Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @pelinoaydin EB2-NIW vize basvurusu degildir ve herhangi bir vize turu ile ilgisi yok. Vizenin etkilenebilecegini sanmiyorum

• @pelinoaydin Benim basvurumda PD tarihinde kizim 21 yas alti olmasina ragmen NVC dosyadan cikardi.
    Avukatim DQ tarihini baz aliyorlar demisti, yani cocuklari DQ tarihinde 21 yas alti olmalilar diye anliyorum.

• Selamlar. Su siralar USCIS'in I140'lar uzerindeki calisma hizi konusunda fikri olanlar var mi? benim gectigimiz Mart ayinda ayni gun gonderdigim regular processing EB2NIW ve EB1A basvurularimdan, EB2NIW 5 ay sonra agustos ortasida onay aldi ama EB1A surecinde halen bir gelisme olmadi. Bu arada basvurum IOE09250 blogunda..

• @pointcloud verdiğiniz bilgiler hem özel hem de nokta atış bilgiler.

Forumda yeni katılan ya da süreci bu aşamaya getirenlere de yol göstermesi açısından soruyorum: Consular processing fee ne kadar ödediniz? Kişi başı $1440 mı? Türk lirası kazanıp bu ücretleri ödemek 🙂 4 kişi olunca gerçekten can acıtabiliyor.

• @shinriyeon @chemistontheroad Arkadaşlar J1 ve H1B ile ilgili benim biraz tecrübem var. Tabiki doğru şekilde anlıyorsunuz konuyu, bildiğiniz ve söylendiği gibi I140 başvurusu yaptığınızda aslında immigrant intent yapmi; oluyorsunuz. ve dolayısıyla J1 B1 falan bir opsiyon olamıyor. (Aynı şekilde J1 home residency ile olacaktır çok büyük ihtimalle dolayısıyla J1 waiver ile de tekrar uğraşmak gerekirdi.

Ben J1 kullandım 5 yıl, waive ettim home residency kuralını. Sonra Türkiye'ye dönüp H1B aldım. Vize formunda zaten size herhangi bir I797 form numaranız olup olmadığını soracaklar. Vize formunda yalan söylemek istemeyiz. Mülkatta ise konu kesinlikle orada beyan ettiğiniz göçmenlık dilekçesi ve açıklamasına gelecektir. H1B de bile geldi.

Yalnız çok zor durumlarda bence önceden B1/B2 varsa o risk alınabilir ve gümrükte konunun açılma ihtimalini çok zayıf görüyorum. Fakat yine de green card aşamasında olmasa bile bu tarz discrepancy lerin vatandaşlık aşamasında yıllar sonra bile sorun olabildiğini duydum. Aslında başkan değişmeden Meksika'dan girmek büyük J1 almaya göre daha kolaydır bu durumda diye tahmin ediyorum.

Bir de H1B pozisyon bulurken, herkes genelde H1 istiyor fakat okullar J1 veriyor. Bunun nedenleri de hem H1B başvuruları 3-5 bin dolar daha pahalı hem de okulun ödemesi gereken minimum ücretler çok yüksek. Bu durumda ya biraz daha elinizin güçlenmesi için daha kuytu köşe okullara gidilip H1B için pazarlık edilebilir. Ya da bazı arkadaşlarımın yaptığı içerisinde çok yüksek oranda teaching olan pozisyonlara bakılabilir. Kariyer için kötü olsa ilk postdoc vs gibi durumlarda çok tanıdığınız size ihtiyaç duyulan bir yer değilse, H1B için teaching ağırlıklı pozisyonlar değerlendirilebilir.

• @californiapostdoc Cok tesekkur ederim cevabiniz icin. Evet dediginiz gibi en garantisi H1B aslinda ama bazi okullar gercekten hic yanasmiyor, bazilari ise J1 ile kampuste calisilabileceginden bile habersiz. Cok sevindim sizin adiniza H1b olmasina.

• ⭐⭐

H1b gibi employer sponsored tarzi vizelere cok dikkat edin.
    Hicbir hakkiniz olmuyor abdde kalisiniz isverenin 2 dudagina bagli oldugu icin.
    Isveren de sikintili birisi cikarsa gecmis olsun,kolesiniz.

• Referans mektubu alanları tekrar tebrik ediyorum. EB2 NIW başvurusunu mektupsuz yapmıştım; EB1A başvurusu için mektup ihtiyacım oluştu. Beni daha önce Amerikaya davet eden bir Türk prof bile, referans mektubu için mesaj attığımda benden vebalı gibi kaçtı! Neden çekiniyorlar anlamadım. Kıskançlık gibi bir durum mu, yoksa ileride herhangi bir zarar geleceğinden dolayı mı? Tanıdığım birkaç kişiye yazdım ama kayboldular. Beni tanımayan yabancılara yazacağım, bakalım ne cevap alacağım.

• ⭐⭐

@mrkc USCIS'den korkuyor olabilirler.

• @mrkc bence kıskançlıktan hocam. USCIS onlara ne yapabilir ki? Sonuçta belirli şartlara göre yazılıyor mektup, yani sizde olan özelliklere göre yazılıyor. Hayalden veya sahip olmadığınız bir özellik yazılmıyor ki. Size atıfta bulunmuş, bir şekilde yayınlarınızı kullanan hocalara yazmanızı öneririm.

• @kemalede Hocam benim süreçten haberdarsınız. EB2-NIW hala bekliyor benim, Nisan ayından beri. EB1 ise 15 gün içinde belli oldu biliyorsunuz. Size önerim EB1 için premium process başlatmanız. Yani vize süreçlerini etkileyen bir durum yoksa belki beklemek isteyebilirsiniz fakat bence bu süreci kafadan çıkartmak en iyisi. Önünüzü görebiliyorsunuz. En azından "green kart olursa" diye bir cümle kurmuyorsunuz artık.

• @ozenrame Hocam dediginiz cok dogru. Fakat, Chen bana dedi ki, premium process (PP) yaparsan RFE ve ret alirsin. Tecrubemize gore PP ret ihtimali su an icin cok yuksek ve buyuk bir risk dedi. Ben de 2500 usd cebimde kalsin dusuncemle beraber riskli olan birseyi tercih etmeyecegim. Chen’e cok guveniyorum. Bir de benim EB1A icin hakemlik sayim dusuk, MDPI da gondermedi henuz, manuscript, bir haftadir bekliyorum. O nedenle Chen de, reimbursment garantisi vermedi.

• ⭐⭐

@mrkc eb2den ok alsaniz bile priority date bekleyeceksiniz.
    Eb1 yaparsaniz hemen alabilirsiniz karti. Lakin USCIS premium processte zaman kazanmak icin RFE verebiliyor.

• @pointcloud hocam müsait olduğunuzda Consular Processing aşamasında başvuru için ne kadar ödeme yaptığınızı öğrenebilir miyim? Avukat değil, başvuru ücretinden bahsediyorum. Benim sözleşmede şöyle bir ibare var ancak net değil. 1.440$ başvuran, 345$ aile bireyleri için mi?

$345.00 - $1,440.00 (for each applicant)

• @charon Haklısınız. EB1A yapacağım da mektupları toplamaya çalışıyorum. Bir de yetişirse hakemlik kısmındayım. EB1A'yı malesef PP'siz yapmam gerekiyor; RFE ve ret riskini almak istemiyorum. EB1A normal process'te 3-4 ayda geliyor sanırım. Yeter ki dosya onaylansın!

• ..........

• ........

• @finalhope RFE icin ekstra ucret yok ama bir surec ve zaman gececek. RFEsiz de normal process ile ayni sure de sonuclanir.

• @mrkc, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@ozenrame Hocam dediginiz cok dogru. Fakat, Chen bana dedi ki, premium process (PP) yaparsan RFE ve ret alirsin. Tecrubemize gore PP ret ihtimali su an icin cok yuksek ve buyuk bir risk dedi. Ben de 2500 usd cebimde kalsin dusuncemle beraber riskli olan birseyi tercih etmeyecegim. Chen’e cok guveniyorum. Bir de benim EB1A icin hakemlik sayim dusuk, MDPI da gondermedi henuz, manuscript, bir haftadir bekliyorum. O nedenle Chen de, reimbursment garantisi vermedi.

Hocam onlarin size hakemlik gondermesini beklemeyin. Mdpi'de Volunteer Preferences kisminda 3 dergi secin, sonra Recruiting Reviewers kismina gelip istediginiz keywordler ile arama yapin. Orada cikan manuscriptlerin abstractlarini inceleyip istediginize basvuru yapabilirsiniz. Kisa sure icinde size olumlu/olumsuz donus yapiyorlar.
    Eger ilginizi ceken bir yayin bulamadiysaniz, preferences'ten 3 dergiyi degistirip keywordler ile yeni bir arama yapin. Basarilar.

• @mrkc Hocam Chen çok titiz bir firma, benim EB1A dosyamı refund olarak almış olmalarına rağmen bana da eğer premium process yaparsanız RFE alırsınız demişti. Chen anladığım kabul oranlarını çok fazla düşürmemek için çok özenli ve titiz davranıyor. Ben refund olarak kabul ettiklerinden dolayı riski göz önüne alarak süreci hızlandırdım ve 15 gün içinde onaylandı. Ama o 15 gün içinde yaşadığım stresi ne siz sorun ne de ben söyleyeyim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |