....yurt disina Calismaya veya temelli yerlesmeye gidenler icin ayaklari uzerlerinde duracak hale gelene kadar mutluluk cok azdir,,,, aile genc ise bir cok problem olur, cocuk yapmak cocuk buyutmek gibi,daha sonra borcsuz harcsiz bir eviniz olur ayaklarinizi yerden kesecek arabaniz olur iste o zaman mutluluk baslar. yurt disinin ayri bir mutlulugu,turkiyedeki gibi bir parti takip etmek veya taraftari olmak, olaylari izlemek, medyanin doldurusuna gelmemek durumlari olmayinca olur.
..hayat bir yarisdir ve her gunu degisik olabilir,insanlarin baslarina herseyler gelebilir,yani bir yerde mutlulugu tarif etmek cok zordur.kendimin hic bir SIKINTIM yok ama bir gun torunumun veya oglumun,kizimin hasta oldugunu isitince tum mutlulugum bir anda kaciverir.
..yaz aylarinda avrupadaki vatandaslarimiz turkiyeye gelirler hepsinin yuzlerinde mutluluk ifadeleri gozukur,iste 4 kisilik bir aileyele turkiyede bir ay nasil tatil yaptiklarini birde onlara sormak lazimdir.
Tolga Savacı - Vikipedi
magazin on Instagram






Oradaki homesickness dediğimiz olayı aslında size tam olarak şöyle anlatabilirim, aynı jetlag olmak gibi, kimisi hiç olmaz uykularına rahatlıkla devam eder, kimisi hiç uyuyamaz, günler haftalar hatta aylar boyu jetlagın etkilerini çeker, kimisi de en başta jetlag olduğunu hissetmez ama sonradan düzensiz uyuyup uyandığını fark eder... Bazı şeylerin geri dönüşü hemen o anda olmaz, içine biriktirirsin, etrafında insanın vardır ama dilinden anlayanın olmaz, bazen en yakınım dediğin eşin bile anlayamaz seni.. Sanırım Çisem 'de bende bu ortak duyguları paylaşıyoruz..

️




