Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.3k 411 209.4k 453

• @T-C-Kubilay-Dikici yazdıklarınıza tamamen katılıyorum. Hiçbir yer toz pembe değil; ama mücadele ederseniz, hak ettiğiniz gibi yaşayabilirsiniz.

Ben 42 yaşındayım. Mücadele edecek gücüm hâlâ var; ama bu saatten sonra bir Amerikalı gibi yaşayabileceğime ya da o psikolojiye tamamen geçebileceğime pek inanmıyorum. Tabii 3–5 yıl sonra ne düşünürüm bilemem ama en azından çocuklarım, benim yaşadığım psikolojik yüklerle büyümesin diye bu adımı attık.

• @misha90 5 gün sonra 5 ayimiz dolacak ve ben de hala takip ediyorum Türkiye gündemini yorumlarınıza katilmakla birlikte ek olarak "cennet ülkem ne halde" diyorum her seferinde 🥲 onun disinda göçün en can alıcı noktasına değinmişsiniz "yalnizlik" Türkiye'den göç etmemiş biri bunu hiç bir zaman anlamayacak malesef derin bir yalnizlik var Amerika da bunu kabul etmeliyiz. Biraz olsun gerçeklerden bahsetmek gerek dediğiniz gibi sosyal medya fazlasıyla hayal satıyor zaten. Bir gerçekten daha bahsetmek isterim kendi adıma doordash kadar leş bir iş hayatımın hiç bir döneminde yapmamıştım. Daha fazla detaylandirip can sıkmak istemem.Neyse güzel yanlarına odaklanıp gelecek için iyi bir karar vermişizdir umarım hepimiz. Yolunuz açık olsun 🙏🏻

• ⭐⭐

@misha90 iowa des moines şehir merkezi şehir dışı her bir toprak parçasını türkiyeden çok sevdiğim sakaryadan hemşerim kardeşimle gezdim orda onun yaşantısına tanık oldum hatta kendi oğlum gibi gördüğüm o kişinin neler yaptığını gördüm zaten abd başarılı olacak her yeteneğe sahip sonra baktım mişha yazmış benzer durumlar mişhada abd başarılı olacaktır eğer istersen seni o çok kıymetli başarılı mücadele eden oğlum gibi gördüğüm kardeşimle tanıştırabilirim bana özelden yazarsın bu arada ona istanbulda çok sıkıntıyla uğraştığımı işlerimi tasfiye etmek üzere olduğumu ve mutlaka abd hayatıma devam edeceğimi söylersin inşallah des moineste görüşürüz hayatında sabır ve zamana ihiyacın var gelecek senin şimdilik eyvallah

• Merhaba son günlerde greencard eline ulaşan var mı? Bana card mailed yazmışlar ama tracking number unavailable diyor. Tracking number assigned is unavailable demiş ve sonra you can use number at USPS demiş. Böyle bir şey yaşayan oldu mu

• @begumm mailed yazisini gordukten 3-5 gun kadar sonra dustu USPS sistemine. Hayirli olsun haftaya elinize ulasir.

• @begumm ucsic statunuz ne zaman değişti acaba? Aramızda 8 gün var, benimki hala "Immigrant Visa Fee Payment Received" olarak görünüyor. Karşılaştırma yapmak adına durumunuzun ne zaman değiştiğini öğrenebilir miyim?

• @okokok 11 temmuzda produced a geçti dün de mailed oldu

• @halteran teşekkürler bana tracking number unavaiable uazmış sonra da bu no ile track edin yazıyor siz USPS den track ettiniz mi 3-5 güne direkt eve geldi mi

• @T-C-Kubilay-Dikici Ağzına sağlık çok güzel yazmışsınız. Güzel tespit.

• @celica gece vardiyasında çalıştığım icin baya hareketli Amazon deposu :) şaka bi yana gece hayatıyla işim yok pek benim işimde gücümdeyim chill biriyim

• @zge evet siz de benden dört gün sonra girmişsiniz ABD’ye. Yalnızlık konusu zamanla aşılıyor diyor herkes tam olarak nasıl olacak hiç bi fikrim yok ben her ne kadar samimi tam bir Türk gibi yaklaşıp arkadaşlık kurmaya çalışsam da karşı taraftan alamıyorum bunu.

• @salih-atilla teşekkürler abi tanışmak isterim kendisiyle :)

Two spider

• Haziran ayında ilk girişi yapıp, ssn ve kart konusunda gelişmesi olan var mı? Avukatın söylediğine göre son üç veya dört müvekkilde SSN başvuruları alınmamış, sıfırdan başvuru yapılması istenmiş. Kart ile alakalı ise bir gelişme de olmamış.

Yeni giriş yapanlar bu konuya bakacağı için buraya yazmak istedim.

• @okokok, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Haziran ayında ilk girişi yapıp, ssn ve kart konusunda gelişmesi olan var mı? Avukatın söylediğine göre son üç veya dört müvekkilde SSN başvuruları alınmamış, sıfırdan başvuru yapılması istenmiş. Kart ile alakalı ise bir gelişme de olmamış.

Yeni giriş yapanlar bu konuya bakacağı için buraya yazmak istedim.

Girisinizin uzerinde 21 gun gectiyse SSA ofise gidip basvurunuzu yenilemenizde fayda var. GC icin ayni bekleme suresi 90 gun.

• DV2024 ile gelen arkadaslar hangi islere girdiniz neler yapiyorsunuz. Yazsaniz da faydalansak bana sanki herkes doordash, uber eats yapiyormus gibi geliyor :)

• Pensilvaya bir haftalık tecrübemiz;
    Olmazsa olmazlar 1- İyi bir mahllede ve okul bölgesi için kefil olmadan ev kiralamak biraz zor
    2- SSN number
    3- ID kart veya ehliyet (banka hesabı ve telefon hattı açılırken dahi zorluk oluyor)
    4- Banka hesabı
    5- araba

İlk yapılanlar; raymand ve ıkedan mobilya aldık. Arabayı ehliyet olmadıgondan newjersey den aldık. Ama ehliyet şart 30 gün içinde almak gerekecek. Bofa ssn number olmadan hesap açtı. Alış veriş için walmart ve costco ideal. Çay gibi türk ürünlerini ise Yunan, türk veya Arap marketlerinde buluyoruz. Helal kesim tavuk ve et costco da mevcut, walmart da ise sadece tavuk var. Arap marketleri çok pis et tavuk alınmaz :)

• @akara helal kesim olayına bakarsanız eğer sadece kendi mutfağınızda et yiyebilirsiniz. Restaurantlarda aynı ızgarada domuz vs hepsi pişiyor. O ızgarada hiç temizlenmiyor. Ayrı bir ızgarada yok.

• @minnesota orası öyle elimizden geldiğince dikkat ediyoruz. Domuz pişirilen restoranda yemek yemeye dikkat ediyoruz. Artık nasip biz yapabildiğimizi yapalım takdiri başka makamlara bırakıyoruz 😃

• ⭐⭐⭐⭐

@misha90, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

DV2024 ile gelen arkadaslar hangi islere girdiniz neler yapiyorsunuz. Yazsaniz da faydalansak bana sanki herkes doordash, uber eats yapiyormus gibi geliyor :)

Yeni gelenler için en iyi yapılacak işler Amazon, Walmart, Target gibi büyük ve zincir yerlerde çalışmak. Eğer dil varsa Starbucks, Panera gibi yerler de olur ama marketler daha uygun bence. Özellikle Walmart ve Amazon’da işe başlama süreleri çok kısa. Amazon eskiden daha çok eleman ilanı açıyordu, ancak şu an Walmart daha iyi o konuda. Başvurup ertesi gün mülakata giden, hemen sonra da işe başlayan biliyorum.

Bu tarz işler hem tecrübe istemiyor, hem sürekli eleman açıkları var, hem kalabalık yerler. Elbet kafanıza uyan bir arkadaş hatta arkadaş grubu bulursunuz kendinize. Ayrıca daha konuşma ağırlıklı bir bölüm seçip İngilizce pratik de yapabilirsiniz ya da dil bilmeden, konuşma az olan bir bölümde çalışabilirsiniz.

Delivery işleri ise tamamen ek iş olarak yapılmalı, ana gelir kaynağı olarak görülmemeli. Bazen iş çıkışı, bazen izinli günlerde yapılabilir. Ya da yeni gelip kredi ile araba aldıysanız, arabanın kredisini bu tarz işlerden çıkartmak gibi hedefleriniz olabilir.

Büyük yerlerde W2 ile çalıştığınız zaman ilerleyen zamanlarda ev tutmanız, kredi kartı almanız, kredi çekmeniz kolaylaşacaktır. Delivery işleri, bankalar ve ev sahipleri tarafından çok ciddiye alınan şeyler değiller. W2 işte $2000 kazanan birini, delivery ile $5000 kazanan birine tercih ediyorlar. Çünkü delivery garanti değil, bugün var yarın yok.

Kötüye de hazırlıklı olmak lazım. Elinizi ayağınızı burksanız deliverye ara vermek zorundasınız ama daha birkaç gün önce Chipotlede yemekleri bowla dolduran birinin tek kolunu sarıp öyle çalıştığını gördüm. Neden çalışıyorsun böyle, çalışmak zor olmuyor mu tek elle dedim. Herkes çok anlayışlı, pek sorun yaşamıyorum dedi. Bana tuhaf geldi aslında biraz, kasaya bile vermemişler çocuğu, bileği burkulmadan önce ne iş yapıyorsa aynı şekilde onu yapıyordu.

• Merhabalar arkadaşlar. 2 temmuz günü 3 haftalığına türkiyeye tatile gittim ve 23 temmuzda döndüm. Sınır polisi ne kadar süre amerika dışında olduğumu ve hangi şehirde yaşadığımı sordu. Hiçbir zorluk yaşamadım. 30 saniyede sınırdan geçtim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k