umarım sıkıntısız yerleşiriz.


  • Eğer Çıkarsa ev konusu en çok korktuğum konu ne yapacağız hiç bilmiyorum. Hem Ds-260 formu için hem tamamen yerleşmek için.
    Forum ahalisi destek vericek artık napalım 🙂


  • Merhaba bu yıl çekilişe katılacağım ama eğer çekilişi kazanırsam amerikada tanıdığım yok.
    Adres gösteremiyorum bunun için ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @coelurus, içinde söyledi: Green Card ile ABD'ye giriş yapmadan ev kiralamak/adres belirlemek

    Merhaba bu yıl çekilişe katılacağım ama eğer çekilişi kazanırsam amerikada tanıdığım yok.
    Adres gösteremiyorum bunun için ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.

    Onceki iletilerde fikirler mevcut, inceleyebilirsiniz.


  • @crazycells teşekkürler


  • En son çare olarak Facebook'ta üye olduğum grupta durumu paylaştım. 1 dakika sonra Facebook mesaj kutumda 6 tane adres mesajı vardı, sağolsunlar 🙂 . Mesaj yollayanlarla iletişime geçtim, konsolosluk görüşmesinde adresi verdim. Adresi yollayan hanımefendiye de adım adım tüm gelişmeleri haber verdim. Eğer benim gibi adressiz ve tanıdıksız iseniz gideceğiniz şehrin Facebook grubunu bulup takip etmenizi ve onlardan rica etmenizi öneririm. Yeşilkart forum'un facebook grubunda bu tür talepler oluyor mu emin değilim, oluyorsa oradan da denenebilir.

    Bol şanslar 🙂

    Güncelleme: bana yollanan adres iş adresiymiş. Şu an USPS yeni adresimi kabul etmiyor, iş adresi ev adresiyle değiştirilemez filan diye posta yollamışlar. Eğer bir adres alırsanız google mapsten kontrol edip iletişimde olduğunuz kişiye ev adresi olduğunu teyit ettirmenizi öneririm.


  • Merhabalar,

    Forumun hazırladığı DS 260 form doldurma videosunda, " verebileceğiniz bir adres yoksa, mülakat zamanı revize etmek şartıyla adres girme yerlerine not avaliable yet, none vs. yazabilirsiniz" denildiğini gördüm. Bu şekilde yapmayı düşünüyorum da emin olmak istedim; "oraya artık öyle yazılamaz, bir adres girin" gibi bir değişiklik yok değil mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gengar, içinde söyledi: Green Card ile ABD'ye giriş yapmadan ev kiralamak/adres belirlemek

    Merhabalar,

    Forumun hazırladığı DS 260 form doldurma videosunda, " verebileceğiniz bir adres yoksa, mülakat zamanı revize etmek şartıyla adres girme yerlerine not avaliable yet, none vs. yazabilirsiniz" denildiğini gördüm. Bu şekilde yapmayı düşünüyorum da emin olmak istedim; "oraya artık öyle yazılamaz, bir adres girin" gibi bir değişiklik yok değil mi?

    Bir degisiklik yok, bu sekilde yapabilirsiniz.


  • Mulakatta facebook grubundan buldugum bir hanimefendinin adresini bildirdi, ancak aslında kendilerini tanımıyorum ve yük olmayı hiç istemem. .Bu hafta amerika'ya gidiyorum. 3 ay sonra turkiye'ye geri gelip 1-2 ay kalmam gerekiyor. Ben de airbnb'de 3 aylik yer kiraladım. Airbnb adresini green kart posta adresi olarak kullanmak istediğimi de mesajla bildirdim. Olmaz dediler. Internette airbnb adresini kullanıp dolandiricilik yapanlardan bahsediliyor, bu yüzden airbnb ev sahipleri bu topa girmek istemiyor. Eğer airbnb adresi vermeyi düşünüyorsanız kiralamadan önce mesajla onay almanızı öneririm.

    Po box kabul edilmiyor yazıyor her yerde, airbnb de hayal oldu. Keşke green card ücretini ödemeseydim de ikinci girişimde kart kalacağım adrese ulaşsaydı:/

    Güncelleme: amerikaya geldim ve evi yöneten kişi "aman boşver ev sahibini, kullan adresi" dedi. Şimdi de bana ilk verilen adresin ev değil iş adresi olduğunu öğrendim. USPS posta yollamış adres degisikliginizi yapamayiz diye, simdi de bu sorunu halletmeye calisiyorum.

    Güncelleme: USPS adres değişikliği yerine ilk adresi yanlış yazmışım gibi form doldurup sorunu çözdü. Tüm belgelerim 3 aydır kaldigim Airbnb evine geldi. State id için adrese dair belge vermek lazım, ona da green card ve ssn zarflarını goturdum, devlet bana bu adresten ulaşıyor diye gösterdim kabul ettiler. Yalnız sadece son 30gun içinde devletten böyle posta aldıysan kabul ediyorlar yoksa elektrik faturası vs götürmeden adreste yaşadığını kanitlayamiyorsun. Yanı airbnb güzel ama zorlukları da var.

  • ⭐⭐⭐

    @crazycells, içinde söyledi: Green Card ile ABD'ye giriş yapmadan ev kiralamak/adres belirlemek

    @toprock Green Card ile ABD'ye giriş yapmadan ev kiralamak/adres belirlemek içinde söyledi:

    Selamlar,
    Malumunuz DS-260 formu için Green Card'ın yollanacağı adresimizi belirtmemiz gerekiyor.
    Bence, burada aslında olması gereken, ABD'ye girişten sonra maksimum 1 ay içinde GC gönderilecek adresin ilgili bürolara bildirilmesi olmalı.

    Evet, mülakat tarihimiz belirlendi ve evrak toplama sürecine başladık. Bu arada daha önce gönderdiğimiz DS-260 formunu da açtırıp GC gönderilmesi gereken adresimizi "mülakata girmeden önce" belirtmemiz gerekiyor.

    Bu konuda nasıl bir yol izleyebiliriz ? Tecrübeli arkadaşlardan sonraki dönem kazananları için çözüm önerilerini rica ediyoruz.

    Benim aklıma gelen 2 konu var,
    1- AIRBNB'den 2-3 ay kiralama (gittiğimiz adreste GC gelene kadar kalmak postada yaşanabilecek aksaklıkları engelleyecektir)
    2- İnternet üzerinden, beğendiğimiz tutmak istediğimiz apartman ya da house artık her neyse bununla ilgili yetkiliye mail yoluyla ulaşıp, evi kiralama için mücadele etmek. (önceden evi bağlama gibi bir durum söz konusu ki imkansıza yakındır sanırım)

    Ne yapabiliriz ? Çözüm önerileriniz nelerdir ?

    Soru: Hiç mi tanıdığınız yok
    Cevap: Yok

    Evet, gocmen vize basvurularinda vize alabilmek icin en gec mulakat zamani Green Card'in gonderilebilecegi bir ABD adresi vermeniz gerekiyor. ABD adresi vermeden gocmen vize alamiyorsunuz. Is veya aile sponsorlu Green Card'larda genelde sponsorlarin adresini veriyor kisiler ama "Diversity Visa" ya da "Special Immigrants" kategorilerinde gocmen vize alacak kisiler icin ABD'de bir tanidik olmayabiliyor.

    Eger ABD'de bir aile uyesi veya dostu varsa bu kisilerin adreslerini kullanabilirsiniz. Genelde sizin birebir olmasa da cevrenizdeki yakin arkadaslarin bir tanidigi veya akrabasi olabiliyor, eger guvenilir birini bulursaniz bu arkadaslardan da yardimci olmalarini rica edebilirsiniz.

    Otel adresi veren arkadaslar, eger zamaninda adres degisikligi yapmazlarsa ya da oteli terkettikten sonra yanlislikla da olsa Green Card'lari otele gonderilirse, cok sorun yasayabilirler, bu durumda kalan ve tekrar ucret odeyerek Green Card cikartan arkadaslar var. Ayni risk mulakat gununden sonra adres degisikligi yapan herkes icin gecerli tabii, dolayisiyla en garantisi saglam bir adres bulup formlara bu adresi yazmak ve Green Card gelene kadar degistirmemek.

    Ben bu konuda danisanlara genelde forumum sosyal yonunu kullanabileceklerini belirtiyorum, forum bulusmalarinda benzer durumda olan pek cok arkadas oluyor. Bulusmalarda tanistiginiz ve arkadas cevrenize kattiginiz kisilerden yardim isteyebilirsiniz. Tabii biriyle bulusup bulusmaz boyle bir istekte bulunmak garip 🙂 ama zaten pek cok bulusma yapiyoruz ve insanlar zamanla birbirlerine isiniyorlar...

    Sizin bahsettiginiz ikinci secenegi tavsiye etmiyorum (uzun surekli kiralama kismini), ABD'de yasamadan uzun sureli bir ev kiralamanizi tavsiye etmem, istekleriniz ve ihtiyaclariniz zamanla degisebilir, ilk birkac ay icin bir yer kiralayabilirsiniz ama gormeden incelemeden cok uzun sureli yerler kiralamayin bence. Daha sonra cevreyi begenmeyebilirsiniz, evi begenmeyebilirsiniz, is buldugunuz yere cok uzak ulabilir vs. vs.

    Su ilk sayfalara giren aktif forum uyelerine hem ben hem de sevgili @knnrn seve seve adres konusunda yardimci olacagimizi soylemistik zaten daha once, yeri gelmisken tekrarlamis olayim...

    Facebook grubunda bununla ilgili paylasimlar vardi diye hatirliyorum, eger bulursam onlari da bilahare bu konuya kopyalarim.

    @crazycells daha greencard sahibi olmamışken ama tüm kalbiyle hayal ederken kimsesi olmayan kişiler için yardım edebileceğiniz belli kurallar dahilinde okuduğumda çok sevindim. Emekleriniz için, tüm detaylı açıklamalar için tüm samimiyetimle teşekkür ederim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

118
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum