-
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
Green Card Pasaport Süresi
-
Merhabalar
2023 green card çekilişine başvurdum. 10 yıllık pasaportumun süresinin bitmesine 1 yıl kaldı. Malum yeni pasaporta başvursam çok geç geliyor. Eski pasaport ile form doldursam mülakkatta yeni pasaport ve rski pasaportumu sunsam aorun yaşar mıyım? Malum bu sene ne kadar erken from doldurursak şansımız o kadar artıyor.
Teşekkürler -
@Buğra-Han-Özgan hiçbir sorun yaşamazsın zaten süresi bitecek olan kişiler de aynı işlemi yapacaklar için rahat olsun
-
Merhabalar benim pasaportumun son kullanma tarihi gecmis ama Eli de greenkartim var ve Türkiye ye gelmek istesem green karts gelbilir minim yokes son kullanma tatihini yenilemem getekir mi yenilesem de nasil yenileyecem Bilgi si plan var mi America dan herkese selamlar
-
@donmezhamdu geliş amacın keyfe ise en yakın konsolosluğa başvuru yapıp yeni pasaportu çıkartırsın. Ancak acil bir durum ise ozaman konsolosluk pasaport yerine geçen bir yazı vererek kolaylıkla seyahat edebiliyorsun.
-
@ayvalik10 tesekurler
-
@donmezhamdu Sadece 5 ay gecmis yinede sikinti olir mu
-
@donmezhamdu Bu durumun sadecesi olmaz süresi geçmiş pasaportun bir hükmü yoktur artık. En yakın konsolosluğa giderek yeni başvuru yapmanız gerekir.
-
Merhabalar benim pasaportumun bitimine de 6 ay civarı var pasaportumu mecburen yeniliyorum ds260 formunu açtırmam gerekiyor mu yoksa mülakata eski ve yeni pasaportumla gitmem yeterli mi konsolosluğa mail falan atmam gerekiyor mu ?
Teşekkürler -
@melihcangunduz kazandığın zaman ki ds 260 pasaportunla birlikte yeni pasaportu birlikte götürüyorsun bunun için sakın açtırma formu zaten konsolosluk kabul ediyor ilk defa sen yapmayacaksın bu hareketi sadece eskiyi görmek istiyor çünkü ds 260 pasaport numarasını kafadan mı attın yoksa gerçek pasaport mu bu diye istiyorlar
-
@ayvalik10 teşekkürler yardımınız için.
-
merhaba arkadaslar, şubatta turkiye seyahatim olacak, green cardliyim ama amerikaya donecegim gun tam 6 ay kalmis oluyor pasaportumun, sizce ucaga alinir miyim?
-
@crazycells merhabalar hocam yukarıda bir arkadaş da aynı soruyu sormuş güncel bilgi almak açısından biliyorsanız diye size tekrar sormak istiyorum dv2027'de olur da pasaport şartı gelirse diye 1 yıllık bir pasaport alsam ve onunla başvuru yapsam çekilişin çıkması mülakata çağırılma durumunda yeni süresi geçti diye yeni pasaport çıkarıp mülalata onunla gitmekte sorun olur mu
-
Baska bir bir baslik altinda benzer bir soruye verdigim cevabi aynen buraya kopyaliyorum:
"ABD'ye green card vizesi veya green card ile giris yapiyorsaniz pasaportun kalan suresinin bir onemi yok. Suresinin bitmesine 1 gun kala bile girebilirsiniz. Pasaportun kalan suresi, gocmen olmayan, ozellikle de turist vizesi ile giris yapanlar icin onemli cunku kalis suresi bittiginde ulkeyi terk edebilmesi icin hala gecerli bir pasaportun, yani suresi bitmemis bir pasaportun olacagini garanti etmek icin turist vizesi ile girislerde en az 6 ay gecerlilik olmasini ararlar.
GC girisi yapanlarin ulkeyi belli bir surede terk etmeleri gerekmediginden, hatta aksine buraya yerlesip hep burada kalmalari beklendiginden suresi 1 gun kalmis olsa bile gecerli bir pasaportla giris yapmalarinda herhangi bir engel yok."
-
Mulakata size ait olan ve en az 6 ay (mumkunse 6 aydan daha fazla) herhangi bir ulkeden almis oldugunuz her pasaportla girebilirsiniz. Basvuru sirasinda veya DS260 doldururken bilgilerini girdiginiz pasaportla gitmek zorunda degilsiniz. Vizenin basilmasi icin istenilen sey size ait ve gecerli bir pasaportun olmasidir.
Mesela benim esim cekilise Rus pasaportuyla basvurmustu ama mulakata Turk pasaportuyla gittik ve vizesi de Turk pasaportuna basildi. Tabi mulakata basvuruda kullandigi Rus pasaportu da goturmeyi ihmal etmedik, hani gormek isterlerse diye.
Sunu unutmayin, insan hayati statik degil dinamiktir, surekli degisir. Kimsenin hayati basvuru yaptigi andan itibaren donup hic degismeden oylece kalmaz. Medeni durumu degisir(evlenir/bosanir), aile uye sayisi degisir (yeni dogan cocuk), ismi, soyismi degisir (evlilik veya baska bir sebeple) ve daha nice konu. Onemli olan kisim basvururken durumu neyse ve sonrasinda ne sebele degistiyse onu belgeleriyle ispatlamaktir. Pasaport yenilemek gayet dogal bir seydir ve hem eski hem yeni pasaportunuzu gosterdikten sonra hic bir sorun olmaz.
-
https://tr.usembassy.gov/diversity-immigrant-visa-dv/
Passport: Must be valid for six months beyond your intended date of entry into the United States.
DV2027 kapsamında talihli olma ihtimali doğrultusunda sağlık muayenesi alabileceğiniz en geç tarih olan 28.09.27 tarihine müteakip en geç 6 ay içerisinde (28.03.28) giriş yapabileceğiniz için, geçerlilik süresi en az 28.09.28 olan (tahmini giriş tarihinden sonraki 6 ay boyunca geçerli olacak) pasaporta sahip olmanız yararınıza olacaktır. Planlarınız tutarsa bir sonraki pasaportunuzu ABD’deki Türk başkonsolosluğundan daha ucuza temin edersiniz.
-
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
Benzer Başlıklar
115
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k