Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@istalin kiralar, yaşam, şehir için zaten her yerde gerçek ve sallama bilgileri bulabiliyorsunuz bkz youtube vs. Burası üyelerden özel istekle yorum paylaşım alabileceğiniz sizin özel forumunuzda değil. Beğenirsiniz yada beğenmezsiniz bu kişiden kişiye değişir ancak sizin duymaktan hoşlanmadığınız bir şey için insanlar kendini burada sansürlemek zorunda değil. Dikkat etmeniz gereken noktaları zaten söylemiş “kendinizi zorluklara karşı hazırlayıp gelin” diye. siz okuduğunuz yazıdan sadece olumsuzlukları algılayıp yok gelmeyin dedi diye düşünüyorsanız burada sorun sizin okuduğunuzu yorumlamanızla alakalı

• @Mr-Yavuz
    Yazınızda tek katılmadığım kısım gelmeyin demeniz 🙂 Sonuçta denenmemiş şey caziptir, gelecekler ve kendileri görecekler 😃
    Bir de; yaşayacakları başka hayatları yoksa demişsiniz, olabilir, insanın yaşayacağı daha güzel başka bir hayatı da olabilir lakin diğerini tercih etmiştir, merak işte.
    Dünyamızı ve insanoğlunu geliştiren şey hep bu merak, ve ileriye gitme güdüsü olmuştur, o yüzden bırakın gelsinler, sıkıntı çeksinler, psikolojileri de biraz bozulsun, bunlar insanı geliştirir, olgunlaştırır.

• @Emre-Kurtulmuş GELMEYİN demek kimsenin deneyimi olamaz

• @Mr-Yavuz merhaba,
    bugünkü yazınızı okudum, güzel ve içten geldi bana 🙂
    ben de potansiyel bir göçmen adayı olduğumdan bu tür samimi girdileri beğeniyorum.

Dallas'a özgü deneyimleriniz varsa bir ara onları da okumak isterim.

"Gelin herkes gelsin pembe tablolarin cercevelerini biriktirip donmek zorunda kalmaz umarim hic kimse." bu cümledeki "pembe tabloların çerçeveleri" ifadesini anlamadım ben?

• @Mr-Yavuz Ben de DV2023 ile ABD'ye yerleşenlerdenim ve yazınızdaki bazı noktalara katılıp, bazılarına itiraz edeceğim:

• Vize alma süreci, tüm süreç içinde belki de en kolayı.
    • Fazla hayal kurmadan (katıldım), çok kendinize güvenmeden (tam aksine, sadece kendinize güvenin), kendinizi abartmadan (kesinlikle katılıyorum, egolarınızı geldiğiniz yerde bırakın), herşeyi yapabileceğinize kendinizi alıştırarak (hiç düşünmeden evet) bu ülkeye gelin. İlave: Her şeyin bir bedeli var. Buraya yerleşmenin bedeli de, geçmişi geride bırakmak. Ayrıca, çok iyi araştırarak ve bilgi edinerek, haklarınızı mümkün olduğunca bilerek gelin.
    • Psikolojik sağlamlık konusu olmazsa olmaz. En az 6 aylık geçim masrafı ve araba alacak para yoksa, bir de hazırdan yememek adına Amerikada ilk etapta ne iş olsa yaparım mantalitesi zor geliyorsa, gelmemek önemli. Fakat çok sıkılıp bunalınca dönecek bir yeriniz varsa, bunu satın. Başarı şansını ve motivasyonu düşüren bir etkendir.
    • Amerika bir rüyalar ülkesi değil. (Kesinlikle katıldım). Benim tavsiyem, Türkiye'den kaçma motivasyonuyla değil, Amerikada yaşama motivasyonuyla gelin. Sorunlardan kaçma psikolojisiyle hareket ediyorsanız, emin olun Amerikada da, veya dünyanın herhangi bir yerinde de pek çok sorun bulabilirsiniz.

Yeni gelecek olanlar için notlar:

Ben de Amerikaya kendime yeniden bir yaşam inşa etmek için geldim. 6 ay delivery vs. sonrası bir enerji firmasında çok iyi imkanlarla bir iş buldum. Gelecek olanlara ve yeni talihlilere önerim, Walmartta ne kaça yerine, haklarınızı anlatan videoları izleyin veya siteleri okuyun. Neyi nasıl yapacağınızı öğrenin. Ve Amerikada araba kaça diye araştırmak yerine, mutlaka İngilizcenizi geliştirin. Buraya mümkünse en azından B1 seviyesinde bir ingilizce ile gelin. Eyalet seçimini iklime göre değil de, işleri kendiniz için en kolay şekilde halledebileceğiniz yere göre yapın (ehliyet, banka hesabı, okul kaydı, dil vs). Sonra değiştirirsiniz eyalet, orası kolay. Eğer ingilizce bilmiyorsanız da, Türklerin çok olduğu yerlere gitmenizi öneririm.

Karşılaştığınız her olumsuzlukta buradaki tanıdıklarınızı veya vatandaşlarımızı suçlamayın. Ne herkes melek, ne de herkes dolandırıcı. Yukarıda da dediğim gibi, sadece kendinize güvenin. Ama bu altı dolu bir güven olsun. Mesela, 'Orada düzenimi oturtana kadar her işi yapabilirim' diyebilin.

Hayatımızı rüyaya ya da kabusa çevirmek, kendimizle ilgilidir. Süreç zor da olsa, bunu keyif alarak da yapabilirsiniz, hergün şikayet ederek de. Keyif almayı öneririm ama tabii siz bilirsiniz.
    Selam ve sevgilerle

• @charon kesinlikle iyi bir para ile gelmek psikolojiyi de saglamlastiriyor. ve insallah bizler de 2 sene sonra iyi ki moduna geceriz. su anda da bir pismanlik yok ama arada ozlem, aliskanliklar yoklamiyor degil. Fazla duygusal hissediyorum bazi gunler

• @Mr-Yavuz @warmgrey @erenotti @charon @Redbeard @finalhope @Emre Kurtulmus tum yazilanlari okudum cok guzel entryler. Konu herhalde yanlis anlasildi cunku ben herhangi bir kiyaslama yada ulke guzellemesi/kotulemesi yapmadim.

Burasi ilk gelene ve duzen oturana kadar cok zor olacak bunu herkes bilsin ki psikolojik olarak husrana ugramasin dik dursun istedim biraz da icimi dokmek istedim.

Yanlis anlasilmasin ama ben Ingilizce masterla, bir firmada mudur is teklifi ile geldim green card alindiktan sonra. Ingilizcem de hatri sayilir seviyede iyi 🙂 Gocmen olmak ozunde zor, geldigimizden beri 2 eyalet 3 sehir 3 ev 3 araba degistirdik. Yapilmaz denen seylerin cok buyuk bir kismini yaptik. Ben Amerika’da degil Amerika’yi yasamanin nasil oldugunu anlatmaya calistim aslinda. Herkesin hayati kendine tabi ki..

Youtube da market videosu, ev kirasi yada araba fiyatlari izlemeye devam edip gelecek arkadaslarim kazin ayaginin perdeli oldugunu aci yoldan ogrenecek 🙂

Selametle.

• @warmgrey emeginize saglik cok guzel yazi olmus.

• @finalhope pembe tablolara inanmayin hepsi iluzyon 🙂 Dallas hakkinda ne konuda bilgi isterseniz yazabilirim seve seve 🙂

• @erenotti cok hakli tespitler elinize saglik

• @Emre-Kurtulmuş elinize saglik

• Yasaklı

Para+green card+meslek yada elinde bilezik+ genc mümkünse bekar+ingilizce = milyoner olma formula.40 inda iyi bir net worth olur

• Arkadaşlarımızın hepsi çok güzel tespitler yazmışlar. İlk zamanlar zor, biraz dirayetli olmamız lazım.

Benim gözlemim de genelde şu oluyor, evli gelen arkadaşlarımın, genelde kadın tarafının alışma süreci bir tık daha uzun oluyor (eğer market alışverişi yapan influencer değilse, onların keyfi yerinde ne de olsa), çünkü Türkiye’deki arkadaş çevrelerine, ailelerine, kuzenlerine vs çok bağlı oluyorlar. Bu durum bir süre sonra erkek tarafına bir miktar psikolojik baskı olarak geri dönebiliyor. Sadece alışma sürecini uzatmaktan başka bir işe yaramıyor.

Maalesef bizim geldiğimiz kültür ve yetiştiğimiz aile yapısı gereği negatif durumları görmeye çok meyilliyiz. Bu negatif durumları ve duygu durumunu videolu görüşmelerde aile ve arkadaşlara aktardığımızda, zor olan süreç daha da zorlaşıyor. Bazı arkadaşlarımız süper motive ederken, Amerika’yı bilmeyen bazı arkadaşlar ise destek yerine köstek olabiliyorlar.

Asırlar boyunca savaşlar ve yokluk gören bir millet olarak sağlamcılık genetiğimize işlemiş, macera yaşamaktan korkutularak yetiştirildik. Göçmen olmayı isteyerek, aslında bu tür genetik özelliklerimizi törpülemeye de çalışıyoruz; ki zor durumlara meydan okumak insanı geliştiren ve güçlendiren bir olgu. Biraz da hayatın keyifli yanlarını görsek her şey kolaylaşacak aslında, çok hedef odaklı insanlarız ve hedefe varınca huzura ereceğimizi düşünüyoruz, aslında asıl olay o hedefe varmak değil, hedefe giden süreçten keyif alabilmek. Bir hanım arkadaşımız önceki iletilerde bahsetmişti, Houston’a yerleştiklerini, her şeyi yavaş yavaş hallettiklerini ancak süreçten de çok keyif aldıklarını söylemişti, biraz böyle olmak lazım.

Herkese bol şanslar diliyorum 🍀

• @erenotti kadinlar, düşündüğünüzden daha dirayetlidir siz hiç merak etmeyin biz erkolar olmadanda kendi basimizin caresine bakabiliriz

• @bahar_aydin
    Bahar Hanım, size katılıyorum. Ayrıca erkolar kapatılsın 😄

• @warmgrey Yazınızı çok beğendim, emeğinize sağlık. Bizim de birkaç hafta oldu. Bir süre sonra deneyimimi sizin gibi kendinden emin bir şekilde yazmak isterim. Sağlıcakla kalın

• Son sayfalarda yazılanları okuduktan sonra youtubedaki bi video geldi aklıma. Buraya bırakıyorum. İzlemenizi şiddetle tavsiye ederim.

New York'da Diyarbakırlı basarili bir pizzacı olan Hakkı Akdeniz in hikayesi;

• @warmgrey
    Bircok noktada hakli oldugunuzu soyleyebilirim. Ancak bu konuda, “Eğer ingilizce bilmiyorsanız da, Türklerin çok olduğu yerlere gitmenizi öneririm”. Size asla katilmiyorum ve bu tavsiyenizi dinleyecek birisi kendisine yapabilecegi en buyuk kotuluklerden birini yapacaktir. Bu durum ilk baslarda size kolaylik sagliyor gibi gorunebilir ama adapte olmanizin onundeki en buyuk engellerden birisidir. Size sadece gununuzu kurtartir. Gocmenliginizin ilk baslarinda attiginiz adimlar uzun bir sure sizinle beraber kalir. Kisinin dil bariyeri varsa, bunu bir an once asmak icin her seyini ortaya koymasi gerekir. Bunu da kendisini zorlayarak, local insanlarla bir arada vakit gecirerek hizli bir sekilde asabilir.

• @zge İnanılmaz bir mücadele. Mutlaka izlenmeli.

• @ugursway Kesinlikle haklısınız. Suya atılan bir çocuğun yüzmeyi çırpına çırpına kendi öğrenmesi gibi.
    Bu dil native konuşanlarla yoğun bir şekilde iletişim kurmadan öğrenilmez, hele her günü Türklerle geçen birisinin dile ve kültüre adapte olması çok zorlaşır, zaman içerisinde ilerleme sağlayamayınca da ben kendim bu işi beceremeyeceğim heralde deyip iyice kendisini geri çekmeye başlar.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

134

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |