Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@burakshop

Kıyaslama yaparken bir noktayı mı atlıyorsunuz acaba, sonuçta Çankaya Ankara’nın refah, eğitim ve suç oranı düşünülünce en üst sırasındaki ilçelerinden birisi, hatta birincisi.

NJ’den örnek verdiğiniz için buradan sormak isterim, Çankaya ile Haworth’u ve Akyurt (ilçeyi kötülemiyorum, istatistikler bunu söylüyor) ile Camden’i kıyaslamanız doğru olmaz mı zira her bölgenin kendi içerisinde farklı profilleri ve koşulları var.

Çankaya’da oturabilecek ve eğitim imkanlarını kullanabilecek profil ile Haworth’un şartlarının altından kalkabilecek profiller benzer profiller. Buna ilave olarak her göçmenin göç etmeden önce profil, iş hayatı, yaşayacağı bölgeden beklentiler vb konular doğrultusunda yaşamayı planladığı bölgeyi incelemesi olası hatalarının önüne geçecektir.

Sanki NJ ile Çankaya’yı kıyaslamak yanlış oldu, her eyalet/sehir/neighborhood içerisinde de büyük farklılıklar var, ama görüşünüz bir şekilde katkı, içeriğine daha çok odaklanmak lazım. Ez cümle herkes kendi Amerika’sını yaşıyor ve yaşayacak!

• @burakshop benim gibi yeni gelmediğiniz halde bu kadar şikayetçiyseniz siz de geçin Avrupa’ya oraya buraya.
    Gerçekten kabak tadı vermeye başladı artık bazı iletiler.
    Bir kaç arkadaş vardı buraya gelen ve gerçekten uğraşıp yapamayan, Türkiye’ye geri dönen. Onların çabasına ve yaşadıklarına çok üzülmüştüm ve ona göre kendimi daha iyi hazırlamıştım. Saygım sonsuz,

Ama sizin “o şunu yaşamış, bu bunu yaşamış” diye etrafınızdaki başarısız, mutsuz hikayelerle burayı doldurmanızın hiç bir anlamı yok.
    Varsa hikayeniz yazın, isteyen okur.
    İnsanlara kaygı yüklemeyin.
    Ayrıca 8 aydır buradayız ve çok yeniyiz evet, ama temelimizi sağlam kurabilmek için çok fazla şey yapıyoruz. Senelerimiz geçtikten sonra sizin ve bahsettiğiniz insanlar gibi orda burda ağlamayalım diye yaşıyoruz bu zorlukları.

Siz Türkiye’den baya uzak kalmışsınız.
    Gidin bakın bakalım Türkiye’de tek sorun okul, geçim vs imiş. Ben Amerika’da size göre yeniysem siz de Türkiye’den bi habersiniz bence.
    İstanbul’da nezih bir semtte evimiz, arabalarımız, beyaz yaka işlerimiz, çok güzel insanlardan oluşan sosyal çevremiz, her şeyimiz vardı. Ama bunların hiç biri şu anki Türkiye’de mutlu, kaygısız, gelecek vaad eden bir yaşam sürmek için asla yetmez.
    Neyle neyi kıyaslıyorsunuzdan kastım tek başına X bir semtin yaşam koşulları değildi aslında.
    Daha çok fazla şey yazılır da neyse…

• ⭐⭐

@MomisCan eli opulesi bir ileti. bu boomer'larin Turkiye'yi hayal ederken mantar yiyip oyle foruma girdiklerini dusunuyorum.

1. si ted kolejine giden egitimli meyaz maka arkadaslari lgbt'den sikayetciymis 😃
    2. si avrupa'ya niye kendisi gecmemis 😃 Birak amerika'yi, kotu iste (!)
    3. cocuklarinizi sevmiyor musunuz? okulu silahla tariyorlar sonucta, Hollanda'da okutun cocugunuzu niye ABD'nin etinden kemiginden yararlanip Turklere kotuluyorsunuz 😃
  • ⭐⭐⭐⭐

Her göçmenlik hikayesi farklıdır.
    Alıştığı çevreyi, kültürü, akraba, eş, dost ve arkadaşları bırakıp okyanus ötesine taşınmak herkesin cesaret edebileceği bir adım değil. ABD'de tutunmak da hiç kolay değil, evet, yeni bir dil, yeni bir kültür, sıfırdan başlamak herkes için zorlayıcı.
    Ama pek çok kişi çalışarak, sabrederek iyi bir düzen kurabiliyor. Bu forumda çok fazla azim ve başarı hikayesi okuduk ve takdir ettik. Türkiye’deki sıkıntılar da malum, insanlar sadece maddiyat için değil, huzur ve gelecek umudu için göç ediyor. Türkiye’de gün geçmiyor ki sabah uyanalım ve okuduğumuz bir habere üzülmeyelim. Kendi içimizde mutlu olsak bile, ülkemizde yaşananlar hepimizi kahrediyor.
    Bu nedenle, kişilerin kendi yaşadığı zorlukları genellemek yerine, yeni gelenlere yol gösterici olması, moral bozmak yerine tecrübelerini paylaşarak yardımcı olması herkes için daha faydalı olacaktır.

• @burakshop gidiniz o Avrupanıza bize de bol bol fotoğraf gönderiniz. 1 yıldır Amerikadayım pişman olduğum tek gün olmadı. Amerikadan önce 1 yıl da o avrupanızda yaşadım.

• Temmuz 15 de inşallah kesin göç yapıyoruz, Ankara'da müstakil evimiz , SUV arabamız, gıda üzerine şirketim eşimin memuriyeti dışarıdan sadece maddiyat olarak bakarsak harika bir hayat diyorsunuz. Peki 44-45 yaşlarında delimiyiz de hayatımızı 5-6 bavula doldurup sırf yeni bir macera olsun diye mi yola çıkıyoruz. Değil kardeşim güzel ülkemizde artık beyaz siyah yakalısı kalmadı. Bahçeden hiç çıkmadan harika hayat ama trafikte, okulda yolda çarşıda her yerde ya adaleti kendin sağlayacak şekilde hukuk ve kural tanımaz yaşayacaksın yada sessiz hakkı gasp edildikçe bana ne görmeyim aman bana dokunmasın diye sinmiş yaşacaksın. Ama gün geliyor sanada dokunuyor ahlak ve adalet dışı bir uygulama ama gücün yetmez ise kalıyorsun. Amerika'da olan bir sürü şeyi örnek gösteriyorlar tabiki vardır ama kanun uygulanıyor bunu bilen cogunluk ise kurallara uyuyor. Eşim ve ben maalesef ülkemizden ümidi kestik kısa vadede hiç bir düzelme beklemediğim gibi daha kötü olacağından korkuyorum. Hayatımı bavula alıp çıkdık yola da yapmıyorum. Bir senedir plan yapıyoruz, eşim nerede çalışırım, ben ne iş yaparım. İlk aylarda gider/gelir ne olur, nasıl dile ve kültüre adapte oluruz. Anlamadığım şey ise bu sayfada olumsuz yorum yapanların hepsi hala Amerika'da gelin kardeşim ülkenize neden duruyorsunuz o zaman, yani Avrupa'dan Türkiye'ye gelen gurbetciler gibi olmuşsunuz. Maddiyatcı bir göz ile hayata bakan bence bu sürecin başlangıcında mutlu olamaz. Paranız olsada ülkemizde şuan mutlu olamıyorsunuz. Herkezin yolu ve bahtı açık olsun.

• Merhabalar. 7 aylik ABD degil Des moines (ABD koskoca bir ulke her eyalet adeta baska bir ulke bu yuzden herkesin tecrubeleri farkli ben o yuzden sehir bazli gidecegim) tecrubelerimi ve icimi dokmek istiyorum. Ilk gelindiginde her sey tozpembe gelebiliyor hele ki ilk kez abdye geldiyseniz turist gozuyle bakiyorsunuz. Her sey gozunuze farkli geliyor anlamaya anlamlandirmaya calisiyorsunuz. Haftalar ve aylar gectikce o tozpembelik azaliyor ama tamamen gitmiyor. Ben hala Turkiyedeki gundemi takip etmeyi birakamadim hani derler ya Turkiye yasamasan eglenceli komik ulke diye gercekten oyle disardan takip etmek cok garip ulkede yasananlari. Bu forumda kimse yasadiklarini gercekci olarak anlatmiyor instagram gibi ayni herkes guzel seylerden bahsediyor halbuki anlatsalar insanlar da bilgilenir ona gore hazirlikli olurlar. Soyle ki ben de ilk geldigimde herkesin yaptigi gibi doordash ve uber eats ile basladim calismaya. Sonrasinda amazon flex hesabim acildi ona gectim o bi tik daha iyi geldi cunku alacagin para ve calisacagin saat belli digerlerine gore, digerlerinde tamamen sans her gun cunku. Bu sekilde 6 ay calistiktan sonra suanda
    amazon fulfilment centerda ise girdim haftanin dort gunu calisiyorum 3 gun off. Bu sekilde sehir merkezinde tek basima bir apartmanda yasayip giderlerimi odeyebiliyorum. Demem o ki Abdde eyalet secimi gercekten onemli. NY,SF gibi yerlerde yasamak herkes ister ama bu sekilde oralarda gecinmek cok zor . Ayrica burasi sessiz sakin trafiksiz bir yer diger yerlerin aksine. Ben buraya kisitli paramla geldim ve kendime 5000 dolarlik bir arac aldim yukarda saydigim isleri bu arabayla yaptim ve hala bunu kullaniyorum. Psikolojik olarak cidden belli zamanlarda belli seyler vurabiliyor sonra geciyor 🙂 Tek degil sevdiklerinizle geldiginizde bu durumu yasamazsiniz diye dusunuyorum ama herkesin durumu farkli tabi Trde cok sosyal surekli disarida olan insanlar burada oldukca zorlanacaktir. Konudan konuya cok atliyotum ama aklima gelenleri yaziyorum. Nisan ayinda 2 ay suresince buradaki community college'a gittim. Advance level class'ina. Ingilizce olarak bi sey katmasa da cunku teoride bilgim ileri duzeyde konusma pratigi ve sosyallesme icin katilmistim kursa zaten. Bikac arkadas edindim ve ingilizce hocamla arami iyi tutup sosyal aktivitelere katiliyorum bazen. Sonbahar sezonunda da tekrardan gidecegim. Insanlar midwestte cidden sicakkanli ve guleryuzlu en azindan yuzde 95i boyle. Aksanlari yok denecek kadar az en azindan beni hic zorlamiyor rahatlikla anlayabiliyorum Suanda aklima gelenler bunlar icimi dokmek istedim sizlere.

• @misha90 helal olsun sana ! Iste bu insallah 10 yila muazzam bir hayatin olur

• ⭐⭐

@misha90 iowa'da gece hayati falan nasil abi 🙂

• ⭐⭐

Bu forumu 2022 den beri takip ediyorum istinasız hergün girip birşey okuyorum özellikle bu konu başlığını okuyorum türkiyedeki düzenimi bozup buraya gelmek istediğim için gerçekten videolarda izlediğimiz kadar güzel mi? para kazanmak kolay mu bunları birinci ağızdan duymak için bu konu başlığındaki her deneyimi okuyorum herkes büyük hayaller ile gelmeyin diyor burada ki deneyimler kişiden kişiye değişeceğini düşünüyorum sebebine gelince bundan bir kaç sayfa önce bir arkadaşımızın bir yazsında miamiden bahsederken miami kendi bakış açısıyla anlattı o yazıya göre özetle miami kötü bir yerdi haziranda miami tatile gttiğimde söylediklerinin ne kadar yanlış olduğunu gördüm özetle buradaki yazılar böyük bir kararda size yön vermemeli bende size şöyle bir arkadaşımın deneyimini anlatayım kendisi orlando da yaşıyor 15 yıldır amerikada biraz hayat hikayesinden bahsetti üniversiteye new york geliyor burada kaçak çalışıyor bulaşıcılıktan tut oda temizliğine kadar mastafalarını çıkarmak için daha sonra amerikan vatandaşı biriyle evleniyor ( ticari mi bilmiyorum ayıp olur diye sormadım ) vatandaşlık alıyor daha sonra tır şoförü oluyor burada birikim yapıyor kendi tırını alıyor kredi çekiyor bir tır bir tır diye toplamda 8 tır alıp şoförle kiraya veriyor söylediğine göre haftalık 2k usd bırakıyor bir tır diyor 6 tır daha spariş verdiğini sadece uzaktan tırlarını yönettiğini söylüyor. 15 yılda bu seviyeye geldiğini hiç kolay olmadığını çok zorlandığını anlattı

emek vermeden hiç birşey olmak eğer kendinizde bu emeği verecek cesaretiniz yok ise hiç kalkışmayın bu amerika için değil türkiye içinde geçerli okuduğum lise de 50 kişiydik meslek lisesinde okudum iyi bir lisede değil 50 kişilik sınıfta şuan iyi bir işi olan 2 kişiyiz geri kalan türkiye standartlarında sadece hayatını devam ettirecek kadar kazanıyor bu kolay olmadı onlar baba parası yerken ben yaz tatillerinde çalışıyordum ailemin durumu yok mecburum hedeflerim var mücadele etmem gerekiyordu onların babaları ceplerina para koymazsa okul gezilerine gidemezken ben ilk okul 5 sınıfta çalışıp para biriktirerek motorumu aldım 18 yaşıma gelince tüm türkiyeyi gezdim 1 ay gezdim 1yıl o borcu ödemek için okuldan çıktım işe gittim

Amerika benim gitmek isteme sebebim artık verdiğim emeğin karşılığını alamamak yada benim çocuğum en azından karamsar olmasın emek verince birşey başarabileceğine inansın yedi darbelerden daha güçlü kalkar nasıl olsa olmaz diyerek emek vermezse o zaman en ufak darbede ne yapacağını bilemezler

Bence yeni gidecek yada gitmek isteyen arkadaşlar önce siz kendinizde mücadele verecek gücünüz var mı ona bakın var ise moralinizi bozmayın güçlü olduğumuz sürece herşeyi başarırız

• @T-C-Kubilay-Dikici yazdıklarınıza tamamen katılıyorum. Hiçbir yer toz pembe değil; ama mücadele ederseniz, hak ettiğiniz gibi yaşayabilirsiniz.

Ben 42 yaşındayım. Mücadele edecek gücüm hâlâ var; ama bu saatten sonra bir Amerikalı gibi yaşayabileceğime ya da o psikolojiye tamamen geçebileceğime pek inanmıyorum. Tabii 3–5 yıl sonra ne düşünürüm bilemem ama en azından çocuklarım, benim yaşadığım psikolojik yüklerle büyümesin diye bu adımı attık.

• @misha90 5 gün sonra 5 ayimiz dolacak ve ben de hala takip ediyorum Türkiye gündemini yorumlarınıza katilmakla birlikte ek olarak "cennet ülkem ne halde" diyorum her seferinde 🥲 onun disinda göçün en can alıcı noktasına değinmişsiniz "yalnizlik" Türkiye'den göç etmemiş biri bunu hiç bir zaman anlamayacak malesef derin bir yalnizlik var Amerika da bunu kabul etmeliyiz. Biraz olsun gerçeklerden bahsetmek gerek dediğiniz gibi sosyal medya fazlasıyla hayal satıyor zaten. Bir gerçekten daha bahsetmek isterim kendi adıma doordash kadar leş bir iş hayatımın hiç bir döneminde yapmamıştım. Daha fazla detaylandirip can sıkmak istemem.Neyse güzel yanlarına odaklanıp gelecek için iyi bir karar vermişizdir umarım hepimiz. Yolunuz açık olsun 🙏🏻

• ⭐⭐

@misha90 iowa des moines şehir merkezi şehir dışı her bir toprak parçasını türkiyeden çok sevdiğim sakaryadan hemşerim kardeşimle gezdim orda onun yaşantısına tanık oldum hatta kendi oğlum gibi gördüğüm o kişinin neler yaptığını gördüm zaten abd başarılı olacak her yeteneğe sahip sonra baktım mişha yazmış benzer durumlar mişhada abd başarılı olacaktır eğer istersen seni o çok kıymetli başarılı mücadele eden oğlum gibi gördüğüm kardeşimle tanıştırabilirim bana özelden yazarsın bu arada ona istanbulda çok sıkıntıyla uğraştığımı işlerimi tasfiye etmek üzere olduğumu ve mutlaka abd hayatıma devam edeceğimi söylersin inşallah des moineste görüşürüz hayatında sabır ve zamana ihiyacın var gelecek senin şimdilik eyvallah

• Merhaba son günlerde greencard eline ulaşan var mı? Bana card mailed yazmışlar ama tracking number unavailable diyor. Tracking number assigned is unavailable demiş ve sonra you can use number at USPS demiş. Böyle bir şey yaşayan oldu mu

• @begumm mailed yazisini gordukten 3-5 gun kadar sonra dustu USPS sistemine. Hayirli olsun haftaya elinize ulasir.

• @begumm ucsic statunuz ne zaman değişti acaba? Aramızda 8 gün var, benimki hala "Immigrant Visa Fee Payment Received" olarak görünüyor. Karşılaştırma yapmak adına durumunuzun ne zaman değiştiğini öğrenebilir miyim?

• @okokok 11 temmuzda produced a geçti dün de mailed oldu

• @halteran teşekkürler bana tracking number unavaiable uazmış sonra da bu no ile track edin yazıyor siz USPS den track ettiniz mi 3-5 güne direkt eve geldi mi

• @T-C-Kubilay-Dikici Ağzına sağlık çok güzel yazmışsınız. Güzel tespit.

• @celica gece vardiyasında çalıştığım icin baya hareketli Amazon deposu 🙂 şaka bi yana gece hayatıyla işim yok pek benim işimde gücümdeyim chill biriyim

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

120

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |